Моля за съвет.
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Моля за съвет.
Здравейте колеги, и честита нова година.
Та значи дилемата ми е следната колеги запланувал съм да си купя още една кола вече твърдо съм обеден че ще е БМВ, но не мога да се реша какво точно да е, за сега съм се спрял на два модела Е 46 320д след фейса и Е39 след 2001 по възможност 525д понеже не можах да намеря инфото което ми трябваше въпросите ми са следните :
1. Среден разход при двата модела
2. Подръжка
3. Имали голяма разлика в данацъте и застраховките
Този дефект при Е 39 със спуканите глави само за ТДС ли важи или се случва и при Комънреала.
Ще съм много благодарен ако изкажете вашето мнение.
Та значи дилемата ми е следната колеги запланувал съм да си купя още една кола вече твърдо съм обеден че ще е БМВ, но не мога да се реша какво точно да е, за сега съм се спрял на два модела Е 46 320д след фейса и Е39 след 2001 по възможност 525д понеже не можах да намеря инфото което ми трябваше въпросите ми са следните :
2. Подръжка
Този дефект при Е 39 със спуканите глави само за ТДС ли важи или се случва и при Комънреала.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Моля за съвет.
Доколкото знам при комънрейла (Е39) го няма проблема с главите.
И при положение че вече няма акциз защо не гледаш 530d..
Разхода е нормален и колата е здрава.
И при положение че вече няма акциз защо не гледаш 530d..
Разхода е нормален и колата е здрава.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Мислех и за този вариант но си мисля, че разхода ще е доста по голям от 525-то а и обслужването ще е доста по скъпо според мен, заради това основно съм се насочил към другия двигател.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
DiMIcha84 написа:Мислех и за този вариант но си мисля, че разхода ще е доста по голям от 525-то а и обслужването ще е доста по скъпо според мен, заради това основно съм се насочил към другия двигател.
Принципно двигателите са почти еднакви а и понякога разхода на по-мощния двигател е по-малък.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
boksioraE39 написа:...........
Колега, що не кажеш направо при теб как са разходите, нали караш 530д... Данък и застраховки се проверяват лесно, разхода на нафта няма да е много различен при каране в София и във Варна, частите са си части... Нека да се ориентира колегата дали ще може да издържа изобщо Е39, а за 525д нещата може да са леко надолу само- едва ли ще е по-скъпо...
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
boksioraE39 написа:DiMIcha84 написа:Мислех и за този вариант но си мисля, че разхода ще е доста по голям от 525-то а и обслужването ще е доста по скъпо според мен, заради това основно съм се насочил към другия двигател.
Принципно двигателите са почти еднакви а и понякога разхода на по-мощния двигател е по-малък.
Имал съм и 530д и сега 525д,разлика в разхода има определено,но не е нещо кой-знае какво..
Аз давам глас за Е39

П.П.Ако искаш да ти покажа едно хубаво Е39 525д,пиши на лично

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
ms написа:...........
А иначе харча и обслужването-много зависи..
Разход за 525д-10-11 София,извън,може и 5 а може и 8

Масло+филтри-300лв.
термостат/и-150лв.за 2
ако е автомат-400лв. масло-ма то не сменя всеки ден
ходова част..зависи нещата вобще не са по-скъпи от Е46
Нещата и цените не са никак по-различни от тези за Е46,но едното е по-висок клас автомобил

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ms написа:boksioraE39 написа:...........
Колега, що не кажеш направо при теб как са разходите, нали караш 530д... Данък и застраховки се проверяват лесно, разхода на нафта няма да е много различен при каране в София и във Варна, частите са си части... Нека да се ориентира колегата дали ще може да издържа изобщо Е39, а за 525д нещата може да са леко надолу само- едва ли ще е по-скъпо...
Извънградско.
София-Бургас Бургас-София сипах 45-литра отидох и се върнах.
Изминал съм близо 847км. и като заредих на борда пишеше само --- значи не е имало почти нищо,на борда и в двете посоки разхода по борд варираше между 4.9-5.1 като влезнах в София беше заковал точно 5.0.
На магистралата навсякъде 130-140 на темпомат и на едно място на Пловдивската дигнах 190 а на връщане на Бургаската магистрала 230. Е39 530d ръчка.
Градско.
7.6-8.6

От много прочетено излиза а и на практика че 3-литровия матор е много по-добър като цяло. 2.5 преди беше компромиса на 3.0 заради акциза.
За Е46 320d 150hp и за него само хубави неща,приятел кара такава 03-04-година купе с чип и колата е страхотна! За подръжка не знам как е при тройката но няма да е значителна разликата от Е39 мисля.. Двете коли принципно нямат нищо общо такаче ти трябва да избереш коя ще е,насочил си се към хубави двигатели ако вземеш 3.0д то при Е39.
Успех.

