Тъпите бакшиши....
Модератор: Общи модератори
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Тъпите бакшиши....
е нема такива изроди.....
неслучайно ползвам такси около два пъти в годината.-....
току що ми се наложи.
тръгването беше като изчакахме всички видими и невидими коли зад нас на разстояние километър да подминат....
после започнахме да се придвижваме с 30....повтарям с 30км/ч....
всеки светофар бе преценен така ,че да ни хване червено...
ако случайно на съседен булевард имаше светофар и той светнеше червено сигурно и него щяхме да изчакаме....
молех се да не земе некоя червена запалка да светне в южния парк,щото сигурно и тогава щяхме да спрем....
после изчакахме всички възможни коли от ляво на хладилника ,за да се включим...
после изчакахме всички насрещни коли ,за да завием към зоологическата....
после па някво ауди му светеше силно отзад,блестяло му в очите и почти спря и отби с мигач ,за да го задминел....
после продължихме с 30....
после завихме като в минно поле по пряката ми и накрая благополучно се добрах до нас!!!
предполагам ,че с тия номера е успял да ми дигне сметката с 50ст!! и да ми скъса нервите за 50г.....!!!
иначе са много бързи и припряни като са без клиент!!!
ебати нещастните малки ,гнусни ,бакшишни копеленца.....
не ми е ясно как ги издържат хора, които ползват така наречените им услуги по-често....
неслучайно ползвам такси около два пъти в годината.-....
току що ми се наложи.
тръгването беше като изчакахме всички видими и невидими коли зад нас на разстояние километър да подминат....
после започнахме да се придвижваме с 30....повтарям с 30км/ч....
всеки светофар бе преценен така ,че да ни хване червено...
ако случайно на съседен булевард имаше светофар и той светнеше червено сигурно и него щяхме да изчакаме....
молех се да не земе некоя червена запалка да светне в южния парк,щото сигурно и тогава щяхме да спрем....
после изчакахме всички възможни коли от ляво на хладилника ,за да се включим...
после изчакахме всички насрещни коли ,за да завием към зоологическата....
после па някво ауди му светеше силно отзад,блестяло му в очите и почти спря и отби с мигач ,за да го задминел....
после продължихме с 30....
после завихме като в минно поле по пряката ми и накрая благополучно се добрах до нас!!!
предполагам ,че с тия номера е успял да ми дигне сметката с 50ст!! и да ми скъса нервите за 50г.....!!!
иначе са много бързи и припряни като са без клиент!!!
ебати нещастните малки ,гнусни ,бакшишни копеленца.....
не ми е ясно как ги издържат хора, които ползват така наречените им услуги по-често....
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Тъпите бакшиши....
vladi_a_i написа:А тия дет возат за 4лв. на километър
Ако ще и за 44лв. да возят к'во ти пука- някой да те бие по главата да се качваш

По темата:
Винаги са ми били интересни такива тарикати- карал съм такси и просто не си заслужава, ползата е минимална, клоняща към никаква

- kufi01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М57D25
- Мечтае да кара: E60///M5
Те почти умряха колега а за влаченето е нормално като возят на нереални тарифи и ако няма помощни средства така се получава имам един познат които преди возеше на 2лв та той минаваше от където желае клиента и го закарваше по най бързия възможен начин 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
за цените не е проблем. ако е написано като хората не да е скрито и ако не се правят да приличат на големите компании - не ми пука! и без тва не ги ползвам...
а умника с тва си каране взе 5лв ,но вместо да му кажа : утре в толко и толко часа ще имам пак нужда от такси -ако си на работа ела -аз ще си звънна на некоя компания и ше го викна точно никога....
о и със сигурност щом аз плащам ще ме закара точно от където аз искам.....
в един момент мислех, че ще изгасне тъпата кочина!! съвсем сериозно!! толкова бавно се движеше! не им знам номерата ,защото както казах не ги ползвам често, но трябва да съм кьорав ,за да не видя какво прави ,а като ги знам как карат като са сами.....!!!!
а умника с тва си каране взе 5лв ,но вместо да му кажа : утре в толко и толко часа ще имам пак нужда от такси -ако си на работа ела -аз ще си звънна на некоя компания и ше го викна точно никога....
о и със сигурност щом аз плащам ще ме закара точно от където аз искам.....
в един момент мислех, че ще изгасне тъпата кочина!! съвсем сериозно!! толкова бавно се движеше! не им знам номерата ,защото както казах не ги ползвам често, но трябва да съм кьорав ,за да не видя какво прави ,а като ги знам как карат като са сами.....!!!!
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз също много им се дразня. Най-големите изроди са тия с малките колички - тип черупчици. И другите са изроди, ама като видя такъв и ми става ясно. Изключвам, че почти всички са с китайски ксенони, настроени да светят точно в очите и като карам срещу такъв предпочитам да отворя вратата и да се метна от колата вместо да го изчакам да се разминем.
По въпроса със сметката. Вчера отидох до Версай за 3.50 от Хиподрума, което си е нормално. И после се качих и бакшиша си ме видя, че съм на шпиц
и тоя почна да помпи яко. На връщане на половината път бяхме вече на 3 лв... И му викам на бакши да ме спре, че ще продължа пеша. Тук е момента да кажа, че не ми е за 2-3 лв, просто ги мразя тия селски номера и предпочитам да извървя разстоянието пеша вместо мазния бакшиш да ме менти.
И ме попита защо искам да сляза. И му викам - човек, че съм на куче е ясно, ама виждам как ти върви апарата. Дойдох за 3.50, а ти на половината път си на 3 лв, как става тая работа. И нямаше какво да ми каже. Но в такива случаи виждаш реално колко са прости - да направим една проста сметка.
Ако ме беше върнал пак за 3.50 (+/- 50 ст.), и ако беше точен, щях накрая да му оставя една 5-уния, да пие и едно кафе. А в опита си да ги изкара тия 2 лв (които аз щях да му дам бакшиш) по нечестен начин се прееба и взе само 3.
Един друг път стана подобна ситуация. Дестинацията пак беше Хиподрума - Биад и после Биад - Хиподрума. За 4 лв ме закараха до Биад. И тоя ме върна за 7.
Закара ме до Хиподрума, дадох му 4 лв и естествено почна да мрънка. Казах му съжалявам сметката за тоя курс винаги ми е била 4-5 (някакъв ебати максимума), това, че ти помпиш мен не ме бърка.
Та така - има и печени бакшиши, но са много малко...
По въпроса със сметката. Вчера отидох до Версай за 3.50 от Хиподрума, което си е нормално. И после се качих и бакшиша си ме видя, че съм на шпиц

И ме попита защо искам да сляза. И му викам - човек, че съм на куче е ясно, ама виждам как ти върви апарата. Дойдох за 3.50, а ти на половината път си на 3 лв, как става тая работа. И нямаше какво да ми каже. Но в такива случаи виждаш реално колко са прости - да направим една проста сметка.
Ако ме беше върнал пак за 3.50 (+/- 50 ст.), и ако беше точен, щях накрая да му оставя една 5-уния, да пие и едно кафе. А в опита си да ги изкара тия 2 лв (които аз щях да му дам бакшиш) по нечестен начин се прееба и взе само 3.
Един друг път стана подобна ситуация. Дестинацията пак беше Хиподрума - Биад и после Биад - Хиподрума. За 4 лв ме закараха до Биад. И тоя ме върна за 7.

Закара ме до Хиподрума, дадох му 4 лв и естествено почна да мрънка. Казах му съжалявам сметката за тоя курс винаги ми е била 4-5 (някакъв ебати максимума), това, че ти помпиш мен не ме бърка.
Та така - има и печени бакшиши, но са много малко...

