Фиш или акт се пише за без фарове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Фиш или акт се пише за без фарове?

Мнение от saleen » 04 Яну 2011, 19:44

nik4o написа:Ако нарушението надвишава тази сума се пише акт задължително.

Или ако има предвидено в закона лишаване от правоуправление-примерно за алкохол в кръвта над 0.5 промила-глобата почва от 50 лева, заради лишаването няма как да се напише фиш за алкохол.
Никой не мое ма връне на селу!

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 04 Яну 2011, 19:47

Бой се пише, на гол гъз... Поне така би трябвало да бъде
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 04 Яну 2011, 23:16

OFFTOPIC:

acho.rs написа:
saleen написа:В момента колеги каквото и нарушение да направите-само акт. Това е така, защото се сменя сметката за плащане, която е във фиша (имаше 1 година нещо като гратисен период, който изтече). Ама точки не взимат, само дето разкарването за талона е малко по- голямо като има акт. Докога ще е така- не се знае :dunno:

Преди 2 седмици ми писаха ФИШ за 20 лева .
Самата ситуация беше пълен парадокс - карах по Хемус и играех нещо с копчетат от скука . Малко преди първия тунел се сетих да си погледна фаровете - бил съм ги угасил - светнах ги и си продължих . Точно преди тунела обаче изскочи КАТаджия - спря ме и вика
- Декември е трябва да се кара на светната фарове - ти ги светна след като ни видя !
- как ще ви видя , като сте се скрили ? На фарове карам целогодишно , сега по случайност ги бях изгасил и като видях тунела , се сетих да погледна .
Оня си напрай на ударен - казах му да прави каквото трябва и си продължих , ест след обстоен разпит - от къде съм взел колата , колко ми гори и колко ми е излязла (то това е всеки път като ме спират , ще взема да си го пускам на плейбек) :conf:
Та така след 2 години без НИТО едно нарушение или фиш (практически от както съм взел книжка) , ми писаха акт за фарове , които бяха светнати и то при положение , че със 1000 човека съм спорил , че на фарове трябва да се кара целогодишно и самия аз го правя :evil:

Няма страшно...
Аз дето, дори като вляза на дясната седалка само да взема нещо от жабката и да изляза, по инерция си забождам колана...
Миналата година имах акт за без колан, докато седя на паркинг с угасен двигател и боднат колан. :kuku:
За по-парадоксална случка, честно казано, колкото и да се напъвам дори и не мога да измисля...

Потребител
Аватар
Кара: влака

Мнение от Relsata » 05 Яну 2011, 19:10

Много здраве на всички и успешна Нова година :D Така сега да обобщим.Когато Ви спре полицая за някакво нарушение ,ако има фишове Ви казва:Ще Ви бъде съставен фиш ,ше го подпишете ли?Ако откажете да подпишете за извършеното нарушение ви се съставя Акт.Ако няма фишове може да ви напише Акт,като размера на глобата е една и съща и при двете.Обаче за някои нарушения е по-добре да ви съставят фиш ,защото при него точки не се отнемат.За някои нарушения няма предвидена глоба с фиш и тогава задължително Акт.Размера на глобата с фиш е определена за всяко нарушение и не може да се пише каквато глоба си иска Полицая.А относно обжалването в съда глоба по фиш не се обжалва,също така и глоба с Акт където закона предвижда наказание до 50 лева също не се обжалват.Дори да са ви писали две нарушения- едно за без колан-50 лв и второ за липса на контролен талон-10 лв. пак не можете да обжалвате тъй като глобите не се акумулират ,а се разлеждат поотделно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 08 Яну 2011, 21:26

пичове и аз така се прецаках

давах ток на един да запали и като върти изключих фаровете да може да не се товари алтернатора :)

запали и всичко ток тръгвам и полисмена ме спря

обесних кво стаа, а-у, ма ми писа все пак акт :)

член 70 ал. некоя си там

20 кинта си е , ма ме фана яд, понеже ако не ги бараш фаровете те все си светят ,а аз от мерак да помогна съм ги изключил :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Яну 2011, 1:32

Редно е да дадеш 10 кинта на куката :nono: :nono: :nono:
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата