Лекарска грешка ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Лекарска грешка ...

Мнение от m@rtin » 31 Дек 2010, 10:54

Здравейте. Специално направих регистрация в този и множество други форуми, с цел да дам някакъв вид публичност на трагедията сполетяла нашето семейство, вследствие некадърността и алчността на един детски хирург.Става въпрос за момиче на 4 години и 6 месеца- моя първа братовчедка.Ще се опитам да опиша подробно.

Гергана (така е името на детето), беш...е здраво, весело, жизнерадостно дете. Както всяко друго нормално за възрастта си. Не страдаше от никакви тежки заболявания, които биха довели до тежки усложнения. Напоследък боледуваше по- често от гърло. Поради тази причина бе решено да й бъдат премахнати сливиците чрез операция в УМБАЛ "Царица Йоанна-ИСУЛ-". След, като се посещава исул се попада на "големия" доктор (тази титла е обидна) Маджунов.Той ги посреща с цената от 200 лева и лоши маниери. Това е и цената на човешкия живот в България днес. Операцията бе насрочена за 8 Декември. Ден преди операцията бяха извършени всички нужни изследвания в поликлиниката. Мнението на личната лекарка на детето, бе че изследванията не са добри понеже детето кашля и е с хрема, и че всеки уважаващ себе си хирург ще откаже да оперира и ходенето до ИСУЛ е безполезно. Но при посещението на 8ми сутринта, Маджунов дава обяснение, че операция е абсолютно задължителна. Точните думи са "докато не се направи операция на това дете, то няма да спре да кашля, поневе от сливиците се стича секрет в дробовете му". Неговият коментар към личната лекарка е- " Ако много разбира, досега да го е излекувала". Като оставим настрана махленският му език и цинизъм, се вижда че заради 200 лева е готов да направи рискова операция. В 8 часа на 8ми Декември е извършена операцията с пълна упойка. Резултатът е шевове на местата на сливиците "заради това че са били подути вследствие болестта". Детето е освободено още същия ден, а не както пише в епикризата "на 9ти". На 9ти сутринта, родителите отиват на преглед с детето при Маджунов. Първият въпрос на вратата е " Вие внесохте ли си сумата от 200 лв за избор на екип? Отидете в кафето, купете коли, натурален сок, бонбони за да почерпите екипа провел операцията." Прегледа е махленски и трае буквално секунди. Коментара е че операцията е перфектна. Оттук нататък започват мъките.

Детето постоянно подържа температура и кашля, въпреки уверенията на Маджунов. На 15ти детето започва да повръща кръв и съсиреци през устата и носа си. Веднага е отведена в ИСУЛ. Приема се от дежурен лекар- д-р Йорданов,тоя я прие и препоръча на докторите детето да се свали в операционната и да се презашие, но Маджунов на другият ден казва че е добре и няма нужда от нова оперция, прават се промивки и се слага система. Не се провежда кръвопреливане. Детето е прието за 1 нощ. На сутринта минава визитация. Завеждащият отделение, след като прочита картоните, пита кой доктор е отговорен за детето. Маджунов отговаря че е той. Следва разговор "- Маджунов, погледни си пациентката.". Отговорът е " добре е, да бъде изписана". Отговорът му, може би е продиктуван от липсата на финансов стимул от страна на родителите.Дори успява да твърди, че детето трябва да започне да яде твърда храна, понеже е по- добре. Естествено, детето е изписано с рецепта за антибиотик " Оспамокс" и се прибира вкъщи. До последният ден, детето не спира да се оплаква от болка в дясната част, където се е намирала сливицата й. Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември. Мнението на доктора е , че детето не е добре и трябва да бъде заведена в ИСУЛ. Забелязан е съсирек на дясната сливица. След като се прибират от поликлиниката, детето отново започва да повръща кръв и съсиреци и към 15 часа е откарана в ИСУЛ. Детето все още е контактно и се държи нормално. Отново се правят изследвания, като преди това се разтакават, понеже в бързината, майката е забравила личната си карта. Като се разрешава въпроса за самоличността на родителя, който докторите са свикнали да виждат последните дни, детето се поставя на системи. Отново няма кръвопреливане. Хемоглобина е изключително нисък. Между 20:30 и 21:00, детето отново повръща локви кръв и колабира. След неуспешни опити за свестяване, детето е отнесено в шокова зала на ръце. Незнайно по кое време, е извикана линейка с екип от 3та градска болница за да асистира. Екипът от 3та градска излиза минути след като влиза с коментара "Викнаха ни късно, изпуснахме детето". През това време никой не знаеше за кой е насочен този коментар. Сами можете да си представите чакащите роднини вкл. майката и бащата. Така от 21:00 до 24:00, часовете се нижеха и ние чакахме информация, която никой не даваше. Към 24:15 излезе доктор, който съобщи на родителите страшната вест, че детето е починало от кръвозагуба, и че още при първият кръвоизлив раните е трябвало да бъдат презашити и да се установи откъде излиза кръвотечението. Също така операцията е била извършена в неподходящо време, заради настинката на детето.

