Лекарска грешка ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Лекарска грешка ...

Мнение от Владо » 03 Яну 2011, 20:17

тази тема трябва да е сред важните... мир на праха на детенцето...
този лекар трябва да бъде преследван съдебно до дупка...
току-що даваха и по бтв по случая... утре след 8,30 ще има репортаж ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 03 Яну 2011, 20:47

boksioraE39 написа:В България лекари НЯМА!!! :bang: :bang: :bang:

в много голяма грешка си....просто не знаеш къде са :nono:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Яну 2011, 21:13

ineedmoney написа:
boksioraE39 написа:В България лекари НЯМА!!! :bang: :bang: :bang:

в много голяма грешка си....просто не знаеш къде са :nono:

За съжаление колегата изобщо не е в грешка... Ако смяташ за достатъчно това да има в тая държава 20 съвестни лекаря за нещо- да, има лекари... Но 20-30-50 съвестни доктора (я има и толкова, ама от мен да мине) са като бели лястовички- всеки знае, че ги има, но са ги виждали малцина...

Отплеснах се по глупави спорове- извинете ме...

По темата:
Моля се никога да не бъда на мястото на родителите- не мога да си представя как ще го преживея :dunno:
За доктора- колкото и мъчително да умре ще му е малко... Но тук тоя вариант отпада- дано поне да го осъдят на нещо... В пандиза едва ли ще го вкарат (все пак знаете къде живеем), но дано поне му забранят да работи като лекар за дълги години...

Лека му пръст на детето и много сили на семейството...
Изображение
Изображение

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Мнение от Тоо Cool » 03 Яну 2011, 21:27

Тоя "доктор" досега трябваше да е вече на Долни Богров в силозите погребан жив и преди това с отрязани девет пръста от ръчичките! Това щеше да се случи ако това дете беше мой роднина! Сто процента и със сигурност това щеше да стане! Дееба и пУмияра гнусен! Дано умре от коремен тиф копеленцето долно!!!!!!!!!!!!
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 04 Яну 2011, 1:08

Трагедия....!!! Искрени съболезнования на семейството на починалото дете!! :(
Миналата година по същото време нашето семейство беше на същото място и за съжаление зная за кой "доктор" става дума... още тогава не можех да проумея този изрод с бяла престилка какво по дяволите търси там?!!
Отделението е едно от най-добрите в областта си, персонала беше удивително мил и отзивчив, но този "индивид" правеше безобразно впечатление на всички....!
Жалко, че още е там, дано много скоро премахнат убиеца!
И въобще всички убийци от всички болници!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 04 Яну 2011, 1:38

Божее, боже..., поредната брyтална небрежност..Това си е чисто yбийство. :confused:
Чyдя се, след като едва днес, медиите оповестяват слyчая, колко ли такива остават за които дори не подозираме. Десетки здрави, млади хора, децата им, родителите им, yмират жертви на болниците. И докога...

Светла мy памет на детенцето и много сила на родителите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 04 Яну 2011, 19:07

това не е лекарска грешка,това си е умишлено убииство по особено жесток начин! и трябва тоя менгеле да го съдят по такова обвинение!
баси ужаса,с какво е заслужило това детенце такава жестока съдба не знам,тоя заслужава до стената и :bang:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 04 Яну 2011, 19:22

Днес от 19h по Би-ти-ви ще дават "Истината за случая"
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Яну 2011, 12:44

Родителите имат също някаква вина за случилото се. Защо са позволили интервенция върху дъщеря си, след като е била болна? Това е било в тяхна власт?! Защо не са потърсили алтернатива, чуждо мнение, все пак е сериозна манипулация? Спомням си, преди няколко месеца малката ми дъщеря, направи лек астматичен пристъп на алергична основа. Има си го този проблем просто и знаем какво се прави. Но отидохме в болница, за всеки случай. Там лекарка от детско отделение, искаше да я вкара за лечение на грип, детето кашляло. Имала температура и симптоми. Освен кашлицата, никакви други обаче. И стана голям скандал. В крайна сметка помолихме да й сложат инжекция за кашлицата, която я ограничава и си тръгнахме. И повече не се и върнахме. Съпругата ми трябваше да казва на лекаря какво да прави! А ако се бяхме съгласили, ако бяхме впечатлени от лекаря, щото той повече знае, а какво се оказа? Нека е така, нека са компетентни, ама детето щеше да бъде вкарано в болница, да бъде лекувано 3-5 дни, да бъдат усвоени пари по съответната пътека и лечението нямаше да е адекватно и резултатно, просто тя не беше болна от това, въобще не беше болна даже. И после разбрахме, че детето е писано че е лекувано от грип и е лежало в болница. И парите са усвоени. И така. Родителите са можели да предотвратят трагедията за мен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 07 Яну 2011, 13:19

aбе колега може ли са, ама не са! да не мислиш, че не се обвиняват сега и не съжаляват? по твоята логика не трябва да ходим на лекар :kuku: , а сами да правим правилните решения и да слагаме диагнози. нормално е да се довериш на доктор, а не на 6-тото си чувство, айде представи си че доктора е бил прав, а ти(жена ти) си сбъркал :?:
станалото е ужасно и няма друг виновен освен този "лекар"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 07 Яну 2011, 14:54

Колега, моля те не прави крайни изводи и не пиши неща, които не съм искал да кажа. Няма такава логика, че да се почесваш там дето не те сърби. Ползвах случай от личния ми живот само за илюстрация, че е във правото на всеки родител, да преценява за детето си. Далеч съм от мисълта, че всички лекари са некомпетентни, алчни и всякакви такива негативни прилагателни. Но всеки има глава на раменете и някаква обаща култура по отношение на лекарства и някои болести, В моя случай, знаехме каква от терапия има нужда детето, а бяхме убеждавани в несъществуващи симптоми и болести, от лекар. Всеки случай е индивидуален и строго личен. Исках да кажа, че по принцип родителите имат пълно право да разрешат или забранят каквато и да е интервенция по детето си. Болници ли няма в София? Лекари, специалисти? След като срещат такова отношение, защо пак се връщат там? Този случай не е внезапен, точи се във времето и са имали време да преценят, да потърсят друг лекар, да се усъмнят и т.н и т.н. Не ги виня, просто се опитвам да гледам не емоционално, а обективно и справедливо. Аз също имам деца и не съм застрахован от лекарски грешки. Фактите са ясни, този лекар трябва да понесе пълната сила на закона, а родителите...горките хора.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 07 Яну 2011, 16:43

Тоя маджаров е направо за линч! :bang:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 07 Яну 2011, 16:56

Elesar74 написа:Родителите имат също някаква вина за случилото се...

Отвратително е да го пишеш това.. :shock:
От кога родителите са длъжни да имат медицинско образование? Много хора не си знаят правата, но правото на живот е основно и един лекар е задължен да го знае и спазва.
И не е виновен само Маджунов имало е притеснени лекари, които по-късно са извършили нов преглед на детето.. и са отчели постоперативните усложнения, поради което е хоспитализирано повторно. А доколкото разбрах, друг лекар е приел детето в ИСУЛ, когато е почнало да повръща кръв, но Маджунов го е изписал на другия ден.
Ясно е, че по веригата всеки трябва да поема отговорността и да си носи кръста, но остава необяснимо как така детето са го гледали няколко лекари и никой нищо не е направил, а са се ограничили само до съвет, адресиран към лекаря, който е оперирал, да си погледне пациента.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 07 Яну 2011, 19:22

kiko написа:това не е лекарска грешка,това си е умишлено убииство по особено жесток начин! и трябва тоя менгеле да го съдят по такова обвинение!
баси ужаса,с какво е заслужило това детенце такава жестока съдба не знам,тоя заслужава до стената и :bang:

Само че присъдата трябва да се прочете на място. Да, вярно е-това е голяма саможертва в името на живота на другите деца,, ако го хванат, който му прочете присъдата. Но си заслужава риска, поне онзи няма да убива повече.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 09 Яну 2011, 12:05

Жалко за детенцето!Да почива в МИР! :(
Няма Господ!

Д-р Маджунов оперира сливиците на дъщеря ми преди 3 год. в Исул.Тогава не ми направи впечатление за грубо отношение, циничен език и нямаше дори намек за искане на пари.След операцията сам донесе дъщеря ми на ръце(още упоена)до стаята където бяхме с майка и ни обясни подробно какво да яде и пие в следващите дни.Отидохме при него с препоръки от една колежка на жена ми, която също е била при него с детето си за вадене на сливици и то с усложнения.Детенцето и чак не чуваше много добре и ушите му се бяха възпалили!Слагали му дренажи и т.н.Д-р Маджунов и казал, че не е трябвало да чакат толкова време.
Слава Богу, всичко мина добре и за тях и за дъщеря ми!
Не знам дали наистина е станала лекарска грешка, но съм сигурен, или поне не мога да си представя, че детенцето е било изписано поради "липсата на финансов стимул от страна на родителите"!?Наистина знам за случаи в други болници и учреждения, където лекарите "връщат"в магазина(кафенето)подарените им от пациенти бонбони, уиски и т.н.за да си вземат парите...! :banghead: На мен тогава никой нищо не ми поиска и отношението на целия екип беше добро!
Не искам да оневинявам никой, но и в тази тежка и отговорна професия(наука)също никой не е застрахован от грешки и недоглеждане!Според мен е имало усложнения и е трябвало да се свика ПО-НАВРЕМЕ спешен консултативен екип(комисия), но може би е било под достойнството на утвърдения иначе Д-р Маджунов....!???? :evil: Друг е и въпросът, че родителите не са се върнали веднага след усложненията на детенцето- температура, кашлица, болки...- Какво са чакали-от 9-ти до 15-ти и после - "Отново е водена при личен лекар, на 23ти Декември"!???За чий? :banghead: (Ако беше моето дете с тези симптоми, нямаше да мръдна от болницата, каквото и да ме уверяват!)
Лекарски грешки стават по цял свят, но съм сигурен, че не остават ненаказани лицата отговорни за тях!?Тук още няма здраво "раздрусан"и осъден доктор и затова напоследък са ни опънати нервите и сме по-чуствителни на тази тема., а и докторите като че ли "забравят" под каква клетва са!?
Ако се докаже вината на доктора и екипа му, нека си понесат последствията с най-тежката ръка на закона!!!

Кой прав, кой крив!???
ИЗ "24 часа"

"Изследванията на момиченцето преди интервенцията бяха отлични. Така д-р Маджунов опроверга твърденията на личната лекарка на детето д-р Мария Трифонова, че имало настинка. Операцията минала перфектно. Усложненията са причинени от инфекция, възникнала по-късно при контакт с болен от обкръжението на Гери, категоричен е Маджунов. При един от прегледите, след като тя вдига температура, педиатър отбелязал в листа, че по-малкото й братче има катар на горните дихателни пътища."

"Не съм изчезвал и не съм се крил, казва..."

"Причината за смъртта според него трябва да се търси в последните 5-7 часа от живота на Гери, когато на 23 декември тя отново е приета по спешност. Родителите я водят в болницата към 15 ч. "

Интервю с д-р Михаил Маджунов четете в Понеделник.

"Кога ще възкръсне българския Хипократ.?И да ни върне вярата и уважението в него. Окото на д-р Маджунов ще измие срама по челата на всички почтени, кадърни и сърцати лекари, които днес се червят без вина. Те, за щастие, са мнозинство. Ако не бяха, половината от нас да са отишли при Гери досега...
Д-р Маджунов обаче няма как да свърши чудеса. Няма да запуши течовете в болниците, да накара джипитата да дават дежурства и да вкара диагностично свързаните групи. Нито ще спаси белите престилки от срамната дилема - дали да източат Касата, или да им спрат тока на Коледа. Това чудо трябва да го свършат на жълтите павета. Затова, мили депутати и министри, вместо да разследвате кой източи кръвта на Гери и замрази бебето на Боряна, просто си гледайте работата. Погубените деца няма да се върнат - дори да четете СРС-та и разпитвате лекари в парламента. Напротив - само след седмица или месец до Гери в земята ще легне друго хлапе. Белите ковчези ще се роят - докато здравеопазването в България е като от времето на Хипократ. Как ще го пратите в ХХI век - с пари или с реформи - си е ваш проблем. Просто започнете от днес. Не ни се чака до 2012-та. За какво ни е здраве след края света? " :bowdown:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата