Поредната тема за лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Поредната тема за лаптоп

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2010, 22:49

Здравейте колеги. Имам една дилема с избор на лаптоп. Спрял съм се на 4 варианта и се надявам да ми помогнете в избора. Изискванията са, че лаптопа ще се ползва предимно за интернет и много рядко да се пусне някоя игра на него, затова и не търся мн хай-тек машина. А и цената трябва да е до 1000лв. Ето вариантите на който съм се спрял:
1. този
2. този
3. този
4. този.
Благодаря предварително за отговорите ви!
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Поредната тема за лаптоп

Мнение от v_p_m » 30 Дек 2010, 23:15

Колега аз лично бих те посъветвал да погледнеш моделите на ACER повярваи ми, нема да съжаляваш. :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2010, 23:22

v_p_m написа:Колега аз лично бих те посъветвал да погледнеш моделите на ACER повярваи ми, нема да съжаляваш. :bchug:

колега повярвай ми - адски много съжалявам че ги погледнах. имаме 2 такива туча - е няма толкова калпава сглобка. не носят на бой, ама въобще
Изображение Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Дек 2010, 23:29

Стига с тея кенефи ACER разберете това са боклуци,колега за филми вземи си неякои DELL сериозни машини са има и на добри пари и да си спокоен,че няма да му се изтърка клавиатурата след 4 месеца
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 30 Дек 2010, 23:51

rottweiler написа:
v_p_m написа:Колега аз лично бих те посъветвал да погледнеш моделите на ACER повярваи ми, нема да съжаляваш. :bchug:

колега повярвай ми - адски много съжалявам че ги погледнах. имаме 2 такива туча - е няма толкова калпава сглобка. не носят на бой, ама въобще

Точно щях да ти казвам, че е по-добре да не ги поглеждаш :mhihi:

Иначе така като гледам 3 от 4-те модела са с АМД процесори...а те не са толкова силни в мобилните технологии като Интел( в смисъл Интел-а е по-бърз, но гори повече ток от АМД-то, та зависи какво искаш де...да ти кара повече батерията или да ти е по-бърз лаптопа :) )...та от тази гледна точка според мен е най-добре да си вземеш Асуса...само че той е с по малък ХДД от другите...но все пак си заслужава...аз бих взел него ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 30 Дек 2010, 23:53

Забравих да допълня - задължително е да не е с вградено видео, все пак ще се пуца от време на време на него. затова и спектъра доста се стеснява. Някакво мнение за предложените 4 от мен?
ПС: делл по моите параметри няма.

ПС2:
Phil написа:Точно щях да ти казвам, че е по-добре да не ги поглеждаш :mhihi:

Иначе така като гледам 3 от 4-те модела са с АМД процесори...а те не са толкова силни в мобилните технологии като Интел( в смисъл Интел-а е по-бърз, но гори повече ток от АМД-то, та зависи какво искаш де...да ти кара повече батерията или да ти е по-бърз лаптопа :) )...та от тази гледна точка според мен е най-добре да си вземеш Асуса...само че той е с по малък ХДД от другите...но все пак си заслужава...аз бих взел него ;)

Колега, батерията и харда не са чак толкова важни за мен - видеото и процесора. По тях се водя. Цял ден сравнявам тестове на видеота из нета. и тия карти ми се виждат горе долу с идентични параметри. а за процесорите - грам понятие си нямам.
Последна промяна rottweiler на 30 Дек 2010, 23:56, променена общо 1 път
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 30 Дек 2010, 23:56

Много зависи какво ще играеш :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 31 Дек 2010, 0:00

Phil написа:Много зависи какво ще играеш :)

далеч съм от мисълта да се цъка нещо ново. Новото върви на ацер-а :mhihi: . иначе по класически заглавия на поне 3-4 години.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k_remi » 31 Дек 2010, 0:02

Освен че правилно те съветват за интелски процесор помисли и за видеокартата - гледай да не е Ати - пуши ми главата от тях последните дни :censored:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 31 Дек 2010, 0:10

k_remi написа:Освен че правилно те съветват за интелски процесор помисли и за видеокартата - гледай да не е Ати - пуши ми главата от тях последните дни :censored:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Аз до преди 5 дена бях убеден, че са много хубави карти...но до преди 5 дена...качих последния драйвър и си е*а мамата :)

По темата: Каквато и да е видеокартата старите игри ще ти вървят ( или поне повечето) Моя лаптоп е с възможно най-застреляната карта ( Интел ХД4500) и в момента си играя Half-Life 2 на high detail ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Дек 2010, 0:16

N.Mihaylovski написа:Стига с тея кенефи ACER разберете това са боклуци,колега за филми вземи си неякои DELL сериозни машини са има и на добри пари и да си спокоен,че няма да му се изтърка клавиатурата след 4 месеца

Много обичам да ми ръсите глупости, за изтъркана клавиатура и дума да не става- ей ви прясна снимка на АСЕR купен март 2007г.:

Изображение

Все си мисля, че за почти 4-годишна машина са му добре надписите ;)

Че не са кой знае к'во ACER е ясно, но не виждам причина да се дават пари за едното голо име като ще се ползва за нет, филми и някоя дърта игра тоя лаптоп... За тези цели се взима к'вото и да е като марка с макс. добър процесор и видео и колкото може повече гаранция- така или иначе ако се прецака извън гаранцията в общият случай отиваш в магазина за нов :roll:
Изображение
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 31 Дек 2010, 0:21

Този явно е изключение,аз съм виждъл не 1 дето са мега зле ,твоя явно е от по старите и са ги правили добре след 2009 са супер зле.
Но както каза взимай нещо с повече гаранция и да не ти дреме,моя е с 3 г гаранция,след 1 ще го продам и ще взема нов.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 31 Дек 2010, 0:23

k_remi написа:Освен че правилно те съветват за интелски процесор помисли и за видеокартата - гледай да не е Ати - пуши ми главата от тях последните дни :censored:

Викаш да не е ATI, ма за тия 1000лв (че дори и малко отгоре) се чудя какво ли смислено ще вземе... некой заухав мобилен чип на NVIDIA (от тоя ценови диапазон)? Тц тц тц тц... или може би вграденото видео на Intel... още по-добре...

При тия, по-евтините модели, всичко е на късмет... мое да купиш и Acer и да е ОК и след 3 години... а може и да удариш на дърво.. ама да кажеш на общо основание - "Ацер не става" - тва е толкова несериозно, че няма накъде...

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 31 Дек 2010, 0:27

колеги някоя дума за процесорите на АМД?
по принцип базата ми за сравнение е АЦЕР 7738г. 2та на амд как ще се държат спрямо на ацер-а/коре2дуо т6600 на 800Мхз/
Изображение Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39

Мнение от icaro » 31 Дек 2010, 0:31

Според мен като гледам най-добре е HPто от 999лв а за Acer не съм съгласен много добри машини са но зависи за какви пари говорим то до 1000 лв ни6то читаво не можеш да вземеш!

Следваща

Назад към Извън Темата