Метан на е34?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Метан на е34?

Мнение от Bmw325is » 04 Яну 2011, 12:55

Цената на Бензина си се покачва и доста от вас (както и аз самият) се за мисляме ,дали метана си струва ,Нека някой който е по запознат да даде информация ,струва ли си парите и въобще колко пари излиза монтажа и цялата система,ако може и някакви съвети да дадете след като се монтира метанова уредба на колата Темата Не е За или Против метана !

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Метан на е34?

Мнение от boksioraE39 » 04 Яну 2011, 13:03

Моя комшия има Е34 520i (M50) така взе колата преди доста години с метана.. Значи по негови сметки уж му излиза на половина но колата му е доста мудна от към вървеж.. Аз лично ако ще слагам нещо на бензиново BMW то би било Газ (ГИ) :yes: Принципно съм против метана но казват че новите уредби не били "лоши" ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Яну 2011, 13:08

По принцип за такива теми си има технически раздели,където пък,тази тема е обсъждана многократно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 04 Яну 2011, 13:13

аз търсих в търсачката ама в "извън темата" и в "е34" ако може темата да остане за да добия представа за актуалните цени на монтажа и цялата система , след това ще я изтрия.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 04 Яну 2011, 13:19

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 04 Яну 2011, 13:43

Мерси :yes: прочетох ги но са от 2008г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 04 Яну 2011, 15:04

Аз пък бих те посъветвал за водород ! Не се смейте,съвсем сериозно! Познавам момчето което прави клетките,каза че предимно дизели барал,понеже там може да "бае" на повече параметри! Примерно ми каза за една Фабия,градско давала м/у 3.2-3.5 на 100!
Иначе неговата Е36-ца (М50Б20 хавтомат) в момента е докарал 13 градско!
Ся да поясня,няма бутилки и се ползва обикновенна вода за източник,поне това разбрах от него (на 3 бири и няколко уискита от негова страна)!!!
За по-заинтересованите мога да дам телефон или нещо подобно,като цена ми се върти около 800 кинта,ама като не помня :banghead: !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 04 Яну 2011, 15:31

Дестилирана вода иначе клетката се задръства с котлен камък и варовици.
Мой приятел се занимава с такива неща също и успя да си свали разхода на бензинов карбураторен автомобил почти двойно.Лошото е,че тая система гълта доста ток и ако се сложи голям водороден генератор ще ти трябва и доста мъжки алтернатор,че дори и два може би.Освен тая система си е монтирал и плазмено запалване собствена изработка пак и така.
Обаче мисля,че има проблем зимата заради ниските температури и не ми се струва оферта генератора да е в купето,за да не замръзва водата...

В крайна сметка метанът е все още далавера.Яд ме е,че изтървах една читава уредба за 4 стотака лятото,но не очаквах бензина и газта да скочат толкова :roll:
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 04 Яну 2011, 16:44

PIONEER написа:Дестилирана вода иначе клетката се задръства с котлен камък и варовици.
Мой приятел се занимава с такива неща също и успя да си свали разхода на бензинов карбураторен автомобил почти двойно.Лошото е,че тая система гълта доста ток и ако се сложи голям водороден генератор ще ти трябва и доста мъжки алтернатор,че дори и два може би.Освен тая система си е монтирал и плазмено запалване собствена изработка пак и така.
Обаче мисля,че има проблем зимата заради ниските температури и не ми се струва оферта генератора да е в купето,за да не замръзва водата...

В крайна сметка метанът е все още далавера.Яд ме е,че изтървах една читава уредба за 4 стотака лятото,но не очаквах бензина и газта да скочат толкова :roll:

:shock: :shock: :shock: :shock: баси, до къде са стигнали технологиите. е как така бре? и къде е уловката? ако се ползва само бистра водица, а цялата инсталация е сал 800 кинта... къде е далаверата в метана и газта? за пръв път чувам, че се предлагат свободно водородни инсталации. всъщност работата опира до електролиза на водата, и горене на водород в цилиндрите като всяко друго гориво, така ли? ама смеси 10:1 водород и кислород гърмят като бомба, ако правилно си спомням съотношението....май така беше. ама си заслужава, ако вози евтинко :lol: :lol: :lol:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 04 Яну 2011, 18:55

a все пак ,за поставянето на метан ,някакви цени някой знае ли?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Яну 2011, 19:01

Бих ти препоръчал ГИ да слагаш, газта е доста по добро гориво според мен, НО ако се монтира като хората!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Мнение от p0wEr » 04 Яну 2011, 19:24

Бащата кара с метан от когато е купил колата... 5 год 200 000 хил км навъртяни .. Значи в северна България ако имаш метан не е оферта защото разликата е някаква нищожна тук метана вмомента варира около 1.60 а в София е 1.29 т.е там е по на оферта.. Двигателя се отвори на 180 хил за смяна на гарнитура защото я духна малко от невнимание смениха се клапани всичко наред майстора каза че тея клапани не са мръднали и имат да карат още просто след като е отворил мотора е препоръчително да ги смени ... Колата е Лада 21104 Бутилките са 2 към 2600 даде преди 5 год за 1-та бутилка с инсталации с всичко :) Метанов инжекцион е...
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 04 Яну 2011, 19:31

Супер, 2600лв :D сега би трябвало да е по евтино мисля

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 06 Яну 2011, 12:09

Няма да се ангажираме с цени ,че може да му прилошее на някой :)

За да върви е34 на метан :
1.МЕтанов инжекцион
2.Аванс процесор от новите модели
3.Добре е да е комби колата ,щото седан с метан набагажника мое да му ударите една заварка и да него ползвате.
4.На комбито по има место и ако асе намерят от тия тънките и дългите бутилки и ли втора ръка карбонова .
5.Разхода на 100км като пари е добър горе долу наполовина от Пропана ,но не знам 1500 2000лв струват ли за газова за е34?
6.520 с метан е красива работа лятото с клима
7.става и с обикновена метанова и аванс професор , но разликата на фона на общата цена не е кой знае каква.

Бухай една обикновена газова с ламбда контрол за 500 600 лева и и скъсай гъза 100 000км .
АКо не , намираш си евтини бутилки за метана и действаш.

проста сметка на 100км - 35 лв бензин , 25 пропан бутан , 14 метан .
на 10 000км спестени - ПБ-1000лв , 2100лв за гориво .
Или казано с прости думи за прости хора (да не се обиди някой :) ) след 10000км уредбата РАБОТИ за вас , до тогава ,все едно карате на бензин :) !
Ае със здраве !
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 06 Яну 2011, 16:38

Bmw325is написа:Супер, 2600лв :D сега би трябвало да е по евтино мисля

аз карам на метан е36 318и с метанов инжекцион взех я така преди 2г уредбата е слагана преди 5 г за 2500 всичко е чисто ново тук те съветват за стари бутилки не си взимай че кой знае от къде са и на колко години са .гледам че си от софия което е добре щот извън софия е с 30ст по-скъп :dunno:. слагай 1 метанова и си :driving: с 9лв минавам 100км по задръстванията верно не е като на бензин но разликата не е голяма може би 10 катъра ако си мераклия драсни 1 лс и ще те заведа там дето е слагана мойта, тва се намира до италианеца

Следваща

Назад към Извън Темата