БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Модератор: Общи модератори
			53 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4

- acho.rs
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: БМВ сваля разхода до 4,1 литра
Защо ти се вижда невъзможно ? Висока тяга , при ниски обороти , дълги предавки ... При 90 км/ч разхода наистина е 3.9л , а това че моментния разход не значи среден , е отделен въпрос  Доказано е че производителите лъжат за градския разход , за извънгр. горе долу може да им се вярва .
 Доказано е че производителите лъжат за градския разход , за извънгр. горе долу може да им се вярва .
ПС: Е46 320Д може да свали разхода до 4,7л а е 10 годишна кола ...

Доказано е че производителите лъжат за градския разход , за извънгр. горе долу може да им се вярва .
 Доказано е че производителите лъжат за градския разход , за извънгр. горе долу може да им се вярва .ПС: Е46 320Д може да свали разхода до 4,7л а е 10 годишна кола ...
- kalkana
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E46 330Ci
На темпомат с 90, напълно постижимо е 4,1 на 100. Съвсем друг въпрос е, че това в реалноста не се случва никога. 

- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Напълно постижимо, но трудно изпълнимо   

Това е при идеални условия:
- няма никой на пътя да те изнервя
- възрастта ти е над 67 години
- жена ти седи до тебе и те бие с нещо по главата при най-лекия усет за ускорение
- пътя е равен с тук-таме надолнища
- не превишаваш ограниченията
- не намаляш скоростта
- не сменяш предавките
- караш на 8-ма
Може да има и още условия, но иначе се докарва тоя разход де 

Това е при идеални условия:
- жена ти седи до тебе и те бие с нещо по главата при най-лекия усет за ускорение
- не превишаваш ограниченията
- не намаляш скоростта
- не сменяш предавките
- караш на 8-ма
Може да има и още условия, но иначе се докарва тоя разход де

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- didite_bg
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
- ivapenkova
- Потребител
- 

- Кара: BMW 325
Петото поколение на луксозната лимузина на BMW 7-а серия стана още по-стабилно със системата xDrive, а луксозният М пакет добави повече глезотии.  
Най-големият и луксозен баварец е стабилен като танк на всякакви пътища със задвижването 4х4 и вече спокойно може да оставите лъскавата машина в ръцете на шофьора. В този случай обаче няма да останете равнодушен не защото ще ви е неудобно на огромните кресла отзад, а защото скоро ще ви засърбят ръцете да се изкефите на мощта на бавареца.
BMW 750i xDrive определено предизвиква приятни емоции от най-висша класа при въртенето на "геврека". Електронно контролираната система за задвижване на четирите колела xDrive на BMW за първи път бе вградена при 750i и 750iL. Късата и дългата база се задвижват от един и същи агрегат - Bi-тurbo V8 бензиновия двигател с мощност от 407 коня
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,9 секунди, а средният разход на гориво при комбинирано каране е 9,4 л на 100 километра. Емисиите на CO2 са само 219 г/км.

Най-големият и луксозен баварец е стабилен като танк на всякакви пътища със задвижването 4х4 и вече спокойно може да оставите лъскавата машина в ръцете на шофьора. В този случай обаче няма да останете равнодушен не защото ще ви е неудобно на огромните кресла отзад, а защото скоро ще ви засърбят ръцете да се изкефите на мощта на бавареца.
BMW 750i xDrive определено предизвиква приятни емоции от най-висша класа при въртенето на "геврека". Електронно контролираната система за задвижване на четирите колела xDrive на BMW за първи път бе вградена при 750i и 750iL. Късата и дългата база се задвижват от един и същи агрегат - Bi-тurbo V8 бензиновия двигател с мощност от 407 коня
Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема едва 4,9 секунди, а средният разход на гориво при комбинирано каране е 9,4 л на 100 километра. Емисиите на CO2 са само 219 г/км.
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
kriso85 написа:Alex_GT3 написа:Купете си новия брой на Ауто Билд. Там има статийка отделена за този автомобил и градско в София в продължение на 250 км дава разход от 5,3 на 100, От София до Пловдив по магистралата със средна скорост 130 - 4,4 на 100, а извънградско със скорост 90 км в час дава 3,7 на 100. Говорим за кола, която е 1.5 тона, със 163 к.с. и 380 НМ, предлага 5 места и достатъчен комфорт и е на напълно прилична цена ! Нямам нищо против, следващата ми кола да бъде точно тази

Кажи верно че от M3 CSL ще се качиш на тая умряла печка
Тия 3.7 литра са на спускане
Да, сляза не! Но като 2-ра кола, бих карал нея повече по обясними причини.
- HackeD
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: E92 330D
Браво, браво много икономични коли почнаха да правят  

а бе колеги аз с моето Е30 324тд съм свалял до 5.6 ама то трябва много да го галиш бе.....не енормално

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
- 

- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не се съмнявам, че този разход е напълно постижим, но тук в БГ много рядко ще се намери път, подходящ за целта.

- Seraph
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Склонен съм да вярвам, защото съм постигал моментен разход от 6л/100км с Е36 320и '94, на 5-а предавка, с 50км/ч в градски условия, по права и равна отсечка, без други участници в движението 
То е ясно, че е по-добре човек да се сдобие със стандартно по-икономичен автомобил, вместо да се прави на специалист по икономия на гориво
Аз съм виждал човек, който кара, спазвайки ограниченията, но постоянно намалява и ускорява (агресивно) и прави изпреварвания, а с такъв начин на каране извън града, колкото и равен да е пътят, колкото и наклони надолу да има и какъвто и да му е автомобилът, той по-нисък разход на гориво няма да успее да постигне, така че, на първо място остава стилът на шофиране и особеностите на населеното и извъннаселеното място, в което се придвижва един собственик на БМВ

То е ясно, че е по-добре човек да се сдобие със стандартно по-икономичен автомобил, вместо да се прави на специалист по икономия на гориво

Аз съм виждал човек, който кара, спазвайки ограниченията, но постоянно намалява и ускорява (агресивно) и прави изпреварвания, а с такъв начин на каране извън града, колкото и равен да е пътят, колкото и наклони надолу да има и какъвто и да му е автомобилът, той по-нисък разход на гориво няма да успее да постигне, така че, на първо място остава стилът на шофиране и особеностите на населеното и извъннаселеното място, в което се придвижва един собственик на БМВ

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
		Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
- GeorgiMarinov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F80 M3 Competition
- Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT
пътища има, шофьори има ли   

аз съм правил 5,4л/100 със 320д 177к.с. 09г.

аз съм правил 5,4л/100 със 320д 177к.с. 09г.
- acho.rs
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

и друго тире
- си вегитарянец

- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
- 

- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
 E60 N52B30
 Е46 M43B19TU
 E36 M43B18
Според мен не е преувеличен много този разход. Зависи най-вече от шофирането, ако не раздаваш ''яко газ'' съм сигурен, че разхода ще е от порядъка на 5, дори може би и под 5... 
И наистина няма да се учудя защото преди 2 дни засякохме Мерцедес Е290 Д и на магистрала го свалихме на 5.3л/100км , а няма място за сравнение, доста стар автомобил, по-голям и по-тежък...
Така, че както учудващо има 320д да гори 5л...
Все пак нали това се търси вече, икономия и по-малко емисии.
Пък някой споменаха разхода на нашите любими е36-ци, за мен не е прекалено голям в сравнение с автомобили от този клас, на тези години... ама да не се отклоняваме от темата
Друг е въпроса обаче кой ще кара тази кола с 90-100 км 

Лично аз не бих
А между другото колега Seraph, четох на няколко места, че при изпреварване е по-икономично да се ускорява бързо, а не плавно, при плавното ускорение се подава по-малко гориво ама за повече време и разхода съответно е по-висок, по-добре е да изпреварваш на пълна газ и след това да върнеш газта от колкото да ускоряваш плавничко.

И наистина няма да се учудя защото преди 2 дни засякохме Мерцедес Е290 Д и на магистрала го свалихме на 5.3л/100км , а няма място за сравнение, доста стар автомобил, по-голям и по-тежък...
Така, че както учудващо има 320д да гори 5л...
Все пак нали това се търси вече, икономия и по-малко емисии.
Пък някой споменаха разхода на нашите любими е36-ци, за мен не е прекалено голям в сравнение с автомобили от този клас, на тези години... ама да не се отклоняваме от темата

Друг е въпроса обаче кой ще кара тази кола с 90-100 км

Лично аз не бих

А между другото колега Seraph, четох на няколко места, че при изпреварване е по-икономично да се ускорява бързо, а не плавно, при плавното ускорение се подава по-малко гориво ама за повече време и разхода съответно е по-висок, по-добре е да изпреварваш на пълна газ и след това да върнеш газта от колкото да ускоряваш плавничко.
zonev316 написа:а бе колеги аз с моето Е30 324тд съм свалял до 5.6 ама то трябва много да го галиш бе.....не енормално
Кое не е нормално, да сравняваш 30 годишна кола с нова или кво? Колкото до тея дето 'не знаели' как са щели да я карат толкова бавно, еми хората днешно време 160 коня ги смятат за съвсем нормално, а не за супер бегачка дето не може влезе в пътя.

То за това бмвтата не са само 320Д, а има и други означения за други типове каране, а тея дето искат много да върви и да са върти и малко да харчи, най-добре е да почнат само да се возят.

53 мнения
			 • Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4