Питане относно прехвърляне на кола и данъка и в общината
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Питане относно прехвърляне на кола и данъка и в общината
Колега да ви попитам .. имам една кола където вече я няма и незнам къде е
ама е на мое име .. как може да я сваля от отчет без да им връщам номерата ?
Или да им кажа , че са ми откраднати .. иначе и 2-та талона са в мен на мое име?
Или да им кажа , че са ми откраднати .. иначе и 2-та талона са в мен на мое име?
- vankata8384
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30, E46
На нотариуса му слагаш една 100-левка във вътрешния джоб и ще я прехвърли, без да му мигне окото. Ама изобщо не се притесняват, че няма платен данък. В нашия град така минават доста мои познати. 

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Споделете какви документи трябват в данъчното , тоест трябва ли да представя бележка за платен данък , щом съм минал нотариус 

Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Казаха ти вече - искат договор за покупко-продажба.Бележка за платен данък не им трябва - те знаят дали е платен или не 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Ами носи я за всеки случай тази бележка за платените данъци, не тежи толкоз много; иначе мисля, че могат да ти чукнат една справка и да се види дали е платен въпросния данък. Други документи-талона големия на колата, договора за покупко-продажба (които те карат да преснемеш), личната карта, а ако си женен-данните на съпругата се вписват и ти дават едни бланки, които попълваш с данните ти като собственик и тия на колата, за 30 минути работа.
Никой не мое ма връне на селу!
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
Колега нечетеш правилно , нестава дума дали тежи тази бележка , а това че я няма.
Колата няма данък за 5 г , но като минем през нотариус ще напише , че има.
Таа питам аз ще я изискват ли от мен , като видят че колата няма платен данък за 5 г
Таа питам аз ще я изискват ли от мен , като видят че колата няма платен данък за 5 г

HeBePeH написа:Колега нечетеш правилно , нестава дума дали тежи тази бележка , а това че я няма.
Не разбра ли че теб това не те касае

Общината ама грам идея нямат кога точно е внесена колата...И грам в твоита община не виждат какво е плащано за тази кола,и какво се дължи,те виждат твоите задължения към тях. Продавача попълва декларация,за платени данъци и такси при продажбата нутариуса не носи никаква отговорност, представили са му бележка за данък и точка. Така,че не се притиснявай взимай регистрирай и си плащай данъка.
- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
Този отговор чаках

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
TONY.G.A написа:Колега да ви попитам .. имам една кола където вече я няма и незнам къде е
А ти ли я даде на някой, или........
Така не може да ти се отговари., дори и при добро желание.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Ако колата не е регистрирана в данъчното НЯМА КАКВО ДА ПЛАЩАШ,освен данъка на колата от когато е договора за покупко-продажба!!!!Моята беше по абсолютно същия начин купих я на 30 ноември 2010 г и платих за 2 месеца данък по 15 лв =30 лв +10 лв за отваряне на сметка в данъчното и това е (е39 520 и 2000г).ОТ миналата год е приет закон чрез който вече не може да се получават такива неща като незавеждане в данъчното и става автоматично (системите на кат и нап се свързват)и като си продадеш колата дори и купувача да не я заведе автоматично му се завежда.Няма такива неща като лихви,данъци,глоби и т.н.(и в кат за пререгистрация не ти изискват платен данък )Когато говорим вече за НЕПЛАТЕНИ в годините данъци случая е друг...
Дано да съм помогнал и ако има нещо пиши на ЛС вече много съм в час с тези работи
Дано да съм помогнал и ако има нещо пиши на ЛС вече много съм в час с тези работи

за в общината изискват копие на договора + оригинал за сверяване,квитанция за платен данък покупка-2,5% от покупна стойност(плаща се обикновено при нотариуса),ксерокопие на голям талон.Може да поискат квитанция за платен год.данък,но тя не е задължителна.Собственика дължи данък от дата на придобиване на имущество.
По повод свързани системи - все още за вписване на автомобил,камион,ремарке или каквото и да е ПС,което се облага с данък става лично с тези документи или с пълномощно.Отписването на ПС става с ксерокопие от покупко-продажбения договор или документи касаещи брак,спиране от движение и т.н.,и това е малко далеч от автоматично вписване или отписване от "свързаните системи" в администрацията.
Успех колега.
По повод свързани системи - все още за вписване на автомобил,камион,ремарке или каквото и да е ПС,което се облага с данък става лично с тези документи или с пълномощно.Отписването на ПС става с ксерокопие от покупко-продажбения договор или документи касаещи брак,спиране от движение и т.н.,и това е малко далеч от автоматично вписване или отписване от "свързаните системи" в администрацията.
Успех колега.
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
проблема е неможе да се продаде без да е платен данака
а бе може БЪЛГАРИЯ нема такава държава

живота е гаден,но аз сам по гаден
28 мнения