ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Мнение от bau.bg » 07 Яну 2011, 18:28

DaGa написа:Благодаря Ви още веднъж за отговора, значи направо на 31во да ходя, а не на 19то нали така?

Да !
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 07 Яну 2011, 21:26

Мерси за помоща... само да кажа,че на 31во малко ми се поскараха и ме пратиха на 19-то :) и да не повярваш там ми върнаха книжката и талона :)без глоби без актове без нищо :) и занапред .. обица на ухото--- никога вече дори и на 1 бира зад волана!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Яну 2011, 23:58

Онзи ден стана ПТП между мен и един такси . Не ми се говори с подробности , защото 1 седмица вече всеки ден разказвам историята по 10 пъти (може би след седмица ще пусна тема със снимки и много подробно инфо) , но конкретния ми въпрос е
- изкараха ме виновен и акта ми беше за неосигурен предимство и следствие на това - ПТП . Полицаите казах , че само 100 лев бил акта без да се вземат точки (имам 39 да зимата колкото искат) , но питам - наистина ли е само 100 лева .
- другото , което не е пряко свързано - за последен път - важи ли гражданска отговорност за кола с англ. номера , регната на мое име в Лондон ?
Каско имам , сега се уточняват щетите , както казах пълната история със снимки ще я има след седмица , но за сега да речем , че има замесени рушвети и таксиджия БЕЗ КНИЖКА , което разбрах достатъчно късно .

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 08 Яну 2011, 1:25

Надявам се колегите тук да ти помогнат с твоя казус, аз по тази част не съм компетентен... но човек,научи се да пишеш/говориш/ на езика бре.... или си ходи обратно в македония или сърбия ... като те гледам как пишеш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 08 Яну 2011, 14:42

DaGa написа:Надявам се колегите тук да ти помогнат с твоя казус, аз по тази част не съм компетентен... но човек,научи се да пишеш/говориш/ на езика бре.... или си ходи обратно в македония или сърбия ... като те гледам как пишеш...

Е ако е Македонец или Сърбин какво? Да не му помогнеме ли? Тук и на други места има хора които пишат доста по неграмотно от момчето а са Българи! Недей така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 08 Яну 2011, 15:43

acho.rs написа:Онзи ден стана ПТП между мен и един такси . Не ми се говори с подробности , защото 1 седмица вече всеки ден разказвам историята по 10 пъти (може би след седмица ще пусна тема със снимки и много подробно инфо) , но конкретния ми въпрос е
- изкараха ме виновен и акта ми беше за неосигурен предимство и следствие на това - ПТП . Полицаите казах , че само 100 лев бил акта без да се вземат точки (имам 39 да зимата колкото искат) , но питам - наистина ли е само 100 лева .
- другото , което не е пряко свързано - за последен път - важи ли гражданска отговорност за кола с англ. номера , регната на мое име в Лондон ?
Каско имам , сега се уточняват щетите , както казах пълната история със снимки ще я има след седмица , но за сега да речем , че има замесени рушвети и таксиджия БЕЗ КНИЖКА , което разбрах достатъчно късно .

Тук вече ще трябва да дойдеш на място при нас, заедно с акта, ПТП протокола, застраховката ти..... това трябва да се чете внимателно, няма да стане онлайн консултацията.
Но не се притеснявай, дори на място - няма да ти струва нищо ! Просто ще знаеш какво ще стане......
Имай предвид че при такива безобидни ПТП-та понякога застрахователите предявяват регресни искове към виновните и глобата от 100 лв + 5 к.т. е най малкия ти проблем !
поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Яну 2011, 22:44

Благодаря за консултацията . Не ме притеснява да ида при вас , даже и да се заплаща - те толкова пари за рушвети и какви ли не глупости ... Но за напред не мисля да карам с чужди номера повече , най-малкото защо е рисковано да се пътува в чужбина .
За каското нямам проблеми , за гражднаската , която не била валидна "направиха компромис" , лошо беше , че чак след като подписах акта разбрах , 4е таксиджията е без книжка ,( но не искам да се занимавам повече с това , щот келеша се беше наакал , и като дойде неговия човек,който писаха че карал , за малко да го и бие ) .

ПС:
но човек,научи се да пишеш/говориш/ на езика бре.... или си ходи обратно в македония или сърбия ... като те гледам как пишеш...

баче , дай го по-спокойно , ако обичаш . В бързината си съм пропуснал точно 3 букви в поста , който само ти не разбираш . Писа ми и ЛС и ти отговорих . Българин съм и ако беше от малко повече от 2 седмици в този форум , да си видял , че за 4 години и 2000+ поста имам доооста малко грешки , примерно щот от 3 години ползвам една програмка , която автоматично ми оправя правописа !
Други проблеми да имаш :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Junkie » 10 Яну 2011, 15:06

Здравейте,

Надявах се да не се налага да се разписвам и аз тука, но уви... господата не спят...
Проблема ми е следният.. миналата година при последната ми среща с господата(26.12), ме спряха за проверка, и до тук с хубавото...
1во - били ме спряли за забележете... "мръсен преден номер".. като се има в предвид че улиците все още бяха мокри, мръсни, и т.н....
2ро - шумозаглушителното устройство било неизправно(как го разбраха само те си знаят, като ги питах просто ми казаха че щом така били преценили те, така ще да е... за повече въпроси на канала в кат(разбирайте че ми спряха колата от движение, взеха ми малкия талон, и раздадоха всичките му лепенки и каквото още има).
3то - карах с изтекъл акт от Май 2010, естествено и това записаха...

Искам да питам няколко неща,
1во - как точно да действам сега да за си взема малкия талон? трябва да мина преглед наново ли? в КАТ? и ако да, гледат ли номера на ДВГ? понеже както се досещате, малко и мотора ми е сменен, и нямам необходимите документи за него..

2ро - Самите господа полицаи, написаха ми че съм нарушил 2 члена от наказателния кодекс.... след като поисках справка да видя какво точно пише в тоя член, и какво ми е наказанието за него, те ми показаха члена, но ми казаха че НЕ ТЕ, били тези които определяли наказанията... е да ми спрат колата от движение за мен си е точно наказание, но нейсе.. факта е че ми взеха малкия талон и толкова...

На акта пише:

1 - Управлява технически неизправно МПС / повредено шумозаглушително устройство - завишени стойности.
2 - управлява с изтекъл срок на АУАН номер ХХХХХХ от 05.2010
3 - замърсена, нечетлива предна регистрационна табела;

с което е нарушил чл.5(това чета, ма ми се струва че беше 51), ал.2, т2, и чл. 100, ал. 4, т.1 от ЗДВП...

Положението въобще не ми е розово... не знам какво да правя.... моля за всякакви съвети...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 10 Яну 2011, 18:28

:OT:

С тоя замърсен номер, за кво изобщо си спрял :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 10 Яну 2011, 18:43

Junkie в случая ще трябва да минеш на канала ....заради гърнето, ако не е изправно щ ете отрежат......сложи читаво гърне, измии колата и отивай. Не съм сигурен дали ще ти гледат номера на купе и двигател. Обикновенно гледат / слушат / замерват в случая само шума.... успех !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 10 Яну 2011, 23:04

Junkie написа:.........

На мен ми е интересно, след като са ти спряли колата от движение дали са спазили ЗДвП по чл. 172 ?

ЗДвП
Чл. 172. (1) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4 и т. 5,
буква "а" се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол по този закон съобразно тяхната компетентност.

Без такава заповед нямат право да ти спрат колата от движение!

Отделно за шума на автомобила! Как измериха стойностите на шум?! С техника или на ухо?
И в съда като попиташ г-н полицай колко децибела беше звука и с какъв уред го измерихте? Нещата приключват...

Ако някъде не съм прав, моля bau.bg да ме поправи. И нека да поясни в закона има ли норми на шум, на които трябва да отговярят МПС?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci

Мнение от kalkana » 11 Яну 2011, 2:43

На 30 декември, във Варна стана ПТП между 3 коли.На път с 3 ленти от най-дясната излиза кола към средната блъска я и тази от средната блъска мене съвсем леко, аз съм в най-лявата. Изобщо дори не останах да си търся правата понеже много бързах а и пораженията бяха само малко черна боя по десния заден калник на баничарката ми, но въпроса ми е, ако бях останал да чакам кат, кои от тях двамата щеше да е виновен за мене. От кой мога да търся отговорност, за поправка на щетите и изобщо мога ли ? И гражданската ще покрие ли изобщо такава минимална щета? Изобщо как би било правилно да се постъпи в ситуацията. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Junkie » 11 Яну 2011, 13:12

bau.bg написа:Junkie в случая ще трябва да минеш на канала ....заради гърнето, ако не е изправно щ ете отрежат......сложи читаво гърне, измии колата и отивай. Не съм сигурен дали ще ти гледат номера на купе и двигател. Обикновенно гледат / слушат / замерват в случая само шума.... успех !

Гърнето е сменено, след случката съм примерен и вече съм със оригинално гърне, чак не си чувам колата като работи... :) главно ме притеснява това дали ще гледат номерата, другото е оправено...

Club BMW написа:
Junkie написа:.........

На мен ми е интересно, след като са ти спряли колата от движение дали са спазили ЗДвП по чл. 172 ?

ЗДвП
Чл. 172. (1) Принудителните административни мерки по чл. 171, т. 1, 2, 4 и т. 5,
буква "а" се прилагат с мотивирана заповед от ръководителите на службите за контрол по този закон съобразно тяхната компетентност.

Без такава заповед нямат право да ти спрат колата от движение!

Отделно за шума на автомобила! Как измериха стойностите на шум?! С техника или на ухо?
И в съда като попиташ г-н полицай колко децибела беше звука и с какъв уред го измерихте? Нещата приключват...

Ако някъде не съм прав, моля bau.bg да ме поправи. И нека да поясни в закона има ли норми на шум, на които трябва да отговярят МПС?!

Е точно тва е парадокса!! наказва ме като ми спира колата от движение, а в същото време ми казва че не те били тези които определяли наказанието!! И естествено че го измериха на ухо... в кат щяли да кажат после дали било така наистина или не....

ПС. Ако не се лъжа, няма упоменати норми за шум....

EDIT: Така или иначе след като всичко приключи нямам желанието да давам грешни пари... в тоя ред на мисли, някой би ли могъл по-обстойно да ми обясни как седят нещата когато реша да обжалвам НП? и въобще какви са ми шансовете...
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Яну 2011, 13:21

При снимане с над 30км/ч 100% ли взимат книжката? И какви са вариантите?
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 13 Яну 2011, 0:10

При снимане с над 30км/ч 100% ли взимат книжката? И какви са вариантите?

Мен ме снимаха с превишение от над 30 км/ч. Снимката дойде за около месец (сниман съм на Шереметя, а съм от Варна). Кварталният ме търси две седмици и след като отидох: показа ми снимката (формат А4), аз посочих имената на "шофьора", "шофьора" също потвърди и двамата се подписахме на нещо като протокол - колата е моя, ама е карал Драган. По думите на полицая, "удоволствието" струва 100 лв. и един месец без книжка след като връчат на "шофьора" постановлението (не знам по поща или пак кварталният ще го търси). Което не се знае кога ще стане. Повече не съм се занимавал.
Селото се оказа точно във града

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум