Спечелихте си още един фен )
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Спечелихте си още един фен )
Здравейте,
приятно ми е да се запознаем, от няколко дена имате още един член в голямото братство на БМВ )
Преди няколко дена се завърнах от Германия с нова придобивка - BMW 523i автомат, седан '97 година. Колата е с фабричен ксенон и парктроник, халогени. Няма ел седалки и кожен салон, както и CD. Останах очарован от возията и вървежа на колата. Не отидох специално за тази марка до там, но определено съм доволен от покупката. След нея, посетихме официалния BMW сервиз и шоу рум в град Есен, от една страна заради наложила се смяна на маркуч от хидравличното казанче към помпата (беше се протрил заради опиране в един от ремъците), а след като видях каква е ситуацията там реших да ми направят пълен тест на колата.. (нямаше монтьори в гащериозни, всички изглеждаха с по няколко технически висши, в костюми и т.н.). Още при приемане на колата казаха: еди колко си ще ви вземем за тестове, при показана грешка се доплаща за да се задълбочим в нея... за почуда на приемчика, при приключване смяната на маркуча и пълния компютърен тест - оказа се, че няма НИТО ЕДНА грешка по нито един от компонентите на автомобила. Самият приемчик беше доста очуден от този факт. Ако ви интересува - цената на този хидравличен маркуч беше 30 евро, пълния тест струваше 60 евро, а цената за труда не искате да я знаете )
Както и да е - моля за полезни съвети как да си поддържам колата, къде ще ми препоръчате и т.н. От BMW ми дадоха 3 оции за масло - най-евтиното казаха, че не е препоръчително (макар и не невъзможно), средното става, а най-добре с най-скъпото - 10W60 на CASTROL - те слагали такова на M версиите. Общо взето да ми кажете хронични проблеми на тази кола, какво да очаквам да се развали първо, какво бихте ми препоръчали да направя с нея..всичко необходимо, ще бъда много благодарен) Всичко каквото е необходимо ще закупувам от тукашните фенове на марката, така съм решил, защото явно си разбирате от работата)
а... и дали е с верига или ремък
Благодаря )))
приятно ми е да се запознаем, от няколко дена имате още един член в голямото братство на БМВ )
Преди няколко дена се завърнах от Германия с нова придобивка - BMW 523i автомат, седан '97 година. Колата е с фабричен ксенон и парктроник, халогени. Няма ел седалки и кожен салон, както и CD. Останах очарован от возията и вървежа на колата. Не отидох специално за тази марка до там, но определено съм доволен от покупката. След нея, посетихме официалния BMW сервиз и шоу рум в град Есен, от една страна заради наложила се смяна на маркуч от хидравличното казанче към помпата (беше се протрил заради опиране в един от ремъците), а след като видях каква е ситуацията там реших да ми направят пълен тест на колата.. (нямаше монтьори в гащериозни, всички изглеждаха с по няколко технически висши, в костюми и т.н.). Още при приемане на колата казаха: еди колко си ще ви вземем за тестове, при показана грешка се доплаща за да се задълбочим в нея... за почуда на приемчика, при приключване смяната на маркуча и пълния компютърен тест - оказа се, че няма НИТО ЕДНА грешка по нито един от компонентите на автомобила. Самият приемчик беше доста очуден от този факт. Ако ви интересува - цената на този хидравличен маркуч беше 30 евро, пълния тест струваше 60 евро, а цената за труда не искате да я знаете )
Както и да е - моля за полезни съвети как да си поддържам колата, къде ще ми препоръчате и т.н. От BMW ми дадоха 3 оции за масло - най-евтиното казаха, че не е препоръчително (макар и не невъзможно), средното става, а най-добре с най-скъпото - 10W60 на CASTROL - те слагали такова на M версиите. Общо взето да ми кажете хронични проблеми на тази кола, какво да очаквам да се развали първо, какво бихте ми препоръчали да направя с нея..всичко необходимо, ще бъда много благодарен) Всичко каквото е необходимо ще закупувам от тукашните фенове на марката, така съм решил, защото явно си разбирате от работата)
а... и дали е с верига или ремък

Благодаря )))
- BorisBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на изпарения
Re: Спечелихте си още един фен )
Честито, колега. Много безаварийни километри!
И да качиш снимки да е видим.

И да качиш снимки да е видим.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Честито.
Иначе е с верига.
Иначе е с верига.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Честита да ти е колата - добър избор
И не ги слушай тия от БМВ кво ти казват за маслото - слагай 5W30 или 5W40 и си свиркай.

И не ги слушай тия от БМВ кво ти казват за маслото - слагай 5W30 или 5W40 и си свиркай.
Si non confectus, non reficiat.
Мерси мерси...
абе мисля да се вслушам за сега в съвета на баварците.. от двигателно масло не ми се пести
абе мисля да се вслушам за сега в съвета на баварците.. от двигателно масло не ми се пести

- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Честито, колега! Не знам защо точно 523i, но определено си направил добър избор!
За маслото - Castrol 10w60 си е performance масло, за някои BMW-та (///М най-често) препоръчват точно такова! Важно значение имат километрите разбира се, но до каква степен можеш да си сигурен, че са реални е друга тема. И 5w30/5w40 са добри масла. Разбира се - 10w40! 5w40 и 10w40 са доста близки като качества! Избор голям, гледай да има норма BMW Longlife и си ти! Много безаварийни километри и удоволствие от шофирането! 

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Браво! Честито
СНИМКИИИИИИИ

СНИМКИИИИИИИ

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
basson написа:Мерси мерси...
Щом от двигателно масло не ти се пести, твоето масло е Castrol 0w60
Честито за колата и безаварийни

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
на всеки млад дихател,ако му се отдели тема в "извън темата" до къде ще стигнем
..не е ли най удачно да се похвали в подходящия подфорум
..а именно..viewforum.php?f=35
п.с. без лоши чувства

п.с. без лоши чувства

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- vertig0
- Потребител
-
- Кара: E46 330xi Touring,E36 S50B32
- Мечтае да кара: E30 S85B50