Фиш или акт се пише за без фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Фиш или акт се пише за без фарове?

Мнение от Fking » 02 Яну 2011, 18:10

Какво е редно да се напише за НЕ пуснати фарове зимата? И ако е акт защо?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Re: Фиш или акт се пише за без фарове?

Мнение от BAHKATA_TDI » 02 Яну 2011, 18:14

Мисля фиш. Са да ти отнемат контролни точки, да те глобят и да караш с акт 1 месец за едни фарове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 18:47

или фиш или акт

на мен са ми писали и фиш и акт

като ми писаха акт го питах що не ми е писал фиш и полисмена каза, че му били свършили бланките

20 кинта е глобата, не се обжалва

аз лично предпочитам да ми пишат акт, защото 1 месец си карам с него и като ме спре некой полисмен и му покажа стария акт по-благосклонно ме гледа :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Яну 2011, 18:54

В момента колеги каквото и нарушение да направите-само акт. Това е така, защото се сменя сметката за плащане, която е във фиша (имаше 1 година нещо като гратисен период, който изтече). Ама точки не взимат, само дето разкарването за талона е малко по- голямо като има акт. Докога ще е така- не се знае :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 18:56

saleen написа:В момента колеги каквото и нарушение да направите-само акт. Това е така, защото се сменя сметката за плащане, която е във фиша (имаше 1 година нещо като гратисен период, който изтече). Ама точки не взимат, само дето разкарването за талона е малко по- голямо като има акт. Докога ще е така- не се знае :dunno:

кво значение има сметката за плащане с наказанието :)

така или иначе старите фишове бяха пълни с правописни грешки :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 02 Яну 2011, 18:57

онзи ден на мой колега му написаха АКТ и му казаха,че е за 30 лв. :dunno:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 02 Яну 2011, 19:00

BadAngel написа:
saleen написа:В момента колеги каквото и нарушение да направите-само акт. Това е така, защото се сменя сметката за плащане, която е във фиша (имаше 1 година нещо като гратисен период, който изтече). Ама точки не взимат, само дето разкарването за талона е малко по- голямо като има акт. Докога ще е така- не се знае :dunno:

кво значение има сметката за плащане с наказанието :)

Има значение сметката, която е посочена във фишчето за плащане, предполагам, че ще се въведат някакви нови образци, където това да е коригирано.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 02 Яну 2011, 19:32

Питам защото и на мене ми писаха АКТ, като питах защо, каза "В СОФИЯ ПИШЕМ АКТОВЕ" и реших, че се заяжда, ама явно е масово.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 02 Яну 2011, 21:12

Fking написа:Питам защото и на мене ми писаха АКТ, като питах защо, каза "В СОФИЯ ПИШЕМ АКТОВЕ" и реших, че се заяжда, ама явно е масово.

Смени № със софийски, да не те закачат! :D
Защо да се заяжда като го говориха 30 пъти по телевизията и предупреждаваха шофьорите преди началото на зимния сезон!?Ако нямаш навик още, добре!Но ако си с електромер и пестиш крушките, лошо!!! :banghead:
Питал си ги, "Защо" ти пишат акт ли?Ами защото с тази сива кола си много "видим"за останалите участници в движението, особено през зимата!
"От 1-ви Ноември до 1-ви Март е задължително да се кара с включени фарове!
Задължителните фарове през зимата бяха въведени преди няколко години, за да се увеличи видимостта на шофьорите и да бъдат намалени катастрофите през сезона. Статистиката на "Пътна полиция" сочи, че през зимата смъртността на пътя се увеличава с около 40 %, като основна причина за инцидентите става намалената видимост!"

Не съм тук да чета морал, но ако се ударя в някой невидим без фарове с бяла или сива кола през зимата, не знам....
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 02 Яну 2011, 21:18

titto написа:
Fking написа:Питам защото и на мене ми писаха АКТ, като питах защо, каза "В СОФИЯ ПИШЕМ АКТОВЕ" и реших, че се заяжда, ама явно е масово.

Смени № със софийски, да не те закачат! :D
Защо да се заяжда като го говориха 30 пъти по телевизията и предупреждаваха шофьорите преди началото на зимния сезон!?Ако нямаш навик още, добре!Но ако си с електромер и пестиш крушките, лошо!!! :banghead:
Питал си ги, "Защо" ти пишат акт ли?Ами защото с тази сива кола си много "видим"за останалите участници в движението, особено през зимата!
"От 1-ви Ноември до 1-ви Март е задължително да се кара с включени фарове!
Задължителните фарове през зимата бяха въведени преди няколко години, за да се увеличи видимостта на шофьорите и да бъдат намалени катастрофите през сезона. Статистиката на "Пътна полиция" сочи, че през зимата смъртността на пътя се увеличава с около 40 %, като основна причина за инцидентите става намалената видимост!"

Не съм тук да чета морал, но ако се ударя в някой невидим без фарове с бяла или сива кола през зимата, не знам....

оф, винаги карам с фарове :) това беше един от изключително редките пъти когато забравих да ги пусна, тъй като тъкмо бях спрял и тръгнал отново....

а не съм питал защо ми пише акт по принцип, а защо е акт а не фиш....
баси, много избърза с морала :>

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Яну 2011, 21:19

Я, интересно... как така акт-а е 30лв или 20лв? Мен миналият сезон ми писаха фиш (вместо акт) и беше 50лв... казах им да ми пишат фиш, че да не ми влачат талона насам-натам...

Иначе - ако нямат фишове, директно ти пишат акт... не задължени да имат фишове в тях... имаш право да избереш дали е фиш (ако имат бланки) или акт... и двете са на една "цена"... фиш-а дава право да си платиш глобата в 7-дневен срок и "пито-платено". Не ти взимат талона.... ако ти пишат акт ти взимат талона и по каналния ред... ако в 7-дневен срок не платиш фиш-а, той директно преминава в наказателно постановление (акт).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 02 Яну 2011, 21:23

:conf: Странна работа, в ЗДвП глобата си е фиксирана на 20 лева за светлини.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 21:26

ако са ти писали фиш за 5о кинта за фарове са те метнали

полисмените взимат % от написаните фишове, сигурно за това са издули малко глобата

иначе е 20 лв. глобата за фарове и без точки

много често шмекеруват с фишовете бтв

на околовръстното при казичене имам двама любимци, дето сядат в астрата и гледат колите, нито радар, нито дявол

спрат някои, кажат му че мноо е бързал и едно малко фишче може да драснат иначе акт, има хора дето се навиват и им пишат фишове за 30-50 лв. .... после си ги отчитат и си взимат там некви кинти
No bling at the Ring

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 02 Яну 2011, 21:29

:no: еб@си... как така, бе.... ше им еб@ майката.... а до ония ден си пазех фиш-а в мене.... ш'ги избия... ма така е, като не знам колко е глобата за "без фарове"...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Яну 2011, 21:30

Mollov написа::no: еб@си... как така, бе.... ше им еб@ майката.... а до ония ден си пазех фиш-а в мене.... ш'ги избия... ма така е, като не знам колко е глобата за "без фарове"...

ако са ти го писали за повече от 20 лв. не го плащай, след 7 дена ще го направят акт и там съдията ще го отсъди справедливо, следващия път като идеш в кат за нещо ще ти ги сложат и тия 20 кинта за плащане и си готов
No bling at the Ring

Следваща

Назад към Извън Темата