Проблем със загряване е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
Re: Проблем със загряване е46 320д
shark1986 написа:Колеги тука преди 20 дена смених големия и малкия термостат с марка BEHR!И днес забелязах,че когато стрелката за температурата закова на 12 часа и веднага като пуснах парното стрелката за по малко от минута падна до бялата чертичкаи постепенно пак почна да загрява!И съм забелязал че при много студено време както е днес при каране на надолнище стрелката със пуснато парно се накланя някъде на стредата между бялата чертичка и стрелката при изправено положение!Чувал съм,че когато колата загрее един път и в никъкъв случай не трябва да помръдва!?!Намирисва ми на малкия термостат и за 20 дена да се прецака
![]()
колега за нашите коли (320д 136 коня) малкия термостат е само оригинален , този на Behr малкия е за фейслифта , на вид са еднакви но с различен ОЕ номер и не знам дали работят на еднаква температура
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Аве колеги,по-повод пускането на парното и то да отнема от температурата-нормално ли е?И при мене го има тоз момент при-пускане на парното отнема от температурата и стрелката пада малко...иначе и 2та термостата са ми нови,при спускане не изстива..
За Е39 иде реч..

- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Nikolay86 написа:Аве колеги,по-повод пускането на парното и то да отнема от температурата-нормално ли е?И при мене го има тоз момент при-пускане на парното отнема от температурата и стрелката пада малко...иначе и 2та термостата са ми нови,при спускане не изстива..За Е39 иде реч..
Нормално е! Не се притеснявай колега

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
el lobo написа:shark1986 написа:Колеги тука преди 20 дена смених големия и малкия термостат с марка BEHR!И днес забелязах,че когато стрелката за температурата закова на 12 часа и веднага като пуснах парното стрелката за по малко от минута падна до бялата чертичкаи постепенно пак почна да загрява!И съм забелязал че при много студено време както е днес при каране на надолнище стрелката със пуснато парно се накланя някъде на стредата между бялата чертичка и стрелката при изправено положение!Чувал съм,че когато колата загрее един път и в никъкъв случай не трябва да помръдва!?!Намирисва ми на малкия термостат и за 20 дена да се прецака
![]()
колега за нашите коли (320д 136 коня) малкия термостат е само оригинален , този на Behr малкия е за фейслифта , на вид са еднакви но с различен ОЕ номер и не знам дали работят на еднаква температура
Малкия е оригинален,а големия е BEHR!Да не би човека който ми постави термостатите да не е обезвъздушил както трябва?Какви са симтомите при такава грешка?

- kbb87
- Потребител
-
- Кара: 320d 99' & megan 1.9dti 00'
Здравейте колеги! Днес отстраниха проблема със НЕзагряването на колата ми и липсващото парно съответно.Процедурата я извършеха момчетата от БОШ СЕРВИЗ ”ЦОКОВ И КАНЕВ” -Варна срещу 220лв в което включва и 2 литра концентрат антифриз. Смениха ми първо малкия термостат след което пробвах колата до къде ще загрее и стигна едва до първата бяла чертичка и нещеше повече, след това смениха и големия термостат и стрелката сега не мърда от средата( 12ч.) Двата термостата са на Behr и на тях си има знака на БМВ. Поздрави 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
kbb87 написа:Здравейте колеги! Днес отстраниха проблема със НЕзагряването на колата ми и липсващото парно съответно.Процедурата я извършеха момчетата от БОШ СЕРВИЗ ”ЦОКОВ И КАНЕВ” -Варна срещу 220лв в което включва и 2 литра концентрат антифриз. Смениха ми първо малкия термостат след което пробвах колата до къде ще загрее и стигна едва до първата бяла чертичка и нещеше повече, след това смениха и големия термостат и стрелката сега не мърда от средата( 12ч.) Двата термостата са на Behr и на тях си има знака на БМВ. Поздрави
За 2 термостата и 2 литра концентрат с работата и 220 лв си 6 отвсякаде,на мене само големия термостат ми беше 120 лв

- outworld
- младши ентусиаст
-
S7 написа:kbb87 написа:Здравейте колеги! Днес отстраниха проблема със НЕзагряването на колата ми и липсващото парно съответно.Процедурата я извършеха момчетата от БОШ СЕРВИЗ ”ЦОКОВ И КАНЕВ” -Варна срещу 220лв в което включва и 2 литра концентрат антифриз. Смениха ми първо малкия термостат след което пробвах колата до къде ще загрее и стигна едва до първата бяла чертичка и нещеше повече, след това смениха и големия термостат и стрелката сега не мърда от средата( 12ч.) Двата термостата са на Behr и на тях си има знака на БМВ. Поздрави
За 2 термостата и 2 литра концентрат с работата и 220 лв си 6 отвсякаде,на мене само големия термостат ми беше 120 лв

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Има разлика между термостат на Behr и термостат на Behr с щампа на БМВ...в цената, де 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Има разлика между термостат на Behr и термостат на Behr с щампа на БМВ...в цената, де
O това с щампата(тя е специална разработка на BMW) е много тънък момент...

Аз за Е39ката- 2та термостата в "Дару" преди няколко месеца-150лв.общо

- kbb87
- Потребител
-
- Кара: 320d 99' & megan 1.9dti 00'

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
kbb87 написа::OT: Здравейте! Искам да кажа, че аз нямам проблем с това дали има BEHR или BEHR+ щампата на БМВ, а имах проблем с термостата, ако ще и китайски да ми сложат е важен резултата в крайна сметка. Още нещо, не съм писал тука да си меря "капацитета" кой колко е дал колко тънко е минал а споделих проблема си и съответно, че съм новобранец в цялата история около термостатите на БМВ-то. Кой каза, че е се е родил научен не разбрах ?! Айде на всички по една![]()
Подкрепям те колега те тия евтините термостати ще са по ментеливи

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
kbb87 написа::OT: Здравейте! Искам да кажа, че аз нямам проблем с това дали има BEHR или BEHR+ щампата на БМВ, а имах проблем с термостата, ако ще и китайски да ми сложат е важен резултата в крайна сметка. Още нещо, не съм писал тука да си меря "капацитета" кой колко е дал колко тънко е минал а споделих проблема си и съответно, че съм новобранец в цялата история около термостатите на БМВ-то. Кой каза, че е се е родил научен не разбрах ?! Айде на всички по една![]()
Колега, ... не се засягай...не е било това целта - съжалявам ако така си го възприел.

- outworld
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:kbb87 написа::OT: Здравейте! Искам да кажа, че аз нямам проблем с това дали има BEHR или BEHR+ щампата на БМВ, а имах проблем с термостата, ако ще и китайски да ми сложат е важен резултата в крайна сметка. Още нещо, не съм писал тука да си меря "капацитета" кой колко е дал колко тънко е минал а споделих проблема си и съответно, че съм новобранец в цялата история около термостатите на БМВ-то. Кой каза, че е се е родил научен не разбрах ?! Айде на всички по една![]()
Колега, ... не се засягай...не е било това целта - съжалявам ако така си го възприел.
И аз да се присъединя, към Ванката - не съм искал да те засегна колега по никакъв начин, казах че има по-евтини, за да знаят колегите, че във форума има хубави оферти

- Street Style
- Потребител
-
И аз да се оплача,смених и двата термостата с "BEHR" оригинални имат си и щампа BMW и както не щеше да
загрява сега стана обратното почна да грее повече от необходимото т.е. стрелката минава средата с около
2-3мм. и там спира
що е то
не е въздух с сигурност вече е обезвъздушявах 4 пъти,някаква идея 
загрява сега стана обратното почна да грее повече от необходимото т.е. стрелката минава средата с около
2-3мм. и там спира

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
martin_g60 написа:Каквато и да е температурата навън като загрее нормално колата стрелката на температурата трябва да е на 12ч
Точно

Дали е -15 или +35 ... застане ли в средата стрелката - трябва да не мърда!