Курс по самозащита
Модератор: Общи модератори
Re: Курс по самозащита
BMWALPINA написа:Колко от вас биха стреляли с оръжие по човек???
сериозно ли питаш

ако нямаше последствия хора нямаше да има

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

Колега, все едно да питам колко от вас биха изневерили...

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Колегата според мен пита на колко от вас в действителност им стиска да стрелят по човек и е прав. Всеки втори казва, че патлака прави играта. Ми хубаво, ще си взема един гранатомет тогава и ще съм царя на света нали 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако е циганин ми дай калашника, на реше ще го направя! Съвсем сериозно!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
И аз съвсем сериозно му отговорих - зависи от много фактори!
Ако някой луд гигант с/без оръжие ме нападне, много ясно, че удря джакпота, дето е един път в живота в повечето случай.
Ако обаче някой пиян ми тропне на колата, няма шанс да извадя оръжие.
Така мисля аз, разрешително нямам, оръжие огнестрелно също.
Ако някой луд гигант с/без оръжие ме нападне, много ясно, че удря джакпота, дето е един път в живота в повечето случай.
Ако обаче някой пиян ми тропне на колата, няма шанс да извадя оръжие.
Така мисля аз, разрешително нямам, оръжие огнестрелно също.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kriso85 написа:
Сам не знаеш колко си прав.... винаги имам едно такова в мен - по-добре подготвен и да не ми се налага да го ползвам, отколкото да ми потрябва и да го нямам.
Газов пищов брои ли се?
Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
PaCk0o написа:бокс бокс бокс ама е смех смех смех на един боксиор му трябва по блиска дистанция. Примерно един киокушинец винаги можи даго даржи далеч с крака се пак са по дълги от рацете и гаранция-франция всеки боксиор от един лолкик е долу, краката им са адски слаби и не ги каляват се пак те не им влизат в спорта.И пак да се повторя от предния пост само бойно самбо и джиу-джицу.При самбото тренират от захвати клинчове, клиучове и от дистанция и всочко. И каде по свободните боеве има боксиори никаде или още в началото ги праят на салата.

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Zagy написа:...
Боен.
Аз лично съм за кикбокса. Кикбокса превъзхожда в пъти повече бокса. За другите нямам мнение.
Аз лично съм се занимавал с бойни изкуства 4 години, Шотокан-Карате,Кикбокс и Нинджицу съм тренирал и мога да кажа, че Нинджицу е перф за самозащита, другото което мога да ти кажа е Крав Мага, ходил съм на техен семинар и са уникални, имат курсове ако не се лъжа, така че виж в нета и се запиши, за Нинджицу мога да ти дам кординати.
uCnaHeTcA написа:Аз се бях замислил за бокс (даже още съм замислен), но незнам дали не е твърде късно - 21 карам вече
Никой не ми отговори, а гледам, че има доста занимаващи се с бокс

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
uCnaHeTcA написа:uCnaHeTcA написа:Аз се бях замислил за бокс (даже още съм замислен), но незнам дали не е твърде късно - 21 карам вече
Никой не ми отговори, а гледам, че има доста занимаващи се с бокс
Не е

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
клинтъне (много яко звучи да не се засегнеш) в близък бой краката могат да помогнат. няколко колена в корема, не е задължително да се размахваш
http://www.videojug.com/webvideo/how-to ... -muay-thau
но после падате на земята и ако си 60 кила и е някой свиня става лошо. за съжаление от опит го знам
като си по-лек пазиш дистанция или you are going down
има и доста мръсни техники като ритане в горната част на крака, което изглежда много безобидно, но е много неприятно. бокс става по-скоро ако си тежък за да удариш веднъж и да приключи всичко 
с това айкидо освен да ядеш бой, не знам какво друго може да стане. какво е това бойно изкуство дето няма един удар в него
то хубаво да се самозащитаваш, ма в такъв случай по-добре лека атлетика.

http://www.videojug.com/webvideo/how-to ... -muay-thau
но после падате на земята и ако си 60 кила и е някой свиня става лошо. за съжаление от опит го знам

Anfiro написа:Колегите са ти дали доста съвети за бойни спортове, повечето от които са със чисто спортна насоченост (бокс, кик бокс, ММА, Муай тай и т.н.), не че не може ти да си новият Станислав Недков, но темата беше за самозащита, нали? Та, на въпроса ти - най-добрите съвети по-горе (според мен) са: айкидо, винг-чун и крав мага!
с това айкидо освен да ядеш бой, не знам какво друго може да стане. какво е това бойно изкуство дето няма един удар в него

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Първо ми се иска да изясня една лингвистична подробност защото много ме дразнят такива
Значи казва се ЛОУ КИК (LOW KICK) от английски и означава "Нисък ритник" - такова понятие като лоЛкик НЯМА 
Сега по темата:
Тренирал съм преди много време "Карате - до" , но както правилно изразиха мнение много колеги това е СЪСТЕЗАТЕЛЕН и по-важното може би той е НАПАДАТЕЛНО бойно изкуство
С него нападаш някой , а не е измислен за самозащита
Най-доброто е джиу джицото т.е КРАВ МАГА !!! Крав Мага се нарича още "Израелското Джиу Джицу" и всички който предложиха тази дисциплина познаха! Има отработване на техники за самозащита при всякакви случки било то срещу всякакъв вид оръжие или срещу няколко човека наведнъж
Въпроса е обаче, че в БГ до колкото знам КРАВ МАГА има само в София и това е лошото....
Тренировките струват 60 лв на месец до колкото си спомням

Сега по темата:
Тренирал съм преди много време "Карате - до" , но както правилно изразиха мнение много колеги това е СЪСТЕЗАТЕЛЕН и по-важното може би той е НАПАДАТЕЛНО бойно изкуство

С него нападаш някой , а не е измислен за самозащита

Най-доброто е джиу джицото т.е КРАВ МАГА !!! Крав Мага се нарича още "Израелското Джиу Джицу" и всички който предложиха тази дисциплина познаха! Има отработване на техники за самозащита при всякакви случки било то срещу всякакъв вид оръжие или срещу няколко човека наведнъж

Въпроса е обаче, че в БГ до колкото знам КРАВ МАГА има само в София и това е лошото....
Тренировките струват 60 лв на месец до колкото си спомням

Я боксьорите да кажат, дали е мит или реалност това с чупенето на носа в началото