ПОЛИЦА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

ПОЛИЦА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

Мнение от palya4o » 05 Яну 2011, 12:08

Днеска си карам най-блаженно слушам си музичка и хоп спират ме за проверка. Аз си давам документите всичко изрядно винаги съм гледал да ми е наред и какво се оказва искат ми оригиналната полица за ГО. Аз им казвам че има стикер на стъклото давам им зеленото талонче обаче не искат оригинална полица.Отидоха до караулката да проверят дали имам застраховка и се оказа ,че имам, обаче ми писаха фиш и ми казаха от тях да мине няма да ми взимат талона.Каква е тая система , каква е тая държава незанам - стикер на стъклото, малко талонче ГО, проверка в системата и накрая фиш.Според вас нормално ли е това.....

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: ПОЛИЦА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

Мнение от Mollov » 05 Яну 2011, 14:48

Да, нормално е.... много е просто - полицата ГО трябва да е при теб по всяко време, защото при евентуално ПТП трябва да я представиш на органите на КАТ... в твоят случай ти нямаше да можеш да я представиш.... ерго - не си изряден...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 05 Яну 2011, 14:49

Mollov написа:Да, нормално е.... много е просто - полицата ГО трябва да е при теб по всяко време, защото при евентуално ПТП трябва да я представиш на органите на КАТ... в твоят случай ти нямаше да можеш да я представиш.... ерго - не си изряден...

:yes: Полицата е неразделима част от талончето :yes:
П.П. Аз за по-лесно ги карам да ми ги щракнат с телбод-а двете и нямам грижи :yes:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Яну 2011, 15:09

Така е, по закон трябва да се носи и полицата, също както при прегледа-има стикер на стъклото, но трябва да се носи и талончето. Най- добре както спомена колегата по- горе-с телбода и всичко да е накуп-полица, талон и квитанции за платени вноски. За неносене глобата по ЗДвП не е голяма (ако се сравни с тази по кодекса за застраховането при несключена такава), но все пак си е цифра, пък и човек като си е направил застраховка да се набутва...Между другото 50 кинта е глобата само за незалепен стикер от ГО на стъклото. :conf:
Никой не мое ма връне на селу!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2011, 15:13

Ако са ти писали акт, вземи си полицата, отиди в КАТ и покажи акта + полицата. Мисля, че така глобата беше само 10 лв. За да направиш тая разходка, вежливо са отпуснали прозорче - 3-дневен срок от датата на съставяне на акта. :idea:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 05 Яну 2011, 15:58

чисто хипотетично
спомням си, че може да кажеш, че не носиш документите на колата и да ти пишат акт за без документи
кои документи са абс задължителни и кои можеш да не носиш и да минеш с акт за неносене на документи?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от palya4o » 05 Яну 2011, 16:15

Въпроса е като имаш стикер малкия отрязък И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЧЕ МОГАТ ДА ПРОВЕРАТ В СИСТЕМАТА ЗА КАКВО ИМ СА ТИЯ ЧАРШАФИ. и като стане ПТП на полицата ли пишат нарушението. ПИТАМ ПРИНЦИПНО Е НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 05 Яну 2011, 19:14

То много неща не са за разбиране.
Картончета,полици,че и шарени стикери по стъклото...И аз не я нося със себе си и досега не са ми я искали.На сега даже гледам стара ми към Булинс и никъде не пише,че полицата е неразделна част от картончето както е на синия талон и книжката,където си е упоменато.
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Яну 2011, 19:24

основната причина да се иска и полицата е, че голяма част от хората плащат ГО на вноски
пък на стикера не пише дали си внесъл всички вноски към момента :winky:
т.е. ако си внесъл само за първите три месеца, а в момента тече примерно 4-ия де факто си без валидна ГО
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 05 Яну 2011, 19:25

PIONEER написа:То много неща не са за разбиране.
Картончета,полици,че и шарени стикери по стъклото...И аз не я нося със себе си и досега не са ми я искали.На сега даже гледам стара ми към Булинс и никъде не пише,че полицата е неразделна част от картончето както е на синия талон и книжката,където си е упоменато.

По-скоро е обратното... то си го пише де:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 19:26

zazomazo написа:....

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: Я иди си виж стикера на прозореца къде е перфориран...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 05 Яну 2011, 19:28

Не го пише на полицата, че трябва да се носи, но го пише в ЗДвП чл.100 ал.1 т3
"Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на
моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното
превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на
автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от
него ремарке;"

Боли го фара застрахователя, че ще ви пишат фишове за неносене на документи :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 05 Яну 2011, 19:29

ms написа:

:nono: :nono: :nono: :nono: :nono: Я иди си виж стикера на прозореца къде е перфориран...

ми на моя не мога да го проверя, щото е платен за цялата година....ма си мислех, че и с тези дето са на разсрочено не сменяваш стикер на всяко тримесечие... :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 19:47

Сменяш като гламав стикери...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 05 Яну 2011, 20:11

Много хора правеха по следния начин. Плащат уж на вноски пускат първата вноска стикерчето талончето ок и чак другата година пак. И за това от 2 3 години сменяш стикерче всеки 3 4 6 месеца.

Следваща

Назад към Извън Темата