Каква служебна кола да купя?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Каква служебна кола да купя?

Мнение от alx » 30 Дек 2010, 20:29

TPAKTOP написа:
Воденичаров написа:Nisan Pathfinder. За 130000 км като служебен автомобил му се разтрака един единствен шарнир.

Япончетата не са ли малко тегави за поддръжка?

за служебна кола не бих си взел нищо друго освен японска... по възможност автомат
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 30 Дек 2010, 21:43

spacepl написа:Ако ще я кара някой твой работник - вземи най-евтиното, че нали знаеш как се кара служебна кола.

Грешка :nono: :nono: :nono: Взима се най-доброто от към цена-здравина-поддръжка... Макар в момента най-евтина да е Дачията, а са и доста здрави тея кочини, рядко "Най-евтиното" е добър избор...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 30 Дек 2010, 21:45

Колега по принцип имам преки впечатления от Ситроен Берлинго и тряба да ти кажа, че за тези цели е просто идеялна има сравнително добра возия двигателите им са сравнително икономични и обслужването им е на сравнително ниски цени. Друг автомобил подходящ за служебен според мен е Тойота КОрола версо но си мисля че тя ще гори малко повече и подръжката ще е мако по скъпа.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: М550Д

Мнение от torre » 30 Дек 2010, 22:33

Здравейте колеги,
Мога да споделя впечатления от VW Touran 2.0TDI,2007 година фейслифт.Имам я,чисто нова я купих.в момента е на около 170.000км.. та с две думи да ви кажа...общо взете всичко е на 6 ! никакви проблеми с колата ... :!:
По окачването има сменени два буфера на задния мост(едни такива тампони като от стиропор са) струват около 20-30лв.По двигателя има сменена водна помпа и ремък мисля,че на 100.000км трябваше да се сменят...Прилично вървене,двигателя е 140к.с. до 130-140км/ч си върви много добре..по-високите скорости не са за тази кола,но за сметка на това има М5 :lalala: Разход: комбиниран ако я караш до 110-120км/ч. - 6.0л./100км.,максимум 7.0 . Градско в София например не вярвам да даде повече от 8-9.0л/100км. Обслужването: смяна на масло и всички филтри в оторизиран сервиз около 200-250лв. Гумите,тъй като миналия ден купувах,Dunlop некъф нов модел 3D май се водеше - 180лв./бр. смяната на накладките мисля,че беше около 200лв.(но не съм сигурен)
Има един единствен недостатък според мен : ако я караш по-спортно с около 130-140км./ч. започва да гори масло :no:
Общо взето колата е перфектна ! Няма да съжаляваш ако вземеш такова...мисля,че за около 20-25.000лв. ще намериш много добра кола :yes:
П.С.: Като идваш на приказките ще направиш и тест драйв :lalala:
Весели празници !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Дек 2010, 22:54

Колега, ако бях на твое място бих помислил за нещо като пикап. Hilux примерно, така ще имаш товарна кола, която наистина може да я натовариш без много да я жалиш, ще може да ползваш данъчен кредит, ще е проходима и ще харчи прилично дизеловия вариант.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Дек 2010, 22:57

BMW_RIDER написа:Колега, ако бях на твое място бих помислил за нещо като пикап. Hilux примерно, така ще имаш товарна кола, която наистина може да я натовариш без много да я жалиш, ще може да ползваш данъчен кредит, ще е проходима и ще харчи прилично дизеловия вариант.

:yes: :yes:
И ако караш кросови мотори ще си ги возиш с пикапа :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 30 Дек 2010, 23:22

Баничарките са много дървени...ако е дачия, съвсем... Не разбрах за какво ти трябва, ако е за трошене, са идеални.

Иначе, ако искаш нещо по-хубаво, бих ти препоръчал ван мерцедес вито, здрави, хубави, и вървят. Не лош вариант е и джип Volvo XC90. Имат си 7те места, надеждни са и се вписват в бюджета.
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 31 Дек 2010, 1:26

ИЖ баничарка :mhihi:
По темата:
евтино, за поддръжка и удобно за товари:
Докато работех в Овергаз имахме служебна Лада Нива пикап с двойна кабина, пежо партнер, ситроен берлинго от по-старите също не е лош вариант-тия трите се оказаха жилави копелета. За момента друго не се сещам.
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 31 Дек 2010, 2:10

аз давам глас за дачия

евтина е първоначално да се купи

евтина е и за експоатация, при дачията има цени като 5 и 10 лв. цяла необорудвана врата е 70 лв. и т.н.

имат и джип, 4х4 - дъстър, може да се ползва и данъчен кредит за него

колега, всяка кола, която е 6+1 места или е товарна по категория ползва данъчен кредит

само транспортните и спедиторските фирми, както и фирмите занимаващи се с рент-а-кар ползват данъчен кредит за обикновени леки автомобили

дачия дъстър 4х4 категория N1 (товарен) 1.5 дизел 110 коня е около 30 бона, чисто нов от магазина с 3 години гаранция
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Дек 2010, 9:57

kemakozeE36 написа:ИЖ баничарка :mhihi:
По темата:
Докато работех в Овергаз имахме служебна Лада Нива пикап с двойна кабина, пежо партнер, ситроен берлинго от по-старите също не е лош вариант-тия трите се оказаха жилави копелета. За момента друго не се сещам.

Нещо зъб ли имаш на колегата, че споменаваш изобщо Лада Нива :mhihi:

ПС: Пежо и Ситроен е едно и също- едното като е здраво, няма как другото да е много по-различно като качество при еднакви части...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 31 Дек 2010, 12:19

ms написа:
kemakozeE36 написа:ИЖ баничарка :mhihi:
По темата:

Нещо зъб ли имаш на колегата, че споменаваш изобщо Лада Нива :mhihi:

ПС: Пежо и Ситроен е едно и също- едното като е здраво, няма как другото да е много по-различно като качество при еднакви части...

Естествено, че нямам зъб на никой, просто я споменах, защото пежото и ситроена нямаха шансове да оцелеят след множеството извращения, които правехме с нивата :mhihi: :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 31 Дек 2010, 13:22

Пич-вземи берлингото-има си ги екстрите-подръжката е евтина,яки са,икономични и не на последно нясто имат си возията :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 31 Дек 2010, 14:00

за партнер-а и брелингото сте в много голяма грешка, ако се пази и се кара разумно са много здрави, обаче ако го кара някой простак, дето не го е.е че си дал една маса пари за тая кола не струват, казвам го от опит защото пред очите ми са 60 такива парчета всеки ден, накладки на по 10-15к, съединители на по 40-50к, синхронизатори, скорости, жила, ако не се пази ще се увъртиш в ебаси разходите.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 31 Дек 2010, 14:15

speeder88 написа:за партнер-а и брелингото сте в много голяма грешка, ако се пази и се кара разумно са много здрави, обаче ако го кара някой простак, дето не го е.е че си дал една маса пари за тая кола не струват, казвам го от опит защото пред очите ми са 60 такива парчета всеки ден, накладки на по 10-15к, съединители на по 40-50к, синхронизатори, скорости, жила, ако не се пази ще се увъртиш в ебаси разходите.

взе ми думите,и ние имаме доста,същата работа ако се пазат са много добри,хване ли го някои кретен,се почват едни ремонти а те не са евтини,особенно в Ситроен :bang:
Ако си я пазиш ще си много доволен :yes:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 03 Яну 2011, 18:20

Само да приключа темата:
Днес поръчах Дачия Логан! Изкючително грозно комби но за 20000лв(без ДДС) чисто нова най-луксозния модел! тъпото е че заради някакви допълнителни екстри ще чакам 2 месеца! Благодаря ви за мнението сега трябва да се регна във форума на Дачия да си контактувам с бакшишите :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата