децата и компютрите ни

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

децата и компютрите ни

Мнение от alx » 07 Яну 2011, 19:11

през уикенда бях на гости на приятели. едно от децата им имаше рожден ден. подаръци, това онова... по едно време гледам децата се събрали в една стая където има голяма плазма и ексбокс 360 с кинект (този новия сенсор дето ти сканира цялото тяло и ти позволява да контролираш игрите физически с движения на тялото, глас, жестове и тн). та.. един от подаръците (явно) е била нова игра наречена "кинектималс". погледах 5 минути- идеята е че имаш за домашен любимец бебе тигърче и се занимаваш с него- галиш го, чешеш го, учиш го на номера и тн... децата явно се забавляваха.

а в ъгъла на стаята лежеше домашното куче (нюфи)- видимо отегчено...

и се замислих....
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: децата и компютрите ни

Мнение от MatriX_Fucked » 07 Яну 2011, 19:34

Изображение

Good, good! Време й е на тази нация!

Шегата настрана - натам върви света! Прогнозите са, че към 2050-та ще има алтернативно съществуване... Проедната стъпка към Рая, към съвършенните същества!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: V8

Мнение от Cobb » 07 Яну 2011, 19:47

И аз да се казвах Нюфи, и аз щях да бъда яко отегчен :) :ahah:
Ся, аз от написаното останах с впечатление че виниш децата ? Ама тях ли трябва да виним, или тоя дето дава баницата ?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 07 Яну 2011, 19:51

Cobb написа:И аз да се казвах Нюфи, и аз щях да бъда яко отегчен :) :ahah:
Ся, аз от написаното останах с впечатление че виниш децата ? Ама тях ли трябва да виним, или тоя дето дава баницата ?

"нюфи" като "ню фаундлънд" ... този конректно дори е спасител през лятото... (служебно куче дето сигурно е по-умно от мене)

не зная в кого е вината. не съм го поглеждал така. просто ми направи впечатление и се замислих накъде отиваме...
алекс
трабант 601с
разни други возила

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 07 Яну 2011, 19:58

Било е същото, когато на нас като малки са ни давали разни електрически колички, а родителите ни са ритали боси в прахта парцалена топка и са се стреляли с прашки... те са си казвали абсолютно същото :winky:
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 07 Яну 2011, 20:01

В един филм(дето не му помня заглавието) хората бяха показали накъде отиваме-Всички са грозни противни и разплути по диваните дебелаци,които обаче постоянно са в някакъв виртуален свят,където изглеждат както искат и правят почти каквото искат.Лошото е че този виртуален свят много приличаше на реалния,но преди 20-30 години.Та ще поживеем и ще видим(ако доживеем).
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Яну 2011, 20:01

Аз като бях малък редовно събирах кутретата от улицата и ги влачех в нас и съм ги отглеждал до 1-2 години и после майка ми ги раздаваше на хора с дворове, че бая големи все си избирах, пък е живо мъчение за едно животно да живее на тясно, поне според мен. Другото на ръка е че никоя машина не може да замени радостта която ти подарява буквално, едно живо същество (освен в случаите когато говорим за взаимозаменяемостта между жената и бмв-то :mhihi: ) . Та пред всичките xbox-и , тамагочита и подобни щуротии, 100 пъти повече бих се радвал ако имам нещо дето да ми се мота из краката и да лае/мяучи, да полагам реални грижи за него и т.н.

А относно тва с децата и компютрите - 90% от хората в тоя форум сигурно помнят дните когато нямаше други телефони освен домашните, но и тях не ги ползвахме. Ходихме да се викаме по домовете, правихме бели, ядяхме немити плодове и филии с лютеница, важеше правилото на 5те секунди (ако нещо падне на земята и го вдигнеш в рамките на 5 секунди, нищо му няма щото микробите са още в паника :mhihi: ) играехме футбол, падахме от колелата, прибирахме се одрани, кървави, потни посред нощ ... но щастливи. И никой не умря. А днес в хубавите слънчеви дни, ако видиш деца да играят нещо пред блока е повод да пуснеш тото .. :conf:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 07 Яну 2011, 20:15

на времето фуниики и топчета
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 07 Яну 2011, 20:19

Топчетата бяха по-късно, но не бяха толкова добри щото не бяха направени за heavy duty употреба, пък и топчетата пари струваха :mhihi: С фунийките беше шоуто ... :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 07 Яну 2011, 21:49

Днес приятел ми демонстрира как сина му влиза в тях и първата му работа е да седне на компютъра да играе. Моя малкия (1г 3м) най-обича да си играе с ГСМи, с дистанционни, мишки, калкулатори, даже и на PCто налита :kuku: Дано да греша, ама не е на добре тая работа.
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Subazu » 07 Яну 2011, 22:05

В днешно време е така.Нявсякъде сме заобиколени от техника и е нормално това да им привлича вниманието.Всъщност не трябва да се ограничават децата да ползват компютри или дрига техника,защото тя се развива в много бързи темпове и като пораснат няма да са еродирани достатъчно спрямо другите деца.Това само ще доведе до комплекси в бъдеще.Просто трябва да се научат да бъдат по-активни физически в промеждутаците,а не само да седят по столовете с часове.
Родили сме се без да искаме,
ще умрем без да сикаме,
затова ще живеем както си искаме.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 07 Яну 2011, 23:21

Препоръчвам ви да гледате този филм с децата си http://www.imdb.com/title/tt0910970/.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Яну 2011, 23:36

за жалост..така се развива днешното поколение
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 07 Яну 2011, 23:41

А може би тук е мястото на родителското тяло да не допусне това. Но май така е по-лесно за повечето хора да намерят виртуален заместител на взаимоотношенията с децата им. Тъжно, но факт..

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 07 Яну 2011, 23:43

то тва е най важното.....кой как си възпитава децата :!:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Назад към Извън Темата