Оттук нататък, започват още по- големите мъки. Заради празниците няма кой да извърши аутопсия на детето и да се прибере за да бъде погребано. На другият ден се отива в 5то РПУ за да бъде подадена жалба, за лекарска грешка и немарливост, заради която се спомина детето по зверски начин. Роднините са посрещнати на входа с коментар, че е трябвало да бъде подадена жалба веднага след кончината на детето и да се извика полицията веднага след това. Като че ли всеки ден погребваме деца, и знаем какво е нужно да се направи. Никакви думи не могат да опишат ситуацията в болницата непосредствено след смъртта на детето. Мога да ви убедя, лично бях там, и на никой не му е минало през главата полиция , жалби, съдилища и т.н. След огромни караници и допълнителни нерви за опечалените роднини, полицията решава да приеме жалбата. Тези събития се случват на Бъдни Вечер, непосредствено преди Рождество Христово. Ражда се спасителя, а нашето дете си заминава. На 27ми, сломените родители са съсипани. Искат да вземат трупа на детето, за да го погребат, като вдигат ръце от преследване на закона и отказват аутопсия с мотив "истината никога няма да излезе наяве, а и да излезне няма да има наказан лекар заради недосегаемостта им в България". Но аутопсия е извършена заради настояването на главният доктор на болницата. Коментара на "тройната експертиза" е , че мястото на дясната сливица е разкъсано и смъртта е настъпила вследствие на кръвозагуба. Неофициалният коментар на експертите е "че в тялото няма капка кръв, от която да се вземе проба. На 28ми погребахме Гергана Пламенова Илиева и я положихме в студената земя на гробищен парк "Бакърена Фабрика". Тези 5 дни не бяха 5 дни а 50 години мъки за цялото семейство.

На първо място написах всичко това тук, за да дам публичност на това зверско убийство и да предупредя всички хора готвещи се да се лекуват в ИСУЛ. А всъщност не само ИСУЛ.Гответе си пари братя, иначе нищо не ви чака.

Искам да задам няколко въпроса към Маджунов, екипите работели върху убийството на Гергана на 15ти и 23ти.

Докторе, какво да кажем на 2 годишното братче на Гери- Андрей, когато пита къде е кака ?

Господа доктори, спахте ли добре тези дни, ядохте ли, пихте ли, празнувахте ли светлите празници ? Нашето семейство е загробено и винаги светлите християнски празници ще останат в нас в символ на мъките. Вие носите ли сърца и души или сърцата са ви от камък ? Докога докторите ще убиват безнаказано ? Както плода в Горна Оряховица ? Виновни няма както винаги. Вие търговци ли сте, банкери ли сте, предприемачи ли сте, лихвари ли сте, бирници ли сте, кожодери ли сте, касапи ли сте, какви сте в крайна сметка ? Откога клетвата, която сте подали не важи ? Кога най- после поне 1 лекар ще бъде виновен ? Кога най- сетне ще си признае някой доктор за грешката си? Как може през 21 век да умреш от нещо което много хора дори не наричат операция?

Моята молба е, всеки който е прочел тези редове и е съпричастен за мъката ни и е бесен от извършеното убийство на Гери да помогне по някакъв начин. Дори като разпространи написаното от мен. Това е моят начин да покажа на обществото какво се случи. Това е единственото, което мога да направя за паметта на малката ми братовчедка. Сбогом Гери..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Лекарска грешка ...

