Пиратки от магазина на Илиянци
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Пиратки от магазина на Илиянци
дълъг пост си написал колега....
в който не че не си прав, ама ти се губят някои основни моменти, а именно:
1. искаш качествена стока-не си купуваш от "рая на ментетата" Илиенци
той колегата над твоя пост ти го е написал....
щото ако искаш оригинална част за твоето БМВ отиваш при официалния представител, а не в кварталния магазин за авточасти (това, че миналата година си купил прилична стока от тях не значи, че и сега е така...просто щото в кварталния магазин не се гледа да е качествено, а евтино)
2. по въпроса за касовия бон
прав си, че продавача е длъжен да издава, но и ти си длъжен да изискваш такъв...не е отпаднало това ти задължение
ясно е, че е в интерес на търговеца да не издава бон, но понеже не може до всеки апарат да се назначи човек, контролиращ издаването е измислено купувача да е ангажиран с това....и за да е по-ангажиран е измислена и глоба ако бъде хванат без такъв
успех ти желая с рекламацията на стоката...за която ти нямаш никакъв документ, че е закупена точно от там...и ако ти се възстанови сумата ще е единствено от добра воля
в който не че не си прав, ама ти се губят някои основни моменти, а именно:
1. искаш качествена стока-не си купуваш от "рая на ментетата" Илиенци
той колегата над твоя пост ти го е написал....
щото ако искаш оригинална част за твоето БМВ отиваш при официалния представител, а не в кварталния магазин за авточасти (това, че миналата година си купил прилична стока от тях не значи, че и сега е така...просто щото в кварталния магазин не се гледа да е качествено, а евтино)

2. по въпроса за касовия бон
прав си, че продавача е длъжен да издава, но и ти си длъжен да изискваш такъв...не е отпаднало това ти задължение
ясно е, че е в интерес на търговеца да не издава бон, но понеже не може до всеки апарат да се назначи човек, контролиращ издаването е измислено купувача да е ангажиран с това....и за да е по-ангажиран е измислена и глоба ако бъде хванат без такъв

успех ти желая с рекламацията на стоката...за която ти нямаш никакъв документ, че е закупена точно от там...и ако ти се възстанови сумата ще е единствено от добра воля

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Пиратки от магазина на Илиенци
deyan-enchev написа:такива материали се пазарят само при Емо от Енигма на булевард Рожен
Там е истината

Ти хубаво си тръгнал да си търсиш правата като клиент, ама да го правиш за пиратки, поне в моите очи изглежда смешно..
От години насам като чуя някой да гърми пиратки, ми идва да го накарам да си ги завре някъде и тогава да драсне клечката...
Може аз да съм крив, ама години наред живеех на 1-вия етаж и всички пиратки от входа под моя балкон гърмяха, и моето куче се побъркваше, след
това се преместих нависоко, но пък ми се роди дете, и от съседния блок някой като хвърли пиратка, малката се будеше стресната и ревейки..
Но сигурно сега ще кажеш, че ходиш да ги гърмиш на места където няма други хора...

От години насам като чуя някой да гърми пиратки, ми идва да го накарам да си ги завре някъде и тогава да драсне клечката...
Може аз да съм крив, ама години наред живеех на 1-вия етаж и всички пиратки от входа под моя балкон гърмяха, и моето куче се побъркваше, след
това се преместих нависоко, но пък ми се роди дете, и от съседния блок някой като хвърли пиратка, малката се будеше стресната и ревейки..
Но сигурно сега ще кажеш, че ходиш да ги гърмиш на места където няма други хора...
- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
blackgod написа:Но сигурно сега ще кажеш, че ходиш да ги гърмиш на места където няма други хора...

колко пъти да кажа че въпроса е принципен.оставете пиратките намира.не съм пуснал тема в форум ,защото засяга само мен и то за 2лв.тея пиратки съм ги купил само аз.докато милиони - лошия бензина. скапаните храни.както всичко некачествено.и кое е по важното ?
мисълта ми е защо трябва да има ментета? и за що трябва да ме лъжат?защо има рай на ментетата,защото хората го искат да бъдат лъгани и ги купуват и се задоволяват с ментето и си мълчат. аз разбрах че съм си дал парите на вятъра защото съм си купил нещо закоето продавача неможе да поеме отговорноста че ми е продал като качествено.не поема отговорноста че пиратката е влажна и затова не гърми ,че е дефектна.аз ли да съм отговорен за това че в склада му е влажно и за това че той няма касов апарат в случая? Това питам.ментетата съществуват просто защото хората иска да имат всичко и да не поемат отговорноста като купуват всички тези неща.щом хората не я искат защо продавача да я предлага?щом искаш Х5 ца не е ли редно ти да си в състояние да я потдържаш както трябва .но понеже всички искат Х5 но немогат да я потдържат си купуват ментета.затова дару е 1 а меннте магазините за 1 млн. след като всички искат ментето как аз който искам истинското,да си купя нещо на нормална цена.няма как просто защото масово се купуват ментетата,и точно заради това оригиналните са с изкуствено завишени цени.което е неприемливо по принцип.редно ли е аз или ти или друг да не търси отговорноста за която си плаща.човек трябва да си дава парите за ценните истинските оригиналните неща.аз утре като отида да върна ментето ще реша проблема за себе си но никой друг няма да го върне и ще продължи да се предлага. но за пиратките и частите човек има алтернатива.магазина отсреща където цената е много висока не защото е такава стойноста на стоката а защото много малко хора я купуват.обаче какво може да направи човек с стоките който нямат алтернатива и няма избора ? дадох пример за бензина:има сертификат за качество.т.е. предлага истинска стока.а всеки вижда че не е така.но няма бензиностанция на която горивото да е хубаво,дори да струва 3.50 ? нали. и какво да правят тези малкото който искат оригиналното.и са лишени от избор въпреки че биха дали повече за по доброто.мълчат.и нямат думата защото масата купува бензина на европейска цена въпреки че качеството тук е 3-то там е първо.и това и си мълчи.поуката е че аз няма да променя нищо като върна ментето.промяната трябва да се осъществи от тези който не го връща,след като осъзнаят че с мълчанието си обричат всички.затова казвам егоизъм.и глупавото е че ментето не се харесва на никой всъщност но въпреки това се купува.е каде е логиката ?
друго нещо за което няма алтернатива са политиците.кой е алтернативата .няма.а какво се прави.нищо.мълчи се сякаш е нещо нормално.логично ще продължи докато това спре да се харесва на масата хора
и колега ти защо не си излязъл да потърсиш отговорност на тоя кадето е хвърлил пиратка.за себе си си решил да не се занимаваш,зарязал си отговорноста да потурсиш сметка.но всъщност едва ли е събудил само твоята дъщеря.можеш да го набиеш от името на другите нали ? ти знаеш че ще си прав и другите знаят че ще си прав но въпреки това не го правиш сякаш ти си виновния.и никой от тях не го прави.утре пак ще хвърли,после пак. кога ще ти писне?на мене ми писна и реших да поискам правата си.ама не съм бил прав.е как да не съм бре хора ??
лошото в вашите очи е това че в цялата тема виждате че аз ,единствения,съм виновен с нещо си в ,а не целия ти блок че никой не си е поискал спокойствието .затова казвам остави ме мен и мойте пиратки(които всъщност наистина пробвах в полето) а виж собствените си проблеми и намери начин да ги решиш както аз търся начин да реша моите,вместо да се правиш на умен и да ми казваш къде бъркам и каде не ,докато ти бездействаш.Просто защитавай това което е добро за теб,нищо повече.И това е достатъчно защото което е добро за теб е добро и за мен !
повече нещъ да пиша.това и предишните са нещата който исках да кажа с тази тема.Но това какво съм казал аз не е важно .
Важното е човек да разбере че му се полага само това което е постигнал с собствени усилия и е длъжен да го защитава независимо от нищо,за да не се възползва от труда му друг,който няма това право !!!
