За разрешената скорост по магистралите
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- trance4life
- Потребител
-
За разрешената скорост по магистралите
Властите в Полша взеха решение да увеличат максималната разрешена скорост по магистралите и пътищата от републиканската пътна мрежа. С настъпването на 2011 година, в Полша водачите на МПС ще могат да се движат с 140 км/ч. по аутобаните и с до 120 км/ч. по останалите извънградски пътища.
Мнението на полските чиновници, относно това решение е, че с неговото въвеждане в сила ще бъдат намалени задръстванията, като това по-никакъв начин няма да се отрази на безопасността на водачите и пасажерите в автомобилите.
По този начин Полша се нарежда в челото на своеобразната класация на "най-бързите страни в Европа". Ще припомним, че в началото на лятото правителството на Италия прие поправка в закона за движение по пътищата, която влезе в сила от 30 юли. Едно от основните нововъведения в нея беше увеличаването на максималната скорост за движение по магистрали от 130 на 150 км/ч.
Германия си остава лидер по този показател, защото на доста от магистралите там няма никакво ограничение на скоростта. Пътната мрежа в гореописанети страни обаче е далеч по-добра от нашата. В България максимално разрешената скорост на магистрала и извънградски първокласен път е съответно 130 и 90 км/ч. От болшинството водачи обаче, тези ограничения не се спазват.
Споделете вашето мнение по въпроса дали трябва да бъде увеличена скоростта в България или трябва да се изчака подобряването на пътната ни инфраструктура, а до тогава да се засили контрола и нарушителите да бъдат наказвани по-сериозно.
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/za ... alite.html
Мнението на полските чиновници, относно това решение е, че с неговото въвеждане в сила ще бъдат намалени задръстванията, като това по-никакъв начин няма да се отрази на безопасността на водачите и пасажерите в автомобилите.
По този начин Полша се нарежда в челото на своеобразната класация на "най-бързите страни в Европа". Ще припомним, че в началото на лятото правителството на Италия прие поправка в закона за движение по пътищата, която влезе в сила от 30 юли. Едно от основните нововъведения в нея беше увеличаването на максималната скорост за движение по магистрали от 130 на 150 км/ч.
Германия си остава лидер по този показател, защото на доста от магистралите там няма никакво ограничение на скоростта. Пътната мрежа в гореописанети страни обаче е далеч по-добра от нашата. В България максимално разрешената скорост на магистрала и извънградски първокласен път е съответно 130 и 90 км/ч. От болшинството водачи обаче, тези ограничения не се спазват.
Споделете вашето мнение по въпроса дали трябва да бъде увеличена скоростта в България или трябва да се изчака подобряването на пътната ни инфраструктура, а до тогава да се засили контрола и нарушителите да бъдат наказвани по-сериозно.
:)
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: За разрешената скорост по магистралите
Трябва пътищата да се оправят, че по тия лунни пейзажи къде да я ръчкаш

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
trance4life написа:Властите в Полша взеха решение да увеличат максималната разрешена скорост по магистралите и пътищата от републиканската пътна мрежа. С настъпването на 2011 година, в Полша водачите на МПС ще могат да се движат с 140 км/ч. по аутобаните и с до 120 км/ч. по останалите извънградски пътища.
Абсолютно задължително да се увеличат ограниченията КЪДЕТО НАСТИЛКАТА ПОЗВОЛЯВА. Например между Пловдив и Стара загора може ограничението спокойно да е над 150км. Има и други такива места. Извънградско като няма коли спокойно се кара с поне 120. Или ако не вдигат ограничението поне да премахнат смешните табели от 50, 60 , 70 които служат само за полицейски рекет.
И да го мислиме и да не го мислиме след няколко години съм сигурен ,че ограниченията ще са вдигнати така в цяла Европа. Няма добра икономика , без добра и бърза инфраструктура - пример Германия. Там не само ,че нямат ограничение, ами като искаха да сложат, мнението на повечето германци беше ,че това е НЕДОПУСТИМО.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Преди 3-4 години щях да скачам с две ръце за увеличение на скоростта, но вече съм се нагледал на толкова ужасии и по пътищата, та добре са си ограниченията!
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
От мен ако зависи трябва да са на магистрала без, обикновени извънградски 150 и без никакви малоумни ограничения 50. Тия ограничения в никакъв случай не помагат на безопастността, а напротив, пречат и 80% от катастрофите извън града стават при опити за изпреварвания на малоумници влачещи се из пътищата с 60-70.В нормалните страни(например Германия), глобата за такива крастави кучета дето се влачат и незнаят на кой свят живеят е 200Е.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Да речем , че 130 км/ч на магистралата е добре - това са към 135-138 по километраж , което си е приемливо . Но тези 90 на първокласен път са най-голямата идиотщина - пример - Плевен-Ясен-Долни Дъбник -4 ленти , право , перфектен асфалт , мантинела между лентите и ВИНАГИ патрулка която да засича , дали някой не кара с повече от 90
Какво е това праисторическо ограничение 90 - те скиорите и колоездачите са по-бързи
Но както се каза и по-горе има и по-голяма глупост - ограниченията от 60 - пример - пак Плевен , този път участъка до Ловеч или респективно Търново - табелки 60 са през 2 километра , ако спазваш ограничението,конска каруца спокойно те минава

Но както се каза и по-горе има и по-голяма глупост - ограниченията от 60 - пример - пак Плевен , този път участъка до Ловеч или респективно Търново - табелки 60 са през 2 километра , ако спазваш ограничението,конска каруца спокойно те минава

Аз съм с две ръце за вдигане на ограниченията, премахване на малоумните ограничения от по 40 60 км на всевъзможни места. Но само ако се поставят много много камери и всички карат до това ограничение, а не като е 120 да хвърчат с по 200.
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
И аз съм за...Цялостно едва ли ще ги увеличат, но поне да разкарат малоумните рекетьорски табели...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
****F10 530d+ xdrive M-sport 2014
Gone, but not forgotten:
*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- BMWPetar
- BMWPhotographer
-
- Кара: F10 530d xdrive LCI
- Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии
И аз съм за...Цялостно едва ли ще ги увеличат, но поне да разкарат малоумните рекетьорски табели...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
Gone, but not forgotten:
*E60 530d+ 2004
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Да отнемете знаците 60 и 90 на чичко полицай е все едно да отнемете на БМВ-ист задното предаване..
acho.rs написа:Но както се каза и по-горе има и по-голяма глупост - ограниченията от 60 - пример - пак Плевен , този път участъка до Ловеч или респективно Търново - табелки 60 са през 2 километра , ако спазваш ограничението,конска каруца спокойно те минава
По пътя за Плевен след 2 кратки табелки от 60 и 40 (пътя си беше същият 4 ленти -> 2 по 2) ме зашиха 30 лева, защото карах с 52 км/ч извънградско

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Dpy написа:От мен ако зависи трябва да са на магистрала без, обикновени извънградски 150 и без никакви малоумни ограничения 50. Тия ограничения в никакъв случай не помагат на безопастността, а напротив, пречат и 80% от катастрофите извън града стават при опити за изпреварвания на малоумници влачещи се из пътищата с 60-70.В нормалните страни(например Германия), глобата за такива крастави кучета дето се влачат и незнаят на кой свят живеят е 200Е.
като искаш да пристигнеш по-бързо си купи хеликоптер

АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Ми, ако имах парите с удоволствие 
До тогава съм принуден да търпя изкуфели дядовци с дамски коли или ВАЗ-ове, тъпи п**ки заврели нос във волана незнаещи защо се наказват да карат кола като по презункция не им се отдава и зализани гейтаци чувстващи страх от шофирането....

До тогава съм принуден да търпя изкуфели дядовци с дамски коли или ВАЗ-ове, тъпи п**ки заврели нос във волана незнаещи защо се наказват да карат кола като по презункция не им се отдава и зализани гейтаци чувстващи страх от шофирането....
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
С риск да ме наплюете ще кажа, че когато не бързам и без да се напрягам и на магистрала и на първокласен път карам със 130-150(не се усещат), когато ми се кара, карам с повече, ама с над 180-190 не ... просто колата не ми го позволява за съжеление.. Ама да карам с 90 на първокласен път наистина ще заспя на волана, казвам го без да преувеличавам струва ми се адски бавно. За първокласен път едно ограничение както в Полша 120 км/ч е доста адекватно според мен, а ако са читави магистралите най-добре да го направят като в Германия или поне 150. Но на Хемус има 1-2 места дето така те подхвърля, вярно има знаци за неравности ама кво .. караш със 130 и да намалиш до 70 на магистрала. Ми не е нормално.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Да речем , че имат оправдание за Хемус , защото все пак е планински проход . . . Даже , като цяло на Хемус не е хубаво да караш с много над 130км/ч защото си има доволни завой , на някой места духа силен вятър и зимата си е направо опасно по мостовете .
И ако се върнем на темата - 130 за мен доволна скорост - казахме , че това са около 135-138 по километраж , което е нормално за придвижване .
Най-големия проблем е 90 км/ч на първокласен път и малоумните ограничения от 60 км/ч . Ест. селския ни манталитет казва - "те при тези ограничения се избиват , камо ли при по-висока позволена скорост" - това е достатъчно тъпо,за да заслужава коментар !
И ако се върнем на темата - 130 за мен доволна скорост - казахме , че това са около 135-138 по километраж , което е нормално за придвижване .
Най-големия проблем е 90 км/ч на първокласен път и малоумните ограничения от 60 км/ч . Ест. селския ни манталитет казва - "те при тези ограничения се избиват , камо ли при по-висока позволена скорост" - това е достатъчно тъпо,за да заслужава коментар !
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3