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
boksioraE39 написа: Градско.
7.6-8.6
![]()
Колега това къде градско?:shock:
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
E46 150 коня (купе с 2 врати) - 8/100 градско, извънградско - много (много лошо я карам)
Е39 163 коня (комби) 10/100 градско, извънградко 7-100 (колегата е спокоен шофьор)
Тройката върви осезателно по-добре от петицата. Разходите и са по-големи. Петицата е вече на 350 000км и са сменени само дисковете, биалетки и други дребни неща. Тройката е на 120 000км и дисковете са за смяна, носачите също, филтрите са и по-скъпи. Двете коли съм ги купувал от БМВ премиум селекшън в Германия от представителство и никога не са влизали в български представителен сервиз. В Солун има прекрасни сервизи на БМВ и не те пъдят да не гледаш какво ти правят по-колата и евентуално някой майстор-тарикат да ти смени нещо, както става в България. Мисля, че петицата е по-сполучлив вариянт като изпълнение, но купето е с много добър дизайн.
Е39 163 коня (комби) 10/100 градско, извънградко 7-100 (колегата е спокоен шофьор)
Тройката върви осезателно по-добре от петицата. Разходите и са по-големи. Петицата е вече на 350 000км и са сменени само дисковете, биалетки и други дребни неща. Тройката е на 120 000км и дисковете са за смяна, носачите също, филтрите са и по-скъпи. Двете коли съм ги купувал от БМВ премиум селекшън в Германия от представителство и никога не са влизали в български представителен сервиз. В Солун има прекрасни сервизи на БМВ и не те пъдят да не гледаш какво ти правят по-колата и евентуално някой майстор-тарикат да ти смени нещо, както става в България. Мисля, че петицата е по-сполучлив вариянт като изпълнение, но купето е с много добър дизайн.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
не навсякъде правят така 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
DiMIcha84 написа:Здравейте колеги, и честита нова година.
2. Подръжка
Колега, прецени добре за какво ще я ползваш. По моите наблюдения няма съществена разлика в поддръжката и данъците/застраховките. Аз също като теб се колебаех между двата модела като купувах моята и в крайна сметка взех Е46 320д 150 к.с. до голяма степен заради визията - смятам, че е по-красива от Е39. Колата е наистина отлична - страхотен вървеж, много нисък разход (моята е с 6 скорости, съветвам те и ти да търсиш такава, ако ще купуваш). Досега ми вършеше перфектна работа. Обаче - вече сме с малко дете, което расте и започваме да пътуваме. Налага се жена ми да седи отзад, а там си е тясно, няма какво да се лъжем. Мястото за багаж също не е кой знае колко. Комби не искам и вече и аз почнах да се оглеждам за Е39/Е60.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Nikolay86 написа:boksioraE39 написа: Градско.
7.6-8.6
![]()
Колега това къде градско?:shock:
София разбирасе.

Колега, мисля вече си направи изводите за части, разход и подръжка. Сега според мен остава да направиш по едно кръгче с двете коли и ти гарантирам, че ще предпочетеш простора и по-добрата возия на е39ката, освен ако нямаш естествено по-спортни амбиции(не че дизела е за това, ама както и да е
)
Вече ти предложиха кръгче с 525д, сигурен че съм и 320д ще си намериш да пробваш. Във форума има много отзивчиви колеги, които биха ти отделили малко от времето си да добиеш представа и за двата модела.
Успех!

Вече ти предложиха кръгче с 525д, сигурен че съм и 320д ще си намериш да пробваш. Във форума има много отзивчиви колеги, които биха ти отделили малко от времето си да добиеш представа и за двата модела.
Успех!
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за отзивчивоста, основно се насочих към Е 39-ката, обаче остава варианта ако ми попадне някой много добър екземпляр от Е 46 да се спра на него, все пак хората са казали, че кола прасе и жена се взимат на късмет, надявам се и аз да имам такъв.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2