Неплащането на данъка е на път да свърши!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Неплащането на данъка е на път да свърши!

Мнение от Leon » 27 Дек 2010, 22:23

Щом държиш да ровиш, има тънка разлика (морална и финансова) между това да си плащаш дължимото, за да не нарушаваш закона и да развяваш лозунги "Дайте да дадем на държавата". Мисля, че този въпрос се изчерпа.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 М57D25
Мечтае да кара: E60///M5

Мнение от kufi01 » 28 Дек 2010, 0:18

vankatagsi написа:За да има хубави пътища трябва да се плащат данъците и това е ясно. Аз предпочитам да ги дам тези 200лв за данък, но да не правя предница през половин година и да псувам през всяка премината яма. НО това е при положение че има прозрачност на тези пари и се вижда че действително се прави нещо, затова виждайки че с тези пари се купуват само яхти и имения на управляващите, народа се е обезверил и не намира смисъл да си плаща данъците.. Така се получава един много неприятен кръговрат в който всеки е прав за него си!

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
Последна промяна kufi01 на 28 Дек 2010, 1:01, променена общо 2 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 28 Дек 2010, 0:41

Точка на припадане,вместо да ги давам аз тия пари за данък и некой да си купува чистачки за ламборджинито ,ще си ги спестявам по 200 по 200 и другата година с Джип баце 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kufi01 » 28 Дек 2010, 0:57

Fear написа:
BMW_RIDER написа:Проблема е ясен, само дето не я ясно какво може да се направи по въпроса.

От протестите нищо не става, защото предпочитаме да лаем по форумите, а иначе си търпим. То се видя на няколко пъти.
За мен има решение, но то пак иска единност на гражданите иначе нищо няма да стане.
Решението е тотален бойкот и гражданско неподчинение - неплащане на нищо, та дано се усетят онези оядени плужеци в парламента, че не може вече десетки години да си трупат милионите на наш гръб.

Ама и това няма как да стане, защото сме си овце и не ни стиска... :roll:
Кой друг народ има поговорка "Преклонена главица, сабя не я сече"? :banghead:

Всеки гледа себе си и не му дреме за нищо.

Мноооогоооо си прав колега но за съжаление го няма вече истинския българин от преди 80/90години
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kufi01 » 28 Дек 2010, 2:05

zaharin3 написа:корупцията ще ни помага в лоши случаи заради простата държава и тези некадърници алчни кадето управляват.
не е хубаво да корумпираш но такава е нагласата.
:bang: :bowdown:

АААА колега не така де мнооо са си кадърни хорицата щом постоянно измислят начини да ни съдират кожицатазначи са кадърни :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 29 Дек 2010, 16:42

Имам следния въпрос - колата ми не е регистрирана в данъчното. Не съм и плащал данъка съответно. Сега искам да го платя - какво правя? Къде да се обадя, за да разбера каква е сумата и въобще какво трябва да направя?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 30 Дек 2010, 9:27

Tristaiosemnaiseis написа:Имам следния въпрос - колата ми не е регистрирана в данъчното. Не съм и плащал данъка съответно. Сега искам да го платя - какво правя? Къде да се обадя, за да разбера каква е сумата и въобще какво трябва да направя?

Отиваш там с всички документи на колата и договора за покупо-продажба и казваш че искаш да я зачислиш при тях.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ....318is

Мнение от Ivo318is » 30 Дек 2010, 9:52

А за колко години назад могат да събират данък? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 5етко 5етицата » 31 Дек 2010, 12:39

kemakozeE36 написа:
michev написа:Това с неплащането на данъците и недеклариране на колите, четейки по форума май става само в София, поне аз оставам с такова впечатление. А ако някой сериозно е мислел, че данъците ще му се разминат не знам на какво се е надявал. Един приятел преди доста години бе *забравил* 5-6 години да си плати данъка на ладата, който беше 15-тина лева. В един щастлив ден това забравяне му струваше 300 лева с лихвите и глобите.

И пак добре, а ако беше някоя 525-ца примерно колко ли щяха да го одрусат?

Не уточнваш, за колко год. не е плащал, но давността е макс. 5.
А и какво ще му направят, ако не плати?!
Да не би, да го спрат за чужбина, а? :bgflag:

Да си пращат писма... аз знам, че пари в колет нямам да ми пратят от пощата... :lalala:
Не отивам да ги взимам - не съм го получавал и след 5 год. няма нищо по давност.
Мерцедес е БМВ-то на пенсионера! http://www.blitz.bg/news/article/183677
BMW: "It's the impeccable choice for all who not only understand but care about what makes a good car great."

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 04 Яну 2011, 17:19

Има една подробност относно данъка - ако имаш каксо при тотал щета на автомобила застрахователите могат да ти откажат да ти изплатят сумата, ако не си си регистрирал колата в общината. Мисля, че важи и за открадната кола. Това може и да го е написал някой преди мен, но ме мързеше да прочета цялата тема. :oops:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 04 Яну 2011, 18:11

CTORH написа:Има една подробност относно данъка - ако имаш каксо при тотал щета на автомобила застрахователите могат да ти откажат да ти изплатят сумата, ако не си си регистрирал колата в общината. Мисля, че важи и за открадната кола. Това може и да го е написал някой преди мен, но ме мързеше да прочета цялата тема. :oops:

Законово погледнато, ако не си си платил данъка няма как да си минал годишен технически преглед.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 06 Яну 2011, 18:43

Воденичаров написа:
CTORH написа:Има една подробност относно данъка - ако имаш каксо при тотал щета на автомобила застрахователите могат да ти откажат да ти изплатят сумата, ако не си си регистрирал колата в общината. Мисля, че важи и за открадната кола. Това може и да го е написал някой преди мен, но ме мързеше да прочета цялата тема. :oops:

Законово погледнато, ако не си си платил данъка няма как да си минал годишен технически преглед.

Сега ще се окаже, че цялата ни държава е лъжа :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 09 Яну 2011, 14:21

Воденичаров написа:Законово погледнато, ако не си си платил данъка няма как да си минал годишен технически преглед.

Някой минал ли е на преглед скоро/след нова година де/ ?
Щото нали се каза че от 01/01/2011 - без платени данъци няма да се допуска колата до преглед.
Нека ако е ходил някой да сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Мнение от Александър Георгиев » 09 Яну 2011, 15:44

Това със платения данък и минаването на преглед още не е влезнало в сила! Гласят го да влезе от сила от края на януари месец,но казва ли ти някой? :dunno:
смръщена,четириока,двуврата мръсница,с вечно недоволен изруд под капака,влачеща се по земята и проблясващи в тъмното 4 диска,тясна и неудобна вътре...JUST E30

Явор написа:толко ли е трудно да се отвори българското и после немското мобиле....тук във форума освен скрап и такива купени миналата година за 500 и след това с хвърлено м50 с лопатата в коша,бракувано или с каспичански номера през 9 договора,едва ли ще попадне за тея пари :winky: иначе успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 09 Яну 2011, 16:01

Хм аз познавам хора, които са ги върнали от пункта за ГТП точно заради неплатен данък и казват, че досега все са минавали метър, но този път... :mhihi: Пък в доброто старо време ходеха на ГТП даже без автомобила :mrgreen:
Никой не мое ма връне на селу!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата