Бихте ли се качели отново в такси?
Модератор: Общи модератори
Re: Бихте ли се качели отново в такси?
задружни са, макар че все повече и повече бакшиши ми споделят, че не са толкова задружни, колкото са били преди появата на ОКЕЙSKISA написа:разликата е ,че като думнат некой като мен или теб няма да се случи нищо ,а като думнат бакшиш се събират всички като хиени и блокират София и правят чудеса.... и никой не ги закача, властта си трае ,щото е по-лесно да набиат стачкуващи студенти ,отколкото блокиращи бакшиши....
истината е, че като тръгнат да протестират половината не са наясно точно кво става, така или иначе това са хора, които седят и чакат заобикалящия ги свят да ги забавлява, такъв протест е идеален случай за социални контакти и убиване на време
далеч съм от мисълта, че има хора, които защитават самия таксиметров шофьор

No bling at the Ring
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
Известно време ползвах услугата ТАКСИ в София и почти всеки път от Драгалевци до Студ. град и обратно на една цена ме возеха поне 20 пъти ... доволен съм единствено от ОК Супертранс и За 1 Евро. Някой бяха разговорливи, други бяха намусени и не приказваха, трети караха с 50 по околовръстното,четвърти бяха сърби или македонци и незнаеха пътя ... но нито един не ми направи лошо впечатление.
п.с. колега, мисля че имаш лека правописна грешка в заглавието на качели.
п.с. колега, мисля че имаш лека правописна грешка в заглавието на качели.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Така е...ама дай да плюем по бакшиша, щото той бил, а ако беше друг, а не бакшиш???
Колко поста има през годините, как некой гонил щото го засекли и не знам си кво...ми некъв е такъв вади и стреля..
И в тоя случай бакшо не е виновен, ми е гонил засичащия го..., не клиент.
Колко поста има през годините, как некой гонил щото го засекли и не знам си кво...ми некъв е такъв вади и стреля..
И в тоя случай бакшо не е виновен, ми е гонил засичащия го..., не клиент.
Последна промяна Сондьора на 08 Яну 2011, 22:31, променена общо 1 път
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
друго имах предвид:
дали бихте се качили в такси с шофьор със 7 години стаж с над 60 акт. Тоя човек все пак превозва хора?!
Мен лично ме е страх! На такъв човек трябва да му вземат книжката доживот а не да го пуснат да вози хора!
дали бихте се качили в такси с шофьор със 7 години стаж с над 60 акт. Тоя човек все пак превозва хора?!
Мен лично ме е страх! На такъв човек трябва да му вземат книжката доживот а не да го пуснат да вози хора!

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
в случая от чутото смятаме ,че бакшиша е виновен и плюем...
а сети се що така са настроени хората и като чуят бакшиш и плюят и му желаят злото!?!? дали заради тва ,че получават уртикария от жълтия цвят на колите или поради някаква друга причина.....!?!?
и дори и да не е бил бакшиш -ако е видял оня зор да изяде дървото - нормално да се защити. те тие пищови не ги дават да тежат само...
п.с. и как точно разбрахме кой е виновен!? па и гонил!! па да гони са да го вида....
а сети се що така са настроени хората и като чуят бакшиш и плюят и му желаят злото!?!? дали заради тва ,че получават уртикария от жълтия цвят на колите или поради някаква друга причина.....!?!?
и дори и да не е бил бакшиш -ако е видял оня зор да изяде дървото - нормално да се защити. те тие пищови не ги дават да тежат само...
п.с. и как точно разбрахме кой е виновен!? па и гонил!! па да гони са да го вида....
- Сондьора
- ентусиаст
-
TPAKTOP написа:друго имах предвид:
Колега, ти като се качиш в таксито и го питаш, книжка, тва гражданска актове нещо

- SKISA
-
-
ми не питаме...! просто гледаме да не се качваме...
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
Eстествено, че не бих! Но мога ли всеки пък когато се кача в такси да му искам книжката, личната карта... макар че имаме това право .. никой не го прави, дори не си искаме касовата бележка накрая ... просто гледайте да се качвате в по известни фирми ...
Сондьора написа:TPAKTOP написа:друго имах предвид:
Колега, ти като се качиш в таксито и го питаш, книжка, тва гражданска актове нещо
лятото бяха направили проверка за софия
по спомен цитирам
бяха проверили 2000 бакшиша
250 от тях имали нередовни документи
15 от тях били неправоспособни
и там неква малка бройка били издирвани
та, вероятността да попаднеш на нередовен бакшиш при тия цифри е доста малка, според мен няма място за притеснение
доста голяма част от бакшишите просто си карат коли
ясно е, че има наркодилъри, сутеньори и т.н. но това е част от нормалните дейности в нощния живот на софия
вечерно време просто риска си е по-голям

No bling at the Ring
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ми като гледате, що писа тема че се качваш, има хора и хора...
Ако беше некой колега гръмнат, темата щеше да е друга ма не оти е бакшиш!
Ако беше некой колега гръмнат, темата щеше да е друга ма не оти е бакшиш!
- SKISA
-
-
пак не отговори на въпроса ми!? защо хората са така настроени към бакшишите!?
качил съм се и го правя в изключително редки случаи. както видя в темата от
четри качвания за 3 дни имах три лоши преживявания.....!!! и ква представа да имам за съсловието им!? че са много читави ли!? огромната част са наглеци, хитреци и лайна... точно по тая причина мнението на 8 от 10 човека е такова за тях.
ако гръмнат , не дай си боже, колега от форума ще се замислиме кой е ,кво сме чули или прочели от него и ще мъчиме да измислиме що е станало.....
същото праиме и с бакшишите! щото те са много главни и гонят хора да се саморазправят с тях ..... е ми сори!
качил съм се и го правя в изключително редки случаи. както видя в темата от
четри качвания за 3 дни имах три лоши преживявания.....!!! и ква представа да имам за съсловието им!? че са много читави ли!? огромната част са наглеци, хитреци и лайна... точно по тая причина мнението на 8 от 10 човека е такова за тях.
ако гръмнат , не дай си боже, колега от форума ще се замислиме кой е ,кво сме чули или прочели от него и ще мъчиме да измислиме що е станало.....
същото праиме и с бакшишите! щото те са много главни и гонят хора да се саморазправят с тях ..... е ми сори!
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
-
според мен бакшите имат такова самочуствие защото много рядко ги проверяват, а и при повечето като ги питам вас полицай спират ли ви за проверка отговарят негативно, пък и са доста на брой в софия и се мислят за голяма мафия и за недосегаеми
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ок, ясно е тва за бакшишите..ама съгласен ли си, че темата не е коректна?
И извинявай, но аз лично от летището винига си им давам и не търся /щото в франция примерно за 5км зимат 50 евро, тук им двам 5 евро/..по простата причина, че ми е кеф, че се прибирам в къщи!
п.п. А ако е за друго, само плачат как немали кинти и незнам си кво, масла, тва трошали се аджеба не излизали от сервизи, харчели
...до сега помпа или да се правят за жълто не съм случвал, а имам приятели дето са помпаджии....
И извинявай, но аз лично от летището винига си им давам и не търся /щото в франция примерно за 5км зимат 50 евро, тук им двам 5 евро/..по простата причина, че ми е кеф, че се прибирам в къщи!
п.п. А ако е за друго, само плачат как немали кинти и незнам си кво, масла, тва трошали се аджеба не излизали от сервизи, харчели

- SKISA
-
-
ми извинявай ,ма аз па давам колкото струва... и тва ,че ми е кеф ,че съм се върнал ще го дам на друг - не на тех.
през целият си живот съм ползвал такси около 20-30 пъти общо. от тях 2/3ти и повече са били пълен провал и ядове. за тва и не ги харесвам ,ма хич. и не се качвам често не щото са гръмнали са некъв тъпак, а щото са си гадове по дифоулт....
през целият си живот съм ползвал такси около 20-30 пъти общо. от тях 2/3ти и повече са били пълен провал и ядове. за тва и не ги харесвам ,ма хич. и не се качвам често не щото са гръмнали са некъв тъпак, а щото са си гадове по дифоулт....
- Сондьора
- ентусиаст
-
Ми тва, че попадаш на кофти бакшиши е друго, те некои така попадат на кофти жени...