Мнение от M2PR » 31 Дек 2010, 11:13

:shock:

Потресена съм... наистина брутална история... имам чувството, че тия хора (лекарите - доста голяма част от тях) не виждат пациенти - те виждат ходещи банкомати... Недопустимо е това да се случва в днешно време, но не - в България се случва всеки един ден.
Не искам да си представям какво е на родителите - колко мъка са и ще продължат да изживяват тия хора...
И за да има наказан, по стар български обичай - историята трябва да се раздуха, иначе всичко ще се покрие тихомълком, както обикновено... Това няма да върне детенцето, но няма да остане и незабелязано, скрито или ненаказано...
Такива хора трябва да се затварят доживотно в кафеза... повечето нямат морал, в главата им са само $, а клетвите и дълга остават на заден план (в някои случаи и се забравят)... Чудя се как спят тия хора, бе? Как?!?! ....

И да се възмущавам, и да не се - детенцето няма да се върне... затова - съболезнования към родителите и близките; дано малката душица намери своя покой, а тоя изрод бъде наказан...
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 31 Дек 2010, 11:19

тръпки ме побиха докато го четох. и всеки път се замислям има ли смисъл човек да се мъчи да оцелее тук. ако не познаваш правилните хора и нямаш точните пари, как ще се справиш. бориш със зъби и нокти за да оцелееш по нормален начин, а в крайна сметка насила те вкарват на два метра под земята.
Весела коледа и щастлива нова година!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 31 Дек 2010, 11:33

Ако бях на бащата на мястото, тоя доктор нямаше да посрещне нова година......
Искренни Съболезнования...

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 31 Дек 2010, 11:38

Жалко, много много жалко!
Нищо няма да върне детето, нито най-страшната присъда за доктора, нито друго нещо...Но искайте справедливост, пишете до медиите, нека бъдете първите, осъдили "лекар" за грешката му! Пожелавам ви възмездие! Жалко е, че има такива гадове в днешно време!
Трябва да съм благодарен, че когато се е наложило да бъда опериран, хирургът е бил много много голям Човек!
Понеже тези нямат морал искрено се надявам да има правосъдие, поне веднъж, понеже в затвора не е като в болницата.
Съболезнования, колега!
Сондьора написа:Ако бях на бащата на мястото, тоя доктор нямаше да посрещне нова година......

Колега, а после?! Ти отиваш в затвора, братчето на детето?! Какво остава за него, баща му в затвора, а сестричката му е починала...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 31 Дек 2010, 12:32

много жалко за детето

за съжаление няма какво да направим :(
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 31 Дек 2010, 12:48

Като чета подобни неща и настръхвам целия,и аз съм баща на дете на 2 месеца.
И ние преживяхме нещо подобно,но на нас поне ни казаха да отиваме в София,че ако сме в Сливен ще се случи най лошото.
Моите най искрени съболезнования към родителите.
Докато няма осъден доктор в БГ винаги ще е така.
Дано душичката на детенцето намери покой.
:driving: :dunno: :driving:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 31 Дек 2010, 13:16

A дано да е прецедент в правосъдието, да вземе да се случи нещо..
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 31 Дек 2010, 13:18

Тея "доктори" дето са виновни за случилото се, да не видят бял ден, да ги умори чума до 9-то коляно, да ги режат с нож сантиметър по сантиметър и да ги държат живи до последното парченце :!:
А въпросня Маджаров трябва да бъде ОБЕСЕН!!! облечен с докторската престилка, окичен с табела със следния надпис: "Той уби дете заради алчноста си! Искаш ли да си следващия?!" и всичко това на светофарите на "Попа" в София, или на друго централно място, където всички да го видят :!:

Да бъдат убити с камъни всички като горните, във зверски болки, да агонизират, да усещат че умират и да чакат с нетърпения момента в който ще влезат в най-дълбоките бездни на ада, където отново да бъдат изтезавани докато душите йм не намерят покой :!: :!: :!:

BMWPetar написа:A дано да е прецедент в правосъдието, да вземе да се случи нещо..

В кое да бъдат прецедент?! Правосъдие?! Какво е това? В България аз такова нещо не знам да има... :bang:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 31 Дек 2010, 13:23

Мамка и държавичка, докато не извадят тоя доктор на националния стдион, и не му резнат ръцете от рамената публично, няма се опрайм.
ИЗРОДИ, задминаха адвокатите, а и с даскалите последно време станаха най-гадната, образована измет на обществото.
Сондьора написа:Ако бях на бащата на мястото, тоя доктор нямаше да посрещне нова година......

В такъв случай никой не знае как ще реагира, но това е логично, май.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 31 Дек 2010, 18:25

Не мога да опиша с думи к'во заслужава този боклук :banghead: :censored: :censored: :censored: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Дек 2010, 19:27

Моята жена го чете това преди дни и много се разстрои. Както повечето хора с отворени очи виждат, държавата не се грижи за много неща, а повечето неща с които се занимава са обвързани с икономически интереси на държавни чиновници. Държавата няма да се погрижи за децата ни! Ако нямате възможност да се погрижите сами със свои финансови средства и не можете да си позволите реномирани частни болници по-добре не правете деца или отидете в някоя бяла европейска страна. Тук оцеляват само връзкарите, мутрите, държавните служители с нерегламентирани доходи и разни подобни, останалите преживяват като мижитурки и си мислят, че са хора, щото карат БМВ на десет години и могат да си позволят моренце и долнопробна луканка изсушена с химикала "течен пушек". Повечето нещастни българи са се обвързали с кредити и лизинги и правят деца заблудени от "светлото си бъдеще". Много от лекарите са долни шарлатани, неразбиращи нищо от работата си или незаинтересовани от лечението на пациента. Не е достатъчно да знаете коя фолкпевица е новата изгора на някой от олигарсите ни, а трябва да сте психолози и да преценявате човека срещу вас ще ви свърши ли работа или не. След като се е получило това нещастие, дали някой от пострадалите оценява НЕзавеждането на детето в друга болница за преглед като грешка.

Тук е България и никой няма да ви помогне или да се погрижи за вас, тук когато има паднал човек не му се подава ръка, а го ритат на земята. И на мен ми се е искало отдавна да имам дете, но го направих чак когато смятам, че съм го подсигурил финансово. Децата се правят лесно и с кеф, но после трябва да имате отговорност, каквато повечето българи въобще не познават дори като дума.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 31 Дек 2010, 21:43

За лекарска грешка трябва да има присъда по закон според мен! А не само едно ИЗВИНЯВАЙ! Днес съм минал 200+200 км само и само да Благодаря на един лекар,защото точно преди 10 години на 31.12.2000г един друг шарлатанин беше си направил грешката върху мен и после свестните лекари,които сигурно се броят на пръсти,трябваше да я поправят! Така че,има все пак свестни лекари които не ги е грижа само за парите! Благодаря на такива,а за другите-с тези пари сигурно се досещат какво да си купят!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 31 Дек 2010, 22:30

Мордехай написа:Моята жена го чете това преди дни и много се разстрои. Както повечето хора с отворени очи виждат, държавата не се грижи за много неща, а повечето неща с които се занимава са обвързани с икономически интереси на държавни чиновници. Държавата няма да се погрижи за децата ни! Ако нямате възможност да се погрижите сами със свои финансови средства и не можете да си позволите реномирани частни болници по-добре не правете деца или отидете в някоя бяла европейска страна. Тук оцеляват само връзкарите, мутрите, държавните служители с нерегламентирани доходи и разни подобни, останалите преживяват като мижитурки и си мислят, че са хора, щото карат БМВ на десет години и могат да си позволят моренце и долнопробна луканка изсушена с химикала "течен пушек". Повечето нещастни българи са се обвързали с кредити и лизинги и правят деца заблудени от "светлото си бъдеще". Много от лекарите са долни шарлатани, неразбиращи нищо от работата си или незаинтересовани от лечението на пациента. Не е достатъчно да знаете коя фолкпевица е новата изгора на някой от олигарсите ни, а трябва да сте психолози и да преценявате човека срещу вас ще ви свърши ли работа или не. След като се е получило това нещастие, дали някой от пострадалите оценява НЕзавеждането на детето в друга болница за преглед като грешка.

Тук е България и никой няма да ви помогне или да се погрижи за вас, тук когато има паднал човек не му се подава ръка, а го ритат на земята. И на мен ми се е искало отдавна да имам дете, но го направих чак когато смятам, че съм го подсигурил финансово. Децата се правят лесно и с кеф, но после трябва да имате отговорност, каквато повечето българи въобще не познават дори като дума.
далеч нее вярно-аз съм с пролем...карай-видело сее,,,а иначе плюем държавата и всичко,а това сме си ниееееее.... :nono: :evil: :confused:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 31 Дек 2010, 22:54

Колега ш'ма прощааш, ма нищо не разбирам от т'ва, дето си написал.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Следваща

Назад към Извън Темата