Метан на е34?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е500
- Мечтае да кара: SLR
Метан на е34?
Цената на Бензина си се покачва и доста от вас (както и аз самият) се за мисляме ,дали метана си струва ,Нека някой който е по запознат да даде информация ,струва ли си парите и въобще колко пари излиза монтажа и цялата система,ако може и някакви съвети да дадете след като се монтира метанова уредба на колата Темата Не е За или Против метана !
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Метан на е34?
Моя комшия има Е34 520i (M50) така взе колата преди доста години с метана.. Значи по негови сметки уж му излиза на половина но колата му е доста мудна от към вървеж.. Аз лично ако ще слагам нещо на бензиново BMW то би било Газ (ГИ)
Принципно съм против метана но казват че новите уредби не били "лоши" 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
По принцип за такива теми си има технически раздели,където пък,тази тема е обсъждана многократно.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
аз търсих в търсачката ама в "извън темата" и в "е34" ако може темата да остане за да добия представа за актуалните цени на монтажа и цялата система , след това ще я изтрия.
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
viewtopic.php?f=7&t=87867&hilit=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD
viewtopic.php?f=7&t=92154&hilit=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD
Тези теми могат да ти помогнат малко.
viewtopic.php?f=7&t=92154&hilit=%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD
Тези теми могат да ти помогнат малко.
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
Мерси
прочетох ги но са от 2008г.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аз пък бих те посъветвал за водород ! Не се смейте,съвсем сериозно! Познавам момчето което прави клетките,каза че предимно дизели барал,понеже там може да "бае" на повече параметри! Примерно ми каза за една Фабия,градско давала м/у 3.2-3.5 на 100!
Иначе неговата Е36-ца (М50Б20 хавтомат) в момента е докарал 13 градско!
Ся да поясня,няма бутилки и се ползва обикновенна вода за източник,поне това разбрах от него (на 3 бири и няколко уискита от негова страна)!!!
За по-заинтересованите мога да дам телефон или нещо подобно,като цена ми се върти около 800 кинта,ама като не помня
!
Иначе неговата Е36-ца (М50Б20 хавтомат) в момента е докарал 13 градско!
Ся да поясня,няма бутилки и се ползва обикновенна вода за източник,поне това разбрах от него (на 3 бири и няколко уискита от негова страна)!!!
За по-заинтересованите мога да дам телефон или нещо подобно,като цена ми се върти около 800 кинта,ама като не помня

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Дестилирана вода иначе клетката се задръства с котлен камък и варовици.
Мой приятел се занимава с такива неща също и успя да си свали разхода на бензинов карбураторен автомобил почти двойно.Лошото е,че тая система гълта доста ток и ако се сложи голям водороден генератор ще ти трябва и доста мъжки алтернатор,че дори и два може би.Освен тая система си е монтирал и плазмено запалване собствена изработка пак и така.
Обаче мисля,че има проблем зимата заради ниските температури и не ми се струва оферта генератора да е в купето,за да не замръзва водата...
В крайна сметка метанът е все още далавера.Яд ме е,че изтървах една читава уредба за 4 стотака лятото,но не очаквах бензина и газта да скочат толкова
Мой приятел се занимава с такива неща също и успя да си свали разхода на бензинов карбураторен автомобил почти двойно.Лошото е,че тая система гълта доста ток и ако се сложи голям водороден генератор ще ти трябва и доста мъжки алтернатор,че дори и два може би.Освен тая система си е монтирал и плазмено запалване собствена изработка пак и така.
Обаче мисля,че има проблем зимата заради ниските температури и не ми се струва оферта генератора да е в купето,за да не замръзва водата...
В крайна сметка метанът е все още далавера.Яд ме е,че изтървах една читава уредба за 4 стотака лятото,но не очаквах бензина и газта да скочат толкова

8.32
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
PIONEER написа:Дестилирана вода иначе клетката се задръства с котлен камък и варовици.

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
a все пак ,за поставянето на метан ,някакви цени някой знае ли?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Бих ти препоръчал ГИ да слагаш, газта е доста по добро гориво според мен, НО ако се монтира като хората!

- p0wEr
- младши ентусиаст
-
- Кара: 90" Е30 316i
- Мечтае да кара: Е30 3??
Бащата кара с метан от когато е купил колата... 5 год 200 000 хил км навъртяни .. Значи в северна България ако имаш метан не е оферта защото разликата е някаква нищожна тук метана вмомента варира около 1.60 а в София е 1.29 т.е там е по на оферта.. Двигателя се отвори на 180 хил за смяна на гарнитура защото я духна малко от невнимание смениха се клапани всичко наред майстора каза че тея клапани не са мръднали и имат да карат още просто след като е отворил мотора е препоръчително да ги смени ... Колата е Лада 21104 Бутилките са 2 към 2600 даде преди 5 год за 1-та бутилка с инсталации с всичко
Метанов инжекцион е...

Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили...

Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...
Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...
- Bmw325is
- кандидат ентусиаст
-
Супер, 2600лв
сега би трябвало да е по евтино мисля

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Няма да се ангажираме с цени ,че може да му прилошее на някой 
За да върви е34 на метан :
1.МЕтанов инжекцион
2.Аванс процесор от новите модели
3.Добре е да е комби колата ,щото седан с метан набагажника мое да му ударите една заварка и да него ползвате.
4.На комбито по има место и ако асе намерят от тия тънките и дългите бутилки и ли втора ръка карбонова .
5.Разхода на 100км като пари е добър горе долу наполовина от Пропана ,но не знам 1500 2000лв струват ли за газова за е34?
6.520 с метан е красива работа лятото с клима
7.става и с обикновена метанова и аванс професор , но разликата на фона на общата цена не е кой знае каква.
Бухай една обикновена газова с ламбда контрол за 500 600 лева и и скъсай гъза 100 000км .
АКо не , намираш си евтини бутилки за метана и действаш.
проста сметка на 100км - 35 лв бензин , 25 пропан бутан , 14 метан .
на 10 000км спестени - ПБ-1000лв , 2100лв за гориво .
Или казано с прости думи за прости хора (да не се обиди някой
) след 10000км уредбата РАБОТИ за вас , до тогава ,все едно карате на бензин
!
Ае със здраве !

За да върви е34 на метан :
1.МЕтанов инжекцион
2.Аванс процесор от новите модели
3.Добре е да е комби колата ,щото седан с метан набагажника мое да му ударите една заварка и да него ползвате.
4.На комбито по има место и ако асе намерят от тия тънките и дългите бутилки и ли втора ръка карбонова .
5.Разхода на 100км като пари е добър горе долу наполовина от Пропана ,но не знам 1500 2000лв струват ли за газова за е34?
6.520 с метан е красива работа лятото с клима
7.става и с обикновена метанова и аванс професор , но разликата на фона на общата цена не е кой знае каква.
Бухай една обикновена газова с ламбда контрол за 500 600 лева и и скъсай гъза 100 000км .
АКо не , намираш си евтини бутилки за метана и действаш.
проста сметка на 100км - 35 лв бензин , 25 пропан бутан , 14 метан .
на 10 000км спестени - ПБ-1000лв , 2100лв за гориво .
Или казано с прости думи за прости хора (да не се обиди някой

Ае със здраве !

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Bmw325is написа:Супер, 2600лвсега би трябвало да е по евтино мисля
аз карам на метан е36 318и с метанов инжекцион взех я така преди 2г уредбата е слагана преди 5 г за 2500 всичко е чисто ново тук те съветват за стари бутилки не си взимай че кой знае от къде са и на колко години са .гледам че си от софия което е добре щот извън софия е с 30ст по-скъп

23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2