и понеже си говориме за битките по пътищата...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

зъботехника вс. бакшиша

прав е че го е гръмнал
130
89%
не е прав че го е гръмнал
16
11%

Общо гласове : 146
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Re: и понеже си говориме за битките по пътищата...

Мнение от Bmw325is » 12 Яну 2011, 16:07

Maverick_VS написа:И кефи само как като се пусне тема, че някой иска да трепе някоя бездомна котка или куче и целият форум скача как той не му бил дал живота и нямал право да му го отнема и настава еб@ти нравоучението, обаче иначе всички са готови без грам съмнение и мисъл да гръмнат човек :mhihi: :mhihi: :mhihi:

В темата се пита друго ,така че ако не е свързано с нея си задръж Тъпите коментари :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 12 Яну 2011, 16:10

Bmw325is написа:
Maverick_VS написа:И кефи само как като се пусне тема, че някой иска да трепе някоя бездомна котка или куче и целият форум скача как той не му бил дал живота и нямал право да му го отнема и настава еб@ти нравоучението, обаче иначе всички са готови без грам съмнение и мисъл да гръмнат човек :mhihi: :mhihi: :mhihi:

В темата се пита друго ,така че ако не е свързано с нея си задръж Тъпите коментари :winky:

Момче, вземи по-прочети малко темата, прочети ми горните коментари, прочети пак последния и тогава давай квалификации :winky: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 12 Яну 2011, 16:12

krystal написа:
speedhokk написа::OT: А ако е имало предупредителен изтрел. Ако първо стреляш във въздуха и му кажеш да се разкара, но той продължи и го гръмнеш тогава. Виновен ли си?
И нека разгледаме два случая. След предупредителния изтрел да го гръмнеш в крака и втория случай го уцелиш смъртоносно пак след предупредителния изтрел?

Чакай ся. Къв си ти, че ще стреляш? Ми то по твойта логика, дай да си вземем всички по една пyшка и да изгърмим наред всички неандерталци дет ни са пречкат или налитат на бой. Че то най лесно да им паднеш на нивото..

Аз съм тоя, който не иска неприятности, който си е взел патлак щото не се мисли за най-голямата нинджа, каратист, боксьор и не знам си още къв и има нужда от помощно средство, за да се защити. Плюс това съм убеден, че тебе ако те налегне някой да те бие, изнасили или не знам си кво, ако имаш пистолет под ръка, ще го използваш. Освен ако можеш да се защитаваш и без такива средства
Bmw325is написа:Как не ви е срам! нали и таксиджията има семейство , Никой няма право да отнема човешки живот !!!

А моя живот? Ако ми вкара един или два ритника в повече и ме утрепе там. Тогава кво правиме...
Плюс това, какво ми скочихте тука на мен точно. Аз и още само един колега говорихме за предупредителни изтрели. Тръгне ли към мене, му казвам да се разкара, стрелям във въздуха и ако е големия мъж и си мисли, че не моа да го гръмна, ще го нацеля я по крак, ръка... Не съм казал че ще го трепя, но дори и това да стане(в паниката), според мен не трябва да нося вина. Дал съм му предостатъчно време да се откаже и да ме остави намира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 12 Яну 2011, 16:15

Повече няма да пиша,Тука секи гледа да се Заяде със секи ,не съм искал да убида никой.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 12 Яну 2011, 16:19

Никого не си обидил
Просто се постави и от другата страна. Не си някъв здрав, не можеш да се биеш въобще. Идвам, спуквам та от бой и ти на какво се надяваш???
Да оцелееш, за да подадеш жалба или какво? Ако не можеш да се биеш и имаш пистолет, няма ли да го използваш? Дори и да не убие човека срещу тебе, само да го простреляш или ще предпочетеш да не отнемаш живот и да се надяваш и той да е на тва мнение...

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 12 Яну 2011, 16:20

абе тоя бакшиш е около 120 килограма ...
с голи ръце може да убие човек, както и да го остави инвалид!
Не е по-малко опасен от зъботехника.

Пак питам бакшиша с какъв умисъл удря мъжа и слиза от колата ?? Една тупаница може да е достатъчно смъртоносна също, както всеки удар по главата, най-вече, защото човека пада на земята и може да има последвал удар в нещо друго и до там.

Той го напада, да си яде лайната и да му е за урок.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Яну 2011, 16:31

speedhokk написа:
krystal написа:
speedhokk написа::OT: А ако е имало предупредителен изтрел. Ако първо стреляш във въздуха и му кажеш да се разкара, но той продължи и го гръмнеш тогава. Виновен ли си?
И нека разгледаме два случая. След предупредителния изтрел да го гръмнеш в крака и втория случай го уцелиш смъртоносно пак след предупредителния изтрел?

Чакай ся. Къв си ти, че ще стреляш? Ми то по твойта логика, дай да си вземем всички по една пyшка и да изгърмим наред всички неандерталци дет ни са пречкат или налитат на бой. Че то най лесно да им паднеш на нивото..

Аз съм тоя, който не иска неприятности, който си е взел патлак щото не се мисли за най-голямата нинджа, каратист, боксьор и не знам си още къв и има нужда от помощно средство, за да се защити. Плюс това съм убеден, че тебе ако те налегне някой да те бие, изнасили или не знам си кво, ако имаш пистолет под ръка, ще го използваш. Освен ако можеш да се защитаваш и без такива средства
Bmw325is написа:Как не ви е срам! нали и таксиджията има семейство , Никой няма право да отнема човешки живот !!!

А моя живот? Ако ми вкара един или два ритника в повече и ме утрепе там. Тогава кво правиме...
Плюс това, какво ми скочихте тука на мен точно. Аз и още само един колега говорихме за предупредителни изтрели. Тръгне ли към мене, му казвам да се разкара, стрелям във въздуха и ако е големия мъж и си мисли, че не моа да го гръмна, ще го нацеля я по крак, ръка... Не съм казал че ще го трепя, но дори и това да стане(в паниката), според мен не трябва да нося вина. Дал съм му предостатъчно време да се откаже и да ме остави намира.

Не те нападам, чисто и просто ти представям дрyга гледна точка. Много неща могат да станат, с твоя пример.."АКО", но ако си един yравновесен човек, винаги ще излезеш от ситyацията, без намесата на оръжие.
Абсyрдното в ситyацията е, че закона е допyснал таксиджията да кара с над 60 акта, но нали тряа сеир да има, кво толко.. :dunno:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Яну 2011, 16:34

krystal - колкото и да е уравновесен един човек ако бъде нападнат, той инстинктивно търси всичко, което би му дало предимство в боя. Ако имаш подобно оръжие шанса да посегнеш в паниката към него е огромен - после те пишат по вестниците като поредния идиот, гръмнал някой на улицата... иди обяснявай, че нямаш сестра после...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 12 Яну 2011, 16:53

Zagy написа:krystal - колкото и да е уравновесен един човек ако бъде нападнат, той инстинктивно търси всичко, което би му дало предимство в боя. Ако имаш подобно оръжие шанса да посегнеш в паниката към него е огромен - после те пишат по вестниците като поредния идиот, гръмнал някой на улицата... иди обяснявай, че нямаш сестра после...

Именно Zagy. Всеки може да изпадне в сходна ситyация и всеки трябва да си носи последствията от нея. Ако има изключение, то то се решава в съда.. с факти и доказателства. Но не мога да толерирам носенето и употребата на оръжие.., по простата причина, че всеки един от нас е изпадал в състояние на афект, или е бил жертва на насилие и това не е начина за отстраняване на проблема. Интересно ми е ако се докаже вина, и зъболекаря иде в затвора, дали би съжалявал, че е притежавал пистолет?..мога само да предполагам..

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Яну 2011, 17:02

Вярно, че е мътна и кървава според нашето законодателство... но и няма шанс да разбереш какви са намеренията на кретена отсреща дето със засилка ти влиза в зъбите. Единствения проблем, който аз виждам е, че май зъболекаря е гръмнал бакшиша в гърдите след като оня го е оставил на земята, вместо да го пуцне примерно в крака... това също е въпрос на самодисциплина и самоконтрол - да не превишаваш неизбежната самоотбрана. Абе отнесох се...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 12 Яну 2011, 18:00

Баси колко разгорещена дискусия за някаква обикновенна простотия. Че даже и анкета има, кой бил прав в ситуация дето двама тъпоумника се срещнали и се пробвали да се избият. Единият кара такси без книжка, има над 60 акта и слиза да се бие с всеки срещнат, пък другият се разхожда с незаконен патлак и жена въоръжена с метална тръба и се опитал да застреля другия същия като него идиот. И тука вече четири страници кой бил прав. Ми много просто - никой. И двамата са за съд.

Обаче тъжното е че за съжаление е пълно с такива олигофрени, без капка акъл в главата с мислене като на първобитни хора, които заради цялата тази анархия в държавата се опитват да правят и те каквото си искат. И още по-лошо, че масово останалите едва ли не симпатизират и се радват като някой се опита да убие друг подобен нему му на улицата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 12 Яну 2011, 18:02

Maverick_VS написа:
krystal написа:
DanielzZz написа:Не знам кой здравомислещ ще гласува,че не е прав ! :conf:

Аз например. :winky:
Не защитавам таксиметровия, в никакъв слyчай, но и двамата за мен са вандали, които са расли в гората. :conf:

Аз също гласувах, че не е прав... :confused: . Казах си мнението в другата тема, ама хайде и тук - за мен да стреляш по невъоръжен човек, и то в гърдите, е недопустимо :confused: ! Всеки човек при вида на пистолет ще се отдръпне най-малкото, пък да не говорим, ако се произведе изстрел - така че за мен, щом е било абсолютно необходимо да вади пистолет, е могло да стреля или във въздуха, или в краката :winky: . Това дето е стрелял в гърдите си е чист умисъл за убийство...и то с незаконен пистолет - дано поне един такъв лежи в затвора, че много каубои станаха :confused: . Но по всяка вероятност ще го осъдят условно...Хубавото от цялата история е, че няма жертви и тоя никога повече няма да се докопа законно до оръжие :|

:yes:

И alx, не си обективен като "драматизираш" така нещата - да бие жена ти, майка на децата ти и т.н., просто защото не си присъствал на случката, за да знаеш дали е бил жената ;). Да не говорим, че четох някъде из всичките статии, че жената е слязла с метална тръба и го е удряла, а той само я е бутнал :confused: . Така че версии много и след като не сме били преки свидетели такива драматични изказвания май не са нужни ;).

За мен най-правилната позиция и най-точното мнение в темата, към което се присъединявам е:

msi200 написа:Не съм бил там - не мога да преценя.
Да не се случва на никого такава ситуация.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Яну 2011, 18:12

krystal написа:Много неща могат да станат, с твоя пример.."АКО", но ако си един yравновесен човек, винаги ще излезеш от ситyацията, без намесата на оръжие.

от твоята "женска" гледна точка - може и да е така защото ако и да сме ориенталска държава повечето мъже се замислят преди да посегнат на жена... но ако си мъж- има положения от които се излиза само с физическа разправа... особено като на ганьо му падне пердето пред второ-сигналната система.

моето лично мнение е че ако видя че мога да бъда лошо контузен/набит/изобщо нещата да не се развият в моя полза и имам огнестрелно оръжие- ще го използвам. а ако в колата ми е семейството ми- самото излизане на другия от колата и показването на агресия (дори без да ме пипне) би довело до страшни усложнения за излизащия.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 12 Яну 2011, 18:14

Тук въпросът е много тънък и спорен...като се почне от управлението и държавата, та се стигне до етика, морал, възпитание и манталитет на самия индивид. Истината е винаги някъде по средата. Но каквото и да си говориме, човешкият живот е над всичко. Това може да се случи не само между таксиметров шофьор и зъболекар, но и на всеки един от нас в подобна дадена ситуация. И какво трябва да вадиме пищова и който оцелее...
Но ето за доктора, убиеца на Гери, не ме е срам, казвам си, убивам го от раз, защото истината е, че ако чакаме съд и присъда нищо няма да излезе.
Но за една свада на пътя, мисля, че на всеки се е случвало, да се стига до стрелба е нагло.

П.С. Виждам, че пред клавиатурата и компа всички сме Рамбовци, ама в реалността много ме съмнява, още повече ако живееш в бяла държава и знаеш какво ще последва след подобно действие, освен ако не си някой психо.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Яну 2011, 18:18

vankatagsi написа:И alx, не си обективен като "драматизираш" така нещата - да бие жена ти, майка на децата ти и т.н., просто защото не си присъствал на случката, за да знаеш дали е бил жената ;). Да не говорим, че четох някъде из всичките статии, че жената е слязла с метална тръба и го е удряла, а той само я е бутнал :confused: . Така че версии много и след като не сме били преки свидетели такива драматични изказвания май не са нужни ;).

За мен най-правилната позиция и най-точното мнение в темата, към което се присъединявам е:

msi200 написа:Не съм бил там - не мога да преценя.
Да не се случва на никого такава ситуация.

човек винаги трябва да бъде на някоя страна. не може да нямаш отношение взето дори от малкото което знаеш. а това което се знае със сигурност е че бакшиша е слязъл първи да налита на бой. от там дали жената го е била с метална тръба или е извадила картечница и го е направила на швейцарско сирене е без значение. на агресията се отговаря с асиметрична агресия за да няма рецидив.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата