Да прелитиш с 120 при ограничение 60?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: Да прелитиш с 120 при ограничение 60?

Мнение от BMW_RIDER » 26 Дек 2010, 14:54

Ryapoff написа:Колеги, а дали е възможно повече от три месеца да се бави честитка от камера? Понеже една ме снима, обаче преди доста време, нищо нямам пратено, а съм сигурен, че беше доста над ограничението?

Възможно е. Особено ако е на място където много се щрака. Докато го обработят и изпратят и то стане чл 34 от ЗАНН :1: :1:

Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт
за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на
нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5C

Мнение от Cinder » 26 Дек 2010, 15:01

А сигурен ли си че е имало камера в кутията?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 26 Дек 2010, 15:14

Няма да дойде ;)

Аз се регистрирах в i-kat още снощи.
Само, че не знам кога да направя справка :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 26 Дек 2010, 15:20

Cinder написа:А сигурен ли си че е имало камера в кутията?

Колега, то двама в бяла астра, номера го споменаха във форума, явно се знае, не го помня, та ей така ме "осветиха", голям проблясък беше, чак се засмяха в колата, явно съм бил забележителност. А аз се чудех що такива коли изпреварвам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Мнение от vvaskoo » 26 Дек 2010, 21:19

А , не можеш ли да излезеш с номера че твой приятел Американец , Руснак (гледай да не е в ЕУ) е карал ? В УК преди минаваше тоя номер но вече се усетиха . Също така как могат да докажат скороста само чрез видеозапис ? Тука си има едни линийки на пътя който ползват за доказване на скороста .
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Дек 2010, 22:24

Е.Димитров написа:Добре де,ами някой да е виждал ограничение на магистралата 120 или 130,я си престави че си чужденец,да кажем немец,трябва ли задължително да знаеш в коя страна колко е максималното ограничение???

Всеки сериозен шофьор преди да тръгне за някъде извън страната си ще провери какви са позволените скорости в държавите през,които ще мине.А и в повечето страни ограниченията са близки до нашите с разлика +/- 10км/ч...
А и дори да нарушиш ограничението с 10-тина км/ч няма да те закачат.Ама със 30-40км/ч вече е супер наглост.
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 27 Дек 2010, 12:58

BMW_RIDER написа:Ами това е с над 50 км над ограничението което значи книжката за 6 месеца. Но прегледай темата за проблеми с КАТ, и жалбите за видеоконтрол и може да се измъкнеш. Отделно тече давност. Успех и весели празници

Е точно ти да даваш такъв съвет?
Защо да се измъква? .... И като не се измъкне - "Деееа и скапаната държава"
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 27 Дек 2010, 14:43

klintan66 написа:
BMW_RIDER написа:Ами това е с над 50 км над ограничението което значи книжката за 6 месеца. Но прегледай темата за проблеми с КАТ, и жалбите за видеоконтрол и може да се измъкнеш. Отделно тече давност. Успех и весели празници

Няма угодия знаеш. Ту млякото му е горещо, ту пък друго нещо. Ако не са глобите, то ще са данъците, ако не са те ще е нещо др. и така. Винаги ще има недоволни. :lalala:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 27 Дек 2010, 16:01

klintan66 написа:

Точно аз?

Да се измъкне защото тия глупави табели 40 , 50 , 60 на извън населено място, са просто една хранилка за милиционерите. Как си караш извънградско и изведнъж табела 40 и зад нея летят от храстите с радар който в повечето случай дори не е калиброван и поставен правилно. Плащайте на такива като искате.
Съгласен съм ,че в града където има хора училища малки улици и 30км да направят ограничението. Но неможе да извънградски път в държава която няма завършена магистрала и бързи маршрути да караш някой да минава 500км с ограничения от сорта на 50, 60. Това в другите държави е недопустимо, ама то затова им работи икономиката заразлика от нашата. За данъците същата работа, плащайте си дори някой от данъците да са НЕЗАКОННИ и тотално несъобразени, утре парите като ви потънат в резервоара на някой депутатска Ска да не е сърдите. Не казвам а не се плащат, нито казвам на колегата да се измъква. Има си закон и той позволява някакви врати и отклонения, използването им не е незаконно или лошо.

И да - "Деееа и скапаната държава"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 27 Дек 2010, 16:09

3 м. без книжка, 300 лв. глоба и 12 контролни точки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 27 Дек 2010, 17:11

BMW_RIDER написа:
klintan66 написа:

Точно аз?

Да се измъкне защото тия глупави табели 40 , 50 , 60 на извън населено място, са просто една хранилка за милиционерите. Как си караш извънградско и изведнъж табела 40 и зад нея летят от храстите с радар който в повечето случай дори не е калиброван и поставен правилно. Плащайте на такива като искате.
Съгласен съм ,че в града където има хора училища малки улици и 30км да направят ограничението. Но неможе да извънградски път в държава която няма завършена магистрала и бързи маршрути да караш някой да минава 500км с ограничения от сорта на 50, 60. Това в другите държави е недопустимо, ама то затова им работи икономиката заразлика от нашата. За данъците същата работа, плащайте си дори някой от данъците да са НЕЗАКОННИ и тотално несъобразени, утре парите като ви потънат в резервоара на някой депутатска Ска да не е сърдите. Не казвам а не се плащат, нито казвам на колегата да се измъква. Има си закон и той позволява някакви врати и отклонения, използването им не е незаконно или лошо.

Т.е. всички да са терикати ... а като ти ги притиснат рев до небето!
Циганите трябва ли да плащат според теб?И трябва ли да учат и работят ? Нали пак не е незаконно?

500 км ? Къде ги видя ?

Скапана пък седиш в нея и смучеш/смучем каквото можеш/можем та да стане по-хубава ли?

Същия този като те тресне във вратите пробвайки "лъзгане" пак ще викаш скапана държава.

Ти решаваш за всичко как да постъпиш и сам си съдник ...като всички останали 5-6 милиона, в МЕСТНОСТТА България ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 27 Дек 2010, 18:31

Ами след някой ден ще проверя за акт. Тъпо е, че няма точно установено време за проверка, ами ще чакам или седмици, или месеци и т.н.
Пф

А факта, че зад мен спираха коли значи ли, че може само да спират без да пращат честитки или може и двата варианта едновременно да се практикуват?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Night_Wolf » 27 Дек 2010, 18:42

Иначе колата е служебна, не е лично моя и няма как да се измъкна.
Ще пристигне в работодателя.
Затова ми е спек.
Иначе ако беше моя, щях да си понеса наказанията щом съм си ги заслужил, вземам си поука и приключва въпроса, ама в случая положението не е розово.

Нека да не се спами в темата, моля.
Не се гордея с постъпката си, нито мисля да плюя държавата, не тя ми е карала колата, просто исках информация.
Искам възможно най-скоро да разбера какво се случва да не тръпна и да го мисля постоянно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 28 Дек 2010, 3:03

klintan66 написа:
BMW_RIDER написа:
klintan66 написа:

Точно аз?

Т.е. всички да са терикати ... а като ти ги притиснат рев до небето!
Циганите трябва ли да плащат според теб?И трябва ли да учат и работят ? Нали пак не е незаконно?

500 км ? Къде ги видя ?

Скапана пък седиш в нея и смучеш/смучем каквото можеш/можем та да стане по-хубава ли?

Същия този като те тресне във вратите пробвайки "лъзгане" пак ще викаш скапана държава.

Ти решаваш за всичко как да постъпиш и сам си съдник ...като всички останали 5-6 милиона, в МЕСТНОСТТА България ...

Незнам кои са терикати. Както казах, това да се възползваш от възможноста която ти предоставя закона не е тарикатлък, а просто разумна постъпка. За циганите незнам. Трябва да плащат всички вклщчително и те освен ако не попадат графат изрично упомената в закона която им предоставя данъчни облекчения.

Относно смученето: наскоро съм занесъл данъчни декларации, и сме платили данъци да не казвам колко, но горе долу толкова колкото е среднат цена на колите в този форум САМО ЗА ДВЕ ГОДИНА, ТАКА ЧЕ НЕЗНАМ КОЙ ОТ КОГО СМУЧЕ. Така ,че "Деееа и скапаната държава" трябва да ми е благодарна ,че съм решил на нея да си дам не лесно изкараните пари, а не в някоя друга която поне щеше да го оцени и , като реша сам да си правя пътя ,след като 20 год тя не ми го е направила въпреки сумите които ежедневно и предоставям, не ми пише акт, защото точно това ми се случи като реших сам да си асвалтирам пътя - общината ми състави акт за 1000 лв.

А като някой ме уцели с вратите, затова има застраховка, затова има гражданска, държавата неможе д отговаря за поведението на всеки джигит. Обаче за нанесените от нея щети, и за престъпното и действие и бездействие трябва да отговаря като всеки друг субект. Това е което отличава демократична държава от тоталитарна, нито това ,че ти дават да напуснеш, нито че ти дават да слушаш рок или квото искаш, нито ,че можеш да носиш и гледаш и казваш каквото искаш, а точно това - ,че всеки си има права и задължения - дори държавата. И точно тя трябва да е за пример, като тя не спазва закона, на най-високо ниво няма как да очаква от тия в нея да го спазват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 28 Дек 2010, 10:27

Ryapoff, има случаи, когато честитките се бавят и по 6 месеца... :)

Към автора - след като колата е служебна, не виждам какъв е проблема. Това не е от значение. Просто тук можеш да сключиш "споразумение" с някой твой колега, който примерно ен кара, да се яви вместо теб ;)

ПП. Евала на тия, дето карат по безлюдните селски пътища "по правилата" и в ограничението - според мен сте някакви единични бройки, изчезващ вид неделен шофьор :mhihi:
"Нека, който не е грешен да хвърли камък пръв" ... големи моралисти се навъдиха бе ей... чак смешни :mhihi: :bchug:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата