кво ви прави щасливи, парите или работата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: кво ви прави щасливи, парите или работата

Мнение от pampo » 07 Яну 2011, 10:07

Според мен ако хобито ти стане работа, ще спре да ти бъде хоби, но може и да се лъжа де, ако имам възможност да го проверя ще пиша : )))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 07 Яну 2011, 10:40

То за хобито има 2 сентенции:
"Направи работата си хоби и цял живот няма да работиш" и другата
"Ако обичаш работата си,не трябва да я работиш нито един ден"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Яну 2011, 12:14

^ И в крайна сметка стигаме до извода на цялата тема, че всичко е в главата ти, дали си успял, дали си харесваш работата, дали живота ти е мизерия, всичко е там ...

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 07 Яну 2011, 13:13

alx написа:.. а аз чета чета мненията и нищо не вдявам. може да е защото съм проЗ(аик).

човек успява по два начина- къртовски (по-сигурен, но по-бавен) и моментен- карпе дием (я стане я не, но като стане е много по-бързо).

първия начин - щом си успял- всичко ти е наред. знаеш откъде си дошъл и какво ти е струвало да си там където си в момента защото си го постигнал с много труд. проблема е че докато успееш... често се оказваш закъснял с това което те радва в живота. в този вариант най-добре е да си харесваш работата защото.. иначе е много тежко.

втория начин- след като успееш започват проблемите. защото често не си дорасъл манталитетно за успеха. но истинския проблем е че втория начин болшинството от хората са си въобразили че се случва много по-често от колкото всъщност се случва.

та.. и двата начина имат своите проблеми които могат да ти отровят успеха.

- мега точно казано! евала

аз и затва си оставям "сигурното"- работа, която я гледам като отроче! от почти 2г насам съм с 1-2 дена почивка, ама в месеца! а за първи път бях на щанд в панаира на 12год с братовчед ми, който е само 2г по-голям от мен!! и съм израстнал с още повече бачкане и ще вида м5 най-рано на 35-37 с още 15-16ч дневно/7 а кефа тогава -йог
другото, което мн го правят,не ми се играе стражари и апаши в бг/ или както един познат се ожени за заможна на 24, после на 30 ходи в дивия запад на хънда мънда за 1г щот беше разсърдил татко-гризли :mhihi:

и не съм си взел фиеста за бога :mhihi: :mhihi: бих си взел нещо по-така, ама ся ми се живее по вторият начин :angel:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 07 Яну 2011, 13:35

Абе че парите не са гаранция за щастие не са...,ама я некой да ми каже ката зимаш мизерна заплата, и нямаш пари за никави удоволствия, едва си плащаш парното, гледаш как децата ти се лишават от доста неща, ходиш пеша или караш някоя пълна бракма, като се разболееш ти и децата ти нямаш да извадиш пара да отговориш за лекарства или за по сериозно лечение 500-600лв, все зимаш на заем и се излагаш пред хората итн и тн.. КАК ЩЕ СИ ЩАТЛИВ и удоволетворен от живота???
Тия каде ги пишат че парите немали никаво значение, живеят в измислян свят, особенно жените.., парите могат да се разглеждат като средство за живот, без което няма нито живот нито щастие, просто неможеш да достигнеш ПОВЕЧЕТО от моментите в които ще си доволен и щастлив!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Яну 2011, 14:26

^ само да вметна, че ходенето пеша е едно от най-естествените неща за човека и мен лично ме прави поне малко щастлив и усмихнат, което не мога да кажа за кибичене в задръстване по полвин час на посока...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankatagsi » 07 Яну 2011, 14:32

pampo написа:^ само да вметна, че ходенето пеша е едно от най-естествените неща за човека и мен лично ме прави поне малко щастлив и усмихнат, което не мога да кажа за кибичене в задръстване по полвин час на посока...

Това не е критерий наистина, зависи кой как ги разбира нещата, казах го по инерция :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 07 Яну 2011, 15:06

Парите не са важни! Когато човек мизерства се дължи единствено на него! Ако не можеш да си плащаш парното няма да имаш парно. Единствено сте прави за здравето. За него трябват доста пари. Но доста хора са щастливи когато си вредят на собственото здраве:
- като пият алкохол
- като употребяват наркотици
- като шофират с висока скорост
Така че е доста относително кое е реалното щастие. Тези които твърдят че щастието са парите са доста объркани и явно материално обременени.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 07 Яну 2011, 15:33

vankatagsi написа:Това не е критерий наистина, зависи кой как ги разбира нещата, казах го по инерция :yes:

Освен това много зависи и от разстоянието. Не е яко да минеш пеша маршрута Люлин-Младост например. :ok:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 07 Яну 2011, 16:07

pampo написа:Според мен ако хобито ти стане работа, ще спре да ти бъде хоби, но може и да се лъжа де, ако имам възможност да го проверя ще пиша : )))

Не точно... Може да продължи да ти е хоби, но не толкова активно, т.е. задължително е да си намериш още хобита. Това от опит го казвам. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankatagsi » 07 Яну 2011, 16:19

TPAKTOP написа:Парите не са важни! Когато човек мизерства се дължи единствено на него! Ако не можеш да си плащаш парното няма да имаш парно. Единствено сте прави за здравето. За него трябват доста пари. Но доста хора са щастливи когато си вредят на собственото здраве:
- като пият алкохол
- като употребяват наркотици
- като шофират с висока скорост
Така че е доста относително кое е реалното щастие. Тези които твърдят че щастието са парите са доста объркани и явно материално обременени.

Аз не съм казал че парите са реалното щастие и само и единствено с тях ще си щастлив. Това не е така защото например ако не си здрав, и милиарди да имаш все ти е тая, ако нямаш никой до себе си и не си обичан и подкрепян, пак парите се нищо, има хора немогат да имат деца или някое дете им е болно - все им е тая за парите и още много и мноо примери.
Но ако нямаш пари пак нестава, те са средство за нормален живот, а не неормалния и мизерен живот поражда нещастие, сам каза че в днешно време ако нямаш пара ще те оставят и ще те гледат как умиаш, докато си отпушват от цигарата :bang:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 07 Яну 2011, 20:39

не взимам мн пари, не работя най-яката работа на света, но пряко с мен са свързани най-яките колеги, най-якия мениджър и най-якия директор, който някога предполагам ще имам, ей тия хора вярвайте ми, ме карат с кеф да ходя на работа, с кеф да си върша задачитеи като се налага да оставам извънредно. работата я работя от 2,5 години и продължава да ми е интересно и да си я обичам. имам си готина приятелка, уютен дом, страхотно семейство, тъй че парите ги оставям на второ място
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 08 Яну 2011, 9:51

speeder88 написа:не взимам мн пари, не работя най-яката работа на света, но пряко с мен са свързани най-яките колеги, най-якия мениджър и най-якия директор, който някога предполагам ще имам, ей тия хора вярвайте ми, ме карат с кеф да ходя на работа, с кеф да си върша задачитеи като се налага да оставам извънредно. работата я работя от 2,5 години и продължава да ми е интересно и да си я обичам. имам си готина приятелка, уютен дом, страхотно семейство, тъй че парите ги оставям на второ място

:bchug: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 08 Яну 2011, 18:25

Joro17 написа:Щастлив ме прави усмивката на детето, когато му купя нещо с парите, изкарани за времето от 9.00-18.00.
:yes:
.....също: здравето на всички около мен и на мен самия ме прави щастлив, а след това парите разбира се, защото след здравето, ТЕ СА ВСИЧКО!!!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 13 Яну 2011, 1:34

По-хубаво от това да ти харесва работата няма,респективно и ако си мразиш работата по-гадно няма :conf:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата