Италия,....аморе мио! И неколко от "ония"....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Re: Италия,....аморе мио! И неколко от "ония"....

Мнение от А.Марчев » 05 Яну 2011, 16:28

ИТАЛИЯ :bowdown: номер едно за мен. Дано да ида някой ден :angel:

Solo l'Italia :yes: Чудни снимки браво ! :lalala:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 05 Яну 2011, 16:55

насе, италия ,ма иди във фиренце или сиена ,или сан джиминияно! рим не ти требва! всъщност требва ,ма само веднъж колко да кажеш здрасти на бай иван и на папата и да видиш старините набързо....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
Мечтае да кара: същото
Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).

Мнение от eMotion » 05 Яну 2011, 18:10

Браво за добре поднесения фоторазказ Скис. Пак да идеш и пак да ни разказваш :clap:
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Slavi_m » 05 Яну 2011, 20:09

тунела съм го ходил ПЕША :Д добре че само в едната посока

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 11:17

eMotion написа:Браво за добре поднесения фоторазказ Скис. Пак да идеш и пак да ни разказваш :clap:

ше ида ,ма не и в рим вече. нещо не ми се ходи повече след тая дандания ,навалица,мърсотия и секво....
ше се напъна евентуално за некое друго место.

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 06 Яну 2011, 14:30

:mhihi: Скиса, не се обиждай, но така като ти чета темата и имам чувсвтото, че Алеко Константинов в възкръснал и написал "Бай Ганьо в Рим". В такъв стил си го написал :P
За колите си много прав, ОБАЧЕ за разлика от нас, италианците не обръщат толкова внимание на това какво карат. За тях колите или моторчетата са начин на придвижване, а не средтво за тешкарлък. А там придвижването, както вече си видял е убийствено (говоря конретно за Рим) Да не говориме какви са им данъците и застраховките.. На тях им излиза доста солено. Ако при нас вкарат същите цени 80% от населението ще сме пешеходци.
Иначе от нинджите само черните са от лошите, другите са медицински сестри.
Макароните не са недосварени.. Там така ги ядат. Не като тука преварени или сварени един ден предварително.
Когато отидеш на място наречено "Бар, ресторант и пицария" не очаквай хубава манджа. В истинските ресторанти има истинска пица, а не като от онези, които са на всяка втора крачка и ги ядеш на крак.
За баровете съм съгласна. Много е дразнещо, че не можеш да седнеш спокойно да си изпиеш кафето.. Там го пият на крак и тръгват.. Щото работят или бързат да вършат друга работа. Не го разбират това нашето седене по 2 часа и да бездействаш :)
Иначе за 2 дни не може да се разгледа всичко. Най- много да видиш основните забележителности по централната част и Ватикана, като изключим музея, защото за него ти трябва половин ден.
А иначе лудницата по празниците там е нетърпима. Кофти дата сте избрали да отидете, но пък направо сте късметлии, че не ви е валяло дъжд :)
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 14:53

