Каква служебна кола да купя?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Каква служебна кола да купя?

Мнение от TPAKTOP » 30 Дек 2010, 17:29

Колеги искам да се допитам до вашето мнение за автомобил между 20 - 30000лв който е 7 местен и след 2006год? Доста пъти съм се шегувал с Опел Зафира но май съм се запътил за там. Дайте някакви насоки към подобен автомобил от друга марка защото реално само това ми се върти из главата и много различни идеи биха ме докарали до правилния избор. Също мислех и за Шевролет Каптива ама те са доста грозни. Ако имате някакви предпочитания, идеи или наблюдения върху подобни автомобили бих се радвал да ми помогнете!
ПС: Идеята за един служебен автомобил е да харчи малко и да не е скъп за поддръжка!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: Каква служебна кола да купя?

Мнение от Воденичаров » 30 Дек 2010, 17:36

Nisan Pathfinder. За 130000 км като служебен автомобил му се разтрака един единствен шарнир.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 30 Дек 2010, 17:37

Воденичаров написа:Nisan Pathfinder. За 130000 км като служебен автомобил му се разтрака един единствен шарнир.

Япончетата не са ли малко тегави за поддръжка?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 30 Дек 2010, 17:43

Преди няколко дни го обслужвах, масло с филтри (всичките) + задни накладки 500лв в официален сервиз. Питах за масла на автомат и диференциалите, към 1000лв излиза всичко, но казаха, че не е задължително да се сменят. Досега нищо не му се е разваляло, а се кара душманската и по дупки и офроуд. Но и да се развали, едва ли е по скъпо от МЛ или Х5. За съжаление е малко слабичък - 2.5 дизел, ускорява за около 11 секунди до 100. Извън града като се настъпва гори доста, в града - около 12. Друго не се сещам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 30 Дек 2010, 17:44

Не си взимай Каптива. Висок разход, кофти качество. Возията не е лоша, но само толкоз.
Аз карах доста време една астра от новите и съм мноого доволна от към качество. Мисля, че опел е добър избор. Това от лични наблюдения. А защо не и една октавия? Май са доста здрави или поне така съм чyвала.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 30 Дек 2010, 17:51

Воденичаров написа:Nisan Pathfinder. За 130000 км като служебен автомобил му се разтрака един единствен шарнир.

Колегата иска да харчи малко, Патфайндерът не е от най икономичните.
Относно Зафирата, мисля, че е добър вариант. Погледни и Мазда 5!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 30 Дек 2010, 17:55

Воденичаров написа:Преди няколко дни го обслужвах, масло с филтри (всичките) + задни накладки 500лв в официален сервиз. Питах за масла на автомат и диференциалите, към 1000лв излиза всичко, но казаха, че не е задължително да се сменят. Досега нищо не му се е разваляло, а се кара душманската и по дупки и офроуд. Но и да се развали, едва ли е по скъпо от МЛ или Х5. За съжаление е малко слабичък - 2.5 дизел, ускорява за около 11 секунди до 100. Извън града като се настъпва гори доста, в града - около 12. Друго не се сещам.

Градско 12 не е никак много! Дори смятам че е добър разход ама да го карат душманската някак не ме кефи да ти кажа. В момента ги гледам ама са доста над бюджета който бях описал. иначе за ремонта който си направил изглежда добре като цена но за кой модел става въпрос?
krystal написа:Не си взимай Каптива. Висок разход, кофти качество. Возията не е лоша, но само толкоз.
Аз карах доста време една астра от новите и съм мноого доволна от към качество. Мисля, че опел е добър избор. Това от лични наблюдения. А защо не и една октавия? Май са доста здрави или поне така съм чyвала.

Каптива никога! Както писах ми изглеждат като таксита поне отвътре. За октавия добре но не е 7 местна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3 CSL

Мнение от Красимир! » 30 Дек 2010, 17:59

Колега, за едно ей такова не си мислил :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 6667459537

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Дек 2010, 17:59

БЕРЛИНГО корави са и са 7 местни но,да се возиш в багажника не си е работа :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Воденичаров » 30 Дек 2010, 18:00

R51 2006 година, последния модел преди феислифта. Мисълта ми беше, че и без да се пази издържа доста колата. Като недостатъци на колата мога да кажа за доста твърдото возене, мудното ускорение и малкия волан, който е същият като на Нисан 350Z.
Последна промяна Воденичаров на 30 Дек 2010, 18:03, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Красимир! » 30 Дек 2010, 18:02

N.Mihaylovski написа:БЕРЛИНГО корави са и са 7 местни но,да се возиш в багажника не си е работа :mhihi:

Бе, така е, но горят страшно малко, и са доста добре откъм дизайн, нови са и за под 20 може да се намери много добро :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 9803156378

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2010, 18:02

TPAKTOP написа:....

Е ти нищо не си уточнил освен цената и годината- на врачки да ти мязаме :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Айде почни сега както трябва:

За какво ще я ползваш тая кола- за товари, за превоз на хора или ти трябва 6+1 просто заради ДДС-то :?:
Кеш или лизинг- има не лоши оферти сега за нови коли 6+1 или N1 (товарни) за около 30 бона...

ПС: Почти съм сигурен, че имаше вариант да си поръчаш Октавия комби категория N1- тоест товарна и си взимаш ДДС-то... Но това по спомени от пролетта някъде...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TPAKTOP » 30 Дек 2010, 18:03

Красимир! написа:Колега, за едно ей такова не си мислил :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/printdet.cgi? ... 6667459537

Ами баничарките съвсем ги бях забравил! Но наистина изглежда прилично! Точно за това пуснах темата да ми се избистри малко акъла. Само ме притеснява факта че е доста слабичко като мощност но ще ги поразгледам! Бях забравил за френските аФтомобили!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Красимир! » 30 Дек 2010, 18:06

Не е зле, колега, 12 до 100-така, като за икономична баничарка е добре. Дават го 6.8 - градско, 4.9 - извънградско.

Аз за служебна купих само, че Канго, понеже това не беше излязло, та си взех 1.5dci, за град е 6, и гори точно като Берлингото, а го карам без да натискам спирачката.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 30 Дек 2010, 18:06

Аз карах служебно "Рено Сценик" 2008г.Супер е..,товари се жестоко..,кат махнех задните седалки,така съм го товарил,че едвам потегляше и нямаше грижи с него за 100 000км. :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата