Курс по самозащита
Модератор: Общи модератори
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Re: Курс по самозащита
uCnaHeTcA написа:Я боксьорите да кажат, дали е мит или реалност това с чупенето на носа в началото
Пълни глупости

Т'ва за носа не е вярно, обаче може ли някой по-...опитен боксьор да каже вярно ли е т'ва с паркинсона, сори за офтопика.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Само бокс.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Единствените бойни изкуства, които стават за улицата и самозащита, са бокса и борбата.
Все пак да не забравяме и народната мъдрост, че пред винкела всички са равни и падат бързо
Все пак да не забравяме и народната мъдрост, че пред винкела всички са равни и падат бързо

Si non confectus, non reficiat.
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Значи крав мага няма да е..
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
ylaine написа:Значи крав мага няма да е..
Щом си от Пловдив запиши там бокс не им е лоша школата,поне преди 2-години по състезанията имаше добри момчета.Аз тренирам активно вече 8-ма година и от 7 и половина играя на състезания. Преди една година зарязах аматьорския бокс и направих дебют на професионален. Но няма какво да ти обеснявам за състезания и т.н като ти искаш само за самозащита. На колко години си,колко кила? Спорта не е само блъскане а също така и дисциплина.

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
boksioraE39 написа:ylaine написа:Значи крав мага няма да е..
Щом си от Пловдив запиши там бокс не им е лоша школата,поне преди 2-години по състезанията имаше добри момчета.Аз тренирам активно вече 8-ма година и от 7 и половина играя на състезания. Преди една година зарязах аматьорския бокс и направих дебют на професионален. Но няма какво да ти обеснявам за състезания и т.н като ти искаш само за самозащита. На колко години си,колко кила? Спорта не е само блъскане а също така и дисциплина.
Не, не, в никакъв случай не искам само за самозащита. Дори обратното. Търся спорт, по възможност боен и май наистина ще е кик бокс или бокс. Иначе не съм първа младост, на 20 години съм, 72-3 килца.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Принципно моят първи треньор Красимир Чолаков почва с бокса на 16-години и за три месеца става републикански шампион. По-добре само бокс но кой каквото го влече.. Но най-ефикасният спорт дори на улицата това е само бокс. Много малко са хората дори в цяла България който на улицата,казвам на улицата могат да нанесат кик в главата! В наща зала преди време правихме спаринги боксьори на кикбоксьори и единствените удари който могат да вкарат са силни лоу кикове. Като потренираш повечко ще видиш че е абсурд да те ударят в главата,говоря за нивото на спорта в България не K1,MMA.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Колега изгледай това безобидно клипче и ми кажи кое от видяното те навежда на мисълта , че Крав Мага няма да ти помогне на улицата срещу боксьор , кик гуру или какъвто и да е ?
В Крав Мага е взето най-доброто от всички бойни дисциплини както и да противодействаш
http://www.youtube.com/watch?v=xnZ0sfOiuIM
В Крав Мага е взето най-доброто от всички бойни дисциплини както и да противодействаш

http://www.youtube.com/watch?v=xnZ0sfOiuIM
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Инъче съм съгласен за бокса, че на улицата е най-страховит така да се каже не защото е нещо особенно , а защото е сравнително лесен за употреба – 1-2 леви крушета за да си го нагласиш за десния прав и бааам печелиш
докато другите изпълнения с киковете найстина трябва да си спец едва ли не че да успееш да нанесеш удар в главата. Но нека не забравяме че има всякакви комбинации къде противника се открива до толкова , че да му забиеш един кик в хълбока и следва яко ПЕЙН
И още нещо последно за Крав - използват се слабите точки в човешкото тяло. Тов са точки по цялото тяло като се почне от главата и се стигне до пръстите на краката докато при бокса ако успееш да го удариш в главата или торса си ти , но надолу само ако имаш тренинг и насоченост би действал

И още нещо последно за Крав - използват се слабите точки в човешкото тяло. Тов са точки по цялото тяло като се почне от главата и се стигне до пръстите на краката докато при бокса ако успееш да го удариш в главата или торса си ти , но надолу само ако имаш тренинг и насоченост би действал

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Така, лично аз бих ти препоръчал бойното самбо, или ММА. Аз лично тренирах бойно самбо при близнаците и доктора на Спартак. Не съм много по побойщата, но съм доволен как ми се отрази на физиката и психиката, а и уменията наистина са приложими. Бокса е добър само в определени ситуации, но е добър. Обаче изненадат ли те да те свалят или като си извън гард, бокса малко ще ти помогне. Както един колега писа често завършват на земята нещата, и често не заставаш срещу противника с вдигнат гард.
Айкидо и вин чун са много интересни и хубави, но за тях ти трябват ГОДИНИ за да са ти приложими.
Попринцип глобално погледнато, руската СИСТЕМА и подобни е най-доброто за мен за самозащита. Обикновенно се преподава от бивши служители на КГБ, руски командоси и т.н. - все машини тренирани по онова време да не се бият ми да неутрализират
Разгледай youtube. Проблема е ,че такова нещо в България няма. Тези за които говоря обикновенно провеждат семинара в други страни, но оттук едва ли ще минат.
Така ,че моя съвет е САМБО и ММА, но дори и те немогат да ти гарантират нищо. Навън нещата често се свеждат до изненада и бързина и добра психика, това го знам от човек който е понабил доста хора и като спортист, и по работа, и по лошо стечение на обстоятелствата
Айкидо и вин чун са много интересни и хубави, но за тях ти трябват ГОДИНИ за да са ти приложими.
Попринцип глобално погледнато, руската СИСТЕМА и подобни е най-доброто за мен за самозащита. Обикновенно се преподава от бивши служители на КГБ, руски командоси и т.н. - все машини тренирани по онова време да не се бият ми да неутрализират

Така ,че моя съвет е САМБО и ММА, но дори и те немогат да ти гарантират нищо. Навън нещата често се свеждат до изненада и бързина и добра психика, това го знам от човек който е понабил доста хора и като спортист, и по работа, и по лошо стечение на обстоятелствата

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
BMW_RIDER написа:Така, лично аз бих ти препоръчал бойното самбо, или ММА. Аз лично тренирах бойно самбо при близнаците и доктора на Спартак. Не съм много по побойщата, но съм доволен как ми се отрази на физиката и психиката, а и уменията наистина са приложими. Бокса е добър само в определени ситуации, но е добър. Обаче изненадат ли те да те свалят или като си извън гард, бокса малко ще ти помогне. Както един колега писа често завършват на земята нещата, и често не заставаш срещу противника с вдигнат гард.
Попринцип глобално погледнато, руската СИСТЕМА и подобни е най-доброто за мен за самозащита. Обикновенно се преподава от бивши служители на КГБ, руски командоси и т.н. - все машини тренирани по онова време да не се бият ми да неутрализиратРазгледай youtube. Проблема е ,че такова нещо в България няма. Тези за които говоря обикновенно провеждат семинара в други страни, но оттук едва ли ще минат.
Значи ако говориш за Румен и Росен можеш да ги попиташ лично в момента на кое наблягат? Ами на бокса! И си много заблуден че някой който тренира бокс може да те удари само когато е в гард. За едно нещо си прав да,трябва психика в каквото и да е.

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
boksioraE39 написа:BMW_RIDER написа:Така, лично аз бих ти препоръчал бойното самбо, или ММА. Аз лично тренирах бойно самбо при близнаците и доктора на Спартак. Не съм много по побойщата, но съм доволен как ми се отрази на физиката и психиката, а и уменията наистина са приложими. Бокса е добър само в определени ситуации, но е добър. Обаче изненадат ли те да те свалят или като си извън гард, бокса малко ще ти помогне. Както един колега писа често завършват на земята нещата, и често не заставаш срещу противника с вдигнат гард.
Попринцип глобално погледнато, руската СИСТЕМА и подобни е най-доброто за мен за самозащита. Обикновенно се преподава от бивши служители на КГБ, руски командоси и т.н. - все машини тренирани по онова време да не се бият ми да неутрализиратРазгледай youtube. Проблема е ,че такова нещо в България няма. Тези за които говоря обикновенно провеждат семинара в други страни, но оттук едва ли ще минат.
Значи ако говориш за Румен и Росен можеш да ги попиташ лично в момента на кое наблягат? Ами на бокса! И си много заблуден че някой който тренира бокс може да те удари само когато е в гард. За едно нещо си прав да,трябва
психика в каквото и да е.
Не казвам, че някой който тренира бокс, може да те удари само когато е в гард, може и да те ритне ако иска, нищо, че тренира бокс. Става въпрос ,че е заучен да се бие и справя със ситуации когато е в гард. Така му минава тренировката. Близнаците наблягат, на бокс защото борбата са я тренирали от деца. Не подценявам бокса в никакъв случай, тренирал съм и само бокс, но той е СПОРТ. Изправяш се лице в лице срещу един противник с правила знаейки какво ще се случи. Навънка един като те бутне изневиделица, другия те спъне, накрая и двамата те наритат на земята, ти се боксирай колко искаш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Не казвам, че някой който тренира бокс, може да те удари само когато е в гард, може и да те ритне ако иска, нищо, че тренира бокс. Става въпрос ,че е заучен да се бие и справя със ситуации когато е в гард. Така му минава тренировката. Близнаците наблягат, на бокс защото борбата са я тренирали от деца. Не подценявам бокса в никакъв случай, тренирал съм и само бокс, но той е СПОРТ. Изправяш се лице в лице срещу един противник с правила знаейки какво ще се случи. Навънка един като те бутне изневиделица, другия те спъне, накрая и двамата те наритат на земята, ти се боксирай колко искаш.
Когато са решили да те пречукат или когато си търсиш боя, ако ще и световен шампион да си във всички бойни спортове и изкуства все тая. Като то скочат няколко човека наведнъж, а не като по филмите един по един