елиана, нали се сещаш ,че мога да го напиша и по друг начин .... :wave: написал съм го така ,защото така се харесва и така е малко по-лежерно. иначе мога и сложно ,ма няма да се чете .
та идеята ми е ,че говорят за нас ,че е мръсно ,че е лудница ,но там е 10 пъти повече! отделно за колите...! аз не съм си взел комби ,щото да съм гъзар, а щото да се возя удобно и да си карам багажа. повечето хора така правят-купуват си коли ,които да им вършат определена работа. естествено ,че е скъпо да се кара голяма кола там, но не ми пречи ,както и на колегите да им се посмееме малко... те що ни се смеят ,че жените са ни по-хубави!?!? :mhihi: щото то в едно паркомясто може да се завре човек и с чинкуеченто и с 1чка...! примерно. и ясно ,че са на зор с кинтите ,щото нали се сещаш ,че всеки италианец би предпочел да се метне в некое яко кабрио, а не във въшка с лепенка на БМВ на капака за гледане само...! не че не им се иска ,а не им се отдава...
миналата година бях 4 дни в рим -тая бях 5. напълно достатъчни са за разглеждане на всичко интересно там. имам доста приятели ,които са живяли и пътуват често и мнението на всички беше : ако имаш 10 дни - 2 в рим ,един във верона ,един в сан джиминияно и сиена и 6 във флоренция....! тва ми казаха хората и се оказа ,че не грешат. та ако трябва някой да избира къде да иде в италия със сигурност е по-добре във флоренция или сиена ,или лука ,отколкото само в рим....
извинявам се ако съм прозвучал ехидно и по алековски/ аз човека много го уважавам/ ,но с бай ганьовски акцент нещата са по-някакси народни и четими... :bchug:
иначе вкусове -секви! на мене недоварени не ми харесват повече от доварени. сигурен съм ,че и на повечето българи ще им е подобен вкуса.
естествено ,че в некой хубав ресторант ще ми сервират по-читава храна ,но аз не съм ял от пица на парче ,не е било на улицата и ресторантите , в които ядох бяха средон ниво и не ми хареса! и пиенето и яденето. ако седна в хилтън е възможно и да ми хареса или в мариот ,но цената ще е убийствена.
там ,където ядох беше съвсем нормален ресторант със сервитьори ,чистичко, нагласено ,но тук такава храна сервират на някоя каравана... или на клек-шоп. да ме извиняват талянците....!
има страховити старини и си заслужава да се видят ,но тва е! в никакъв случай не бих отишъл заради атмосферата в самият град. а на други места бих...! сан джиминияно е страхотно градче...! лука също...! само заради атмосферата...! не заради артефактите или старините.....! просто е приятно...! в рим не е...!
и не-другите нинджи си бяха нинджи не мед.сестри, щото имаха конгрес и ги видях всичките цветове как въртят броеници и се възнасят като сектанти...
гарантирам ,че за 5 дни всеки може да види всичко ,което си струва в рим. няма нещо ,което да не отидохме да видим...!
метрото им е направо смехотворно...! не знам коя година са го направили ,но е две линии! скоро и тука ще имаме две! в париж са 14..!!!!!! и на всичко отгоре не минават в центъра на рим ,а трябва да се ходи и то доста. така че хич не е читаво...!
в заключение ще кажа само ,че съм на мнение ,че въпреки че взимат по-високи заплати и стандарта е по-висок според мен не живеят по-добре от нас ,въпреки ниските ни заплати. разликата : заплата-цени не е толкова в тяхна полза. отделно мръсотията. смога! дишат някакъв пушек там. може би в някое имение в тоскана е по-хубаво. в рим -не!
нека си карат чинкуечентотата ,матаретките с одеалца за краката и въшливите фиати...! аз не бих заменил техното с нашто...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 06 Яну 2011, 16:36

SKISA написа:елиана, нали се сещаш ,че мога да го напиша и по друг начин .... :wave: написал съм го така ,защото така се харесва и така е малко по-лежерно. иначе мога и сложно ,ма няма да се чете ......

Ехаааа !
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Яну 2011, 17:14

Иииии, Скис пак изригна :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 06 Яну 2011, 17:27

SKISA написа:.......

Не на всеки му допада този град, но си има причини за това и наистина за повечето хора е хубаво да се отиде там, но само да разгледаш набързичко..
Иначе по въпроса за метрото си има причини защо са само 2 линии.. Много е сложно положението, защото непрекъснато се попада на някакви разкопки та затова не се развива...
Иначе жените им за период от 10 години откакто ходя там са в страхотен прогрес. С всяка година стават по- хубави, по- поддържани и по-слабички... да не повярваш.. Аз българки там съм виждала много.. и румънки.. и всите са лелки на средна възраст, които работят и пращат на семействата си, но чак пък красавици да са.. И аз съм чувала приказки на хора, които са ходили там и поле разправят :Бе там жените са грозни, ако видиш някоя хубава жена значи е българка или румънка".. Аз да ти кажа честно българки млади хубави девойки да дефилират по улиците не съм виждала... къде ли ги виждат другите? :dunno:
Всеки път като ходя, посещавам нови места, които не са толкова известни и си заслужават да се видят повече от тези, които всички туристи познават. Затова казах, че ако тръгнеш да го разглеждаш 2-3 дни не стигат. :)
Иначе по въпроса за нинджите- белите са тези, които работят по болниците, сивите са тези, които пак са сестри, но работят и в други институции, а черните са.. зли лелки..поне за мен..
Като качество на живот са 100000000% по- добре от нас. Имам предвид като качеството на храна, стоките и услугите. Ако искаш да видиш Италия, следващия път да отидеш в северната част. Рим е туриситическа дестинация- там атмосферата е съвсем различна. Надолу от Рим по- добре не ходи, не си заслужава изобщо. :)
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 17:40

ааааа....ебаси ! нема ми темата от предното ходене.... :mhihi:

исках да кажа ,че бях и попътувах из италия за две седмици миналата пролет. не съм голям спец по италията -споделям впечатления ,каквито съм добил от тва ,което съм видял... та на север бях, но определено най-ми хареса в тоскана. верона също е страхотен град с атмосфера ,а повечето казват, че само балкона на жулиета и тва е...! според мен изобщо не е така.
имам определено повече вепчатления от германия,австрия и унгария и съм сигурен, че там качеството на живот е по-добро от римското...! говоря за италианските големи градове. примерно милано изобщо не ми хареса и си тръгнах бързо. едно дуомо и тва е. пообиколил съм, нямам много дни в италия ,но рим си заслужава само като старини и църкви . наистина самият ритъм на живот там и атмосферата не ме кефят. може и да си имат оправдание за метрото ,ма факт! гадно е. и в софия има подпочвени води и тук е трудно.
а за жените не знам....! ти как ги гледаш и с какво око ,но явно ги крият и ги няма по улиците... погледни им хубавите водещи по телевизиите! все са с чужди имена. като се върна тук и вървя по улиците и където и да се обърнеш има хубави лица и жени ,а там не е така...! носовете са им като на цезар...! мургави като циганета/ което не е чак толко зле/.бе по-не стават ....!
красиво е ...! няма спор! имат уникални статуи! аз най-вече на статуите им се кефя. картините също ,но не чак толкова. и на сградите... коет си е старо си е старо. нема кво...
п.с. а бе адски се чудех дали да не напиша " статуй" ,ма некакси много уйско звучи.... :mhihi: ,ма па иначе звучи на латински. а Телевизий им е последният император... :mhihi: тва специален поздрав за грамотните. :winky:

п.с. на пъсъто....! да кажа и за мъжете им! е нема такива джуджета! не знам с кво ги хранат ,ма сичките са дребни и злобни...! или са некви с лимби и перчеми като гейчета и с розавки пуловерчета...! тва па ми е впечатлението па за мъжете им....

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Яну 2011, 19:20

супер снимки- уловил си италията точно...

но темата ти не е за страхотните истории затова я местя.. пък и тука ще я видят повече хора.. а си мисля, че както казах снимките си заслужават
алекс
трабант 601с
разни други возила

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Яну 2011, 20:06

Супер написано, то от тебе друго не се очаква :D
Обаче защо само две БМвта си снимал :nono:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 06 Яну 2011, 21:41

Февруари и март е най-добре за разглеждане на Рим . Доста спокойно и не е студено .
За да се разгледа всичко 5 дена са достатъчни.
Колкото до магазин на Дукати има няколко . До Via Nomentana и другия който знам е малко по-нагоре Via dei Prati Fiscali .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 06 Яну 2011, 21:44

Bavarcho написа:Супер написано, то от тебе друго не се очаква :D
Обаче защо само две БМвта си снимал :nono:

'Щото толкова е имало! :mhihi:
П/П Много добри снимки! :yes:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата