Има ли във форума фенове на металдетектинга?
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Има ли във форума фенове на металдетектинга?
Ryapoff написа:И на мен ми е интересно, примерно без ник'ви познания ако тръгна да кръстосвам буренаците, какво мога да намеря?
Нищо

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
То аз без металдетектор си намирам разни интересни работи, та остава и ако си взема... ще сцепя кочината 

Si non confectus, non reficiat.
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Kroki написа:И все пак кажете какво сте намирали че ни е интересно. Няма да викаме данъчните спокойно
Сечена римска монета от сребро. Имаше изобразена риба от едната страна, и надпис със някакво старо име на река Дунав.

- Zagy
- нафтения
-
sme666ko написа:Kroki написа:И все пак кажете какво сте намирали че ни е интересно. Няма да викаме данъчните спокойно
Сечена римска монета от сребро. Имаше изобразена риба от едната страна, и надпис със някакво старо име на река Дунав.
Не е римска

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
Не знам, такъв спомен имам. Няма как да разбера, монетата остана в колекцията на човека с детектора, а той неотдавна почина (лека му пръст).

- Zagy
- нафтения
-
sme666ko написа:Не знам, такъв спомен имам. Няма как да разбера, монетата остана в колекцията на човека с детектора, а той неотдавна почина (лека му пръст).
Монетата е била тракийска. Всички римски са с лика на императора от едната страна.
- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
Не помня от другата страна какво имаше, спомням си, че заради самия надпис бяха решили, че е римска. Както и да е, беше вълнуващо да намериш нещо толкова старо. Иначе тогава на същото място намерихме и разни железни чарколяци от порти, части от инструменти.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Ryapoff написа:И на мен ми е интересно, примерно без ник'ви познания ако тръгна да кръстосвам буренаците, какво мога да намеря?
Зависи къде си.... може да намираш болтове гайки от селск ст машини ( ако си на режим всички метали) или други железарии от черен метал, подкови, и каквото си помислиш, ако си в гора или стари пътища от време оно върхове на стрели, копия, ножове, мечове, брадви и всичко което ти дойде на акъла... за цветни метали няма да обяснявам...всичко излиза от съвременни монети до много стари, прогнили, но злато и сребро не се променя

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Да де, то за това никой нищо не носи в музея. Аз пък знам случай при който на един приятел му конфискуваха колекция от редки антониани и няколко статуетки, след което си ги видя на сбирката в Търново. Ако намерите монети сте длъжни в срок от една седмица да ги предадете в музея
Намират се всякакви работи от метал, може да копаш един метър за консерва, а може и на 5-10см да клъвнеш някой ауреус.

Намират се всякакви работи от метал, може да копаш един метър за консерва, а може и на 5-10см да клъвнеш някой ауреус.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
LUCIFER'S написа:kronos написа:LUCIFER'S може да организираме нещо сега като поизсъхне.
Навит съм.... само да се отвори времето... ще потъркаме някъде... ще си направим едно барбекю, винцок домашен ще взема и така. Не всичко е БМВ в тоя живот
Е за подобно нещо може да ме броите и мене ама не и да копам като луд

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
TPAKTOP написа:LUCIFER'S написа:kronos написа:LUCIFER'S може да организираме нещо сега като поизсъхне.
Навит съм.... само да се отвори времето... ще потъркаме някъде... ще си направим едно барбекю, винцок домашен ще взема и така. Не всичко е БМВ в тоя живот
И аз съм за мое да измислиме нещо,ей го къде е Варна

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Zagy
- нафтения
-
N.Mihaylovski написа:TPAKTOP написа:LUCIFER'S написа:kronos написа:LUCIFER'S може да организираме нещо сега като поизсъхне.
И аз съм за мое да измислиме нещо,ей го къде е Варна
Бройте ме и мене

а аз се чудя защо тук, на близо, едно място (в гората) са го опасали с камери

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а дават ли се металдетектори под наем?в смисъл за уикенда да си взема и да си начеша откривателският дух за ден два 

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
интересна темичка...........и заниманието ми се вижда интересно и вълнуващо малко стил " ала Индиана Джоунс", обаче притеснителното за мен, е че ако те сбарат гледат на теб като на углавен престъпник.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4