Да продам колата без ГО и технически

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Да продам колата без ГО и технически

Мнение от Magnumz » 04 Яну 2011, 16:50

Здравейте,

Искам да попитам някой може ли да ми каже следното: проблем ли е при промяна на собствеността на вече РЕГИСТРИРАНО МПС, че то е с изтекъл срок на ГО и техническия преглед. Очаквам да продам колата си до 5-6 дена, но ГО и техническият преглед изтекоха с началото на 2011 г. Трябва ли да правя нова ГО и да минавам техн. преглед или мога да продам колата и така, и вече новият собственик да се грижи за тези неща. Не би трябвало нотариусът да прави проблем за това нали, и след като удостовери покупко-продажбата и аз отчисля колата от данъчното и представя копие от договора за покупко-продажбата пред КАТ вече всичко да си е за сметка на новия собственик. Как мислите ? МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Да продам колата без ГО и технически

Мнение от bum_bum » 04 Яну 2011, 20:46

Без преглед може, но без ГО забрави.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 04 Яну 2011, 21:27

На нотариуса не му трябва ГО . В КАТ при отчисляване също. Така че не е нужно стария собственик да прави нова застраховка ГО .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 04 Яну 2011, 22:35

Точно така, ГО е необходима чак при промяната на собственост в КАТ. Проблем със самия договор за продажба няма да има. Все пак е добре да кажеш на човека, който купува колата, че ще трябва да мине преглед и да направи ГО. Прегледа не е необходим в КАТ за новите талони. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от van_helsing » 04 Яну 2011, 22:40

При самата продажба не ти трябват,но при регистрацията в кат да!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 04 Яну 2011, 23:46

и аз мисля, че няма да ти трябва преглед и ГО, но виж квитанция за платен данък, нотариуса със сигурност ще иска.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Яну 2011, 23:59

Големи мозъци сте значи... На нотариуса преглед и ГО не му трябват, но на купувача му трябват- и то много... Акт без ГО- 400-600лв. , а и да се сключи в дена на продажбата ГО влиза в сила от 00.00часа на следващият ден- реално колата е без ГО до полунощ... При изтекъл преглед колата се спира от движение- голям кеф...

Продавача това не го вълнува особено, но купувача ще го духа много здраво ако го спрат куките като купи колата и е с нередовни документи...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30&E36

Мнение от Ba4oIlia » 05 Яну 2011, 0:02

... ами автора на темата е продавач ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 0:08

Ако иска да е коректен продавач ще уреди документите- ГО се прави за 10 мин., а прегледа се минава лесно... Е, едни 100-на кинта са, но...
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 05 Яну 2011, 0:24

Не виждам що задължавате продавача да прави ГО и преглед?!? Все едно като купуваш кола нов внос и търговеца ти е длъжен да ти ги е направил... я се стегнете.... правят се на твое име и за твоя сметка...

... има си репатраци, има си всичко... казваш на купувача, че няма ГО и преглед и той да го мисли как ще си я транспортира (не на ход, разбира се). Ако иска - прави си ГО и да заминава...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 05 Яну 2011, 0:38

ms евала,
и кво като автора е продавач, дай да набутаме некой друг...

До автора, като не ти се набутва ги прави на вноски.

п.п. На мен така ми я продадоха всичко "платено", после плащай още 500-600лв.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 05 Яну 2011, 0:46

Ba4oIlia написа:На нотариуса не му трябва ГО . В КАТ при отчисляване също. Така че не е нужно стария собственик да прави нова застраховка ГО .

Трябва трябва, аз като купувах Е34-ката ме върна нотариуса(по - точно продавача де, но аз бях с него)за полицата на ГО и бележката за платения данък, това трябва да го има колата при прехвърляне(нотариално), а после и за талоните в КАТ искат ГО ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Magnumz » 05 Яну 2011, 2:07

Благодаря за всички мнения до момента, определено ми помагат. :) А иначе да уточня...макар че някои ме разбират и без това де :) ... Не съм лъгал, че всичко е платено. На купувача му казах, че трябва да мине преглед и да се сключи нова ГО. Той каза ,цитирам: "няма проблеми това". Въпрос на лична нагласа е дали задължително искаш колата да е с платени данъци и такси или си готов да заделиш пари и за това, всеки сам си прави сметката. Аз исках само да знам дали за самата покупко-продажба би било проблем.. както личи по всичко - не би трябвало. Просто след като човека няма нищо против това, че автомобилът няма преглед и ГО няма много смисъл аз да вадя пари от моя джоб при положение, че до 5 дена колата може да не е моя. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 325 ТД

Мнение от matros » 05 Яну 2011, 9:07

Пред нотариуса трябва да се покаже ГО.Тои го изисква това.......(проверено)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 05 Яну 2011, 9:15

Абе кви глупости говорите бре хора. Като вземеш кола нов внос има ли ГО и преглед. Нотариуса също не го интересува дали има ГО или преглед. Също така по добре е новият собственик да си направи ГО щото ще е на негово име.Ако ти я направиш после купувача трябва да ходи да я прехвърля на негово име. Ако няма репатрак купувача естествено че трябва да си направи застраховките и прегледа, но това би трябвало да си е негов проблем. Само да спомена че преди една седмица продадох един ФИАТ който прегледа му беше изтекал преди няколко месеца както и гражданската. При нотариуса се носат само документите за собственост.

Следваща

Назад към Извън Темата