Високи обороти на празен ход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
Re: Високи обороти на празен ход
колата я карам от скоро и честно казано не мога да направя някаква разлика , а това масло чисти нагара от помпата ли ?
за мен колата си работи добре само на моменти като стои на 900 оборота на празен ход доста бучи все едно е на смукач , само тогава не ми харесва и не знам дали е нормално да е така
става въпрос за 320 д 136 коня
за мен колата си работи добре само на моменти като стои на 900 оборота на празен ход доста бучи все едно е на смукач , само тогава не ми харесва и не знам дали е нормално да е така
става въпрос за 320 д 136 коня
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Преди малко покарах около 40км и бях пуснал скритото меню.
Оборотите ми стоят на 930 - загряла, не загряла, с парно, без парно винаги са си толкова.
Та да попитам това т. нар. "бойлерче" (ел. печка) има ли бушон да я изключа, да видя дали ще се промени нещо, или ако някой знае как точно се изключва да каже.
Оборотите ми стоят на 930 - загряла, не загряла, с парно, без парно винаги са си толкова.
Та да попитам това т. нар. "бойлерче" (ел. печка) има ли бушон да я изключа, да видя дали ще се промени нещо, или ако някой знае как точно се изключва да каже.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
сега проверих и моята кола от скритото меню - 920-930 оборота на празен ход с пуснато парно на 22 градуса на 2-3 та степен и около 820-830 оборота без парно при положение че стрелката на температурата е на средата и колата е загряла до 81-82 градуса по скритото меню ....не знам дали е нормално 

- Bmwswed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw е70 x5
- Детайли за колата: e70 3.0D Xdrive
Колеги и моята тия дни взе да работи на 850 оборота при пуснато парно.Но като изключа парното веднага си падат на нормалните 700.Колата е напълно загряла.Преди не съм забелязал такова нещо по колата винаги си беше на 700 обороти на място на пуснато парно или не.Обаче моята е бензинка 2,2 м54 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
jivko2828 написа:Преди малко покарах около 40км и бях пуснал скритото меню.
Има бушон - мисля че беше на самата печка.
Si non confectus, non reficiat.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Има бушон - мисля че беше на самата печка.
Ще я видя утре, но имам някаква хипотеза:
Според мен си работи нормално на 930 когато не е загряла. То си го пише в упътването на предната страница.
НО най-вероятно има проблем, понеже когато загрее колата напълно печката трябва да се изключи както пише тук:
* Coolant temperature
The coolant temperature threshold that must be exceeded for the auxiliary heater to cut out is determined with the measured ambient temperature from a characteristic curve. Characteristic curve data:
Ambient temperature [°C] Coolant temperature threshold [°C]
-40.0 86.0
-5.0 86.0
10.0 50.0
20.0 17.0
30.0 17.0
Т.е. когато температурата достигне 86° трябва да изключва, което по пътя на логиката означава, че или колата ми не загрява напълно, или загрява но не подава информация към печката (т.е. някакъв датчик), или просто печката си е сдала багажа.
Както и да е, ще гледам утре да направя диагностика да видим какво точно става.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
колега колата ти като загрее достига ли 86 градуса , т.е. и след тази температура ли стои на 930 оборота , защото мойта не достига изобщо такава температура , най много до към 81-82 градуса съм я чакал , ако наистина тая печка или бойлерче изключва на 86 явно е нормално дотогава да си стои на 930 .......знам ли вече и аз 

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Моята като загрее на средата, държи точно 840 об/м (2.0d 136к) с пуснато парно.
- scaramush2010
- Потребител
-
когато вьншната температура е 10 градуса печката исклучва когато двигателя стигне 50 градуса и всичко това се контролира от датчика за вьншната температура. а тоѝ отчиталити?
- Scooby Doo
- Потребител
-
Здравейте карам Е34 520i M20B20. Пиша тук защото не открих подобна тема Е34. О няколко дни като загрее поддържа 1600-2000 оборота на празен ход. От Пловдив съм, ако може да препоръчате къде да я закарам да я погледнат.
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
el lobo написа:колега колата ти като загрее достига ли 86 градуса , т.е. и след тази температура ли стои на 930 оборота , защото мойта не достига изобщо такава температура , най много до към 81-82 градуса съм я чакал , ако наистина тая печка или бойлерче изключва на 86 явно е нормално дотогава да си стои на 930 .......знам ли вече и аз
Колега малко късно, но все пак, да не загрява до 86 най-много до 81-82 и стрелката не стои на 12 часа, а съвсем малко по-назад, та се чудя дали проблема не е в термостатите.
За съжаление нямам време и не съм правил диагностика.

Retrofit - това май са нормалните обороти на празен ход, разхода ти как е?
scaramush2010 - датчика за външна температура отчита и то доста точно.
Ако някой има друга информация да каже, ако не като направя диагностика ще пиша да кажа какъв е проблема.

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
На последната диагностика преди около 2 седмици, пойсках да ми изтрият адаптивните настройки. След като ги изтриха ме попитаха какви обороти да оставят на празен ход
. Гледаха я с накакъв БОШ и казаха че трябвало да зададът обороти на празен ход. Казах "ми незнам, предполагам около 750". Момчето каза че били малко и ги остави на 850 и сега и на мен като ми загрее държи високи обороти. Ако са я гледали някаде с някаква по-измислена диагностиака може и при теб да са ги задали високи.
А някой може ли да ми каже какви трябва да са оборотите на 320д 136к.с. на напълно загряла кола, на празен ход??

А някой може ли да ми каже какви трябва да са оборотите на 320д 136к.с. на напълно загряла кола, на празен ход??
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
oTECa написа:........
По спомен са 760-780.
Scooby Doo написа:Здравейте карам Е34 520i M20B20. Пиша тук защото не открих подобна тема Е34. О няколко дни като загрее поддържа 1600-2000 оборота на празен ход. От Пловдив съм, ако може да препоръчате къде да я закарам да я погледнат.
Благодаря предварително.
По-добре пусни тема в "Е34" и там да те посъветват нещо. Или може да питаш колегата milennyc - той е от Пловдив.
Si non confectus, non reficiat.
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
И моята кола днес с учудване видях ,че държи оборотите на 1000 при това на загрял двигател (стрелката е на 12ч) е46 320д 136 к . Палих гасих все тая идеи ? ЕГР е затапен ! От 5 г сега ми прави само тая мизерия ..
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2