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ms написа:vladi_a_i написа:А тия дет возат за 4лв. на километър
Ако ще и за 44лв. да возят к'во ти пука- някой да те бие по главата да се качваш![]()
По темата:
Винаги са ми били интересни такива тарикати- карал съм такси и просто не си заслужава, ползата е минимална, клоняща към никаква
Не съм се качвал,но съм чувал оплаквания от хорските уста..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
бе че са гадно племе-така е,но има и излкючение...ще ги познаете по чистата кола и нормална физиономия зад волана ,а нея някоя пара-психясала тютюноопушена и рошава.Аз бях приятно изненадан-на коледа от орлов мост до дружба ни взе точно 5,80-е как да не му оставиш 10ка при все че е коледа.А вътре приятно-някаква приятна тиха музика,кара нормално без да рипа колата или да трепе спирачките.А днес сутринта за разтояние точно 2 спирки му викам на друг-до ей там за 2 лв-ок,колкото покаже апарат-аз-ще е по-малко от 2 споко-и накрая ми вика ама що не дадеш 3-и му казах че е предложил по апарата,което излезе 1.30.
секи ден се возя на такси общо взето
всякакви ги има
от учител по физика до най-долния мангал са ме возили
има и свесни хора, които просто от немай къде карат такси
има и идиоти, дето мислят, че таксито е апогея на живота им
само на ок супертранс се возя...
тия, дето са били бакшиши по соц времената са най-големите отврати всъщност
всякакви ги има
от учител по физика до най-долния мангал са ме возили
има и свесни хора, които просто от немай къде карат такси
има и идиоти, дето мислят, че таксито е апогея на живота им
само на ок супертранс се возя...
тия, дето са били бакшиши по соц времената са най-големите отврати всъщност
No bling at the Ring
- zigo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 328ci
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
Аз от около 2 седмици съм си в БГ и почти всеки ден се возя по такситата. Да ви кажа аз пък съм изумен(явно попадам само на свестни) - при сметка 3,50лв давам 5 примерно и си ми се връща 1.5лв. Без да съм очаквал, че ще е така. Иначе не виждам смисъл да им оставям бакшиш, не съм им фен
А в Дания - таксиджията настояваше да си взема рестото

А в Дания - таксиджията настояваше да си взема рестото

Има и читави при тях ма рядко. Иначе е верно, че като са без клиент се бутат като пенсионер в Лидл, а иначе карат бетер учебен...а много ми е чудно кви са тия цени, които дават на км, а всъщност е по-правилно на секунда. Прай ми разстояние 5км, цената е да речем 99ст. с първоначална 50 ст. а сметката накрая 12-13лв. бах мама им измекярска. Добре че ги ползвам само като съм дроб след дискотека и тогава съм благо настроен, иначе през деня бих го напрайл на гъз такъв, дето си прай ташак.
Като цяло, са измекярска сган...
Като цяло, са измекярска сган...
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
Бих препоръчал тия, 91119. Първо, че колите са свестни, шофьорите са по-добре по правило от на останалите места, и ако имате фирма да каеме и сте с ваучери няма грам място за ментене, защото там трябва да пише и километри, и цени, и всичко.
А за бакшиши, които ви ядосват или се заяждат, схемата е много проста. Искайте им фактура. 99 процента нямат, а са длъжни да издадат, ако не могат да издадат, сте в правото си да не платите.
Весела НГ
А за бакшиши, които ви ядосват или се заяждат, схемата е много проста. Искайте им фактура. 99 процента нямат, а са длъжни да издадат, ако не могат да издадат, сте в правото си да не платите.
Весела НГ

"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMWPetar написа:Бих препоръчал тия, 91119. Първо, че колите са свестни, шофьорите са по-добре по правило от на останалите места, и ако имате фирма да каеме и сте с ваучери няма грам място за ментене, защото там трябва да пише и километри, и цени, и всичко.
Весела НГ
това с фактурата съвсем не е така
има 5 дневен срок за издаване на фактура от данъчното събитие, така че бакшиша съвсем спокойно ще ти кажа, че утре ще мине от некъде си да го чекаш..
по принцип с ваучери като пътуваш винаги няма място за измама, пишат си се км, маршрут и т.н.
въпроса е, че там служителите на твоята фирма мамят, не бакшишите

No bling at the Ring
50 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4