кво ви прави щасливи, парите или работата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: хората да се усмихват...

Re: кво ви прави щасливи, парите или работата

Мнение от Redemption » 06 Яну 2011, 14:03

acer написа:сори за философското ми звучене, малко са хората, които бачкат това, което обичат, ама те са и най-щасливи, а хората са голями, колкото са голями и мечтите им.

Сори, ама мога ли да не се съглася. Всеки може да мечтае и да бленува...а децата го правят най-добре. Има разлика между мечти и амбиции, и между това само да си мечтаеш и това да правиш нещо по въпроса. А и за мен в този живот всичко е до много труд и късмет...двете вървят ръка за ръка. Не всеки може да стане Доналд Тръмп. А и това от какво семейство произхождаш също има огромно значение...не случайно е и лафа:"Има много начини да направиш кариера, но най-сигурният от тях е да се родиш в подходящо семейство." И винаги съм си мислела, че не е нужно да си много умен и както казва моят професор по анатомия: ''В този живот не е важно дали имаш много акъл, ами на време да ти дойде!''
Изображение
^^^^^^^^^^^^Изображение^^^^^^^^^^^^^

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 14:23

acer написа:кофтито е за теб, всички музиканти, артисти, топ хирурги, спортисти, архитекти, инжинери, бизнесмени, политици са имали късмет и познати, тяхните думи и действия са били на автопилот - според теб

психологията дели хората на два типа, такива, които вярват че живота им се управлява от някъв късмет (съдба) и такива от тяхните действия.

Mалко са ти заучени фразите,но мисля че това се базира на личният ти житейски опит,все пак ще се обоснова...
На света има много,много доктори,артисти,спортисти и тн,ето ти няколко примера-Харисън Форд,страхотен артист...но по някаква случайност са го избрали за ролята на хан соло в "междузвездни войни" и то докато...е поправял врата в студиото,бил е артист ама си изкарвал парите като дърводелец...
Има и толкова други примери за гениални художници,дето са починали в мизерия,но сега картините им се продават за милиони,ето и пример за Ванкел,създал принципно нов двигател с вътрешно горене...но починал в мизерия и нищета защото просто не е реализирал откритието си,...Ха,знаеш ли че никой математик никога няма да получи нобелова награда,щото Нобел е наредил да няма награда за математика и то защото най-добрият му приятел-математик му е отмъкнал жената...Мисълта ми е че не трябва много да лежиш на идеята за "големите идеи" и че ако няма кой да те бутне-никога няма да успееш...последно,Айнщайн е работил в патентно бюро на заплата в последствие негови приятели са го повикали в швейцария за да развие таланта си,Тесла също..ама извинявам се за поста си,може да не ви е интересно такива работи и да не ви се чете,просто да си вярвате ...
П/п
аз също играя на тото :mhihi:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 14:32

да ,ма и идеята да лежиш само на късмета не е нормална! то хубаво да имаш късмет, ма трябва и да можеш врати да оправяш ,за да ти кацне на рамото. плюс тва то късметлии -бол! обаче само някои ,спяват да реализират късмета си .
щото и заучин фрази бол: господ дава ,ма в обор не вкарва!
късмета е птиче и каца на рамото ,ма трябва да успееш и да го хванеш....
и секви такива...
та въпроса е ,че то във всичко има късмет и приятели ,и връзки , ма освен тва трябва да имаш и уменията да успееш да реализираш тия неща ,за да ти се получи работата....! щото само с късмет и връзки не стаа.... треа и акъл!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 14:44

SKISA написа:да ,ма и идеята да лежиш само на късмета не е нормална! то хубаво да имаш късмет, ма трябва и да можеш врати да оправяш ,за да ти кацне на рамото. плюс тва то късметлии -бол! обаче само някои ,спяват да реализират късмета си .
щото и заучин фрази бол: господ дава ,ма в обор не вкарва!
късмета е птиче и каца на рамото ,ма трябва да успееш и да го хванеш....
и секви такива...
та въпроса е ,че то във всичко има късмет и приятели ,и връзки , ма освен тва трябва да имаш и уменията да успееш да реализираш тия неща ,за да ти се получи работата....! щото само с късмет и връзки не стаа.... треа и акъл!

Виж 2-3 поста по назадзе,Акъл,Труд,Късмет,е тая комбинация...да не се повтарям

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Яну 2011, 15:01

п.с, точно важното е да си вярваш, нима мислиш, че ще убедиш хората, които се блъслкат като луди да постигнат мечтите си, че нямало да стане нищо ако нямали късмет, стига, наивно е :winky:
дори харисън форд е искал да бъде актьор и като си никой, не почваш от главни роли, а боядисваш врати на снимачните площадки, показваш хъс и дух и те забелязват или с изкараните пари ходиш на кастинги - примерно

аз самият бачкам по 7 дена и не спя повече от 8часа, отворих си фирма на 20 и то не квартално кафене и след като почти фалирах, успях да се оправя и напредна, толкова колкото да си купя нова фиеста примерно
Последна промяна acer на 06 Яну 2011, 15:29, променена общо 5 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 06 Яну 2011, 15:24

Е.Димитров написа:
acer написа:, а хората са голями, колкото са голями и мечтите им.

Да да да,така си е,немаш един лев,ама си пълен с мечти,мечтаеш за хубава кола,хубав дом и така,излизаш от 3 стайният кашон ,и се качваш на ...на 2 та крака с мечтата за ферари,мечтаеш пред некоя витрина на ресторант за хубава пържола с пура и 100 годишен коняк,после помечтаеш да забодеш другарката зад щанда...после пък помечтаеш да имаш шофьор и да те возат като президента...охооо,какви големи мечти...значи си много богат...само дето корема ти не го разбира...

Обикновенно хората, които нямат и един лев, са дyшевно ограбени.. не може да мечтаеш и да се тюхкаш, че си беден, от теб зависи промяната най-вече. И да нямаш един лев в джоба, ако ще и майбах да ти подарят, това няма да те направи богат и щастлив и от тотото да спечелиш (дет ми го даваш за пример), няма ли я хармонията вътре в теб, липса на акъл и самочyвствие, парите излитат и си оставаш беден. И примерите, които даваш са несериозни, най-малкото не можеш да твърдиш кой човек е yспял, според това, какви пари печели.. парите, както някой по горе написа, са дyшевно състояние и са взаимно свързани.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 15:27

acer написа:вярвай в квото си искаш, Димитров- отдавна съм разбрал хората, които не успяват да постигнат целите си да убеждават и другите, че няма да могат
- шварценегер беше бедно немско момче трениращо в мазето си, участва във филм, който се оценява на 630хил $/мин и стана губернатор,

п.с, точно важното е да си вярваш

Само не разбрах,къде точно видя и точно с кое съм показал че целите дето съм ги набелязал не съм изпълнил една част а другите са в процес-незнам и къде точно убеждавам някой че няма смисъл да правят каквото и да е,просто чесно казано не ми пука дали някой ще прави нещо или не,интересувам се само от мене си и хората дето харесвам и обичам...
А за Арнолд
Разходите по постъпване в спортно училище били твърде големи, затова той си прави своя собствена спортна стая в мазето на къщата на родителите му. Но през 1961 той среща Курт Марнул, бивш Мистър Австрия, който е впечатлен от мускулатурата на Арни и го кани да тренира в Атлетическия съюз в Грац. Тогава той вече започва първите си по-сериозни и усилени тренировки.
Да не съм циничен (но всъщност обичам да съм циничен),всички на твойте години си мислят че света им е в краката...ама туй не е бъш така и по-късно ги гледам по светофарите да ми мият стъклата или на бензиностанцията да ми пълнят колата с гориво,което не е лошо защото трябва да има и такива хора,срамна работа няма,проблема е че се почва с големите мечти...ще се повторя:
Ако искаш да разсмееш Господ (Иво)-разкажи му за плановете си :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 15:41

пълни глупости са тва с късмета!
оня ден му разказах / на неговия наместник на земята го казах/ и човека вика: дерзай!! тва е истината!
60% акъл ,35% труд и бъхтене и 5% оставям за късмета ,но е само препоръчителен за по-лесно ,а не и задължителен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Яну 2011, 15:43

разликата м/ж мен и теб е че докато ти спиш, аз работя, докато ядеш, аз работя, докато ебеш, аз пак работя, накрая ще видим, кой бил гладен и жаден :mhihi:

и за кви планове говориш, като дори не те познавам, най-малкото и "господ" не го познавам, но за сметка е в пъти по-готин от теб с нормалните си разсъждения
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 15:50

acer написа:разликата м/ж мен и теб е че докато ти спиш, аз работя, докато ядеш, аз работя, докато ебеш, аз пак работя, накрая ще видим, кой бил гладен, жаден :mhihi:

и за кви планове говориш, като дори не те познавам, най-малкото и "господ" не го познавам, но за сметка е в пъти по-готин от теб

Дааа,може би така работиш в интернет,но бачкай си де,нали трябва да правиш живота ми по лесен,все некой трябва да бачка,се некой трябва да такова самотните моми,дето са сами сещаш се защо...всъщност така казано от теб,ти да не работиш в чистотата,щото верно понякога ставам през ноща и гледам некакви хора метат,хвърлят кофи,почистват,а аз идиота спя и чукам...
п/п
Нищо лично,ама познавам да кажем някаква част от заможните пловдивчани...нямам спомени да имам познати заможни пловдивчани на под 30 години...

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 16:03

нито годините са мерило ,нито познанствата! некой на 60 сигурно вика същото и за нас!
успеха е в главите ни ,колкото и клиширано да звучи ,а не в ръцете на съдбата или на късмета!
да! с късмет ще се случи много по-лесно ,но и трудният начин е също начин.
да се мечтае не е забранено ,както и да се дерзае. по някаква случайност амбициозните дърпат еволюцията напред-не предалите се!
та е по-добре да мечтаеш ,да правиш планове и да бъхташ за постигането им, отколкото нихилистично да казваш ,че нямаш късмет или ,че ,видиш ли ,Господ не бил те погалил с перо....

щаслив няма как да ме направи нещо ,което не ме кара да се усмихвам...! виж щастлив може да ме направи нещо ,което ме кара да съм усмихнат. работа ,пари или хора -все тая. работата те прави щастлив ако реализацията и успехите ти в нея те карат да се чувстваш успял ,значим или нужен....! парите са средство ,както каза някой и са следствие на акъл или работа ,или и двете...! и на много малко късмет. понякога хич!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2011, 16:19

Иво,прав си де,ама аз за друго говорех,не само да легнеш и да мечтаеш,всъщност често неуспехите са локомотива на прогреса,ония ден чух от някакъв филм една много хубава приказка,за едисон,дето се провалял 900 пъти и на края му казали "не се ли умори от тея провали" а той отвърнал-"това не са провали а 900 начина как не трябва да се правят нещата"

Аватар

Мнение от SKISA » 06 Яну 2011, 16:31

изобщо не ти вденах асоцияцията с едисон....!
точно тва ти казват младежите ,че бъхтат и не чакат на късмет!
едисон също е бъхтал, и кюри е бъхтала и верно случайно и за късмет е уцелила пеницилина ,ма ако не е бъхтала немаше изобщо да има нужда от късмет да го уцели.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2011, 16:34

SKISA написа:и кюри е бъхтала и верно случайно и за късмет е уцелила пеницилина ,ма ако не е бъхтала немаше изобщо да има нужда от късмет да го уцели.....

Не е ли открила радия :conf: Пеницилина май беше го открил Флеминг и то по чиста случайност и немърливост (сори за :OT: )
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от acer » 06 Яну 2011, 16:35

аз не съм претендирал, че съм заможен, не карам бентли или порше, аз дори за нищо не съм притендирал, просто във всеки аспект се трудя в пъти повече, отколкото повечето хора, най-малкото щото не идвам от заможна фамилия, дори и кофи да събирам пак го права с мерак, а времето ще покаже кой бил прав и крив
Последна промяна acer на 06 Яну 2011, 16:39, променена общо 3 пъти

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата