Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
K_Ilkov написа:Stefan_666 написа:Аз това имам предвид.Да не говорим какво представлява средностатистическия българин и съответно немец
е тука идва момента да не попаднеш на "немец" с мустак дето всяко лято минава през БГ до родните земи
и въобще тука както каза и Крисо е въпроса на конкретен екземпляр и късмет
щото и от немците има такива средностатистически цървули, че не е истина
И това е вярно

Тук идва момента освен колата да е немска, да познаваш лично предишните собственници(най-добре да е само един,тоест да е 1 hand колата)

Това май е идеалния вариан за покупка на употребяван автомобил.
- saint85
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw X3 Е83 М47
- Мечтае да кара: bmw X3 Е83 М47
- Детайли за колата: bmw X3 Е83 М47N 2.0d
- devil_vas
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp
il4o_g написа:Здрасти Колеги
Бях се спрял на Е46 но от вчера с 4удя между 320д комби след 2002 и 520д комби и 525д комби след 2002. Притеснява ме за 5цата че разхода ще е по голям , а за подръжката незнам по4ти нищо-как е в сравнение с Е46?Нещо интересно да ми кажете?
ще си позволя да отговоря понеже имах същата дилема година по-рано. въпросът бе дали да взема лице Е46 или лице Е39 дизел. защо се спрях на Е46... по-малка, по компактна. Е39 бих си взел ако пътувам много, ако карам дълго извънградско, за да усетя комфорта и удобството на голямата кола. за кратки разстояния и предимно градско каране и паркиране Е46-цата ми се струва по-удачна. тук идва моментът, че Е39 може да се намери по-евтино, докато Е46 са си цифра все още. от практична гледна точка така мисля аз.
- il4o_g
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 3.0D E53 + BMW 520 E34
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: BMW X5 3.0D E53- 2005,
BMW E34 - 1991г. в оригинален вид
devil_vas написа:il4o_g написа:Здрасти Колеги
Бях се спрял на Е46 но от вчера с 4удя между 320д комби след 2002 и 520д комби и 525д комби след 2002. Притеснява ме за 5цата че разхода ще е по голям , а за подръжката незнам по4ти нищо-как е в сравнение с Е46?Нещо интересно да ми кажете?
ще си позволя да отговоря понеже имах същата дилема година по-рано. въпросът бе дали да взема лице Е46 или лице Е39 дизел. защо се спрях на Е46... по-малка, по компактна. Е39 бих си взел ако пътувам много, ако карам дълго извънградско, за да усетя комфорта и удобството на голямата кола. за кратки разстояния и предимно градско каране и паркиране Е46-цата ми се струва по-удачна. тук идва моментът, че Е39 може да се намери по-евтино, докато Е46 са си цифра все още. от практична гледна точка така мисля аз.
A като поддръжка и 4асти някой имали прясна информация, някой колега да е имал първо Е46 и после Е39 или обратно за да сравни двата автомобила / + и -/ и ако някой знае защо 5ца след 2002 дизел е по евтина от 3ка дизел пак след 2002 като горе долу екстрите са едни и същи. Дали има някакъв видим недостатък или е нещо друго.
Който разбира, BMW избира!!
[img]D:\Snimki%20BMW%20sabor%2007.05.16\P1140067[/img]
[img]D:\Snimki%20BMW%20sabor%2007.05.16\P1140067[/img]
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
il4o_g написа:и ако някой знае защо 5ца след 2002 дизел е по евтина от 3ка дизел пак след 2002 като горе долу екстрите са едни и същи. Дали има някакъв видим недостатък или е нещо друго.
e39 е модел от 96-та, даже има някои модификации от края на 95-та....
e46 е модел от края на 98-ма.
В това се крие разликата в цената.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
sub_eleven написа:il4o_g написа:и ако някой знае защо 5ца след 2002 дизел е по евтина от 3ка дизел пак след 2002 като горе долу екстрите са едни и същи. Дали има някакъв видим недостатък или е нещо друго.
e39 е модел от 96-та, даже има някои модификации от края на 95-та....
e46 е модел от края на 98-ма.
В това се крие разликата в цената.
Също и че след Е46 има само Е90, а след Е39 има Е60 и F10.
Когато излезне и новата тройка Е46 ще поевтинее изведнъж с доста.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Bavarcho написа:Също и че след Е46 има само Е90, а след Е39 има Е60 и F10.
Когато излезне и новата тройка Е46 ще поевтинее изведнъж с доста.
Аз не бих разчитал на това.
Si non confectus, non reficiat.
Bavarcho написа:Когато излезне и новата тройка Е46 ще поевтинее изведнъж с доста.
Колко повече да поевтиняват е46ците

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Евтини са тези, които са нов внос и необслужени. Българина гледа само евтината цена при покупка, но не смята после какви разходи излизат след покупката. Купува е46-ца за 7000 лв. и си казва - взех кола на далавера....е да, ама после???
каско
еко такса
гражданска
И накрая сметката излиза съвсем друга.
каско
еко такса
гражданска
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Здравейте всички, за много години
Бих искал съвет кое от двете е по- удачно:
Фаислитов седан, който ще е доста постен или по-накичен не файслифтов такъв?
Става въпрос за бюджет в рамките на 9-10к лева! От това, което съм гледал и по авто къщи и в интернет, за тези пари фаислифта е с възможно най-гадния салон, с едно асц и климатроник
. Не фаислифта съм попадал на кожен салон или рекаро, подгрев , ксенон и т.н.
На кратко фаислифтовите модели имат ли някакви фрапиращи предимства от по старите, като изключим оптиката, която изглежда една идея по модерна, но все пак е и въпрос на вкус?

Става въпрос за бюджет в рамките на 9-10к лева! От това, което съм гледал и по авто къщи и в интернет, за тези пари фаислифта е с възможно най-гадния салон, с едно асц и климатроник

На кратко фаислифтовите модели имат ли някакви фрапиращи предимства от по старите, като изключим оптиката, която изглежда една идея по модерна, но все пак е и въпрос на вкус?

mitaka7 написа:Евтини са тези, които са нов внос и необслужени. Българина гледа само евтината цена при покупка, но не смята после какви разходи излизат след покупката. Купува е46-ца за 7000 лв. и си казва - взех кола на далавера....е да, ама после???
каско
еко такса
гражданска
Ако знаеш колко си прав

- Stefan_666
-
-
Wolfeye написа:Здравейте всички, за много години![]()
Става въпрос за бюджет в рамките на 9-10к лева! От това, което съм гледал и по авто къщи и в интернет, за тези пари фаислифта е с възможно най-гадния салон, с едно асц и климатроник. Не фаислифта съм попадал на кожен салон или рекаро, подгрев , ксенон и т.н.
По принцип фейслифтовите си имат своите предимства, но за тези пари според мен не може да се мисли са такава, защото освен постното оборудване сигурно има някакви скрити дефекти.Все пак зависи и мотора какъв ще е, примерно 318-ките вървят по-тънко от големите братя.В общи линии не мисли за фейслифтова при това финансово положени.
И колега къде ги видя тези гадни салони при коли дето в магазина са били 50 000 лева?Гаден салон за мен има примерно някоя лада

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Stefan_666 написа:И колега къде ги видя тези гадни салони при коли дето в магазина са били 50 000 лева?Гаден салон за мен има примерно някоя лада
Така де, не се изразих точно. Имам предвид, че са базовите салони и лайсни и стоят малко посно на е46

Аз търся 320и , следователно с този бюджет трябва да се ориентирам към моделите преди да станат лица

- Stefan_666
-
-
Wolfeye написа:Аз търся 320и , следователно с този бюджет трябва да се ориентирам към моделите преди да станат лица
Колега защо точно 20-ка си избрал?Не е ли по-добре някой от по-големите 6-таци?Разходите са почти еднакви, а вървежа е много по-различен според мен

Междо другото ето ти пример за запаземо Е46-ца преди фейслифта:
Тук
Запомни тази обява като гледаш колите в пефектно състояние за 8 или 9 хилядарки (лева), че дори и по-малко

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Stefan_666 написа:Колега защо точно 20-ка си избрал?Не е ли по-добре някой от по-големите 6-таци?Разходите са почти еднакви, а вървежа е много по-различен според мен
Междо другото ето ти пример за запаземо Е46-ца преди фейслифта:
Запомни тази обява като гледаш колите в пефектно състояние за 8 или 9 хилядарки (лева), че дори и по-малко
Не казвам, че тази кола не си струва парите, не твърдя, че и тези от по 8-9хил са страхотни(не ми се спори за каквото и да е), но цената й не е мерило за това кое колко да струва, още повече в криза. И другото - какво като е на 56к (ако наистина е), все едно няма възможност да й дефектират частите, както и на всяка една друга след 10 години... пардон - 11 години...
В БГ цените са си каквито ги определи пазара. И да е много добра и да е като нова, и да е кенеф - цената ще се води от средностатистическата цена за модела и двигателя в нашата действителност. Това при положение колата да бъде продаваема.
И друго не мога да разбера - убеждаваш колегата, че не може да вземе читава фейслифтова за тези пари, а после го питаш що не вземе по-голям двигател отпреди фейса - все едно по-големите двигатели са минус, а не плюс в цената. Нищо лично, лек ден...