мисълта ми е защо трябва да има ментета? и за що трябва да ме лъжат?защо има рай на ментетата,защото хората го искат да бъдат лъгани и ги купуват и се задоволяват с ментето и си мълчат. аз разбрах че съм си дал парите на вятъра защото съм си купил нещо закоето продавача неможе да поеме отговорноста че ми е продал като качествено.не поема отговорноста че пиратката е влажна и затова не гърми ,че е дефектна.аз ли да съм отговорен за това че в склада му е влажно и за това че той няма касов апарат в случая? Това питам.ментетата съществуват просто защото хората иска да имат всичко и да не поемат отговорноста като купуват всички тези неща.щом хората не я искат защо продавача да я предлага?щом искаш Х5 ца не е ли редно ти да си в състояние да я потдържаш както трябва .но понеже всички искат Х5 но немогат да я потдържат си купуват ментета.затова дару е 1 а меннте магазините за 1 млн. след като всички искат ментето как аз който искам истинското,да си купя нещо на нормална цена.няма как просто защото масово се купуват ментетата,и точно заради това оригиналните са с изкуствено завишени цени.което е неприемливо по принцип.редно ли е аз или ти или друг да не търси отговорноста за която си плаща.човек трябва да си дава парите за ценните истинските оригиналните неща.аз утре като отида да върна ментето ще реша проблема за себе си но никой друг няма да го върне и ще продължи да се предлага. но за пиратките и частите човек има алтернатива.магазина отсреща където цената е много висока не защото е такава стойноста на стоката а защото много малко хора я купуват.обаче какво може да направи човек с стоките който нямат алтернатива и няма избора ? дадох пример за бензина:има сертификат за качество.т.е. предлага истинска стока.а всеки вижда че не е така.но няма бензиностанция на която горивото да е хубаво,дори да струва 3.50 ? нали. и какво да правят тези малкото който искат оригиналното.и са лишени от избор въпреки че биха дали повече за по доброто.мълчат.и нямат думата защото масата купува бензина на европейска цена въпреки че качеството тук е 3-то там е първо.и това и си мълчи.поуката е че аз няма да променя нищо като върна ментето.промяната трябва да се осъществи от тези който не го връща,след като осъзнаят че с мълчанието си обричат всички.затова казвам егоизъм.и глупавото е че ментето не се харесва на никой всъщност но въпреки това се купува.е каде е логиката ?
друго нещо за което няма алтернатива са политиците.кой е алтернативата .няма.а какво се прави.нищо.мълчи се сякаш е нещо нормално.логично ще продължи докато това спре да се харесва на масата хора
и колега ти защо не си излязъл да потърсиш отговорност на тоя кадето е хвърлил пиратка.за себе си си решил да не се занимаваш,зарязал си отговорноста да потурсиш сметка.но всъщност едва ли е събудил само твоята дъщеря.можеш да го набиеш от името на другите нали ? ти знаеш че ще си прав и другите знаят че ще си прав но въпреки това не го правиш сякаш ти си виновния.и никой от тях не го прави.утре пак ще хвърли,после пак. кога ще ти писне?на мене ми писна и реших да поискам правата си.ама не съм бил прав.е как да не съм бре хора ??
лошото в вашите очи е това че в цялата тема виждате че аз ,единствения,съм виновен с нещо си в ,а не целия ти блок че никой не си е поискал спокойствието .затова казвам остави ме мен и мойте пиратки(които всъщност наистина пробвах в полето) а виж собствените си проблеми и намери начин да ги решиш както аз търся начин да реша моите,вместо да се правиш на умен и да ми казваш къде бъркам и каде не ,докато ти бездействаш.Просто защитавай това което е добро за теб,нищо повече.И това е достатъчно защото което е добро за теб е добро и за мен !
повече нещъ да пиша.това и предишните са нещата който исках да кажа с тази тема.Но това какво съм казал аз не е важно .
Важното е човек да разбере че му се полага само това което е постигнал с собствени усилия и е длъжен да го защитава независимо от нищо,за да не се възползва от труда му друг,който няма това право !!!
Абе няма лошо да се олачиш, ама и ти като 94та ще ми ходиш със 5 човека ли? За 2 лева ли?
Аз ако съм на тяхно място, изпускаш няколко момента:
- какъв е стандарта за една пиратка да гърми силно?
- какви са допустимите грешки?
- миналата година си получил повече за парите си, защото са били на промоция, тази година получаваш толкова колкото плащаш.
Не се заяждам, а ти давам друга гледна точка!
Поздрави!
Аз ако съм на тяхно място, изпускаш няколко момента:
- какъв е стандарта за една пиратка да гърми силно?
- какви са допустимите грешки?
- миналата година си получил повече за парите си, защото са били на промоция, тази година получаваш толкова колкото плащаш.

Не се заяждам, а ти давам друга гледна точка!
Поздрави!
ехх.вече ми е тъпо че изобщо се тормозих.за последно.
Незнам дали си плащаш данъка,което не е модерно напоследък. Но когато там си го плащал си очаквал нещо в замяна нали?Но не се е случило,въпреки че е трябвало да се случи? Разликата е в това че ти вместо да поискаш да разбереш защо не се случва ,просто си спрял да ги даваш което със сигурност означава че никога няма да получиш това което си очаквал.И хиляди левове заплата да взимаш не трябва да захвърляш труда с който си ги изкарал честно! Ако ще и дъвка да си купя ще отида да кажа че е стара и за нищо нестава и ще си поискам парите обратно!2 лв са 2 хляба .за мен са 4 дни ядене.Аз съм подарил тези 4 дни ядене на човек който ме е излъгал за да ги вземе !Мен също като теб с данъците ме е яд за тези пари,само че аз не се примирявам с това да ги забравя.Както не забравям парите за скапания бензин,за скапаните мобил оператори,за скапаните ментета като цяло. Ти как гледаш на нещата? Обясни ми ти какво мислиш за парите с които наливаш от скапания бензин в колата ! Радваш ли се от покупката?Какъв е стандарта за Н100 примерно и дали отговаря на това което трябва? Аз ще ти кажа че не отговаря !Какви са допустимите грешки в брояча на колонката? Аз ще ти кажа че не са такива каквито трябва!
И някога получавал ли си повече литри за парите които си платил? Аз ще ти кажа че не си !
И каде всъщност е другата гледна точка ?? Няма такава ! Единствената гледна точка е че трябва да изискваш това което ти се полага по право.Нито повече,нито по малко !
Въ
ЗАЩО ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА БЪДА ИЗМАМЕН И ДА НЕ СИ ПОТЪРСЯ ПРАВАТА ? КАТО ТОВА СА СИ МОЙТЕ ПАРИ ! 1,2 ИЛИ 5 ЛЕВА ! ЗАЩО ДА ГИ ДАВАМ ДО БЕЗКРАЙНОСТ НА НЯКОЙ КОЙТО ДО БЕЗКРАЙНОСТ ЩЕ МИ ДАВА В ЗАМЯНА НЕЩО НЕОТГОВАРЯЩО НА СДЕЛКАТА? ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРЕДАМ,ДА ВДИГНА РЪЦЕ И ДА ЧАКАМ НЯКОЙ ПОРЕДЕН СПАСИТЕЛ ОБЯВЯВАЙКИ СЕ ЗА ЗАЩИТНИК НА ЧОВЕШКИТЕ МИ ПРАВА,ВСЪЩНОСТ ДА МИ ПРЕДЛОЖИ ПОРЕДНАТА НЕИЗГОДНА СДЕЛКА. И ТАКА ДО СЪЩАТА БЕЗКРАЙНОСТ !!!
Незнам дали си плащаш данъка,което не е модерно напоследък. Но когато там си го плащал си очаквал нещо в замяна нали?Но не се е случило,въпреки че е трябвало да се случи? Разликата е в това че ти вместо да поискаш да разбереш защо не се случва ,просто си спрял да ги даваш което със сигурност означава че никога няма да получиш това което си очаквал.И хиляди левове заплата да взимаш не трябва да захвърляш труда с който си ги изкарал честно! Ако ще и дъвка да си купя ще отида да кажа че е стара и за нищо нестава и ще си поискам парите обратно!2 лв са 2 хляба .за мен са 4 дни ядене.Аз съм подарил тези 4 дни ядене на човек който ме е излъгал за да ги вземе !Мен също като теб с данъците ме е яд за тези пари,само че аз не се примирявам с това да ги забравя.Както не забравям парите за скапания бензин,за скапаните мобил оператори,за скапаните ментета като цяло. Ти как гледаш на нещата? Обясни ми ти какво мислиш за парите с които наливаш от скапания бензин в колата ! Радваш ли се от покупката?Какъв е стандарта за Н100 примерно и дали отговаря на това което трябва? Аз ще ти кажа че не отговаря !Какви са допустимите грешки в брояча на колонката? Аз ще ти кажа че не са такива каквито трябва!
И някога получавал ли си повече литри за парите които си платил? Аз ще ти кажа че не си !
И каде всъщност е другата гледна точка ?? Няма такава ! Единствената гледна точка е че трябва да изискваш това което ти се полага по право.Нито повече,нито по малко !
Въ
ЗАЩО ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА БЪДА ИЗМАМЕН И ДА НЕ СИ ПОТЪРСЯ ПРАВАТА ? КАТО ТОВА СА СИ МОЙТЕ ПАРИ ! 1,2 ИЛИ 5 ЛЕВА ! ЗАЩО ДА ГИ ДАВАМ ДО БЕЗКРАЙНОСТ НА НЯКОЙ КОЙТО ДО БЕЗКРАЙНОСТ ЩЕ МИ ДАВА В ЗАМЯНА НЕЩО НЕОТГОВАРЯЩО НА СДЕЛКАТА? ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ПРЕДАМ,ДА ВДИГНА РЪЦЕ И ДА ЧАКАМ НЯКОЙ ПОРЕДЕН СПАСИТЕЛ ОБЯВЯВАЙКИ СЕ ЗА ЗАЩИТНИК НА ЧОВЕШКИТЕ МИ ПРАВА,ВСЪЩНОСТ ДА МИ ПРЕДЛОЖИ ПОРЕДНАТА НЕИЗГОДНА СДЕЛКА. И ТАКА ДО СЪЩАТА БЕЗКРАЙНОСТ !!!
- Silverarms
- Потребител
-
Прав си ! Търси си правата, и когато повече хора започнат да разсъждават като теб, може и да се оправим. Но не се сърди и на колегите които те хулят, за тях проблема който описваш е глупост първо защото става въпрос за пиратки (а доста хора не ги харесват защото имат малки деца, защото са опасни и т.н.) да си кажа и аз съм хвърлял, но откакто имам дъщеричка започнах да се съобразявам кога, къде и нужно ли е въобще, и ДА преди съм бил виновен когато съм ги хвърлял не когато и където трябва. Към колегата на който са му хвърляли под тераса пиратки мога само да кажа, че това е позволено на празници /справка наредба за шума в София/ и не се заяждам с теб аз също не съм съгласен с наредбата, но тук пак трябва да се направи точно каквото иска колегата пуснал темата, да се съберем много хора и да променим наредбата. Второ колегите са прави, че ти си грешен пред закона (не си взел касова бележка). И трето, освен че нямаш законното право да отправиш жалба /заради касовата бележка/ най-вероятно нямаш и право заради некачествената стока, защото едва ли някъде на нея има етикет с нивото на шума който вдига, имаш само пиратки които гърмят два а не три пъти за което няма да ги накажат. Но принципно си прав, морално, защото няклко пъти си питал дали гърмят по същия начин и са те излъгали, затова отиди и направи забележка или се обади на данъчни, каквото решиш. Направи го защото има много хора които искат да го правят, но не го правят включително и аз, викам си майната му, нямам време или нищо няма да променя и т.н. търсим си извинения. Въпреки това да те обнадеждя, вече няколко мои приятели осъдиха големи фирми в България /няма да ги споменавам за да не изглежда като антиреклама/,покриха им разходите и им замениха закупените продукти с нови.
Реших този път, да си изкажа мнението, защото въпреки че чета форума от няколко години, и уважам много колеги само заради това което са написали че правят /последен спомен SKISA и паркинга пред Хемус/ не съм подкрепил никой, даже само с думи.
КОЛЕГИ ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!
Реших този път, да си изкажа мнението, защото въпреки че чета форума от няколко години, и уважам много колеги само заради това което са написали че правят /последен спомен SKISA и паркинга пред Хемус/ не съм подкрепил никой, даже само с думи.
КОЛЕГИ ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА!
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
питаш защо си си купил менте,а отиваш в царството на ментетата-илянци
и то защо?за да минеш по тънко,еми ето за толкова пари толкова гърми
и като отидеш кво ще докажеш най много да станеш за смях "ама пиратката не ми гърми както миналата година"
и тоя филма с данъчните ще ми е интересен,купуваш стока която е полу легална отвсякаде(не се знае дали може да се продава а ти я купуваш демек си съучастник) нямаш касова бележка (продавача винаги може да каже,напротив издадох касов бон тва че ти си си го загубил си е твои проблем)
ако беше отишъл в някои истински магазин за пиро ефекти и си купиш пиратки които са сертифицирани и имат документ и тн. там естествено ще ти дадат и касова бележка,ще ти ги сложат във фирмена торбичка и тн. тогава може да имаш претенций ама ще платиш Х-2,3 нали? ама ти си отишъл на илиенци има малка разлика
за дкупиш най просташкото нещо за което може да си дадеш парите,чак и съмишленици търсиш
(данъчните наи много да го поздравят продавача че не са му толкова шумни тъпите пиратки) а за тва с горива хляба в магазина,зеленчуците и тн. ти за 2лв. народно въстание ли мислиш да вдигаш
.....успех с борбата срещу вятърните мелници

ако беше отишъл в някои истински магазин за пиро ефекти и си купиш пиратки които са сертифицирани и имат документ и тн. там естествено ще ти дадат и касова бележка,ще ти ги сложат във фирмена торбичка и тн. тогава може да имаш претенций ама ще платиш Х-2,3 нали? ама ти си отишъл на илиенци има малка разлика

Благодаря ти колегаSilverarms за разбирането но все пак ще си позволя да те оборя,за да се изясни още нещо .Хем съм виновен пред закона , хем съм прав от морална гледна точка.Кое от двете е вярно.Дори редно ли е да има такова разграничаване. Морала срещу закона.МОРАЛЪТ който изисква от мен да се боря срещу този закон който позволява да ми бъде продадена лъжа законно. Същия закон който и ти казваш че трябва да бъде променен ?Да, защото този закон не е в услуга на МОРАЛА на човек,което трябва да е водещото, а е създаден да се бори срещу него.Този закон не е за мен.И аз се боря срещу него.Моя морал не е позволил на продавача да ме измами след като съм се отказал от покупката.Докато този закон е позволил да бъда измамен.Изводът е че закона е направен да облагодетелства единствено мошеника.Затова повечето виждат в мен незаконото като не съм взел бележката която узаконява измамата,а не моралното което съм направил като съм се отказал от покупката ! И това е смисълът на темата ! Законното е да минеш на зелено,въпреки че в кръстовището е мазало.Извиняваш се на собствения си морал,който ти казва че е редно да не навлизаш в кръстовището докато не се освободи ,и даваш газ защото законът ти го е позволил.Само че на кръстовището става още по голямо мазало.С твоето законно навлизане си пренебрегнал собствения си морал и разчиташ на морала на шофьора отсреща да не навлезе от своя страна в кръстовището,за да можеш ти да излезеш по бързо от задръстването.Но той също навлиза и става пълно блокиране.И как не,след като ти самият си пренебрегнал собствения си морал , очаквайки от другия да се позовава на неговия морал и да го постави над закона! И общо взето за тези които законът е по важен от морала виждат в мен това че не съм си взел бележката, като по този начин не се извинявам пред морала си че е законно да бъда измамен.Само че аз съм сигурен че това е правилното. Както съм сигурен че ако не навляза в кръстовището задръстването ще се разсее по скоро и аз ще пристигна закъдето съм тръгнал час по скоро,вместо за два метра по напред да закъснея с два часа.
Защо пък никой не ми отговаря на мойте въпроси и подкани за малко размисъл ,вместо това задава нови въпроси! Еми аз я връщам точно защото е менте и ставам съучасник в продажбата на това менте ,kiko . Как пък не си отговори.Ако беше нещо качествено,и ще продължа да давам за пример бензина защово сме автомобиле форум и всеки пищи от него ама си сипва,нямаше да ме интересува нито бележка нито нищо.щом аз съм доволен за мене си че това нещо е качествено и си заслужава парите значи и другите ще са доволни.ако бензина беше добър нямаше да изисквам касова бележка с която да се застраховам от авария в следващите километри и да мога да поискам отговорност за тази авария.ядете ме за буквите и си мислите че оспорвате по някакъв начин това което правя като всъщност не виждате че го потвърждавате.точно това невиждане е лошото. купил съм си нещо което се е окзало менте.факт .а нима не ми прави чест че аз искам да върна въпросното менте.докато ти би прежалил свойте неоценени два лева и би задържал ментето без да се замисляш.
като купиш краден м пакет,ти ли си виновен повече или този който го е откраднал.естествено че този който го е откраднал.но ти с купуването ставаш съучастник,и го знаеш но неможеш да си позволиш да си купиш оригинален защото е много пари.парите ти стигат само за краден мтек и ти го купуваш.и ти никога няма да го върнеш,дори и да разбереш че е краден, защото не връщаш обикновеното менте за 2 лв.как ли би върнал ментето краденото,което е за стотици левове . И с тези стотици левове неморалният човек с когото си съучасник и на на които ги даваш може да си купи не една от скапаните пиратки, а един камион и парите да се погубят.Защото от цялата верига само ти, койти си ги изработил с пот ,си плащал данък върху тях. И ще отидат за производството на нови ментета и кражби,само защото ти плащаш за тях,а не за истински неща.и кой е виновен сега- аз че ми е ценно каде отиват 2 тами лева или ти че не мислиш каде отиват стотиците ти левове! дали се разбрахме сега.по тоя начин ли трябваше да го напиша.да защото човек не се замисля ама изобщо !! дори за една тъпа пиратка,какво остава за такива проблеми като авторското право и куп други проблеми на болното ни общество.И в крайна сметка това си остава една малка тема с невзрачно заглавие .а не проблема на нашето общество.И такава ще си остане защото обикновения ,масовия потребител неможе да разсъждава и се води по обвивката на нещата вместо с малко мисъл да стигне до истинското им съдържание . И не аз с тази темичка го потвърждавам ,а действителноста отвън.А е нужно толкова малко-една минута размисъл !Case closed
Защо пък никой не ми отговаря на мойте въпроси и подкани за малко размисъл ,вместо това задава нови въпроси! Еми аз я връщам точно защото е менте и ставам съучасник в продажбата на това менте ,kiko . Как пък не си отговори.Ако беше нещо качествено,и ще продължа да давам за пример бензина защово сме автомобиле форум и всеки пищи от него ама си сипва,нямаше да ме интересува нито бележка нито нищо.щом аз съм доволен за мене си че това нещо е качествено и си заслужава парите значи и другите ще са доволни.ако бензина беше добър нямаше да изисквам касова бележка с която да се застраховам от авария в следващите километри и да мога да поискам отговорност за тази авария.ядете ме за буквите и си мислите че оспорвате по някакъв начин това което правя като всъщност не виждате че го потвърждавате.точно това невиждане е лошото. купил съм си нещо което се е окзало менте.факт .а нима не ми прави чест че аз искам да върна въпросното менте.докато ти би прежалил свойте неоценени два лева и би задържал ментето без да се замисляш.
като купиш краден м пакет,ти ли си виновен повече или този който го е откраднал.естествено че този който го е откраднал.но ти с купуването ставаш съучастник,и го знаеш но неможеш да си позволиш да си купиш оригинален защото е много пари.парите ти стигат само за краден мтек и ти го купуваш.и ти никога няма да го върнеш,дори и да разбереш че е краден, защото не връщаш обикновеното менте за 2 лв.как ли би върнал ментето краденото,което е за стотици левове . И с тези стотици левове неморалният човек с когото си съучасник и на на които ги даваш може да си купи не една от скапаните пиратки, а един камион и парите да се погубят.Защото от цялата верига само ти, койти си ги изработил с пот ,си плащал данък върху тях. И ще отидат за производството на нови ментета и кражби,само защото ти плащаш за тях,а не за истински неща.и кой е виновен сега- аз че ми е ценно каде отиват 2 тами лева или ти че не мислиш каде отиват стотиците ти левове! дали се разбрахме сега.по тоя начин ли трябваше да го напиша.да защото човек не се замисля ама изобщо !! дори за една тъпа пиратка,какво остава за такива проблеми като авторското право и куп други проблеми на болното ни общество.И в крайна сметка това си остава една малка тема с невзрачно заглавие .а не проблема на нашето общество.И такава ще си остане защото обикновения ,масовия потребител неможе да разсъждава и се води по обвивката на нещата вместо с малко мисъл да стигне до истинското им съдържание . И не аз с тази темичка го потвърждавам ,а действителноста отвън.А е нужно толкова малко-една минута размисъл !Case closed
Последна промяна kosa4a на 28 Дек 2010, 21:46, променена общо 5 пъти
kosa4a написа:и така който има пряка рекламация специално към този магазин да драсне да се разберем ! ще отидем утре при всички положения.и ще напрявим всичко възможно да ни върнат парите,защото въпроса е принципен.днес за този малък проблем,утре за дупките.
извинявай, няма ли да разкажеш какво се случи?
остави тея пиратки че ми писнаха . защо още те интересуват повече пиратките отколкото това което съм написал и смлял за теб като виждане на проблема и начин за неговото разрешаване.а теб те интересуват тея пиратки.аз отивам да си търся правата не заради мене.мойта сметка не излиза откаде и да го погледнеш.правя го за другите.едно време съм бил егоист и съм видял че не е хубаво.и няма да ми стане по хубаво от това да гръмна няколко пиратки отколкото някой да си вземе пример и да прави като мен.и всички ще сме щастливи.еми то тоя човек дето ти му се възхищаваш точно на него му липсва тоя морал който искам всеки да открие в себе си и да го следва.все едно аз да дам на него пари да ми напише песен ,а той не само да не ми я напише ами и да вземе мойте пари и да си гледа неговия си кеф.няма как да харесам такъв човек.също както и нехаресвам сакатите циганета на лъвов мост.не просто защото са сакати или циганета .а защото просят пари.въпреки че на картончето пише дайте ми храна то събира пари. и когато аз се замисля защо да му дам пари когато то е сакато и гладно и няма да може да отиде и да си вземе храната за която всъщност моли.вместо това аз самия отивам и му купувам с парите си храната за която моли и видимо има нужжда и му я давам в ръцете.и аз радостен си продължавам мислейки че съм направил добро.а като се обърна след 10 метра го виждам как изхвърля сандвича в кофата до него.но това не ме спира да виждам реално.грешката не е в мен аз съм си изпълнил дълга.виновно е цигането че не се възползва от възможноста.ако ти беше дал тези пари на човека който уважаваш как щеше да се почустваш когато духне с тях.тогава няма да ти харесва човека нали.но понеже това не са твойте пари , на теб не ти пука за другия и мислиш само за себе си.и толкова примери дадох мама му.и пак нищо.еми какво да се прави.ще почна и аз да се набивам по кръстовищата и да те забатача за да неможеш да стигнеш до работа.както правиш и ти. ама редно ли е така.и как ще заспя като знам че съм попречил на толкова хора само защото съм егоист.засега и на мен не ми се занимава повече .дано някой ден се променят нещата.щом човек търси и следва правилните неща ще бъде заобиколен от тях и ще е щастлив.за момента си оставаме хора който се страхуваме от бъдещето защото не искаме да погледнем напред ,гледайки вината у другия.и лъжа като казвам че ще те засека на светофара.няма да мога да го направя.колкото и да ме засичаш ти.защото знам че единствено аз съм правия и така е редно да се случват нещата.пуснах темата защото ще я четат повече хора и си мислех че ще ме разберат.но явно нестава.нямаме топки да си поемаме отговорностите и това е .аз за себе си съм разбрал истината и гледам да я следвам.яд ме е че заради липсата на елементарното прозрение и у другите ,трябва да се примирявам с тъжната действителност. с алчноста зависта и егоизма.но все пак утре ще те пусна пред мен на светофара,с надеждата да разбереш че не за друго а защото другите са по важни от мен единия.че по важно пуснеш пешеходците защото на тях им е зелено а не да ги згазиш защото на теб ти е зелено.нещо такова е истината... и не само аз я виждам,доста други,но заради останалите на който като им се даде хляба те го хвърлят в кофата всички ще сме на едно,и така е редно.добре или зле трябва да сме заедно .на всички Честита поредна съща стара нова година повтаряща се от векове ... Това стихотворение е на 135 години.Не е написано вчера от чалга певица.не е написано за пари или слава.Написано е да отвори очите на хората.Яд ме е че дори за толко време човек не го е разбрал.135 години.А колко още са нужни ?Още толко? Още два пъти по толко ли ?
Не само го прочетете,а го разберете! Това е моето пожелание !
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
П.Р.Славейков
Не само го прочетете,а го разберете! Това е моето пожелание !
НЕ СМЕ НАРОД
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
П.Р.Славейков
Последна промяна kosa4a на 28 Дек 2010, 23:54, променена общо 2 пъти
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
добре де колега,като си толова голям моралист и тн. защо отиде на иленци?със ясното съзнание че там е една от най голямите циганий,пълно с нелегално внесена стока без да се плащат данъци,ментета без авторски права,пълно с нелегални мазни китаици и арабески и тн. не ми се изброява,защо?
предполагам защото е по евтинко нали
значи тук може да пишеш фермани,а за няколко левчета помпиш сивата икономика,преглътнал принципите и морала които го разтягаш в постовете си!
хубаво пишеш как трябва да стоят нещата в наща татковина ама от твоята уста ми звучат доста лицемерно някак си
предполагам защото е по евтинко нали

хубаво пишеш как трябва да стоят нещата в наща татковина ама от твоята уста ми звучат доста лицемерно някак си

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Аз пък съм решил да затварям една бутка на женския пазар защото чорапите от там издържаха само 2-месеца! Писна ми да ме лъжат!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3