Race Track проект!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Race Track проект!

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 18:45

Bavarcho написа:1. 2 милиона потенциални зрители? Я пак :winky: И нали знаеш колко ще отидат да карат... Пък и зрители има ако има какво да гледат...
2. Ако беше на Мусала надали вяска година съборите щяха да са там, или ще има събори обаче хора ще има само от околията, такива дето да бият 300++ километра не са много.
3. За избиването на парите си е така... за да има някакви пари в тая писта трябва да се посещава от чужденци, да има международни кръгове, от това отпада местоположението точно около София. Дръг е въпроса, че къде се редиме ние с такава писта... ние пътища до нея нямаме...

п.с. Осемцифрено число :D

Нещо не ме разбра явно, ще обясня пак...

Не те питам колко ще отидат да карат и да гледат като цифра- говоря като потенциал... Ако не ти е ясно к'во ще рече ей ти и прост пример- шанса да събереш 5000 човека на трасето е доста по-голям когато в радиус 50км. от пистата имаш 2,5 милиона души, а когато имаш 250 000 калпака е бая по-трудно...
Ако ЕДИНСТВЕНАТА подходяща писта за събор (като нашите- с каране на пистата) е на Мусала има 2 варианта- или събора е там, или формата на събора се променя... А такива дето ще бият 300++км. ги виждаш на всяка година на Калояново ;)
Да, трябват международни състезания за да се избият кинтите (осем цифрена сума, ама ако е лева не знам дали ще стигне) и аз проблем с посещаемост от чужденци не виждам- въпроса да ги докараш е труден, но не и невъзможен. Не ми е ясно що да отпада точно заради това терена да е около София :?: Все си мисля, че ще е далеч по-добре да е там, отколкото в някое забравено от бога село, пък било и то в центъра на БГ...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Яну 2011, 18:59

Bavarcho написа:А щом ще е някаква супер модерна и голяма писта надали се разчита само на тея 2млн. от града ;)

София е най-голямата концентрация на население в страната, следователно там има най-много потенциални потребители (както шофьори, така и просто зрители), следователно искаш да си направиш пистата максимално близо до тях. Кое не ти е ясно?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 05 Яну 2011, 19:01

София е най-близо до транспортните коридори на БГ -> респективно най-главните и натоварени пътища, най-хубавите ( :mhihi: ) и най-примамливи от гледна точка на евентуални чужденци... Няма кой да ти дойде в Сливен за да кара, нито от Сърбия нито от Румъния еле па от Гърция... Виж ако разчиташ на турците, които и без това са най-бедната държава в Европа... :paranoid:
Успех на колегата с търсенето, дано проекта да се осъществи. :bchug:
П.С. В Американски форум..., в руски форум...., в български форум.... :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2011, 19:06

Това с вероятността си прав... спор няма :yes:
А това за местоположението, щом всеки друг град освен София за теб е "забравено от бога селце" ок.
Тука по форумите си говориме... пък почнахме чужденци да каниме, те писти си имат...
Пак стигаме до това че целия разговор се води в един форум... сам каза за цифрата (аз в евро говорех, мани го лева) кой с толкова пари ще каже на приятел да търси място за пистата :roll:

Пак казвам дано... ама надали :cry:

Feanor написа:София е най-голямата концентрация на население в страната, следователно там има най-много потенциални потребители (както шофьори, така и просто зрители), следователно искаш да си направиш пистата максимално близо до тях. Кое не ти е ясно?

Има най-голям потенциал да. Но хората с пари да посетят пистата, защото една голяма и модерна писта няма да е с 10 лева вход, дори да е на 300+ милометра :wave:
Тука идва момента, че повечето големи пътища водят до София, но пък водят и до Пловдив примерно.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Hack0 » 05 Яну 2011, 19:12

Бахти инвеститора...ще налее амнайсет милиона в писта, но си търси терен в някакъв форум :kuku:
Все си мисля, че ако бях на негово място първо при Фандъкова и Бат Бойко щях да ида. Сигурен съм, че щяха да измислят нещо при положение, че някой иска да строи писта от такъв мащаб.

Аватар

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 19:14

Bavarcho написа:...Тука идва момента, че повечето големи пътища водят до София, но пък водят и до Пловдив примерно.

То като ще е тъй те и до Варна и Бургас водят тея пътища... Ти майтап ли си правиш с тоя Пловдив или си вярваш, че там е добро място :dunno:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2011, 19:20

ms написа:
Bavarcho написа:...Тука идва момента, че повечето големи пътища водят до София, но пък водят и до Пловдив примерно.

То като ще е тъй те и до Варна и Бургас водят тея пътища... Ти майтап ли си правиш с тоя Пловдив или си вярваш, че там е добро място :dunno:

Абе щом казваш, че водят до Варна и Бургас, аз нещо съм ги изпуснал тея магистрали :wave:
И да според мен централна България е по-добра за писта!
Тея неща дето ги мислите с чужденците дето ше се изтепат да дойдат да карат :kuku:
Хората си имат писти за к'вот се сетиш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 05 Яну 2011, 19:22

Bavarcho написа:
ms написа:

Абе щом казваш, че водят до Варна и Бургас, аз нещо съм ги изпуснал тея магистрали :wave:
И да според мен централна България е по-добра за писта!
Тея неща дето ги мислите с чужденците дето ше се изтепат да дойдат да карат :kuku:
Хората си имат писти за к'вот се сетиш.

Един въпрос може ли... Ти от къде си? :mrgreen:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 19:23

Спокойно бе- докато я почнат пистата магистралата Варна-София вече ще е завършена от поне 10 години :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Пантерчо
Аватар

Мнение от Bavarcho » 05 Яну 2011, 19:28

Boyadjiev написа:Един въпрос може ли... Ти от къде си? :mrgreen:

:mrgreen: Са ше се изненадаш - София
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 05 Яну 2011, 20:08

човек, решил да прави писта, ще си наеме нужните хора да му проучат и намерят оптималното място.... всичко останало са си приказки и дотам.... във един авто-форум на ентусиасти могат да се сондират мнения за други неща, не и за това.... лично мнение.. аи те наще мили управници се осраха с арабите, които щяха да изсипят два камиона с пари.... и Доброславци ще си остане добро пожелание май....

пистата не е само да ливнеш бетона и готово, дълбоко се съмнявам, че в Бг има някой, който знае как се строи една автомобилна писта като хората
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 05 Яну 2011, 20:12

Механджията написа:....пистата не е само да ливнеш бетона и готово, дълбоко се съмнявам, че в Бг има някой, който знае как се строи една автомобилна писта като хората

Що пък трябва да се знае- който не знае да пита бе, все ще се намери кой да го открехне... Е, и една тлъста сума пари да му вземе :mhihi: Иначе си напълно прав- тук може да се обсъждат всички неща около една хубава писта (включително и къде да бъде), но не и да се търси терен...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 05 Яну 2011, 21:02

В интерес на истината в България има хора и фирми, които знаят как се строи състезателна писта! :)
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 06 Яну 2011, 3:15

Като сте тръгнали да я строите в Пловдив шо направо не си дигнем един изкуствен остров като в Дубай и там да си я построим? Хем мацки по сутиени, хем дрифт, хем драг па като ти стане горещо скачаш в морето и айде пак да гледаш. :mhihi: Колите ще се пренасят с ферибот, пък зрителите с яхти. Може и хотели във формата на бмвта, опели, голфове да се направят. Терена предлагам да е някъде между Варна и Бургас то и без другото Софиянците лятото са там. :mhihi: Тъкмо ще сме единствената държава, която има писта в морето. :lol: :lol:

Спрете се с тези глупости за Пловдив те си имат Калояново още една писта там ще бъде голяма конкуренция, отделно, колко е населението на Пловдив и колко е на София.

За човека, който каза как така инвеститора ще търси евтин имот, а не някой скъп. Едва ли инвеститора разполага с 10 мл лева, които не би ги хвърлил в някой по-мащабен бизнес, който да му върне печалбата доста по-бързо от една писта. Ако имате да кажем 5 милиона бихте ли дали 2 милиона за терен или бихте предпочели да дадете 500 хиляди и да инвестирате повече пари в самата писта, вследствие на което да си върнете парите по-бързо?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Яну 2011, 11:44

Bavarcho написа:Има най-голям потенциал да. Но хората с пари да посетят пистата, защото една голяма и модерна писта няма да е с 10 лева вход, дори да е на 300+ милометра :wave:
Тука идва момента, че повечето големи пътища водят до София, но пък водят и до Пловдив примерно.

Нека те питам... защо зимните курорти се близо до ски-пистите? А не, примерно, долу в равнината, до където се стига много по-лесно? Ти в момента точно това обясняваш, само че наопаки - имаш големия "курорт" и искаш да му направиш пистата на час и половина път, вместо на 20 минути. Идеята е абсурдна.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата