Курс по самозащита

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Re: Курс по самозащита

Мнение от Anfiro » 06 Яну 2011, 12:36

Колегите са ти дали доста съвети за бойни спортове, повечето от които са със чисто спортна насоченост (бокс, кик бокс, ММА, Муай тай и т.н.), не че не може ти да си новият Станислав Недков, но темата беше за самозащита, нали? Та, на въпроса ти - най-добрите съвети по-горе (според мен) са: айкидо, винг-чун и крав мага! За последното не знам почти нищо, но би било добре да се поинтересуваш. Винг-чуна е измислен от жена и е идеален за самоотбрана. Не знам дали си запознат, но най-общо е нещо подобно на бойните сцени в кунг-фу филмите - близък контакт, сплетени ръце, бързи движения. Не знам обаче как стоят нещата с школа в Пловдив. Приятелката ми е от там, ходя често, но не съм запознат. И накрая айкидото - може би точният избор. Множество техники, различни видове удари, хватки и т.н., често се използва и оръжие при тренировката ( не бухалки и винкели :winky: ), просто ще ти бъде приятно, интересно и едновременно полезно. Има 2-3 школи в Пловдив, погледни ги. Препоръчвам ти, ако решиш разбира се да отидеш на място и да разпиташ за това, което те интересува, няма да те върнат 100%! Успех! :yes:
П/П За фитнеса исках да напиша няколко думи. Добре е бойното изкуство да се комбинира със спортове, които развиват тялото, да. Фитнес, бягане, плуване дори. Но, разбира се силовите тренировки да не са ориентирани към качване на излишни килограми, комбинирай ги с бойните тренировки, защото пренатоварването е лоша работа. Успех още веднъж! :yes:
Последна промяна Anfiro на 06 Яну 2011, 12:38, променена общо 2 пъти
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Яну 2011, 12:37

Тия курсове за самоотбрана са чиста проба обиране на паричките на наивници. Добре е, доколкото е някакъв спорт ама ако разчиташ за няколко месеца да изградиш умения, които да ти помогнат да се справиш при евентуален конфликт забрави. Изграждането на психиката, която ще ти помогне да реагираш адекватно в такава ситуация не става за няколко месеца в зала.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: In the 90's

Мнение от Anfiro » 06 Яну 2011, 12:39

bum_bum написа:Тия курсове за самоотбрана са чиста проба обиране на паричките на наивници. Добре е, доколкото е някакъв спорт ама ако разчиташ за няколко месеца да изградиш умения, които да ти помогнат да се справиш при евентуален конфликт забрави. Изграждането на психиката, която ще ти помогне да реагираш адекватно в такава ситуация не става за няколко месеца в зала.

Напълно подкрепям! Воля, постоянство и търпение. Ама много търпение!
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 06 Яну 2011, 14:22

това също върши работа :mhihi:
иначе по темата, аз съм за джудото. По принцип там се използва силата на противника(стига да съумееш как точно да го направиш)т.е. колкото по-голям и по-як е, толкова по-силно ще го удариш в земята ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Яну 2011, 15:17

Предпочитам някакъв спорт, тип бокс, кик бокс и т.н. Курсовете по самоотбрана и на мен винаги са ми изглеждали доста съмнителни, а пък не търся точно това. Досега съм нямал проблеми от такъв тип. Просто ми се занимава с някакъв боен спорт, който може и на практика да ми послужи. Вярно е което казвате за бокса, че ако попадна на не знам си кой ще ме пречука, но в реалността не всеки е кик боксъор и прочие.
Поне хубавото е, че съм от голям град и има не една зала. Тези дни ще намина да погледам и ще избера нещо :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Яну 2011, 17:25

Момчето, както написа, е от Пловдив. Крав мага си е най-доброто, но го няма. Винг-чун... пълен цирк е за мен. Няма шанс срещу кикбоксьор, тайбоксьор или дори киокушин. Айкидо... Много бавно е развитието. За да стигнеш ниво, което можеш да приложиш на улицата, ще ти трябват поне 4-5 години. Всичко свършва на земята, но какво става, ако противниците са двама? Или трима? Никакъв шанс.

ylaine, съветвам те след като си харесаш даден боен спорт, разучи къде е най-добрата школа. Защото веднага се сещам за поне 4 зали по кикбокс/муай-тай, няколко по бокс, няколко айкидо и т.н. И недей гледай къде е най-добра залата, оборудването, кое ти е по-близо и т.н. Важно е треньора да е добър ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 06 Яну 2011, 18:04

Аз се бях замислил за бокс (даже още съм замислен), но незнам дали не е твърде късно - 21 карам вече :dunno:
Real.Eyes.Realize.Real.Lies

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Яну 2011, 18:34

PaCk0o написа:бокс бокс бокс ама е смех смех смех на един боксиор му трябва по блиска дистанция. Примерно един киокушинец винаги можи даго даржи далеч с крака се пак са по дълги от рацете и гаранция-франция всеки боксиор от един лолкик е долу, краката им са адски слаби и не ги каляват се пак те не им влизат в спорта.И пак да се повторя от предния пост само бойно самбо и джиу-джицу.При самбото тренират от захвати клинчове, клиучове и от дистанция и всочко. И каде по свободните боеве има боксиори никаде или още в началото ги праят на салата.

Ти какво тренираш?
И колко пъти си участвал в бой лично. Кой те е ритнал в главата примерно?
Ако успеш да ме ритнеш в горна част така ,че да падна ще те черпя където и каквото кажеш.
Захвати и ключове :kuku: Бореца дето го наръгаха е световен шампион :mhihi:

Тук не става дума за начинаещ боксьор срещу натрениран боец от който и да е спорт.

Става дума за уличен бой. Докато мигнеш и ...падаш . Примерно в дискотека.

"Къф си ти веее ?"
Такива въпроси не съм чул да задават истински трениращи а обикновенни келемета на няколко бири.
Да не казвам аз колко пъти съм удрял и ...колко съм падал ...
но до сега не съм видял някой на улицата да прилага нещо друго освен удари с ръце ....кой колкото може.
И чат пат някакави ритници почти без резултат.

И така-
Ако си попаднал на неправилното място просто си тръгваш!
А като си под напрежение и адреналина ти удари мозъка забравяш всички "фатки" и вдигаш ИНСТИКТИВНО ръце а не крака.

п.п. Избягвайте да се биете!!!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 06 Яну 2011, 19:20

klintan66 тренирал съм 3 години кик бокс и малко джудо и съжелявам, че си губих времето с тоя спорт (кик бокса) а не тренирах самбо или джиу-джицу. И написах удар с крак (лолкик) ако не знаеш това е удар в бедрото никаде не съм писал удар по горе в тялото, ако не ти се вярва че от по-силен такъв удар клякаш болката е доста болезнена 100% си се удрял там без да искаш и знаеш какво е ако ли не пробваи някои да те ритне и без много сила. И повярваи става да даржиш някого на растояние от теб с крака с отблъскващи удари поне при мен е ставало и стига да знаеш как, не казвам че разбирам много и ми се отдава ама си имам малко хабер поне как да се защитя или да отвърна (тва не вечерта в някои улица дет и носа неможи си видиш или в гръб да ти скачат). И да бил съм се достатъчно квартала ми е такъв с много мангаля пък те са си закачки, бои до сега не съм ял имал съм късмет явно ама за всичко си има време.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 06 Яну 2011, 19:55

PaCk0o написа:klintan66 тренирал съм 3 години кик бокс и малко джудо и съжелявам, че си губих времето с тоя спорт (кик бокса) а не тренирах самбо или джиу-джицу. И написах удар с крак (лолкик) ако не знаеш това е удар в бедрото никаде не съм писал удар по горе в тялото, ако не ти се вярва че от по-силен такъв удар клякаш болката е доста болезнена 100% си се удрял там без да искаш и знаеш какво е ако ли не пробваи някои да те ритне и без много сила. И повярваи става да даржиш някого на растояние от теб с крака с отблъскващи удари поне при мен е ставало и стига да знаеш как, не казвам че разбирам много и ми се отдава ама си имам малко хабер поне как да се защитя или да отвърна (тва не вечерта в някои улица дет и носа неможи си видиш или в гръб да ти скачат). И да бил съм се достатъчно квартала ми е такъв с много мангаля пък те са си закачки, бои до сега не съм ял имал съм късмет явно ама за всичко си има време.

И все пак излиза, че ти е бая от полза кик бокса или не съм те разбрал? И защо да си си губил времето?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 06 Яну 2011, 20:09

ylaine написа:Предпочитам някакъв спорт, тип бокс, кик бокс и т.н. Курсовете по самоотбрана и на мен винаги са ми изглеждали доста съмнителни, а пък не търся точно това. Досега съм нямал проблеми от такъв тип. Просто ми се занимава с някакъв боен спорт, който може и на практика да ми послужи. Вярно е което казвате за бокса, че ако попадна на не знам си кой ще ме пречука, но в реалността не всеки е кик боксъор и прочие.
Поне хубавото е, че съм от голям град и има не една зала. Тези дни ще намина да погледам и ще избера нещо :bchug:

+1 за БОкс,КИк бокс !!!!! Или разрешително за оръжие :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 06 Яну 2011, 20:27

ylaine да от ползами е правилно си ме разбрал. Съжелявам защото кик бокса за мен е доста по скучен спорт от това което ми харесва сега самбото въпреки, че не го тренирам няма и да го тренирам поне за сега.И да кажа и заради кое ми е скучен просто има малко удари с рацете прави удари, коршета, ъперкъти с крака мавашита, лолкик, маигери, иокогери и удари със завъртане уширогери и мавашигери незнам дали точно така се пишеха, можи и да съм пропунал някои удар ама главните са това.Лично мнение на мен си ми харесва да има и клиучове, захвати и колене и лакти въпреки че там ще трябва много повече време да тренираш за да ги научиш първо да ги правиш правилно, че чак после да почниш да ги вкарваш в серии и дълга и широка... няма значение какво ще се запишеш важното е да го тренираш от сърце и да се раздаваш докраи! Желаяти успех :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Яну 2011, 22:11

PaCk0o написа:klintan66 тренирал съм 3 години кик бокс и малко джудо и съжелявам, че си губих времето с тоя спорт (кик бокса) а не тренирах самбо или джиу-джицу. И написах удар с крак (лолкик) ако не знаеш това е удар в бедрото никаде не съм писал удар по горе в тялото, ако не ти се вярва че от по-силен такъв удар клякаш болката е доста болезнена 100% си се удрял там без да искаш и знаеш какво е ако ли не пробваи някои да те ритне и без много сила. И повярваи става да даржиш някого на растояние от теб с крака с отблъскващи удари поне при мен е ставало и стига да знаеш как, не казвам че разбирам много и ми се отдава ама си имам малко хабер поне как да се защитя или да отвърна (тва не вечерта в някои улица дет и носа неможи си видиш или в гръб да ти скачат). И да бил съм се достатъчно квартала ми е такъв с много мангаля пък те са си закачки, бои до сега не съм ял имал съм късмет явно ама за всичко си има време.

Знам какъв е удара ... знам и колко боли ...но оставаш в съзнание ...
Тренировките при бокса са си жив бой по главата и се научаваш повече да носиш.
За мен бокса е по-естествен и близък до естествените рефлекси.
Винаги предимството е на бързите ръце.
При мен е обратното.Първо тренирах джудо после бокс.
Така че, кой каквото му хареса това да тренира.
Като потренираш това онова после понанабиеш някой ...после и теб те набият, разбираш,че следващите по-важни тренировки са да контролираш поведението и психиката си и съответно да избягваш боя ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 06 Яну 2011, 22:22

klintan66 написа:

Знам какъв е удара ... знам и колко боли ...но оставаш в съзнание ...
Тренировките при бокса са си жив бой по главата и се научаваш повече да носиш.
За мен бокса е по-естествен и близък до естествените рефлекси.
Винаги предимството е на бързите ръце.
При мен е обратното.Първо тренирах джудо после бокс.
Така че, кой каквото му хареса това да тренира.
Като потренираш това онова после понанабиеш някой ...после и теб те набият, разбираш,че следващите по-важни тренировки са да контролираш поведението и психиката си и съответно да избягваш боя ...

клинтъне, с тебе сме си говорили кой е най-хубавия боен спорт - валтер, макаров и прочие... пък вие си учете карате мян вън, дрън дрън и тем подобни :)
п.с. и аз съм категорично против насилието :!:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 06 Яну 2011, 22:50

Колко от вас биха стреляли с оръжие по човек???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата