ПОЛИЦА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: ПОЛИЦА ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ
Малко
по темата- http://www4.fsc.bg/insn/ с този линк може да се провери имате ли застраховка ГО, при кого сте застраховани, срока на валидност, че дори и предишните застраховки кога са правени.

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:Малкопо темата- http://www4.fsc.bg/insn/ с този линк може да се провери имате ли застраховка ГО, при кого сте застраховани, срока на валидност, че дори и предишните застраховки кога са правени.

Едит, за да не пускам ново мнение - 10 пъти пробвах, все същото

Последна промяна uCnaHeTcA на 05 Яну 2011, 22:35, променена общо 1 път
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Може да не е въведена от застрахователя в регистрите, на мен ми показва всичко точно.
Към 05.01.2011 автомобил с ДКН= Y5192AH има валидна застраховка ГО
Налични данни:
Застраховател DKN ЗПК "Лев Инс" АД Y5192AH Начална дата на покритие 01.11.2010 Крайна дата на покритие 31.10.2011 Дата на сключване 31.10.2010 Полица No. 223100472347
Към 05.01.2011 автомобил с ДКН= Y5192AH има валидна застраховка ГО
Налични данни:
Застраховател DKN ЗПК "Лев Инс" АД Y5192AH Начална дата на покритие 01.11.2010 Крайна дата на покритие 31.10.2011 Дата на сключване 31.10.2010 Полица No. 223100472347
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
uCnaHeTcA написа:На мене ми изкарва, че нямам валидна ГО
Пробвай пак, и въвеждай внимателно... и при мен не стана сефтето, после беше ОК...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Към 05.01.2011 автомобил с ДКН= CA1999MM няма валидна застраховка ГО
Моята ГО изтече вчера, от днес съм с нова, ама не е отразена. Трябва им някакво време за опресняване на информацията.
Моята ГО изтече вчера, от днес съм с нова, ама не е отразена. Трябва им някакво време за опресняване на информацията.

saleen написа:Не го пише на полицата, че трябва да се носи, но го пише в ЗДвП чл.100 ал.1 т3
"Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на
моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното
превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на
автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от
него ремарке;"
Боли го фара застрахователя, че ще ви пишат фишове за неносене на документи
palya4o написа:saleen написа:Не го пише на полицата, че трябва да се носи, но го пише в ЗДвП чл.100 ал.1 т3
"Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на
моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно
средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното
превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на
автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от
него ремарке;"
Боли го фара застрахователя, че ще ви пишат фишове за неносене на документи
Малко съм нов ,обаче в закона пише (документ) e талончето със холограмния печат и там разни номерца не е ли документ никъде в закона не пише оригинална полица, другото че в талончето пише неразделна част от полицата е за чий у.. ми е това талонче
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
Малко със закъснение но по темата да питам този срок който е 15 дневен след датата на падежа примерно ми изтича днес 24.01.2011 и имам 15 дни в който мога да си платя вноската това означава ли че през тези 15 дни Гражданската ми е валидна?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Абе колега, какъв точно документ е това талонче? Талончето е неразделна част от полицата, документа, където са ти данните на автомобила, на кого е автомобила, кой е застрахователя, кой застрахования, период на валидност на застраховката, подписи, печати, още да изреждам ли? Какво се съдържа според теб в думата "документ". Нещо, с което надлежно може да удостовериш определени обстоятелства. Пък ти като си толкоз умен, не я носи полицата, спори с полицаите ако искаш като те спрат, кой ти забранява? Само после да не пуснеш тема, тез' тъпите полицаи и т.н.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Николай Занчев написа:Малко със закъснение но по темата да питам този срок който е 15 дневен след датата на падежа примерно ми изтича днес 24.01.2011 и имам 15 дни в който мога да си платя вноската това означава ли че през тези 15 дни Гражданската ми е валидна?
Валидна е, но куките се заяждат...
- Николай Занчев
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 touring
- Мечтае да кара: М5
ms написа:Николай Занчев написа:Малко със закъснение но по темата да питам този срок който е 15 дневен след датата на падежа примерно ми изтича днес 24.01.2011 и имам 15 дни в който мога да си платя вноската това означава ли че през тези 15 дни Гражданската ми е валидна?
Валидна е, но куките се заяждат...
Благодаря за отговора

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
palya4o написа:Въпроса е като имаш стикер малкия отрязък И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ЧЕ МОГАТ ДА ПРОВЕРАТ В СИСТЕМАТА ЗА КАКВО ИМ СА ТИЯ ЧАРШАФИ. и като стане ПТП на полицата ли пишат нарушението. ПИТАМ ПРИНЦИПНО Е НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА
Ами колега то тогава няма смисъл да лепиш и стикера. Като те спрат нека си проверят в системата дали имаш застраховка по име или номер на автомобила

- saleen
- старши ентусиаст
-
Със залепянето на стикера се отърваш от 50 кинта глоба (толкова е за валидна застраховка, но без да си сложил стикера на стъклото). А полицата и талона се изискват, защото иначе всеки щеше да ходи по моргите, да отлепи на някоя тоталка стикера от предния джам, да го спне на своя и да кара "със застраховка"
400 лева вече е глобата за неразлепена стара винетка....http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=739307 

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Mollov написа:Да, нормално е.... много е просто - полицата ГО трябва да е при теб по всяко време, защото при евентуално ПТП трябва да я представиш на органите на КАТ... в твоят случай ти нямаше да можеш да я представиш.... ерго - не си изряден...
Мда, обаче в полицата не пише НИЩО повече необходимо, от това в талончето и стикера!

Те вече и добавъци и вносни бележки искат, идеята е ясна.
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3