и понеже си говориме за битките по пътищата...
Модератор: Общи модератори
Re: и понеже си говориме за битките по пътищата...
krystal написа:Сега ще видите вие, като вземат всички таксиджии по едно оръжие, особенно ако следваме и вашата логика за самозащита..
И изобщо нахъсвайте се, това не води до нищо добро.
Гери, ти да не караш такси по нощите?

много лично ги приемаш нещата...а и с тоя подпис все едно си тръгнала на адрес с жълтата кола

То т'ва е целта. Всички да си вземеме по един патлак и никой да няма куража да го вади, щото ще знае, че и другия ще му извади и ще настане сеч.
И като няма вадене на патлаци, като стане нещо на пътя, ще излезнат и ще се разберат като хора...
Ма даже и аз не си вярвам на това което пиша
И като няма вадене на патлаци, като стане нещо на пътя, ще излезнат и ще се разберат като хора...
Ма даже и аз не си вярвам на това което пиша

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
alx написа:(bubsa) написа:Прав си,НО всеки си преценява шансовете преди да се забърква в глупости,нали?Доктора не си е седял мирно и тихо и бакшиша да го е подпукал е така за кеф![]()
А ти как постъпваш?Правиш се безразборно на играч и като видиш че ще се яде дървото вадиш пищова и стртеляш ли?
Не знам,може аз да съм луд,но си мисля че ситуацията не е била на живот и смърт.И само заради това че с ПЪРВИЯ изстрел е стрелял не къде и да е ами в гърдите си заслужава затвора!
мисълта ми беше, че които излезе първи от колата с агресивни намерения- си го търси. от там я камилата я камиларя. решиш ли да излизаш да се саморазправяш трябва да си готов да си отнесеш последствията. стой си в колата и няма да има ексцесии.
за правенето на играч- пак- въпрос на принцип- ако съм направил някоя боза на пътя и излезеш да ме биеш а аз си седя в колата- виж по-горе. _никой_ не може да се саморазправя с мене когато това е в ущърб на моето физическо здраве. ако аз не съм те контузил (или имам сериозно намерение да го направя)- ти нямаш право да ме контузваш. всеки като го спазва това правило и... няма да има изобщо контузени защото няма да има инициатори.
за предупредителния изстрел- често няма време за такъв. особено ако чакаш да се стигне до там че всяка секунда е ценна. аз съм лично на принципа че стигне ли се до там да се произвеждат изстрели (демек оръжието е видяно и онзи продължава)- решението дали искаш да го отстреляш този срещу тебе вече е взето.
същата работа и със втория изстрел- ако нещо/някой си е заслужавало да бъде гръмнато веднъж- определено си заслужава да бъде гръмнато повече от веднъж. това е заучено положение.
За първи път ме караш да се съмнявам в мъдростта ти с част от мнението ти

Последна промяна (bubsa) на 12 Яну 2011, 21:14, променена общо 1 път
alx написа:а, не така. ако таксиджията излезе с оръжие а аз си седя тихо в колата и не излизам и дори да имам оръжие не го вадя щото вече няма смисъл (онзи ми е до вратата примерно)- дали мислиш че ще има стрелба?
простичката идея е че оръжието е "в правото си" само когато е използвано от защитаващия се. иначе когато е използвано от "нападащия" се лежи в затвора доживот. по тази логика всякакво "нахъсване" е противопоказано.
alx, а моята простичка идея е, че е недопyстимо да боравиш с нещо, което не знаеш как се ползва и на всичкото отгоре нямаш това законово право.
zazomazo написа:Гери, ти да не караш такси по нощите?![]()
много лично ги приемаш нещата...а и с тоя подпис все едно си тръгнала на адрес с жълтата кола
Зазо хвана ме

Разбира се, че не..днес дори един таксиметров така нагло ме засече (не само мен, но при мен стана спречкването), че ако имах оръжие, сигyрно щях да го застрелям.

Абстрахирам се от това, предразсъдъците не водят до нищо добро. Ако ситyацията е междy двама зъболекари примерно, сигyрна съм, че анкетата щеше да е с дрyг наклон.
Последна промяна krystal на 12 Яну 2011, 21:15, променена общо 1 път
бубса- съжалявам ако не мислиш като мене. то вярно че моя мозък е промит малко по-различно, но мисля че всеки свободен себеуважаващ се човек трябва да мисли по подобен начин. другото е... робски манталитет.
гери- бъркаш дисциплините - ако някой иска да ме контузи аз ще използвам всичко което е на мое разположение (легално и нелегално) за да го неутрализирам. от там дали ще го стрелям с незаконен пистолет, рпг или танк е все едно... след това нека ме съдят за употреба на нещо което не притежавам законно- мисля, че по-малко ще ме заболи от присъдата
по въпроса с незнаенето как се борави- зъботехника му е вкарал първия изстрел.. мисля, че като за незнаещ е добре. разбира се по-добре щеше да бъде 2 в тялото и един в главата но.. не придирям...
гери- бъркаш дисциплините - ако някой иска да ме контузи аз ще използвам всичко което е на мое разположение (легално и нелегално) за да го неутрализирам. от там дали ще го стрелям с незаконен пистолет, рпг или танк е все едно... след това нека ме съдят за употреба на нещо което не притежавам законно- мисля, че по-малко ще ме заболи от присъдата

по въпроса с незнаенето как се борави- зъботехника му е вкарал първия изстрел.. мисля, че като за незнаещ е добре. разбира се по-добре щеше да бъде 2 в тялото и един в главата но.. не придирям...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:бубса- съжалявам ако не мислиш като мене. то вярно че моя мозък е промит малко по-различно, но мисля че всеки свободен себеуважаващ се човек трябва да мисли по подобен начин. другото е... робски манталитет.
Ей заради тези причини искам да отида да живея в САЩ!
П.П.: Всеки, които посегне на най-близките ми, може да знае, че последствия ще го настигнат. Дето викаше Бойко преди да го изберат, "Аз гарантирам!"
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
Alx струва ми се че малко грешно разбираш самоотбраната!Не може някой да ме провокира до такава степен че да изгубя контрол и като види че изяжда шамарите да извади пищова просто така и да ме гръмне,не се връзва така 

на мен пък ми се струва, че ти малко грешно разбираш правото си да раздаваш шамари наляво-надясно
ако изхождаме от въпросната ситуация мислиш ли, че това, че някой те е засякъл на пътя ти дава правото да слезеш и да раздаваш правосъдие?

ако изхождаме от въпросната ситуация мислиш ли, че това, че някой те е засякъл на пътя ти дава правото да слезеш и да раздаваш правосъдие?

(bubsa) написа:Alx струва ми се че малко грешно разбираш самоотбраната!Не може някой да ме провокира до такава степен че да изгубя контрол и като види че изяжда шамарите да извади пищова просто така и да ме гръмне,не се връзва така
разбира се че се връзва- проблема е че както ти написах по-горе - нямаш идея някой дали ще ти раздаде само шамарите или ще те рита по главата половин час докато спреш да мърдаш. затова - без експерименти за моя сметка. ако ти имаш глупоста да тръгнеш да се саморазправяш с мене- аз ще го отиграя по най-сигурния за мене начин да не ме контузиш.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
zazomazo написа:на мен пък ми се струва, че ти малко грешно разбираш правото си да раздаваш шамари наляво-надясно![]()
Ооооо далече съм от мисълта че имам право да раздавам каквото и да било на които и да било!
Зависи как ме е засякъл и след моята реакция как реагира той,ако се извини ОК,а ако изнаглее и ме нахрани съм способен да се разправяме и поедно време им бях хванал цаката.Вместо побоища ги полазва 40 тонен камион

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
alx написа:(bubsa) написа:Alx струва ми се че малко грешно разбираш самоотбраната!Не може някой да ме провокира до такава степен че да изгубя контрол и като види че изяжда шамарите да извади пищова просто така и да ме гръмне,не се връзва така
разбира се че се връзва- проблема е че както ти написах по-горе - нямаш идея някой дали ще ти раздаде само шамарите или ще те рита по главата половин час докато спреш да мърдаш. затова - без експерименти за моя сметка. ако ти имаш глупоста да тръгнеш да се саморазправяш с мене- аз ще го отиграя по най-сигурния за мене начин да не ме контузиш.
Искаш да кажеш че ако се спречкаме по някаква причина и аз сляза от моята директно ме

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
zazomazo написа:на мен пък ми се струва, че ти малко грешно разбираш правото си да раздаваш шамари наляво-надясно![]()
именно, това е проблема

няма значение кой е сумист, дрогиран, каращ по-тежка кола и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
А тия пък дето ще лежат в бг затвор дупе да им е яко, буквално
what a helluva ride
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Някои неща забравят колегите от филма
1 во-кой мъж не се е бил( за съжаление предимно пиян или за други глупости),защо всички тръгват с идеята ,че от един шамар ще умрат,осакатеят или да пази Господ други персонални апокалипсиси..
2ро-повечето забравяте (Алх може би отдавна не е виждал наживо) ,че немалка част от хората с оръжие тук са си хора от тъмната страна на живота,а и не малко от тях са по-няколко в кола-легендарните черни Г(ей)
-класи,С-класи и т.н...-тогава как ще се отбранявате?
-а и такива хора знаете колко ще му мислят и колко ще ги хване правосъдие после..
3то-ако стреляш по нападателя,а уцелиш минувач?Или ако извадиш пистолет,а ти трепери ръчицата от страх-имам 2ма познати,които ходят с разрешения размер наистина малки джобни ножчета,но единия по-добре да не го вади,че ще му го сложат някъде
,а другия вероятно ако го видите кога го вади..-вече и ще го усещате..някъде по тялото си
С една дума-всяка жаба да си знае гьола-някои могат да ползват огн оръжие -достатъчно необходимо им е и са зрели,уравновесени и смели,а другите трябва да мислим други варианти,доколкото има..
П.П. при сбиване(бях млад,беше отдавна
)-за един разкървавен нос ми извадих дюнерски нож
-не съм бил в клетка-тоест-логично - избягах!
-знам,че не винаги може да се бяга,за това най-добре да се мисли преди глупостта да стане- в случая какво щеше да стане със заъботехника,ако се беше заключил в колата?

1 во-кой мъж не се е бил( за съжаление предимно пиян или за други глупости),защо всички тръгват с идеята ,че от един шамар ще умрат,осакатеят или да пази Господ други персонални апокалипсиси..
2ро-повечето забравяте (Алх може би отдавна не е виждал наживо) ,че немалка част от хората с оръжие тук са си хора от тъмната страна на живота,а и не малко от тях са по-няколко в кола-легендарните черни Г(ей)

3то-ако стреляш по нападателя,а уцелиш минувач?Или ако извадиш пистолет,а ти трепери ръчицата от страх-имам 2ма познати,които ходят с разрешения размер наистина малки джобни ножчета,но единия по-добре да не го вади,че ще му го сложат някъде

С една дума-всяка жаба да си знае гьола-някои могат да ползват огн оръжие -достатъчно необходимо им е и са зрели,уравновесени и смели,а другите трябва да мислим други варианти,доколкото има..
П.П. при сбиване(бях млад,беше отдавна

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:.......
за това най-добре да се мисли преди глупостта да стане- в случая какво щеше да стане със заъботехника,ако се беше заключил в колата?
дамм...добре е да се мисли преди глупостта да стане...и в тоя ред на мисли какво щеше да стане с бакшиша, ако не беше слязъл да се бие?