Как ставате рано сутрин... ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Как ставате рано сутрин... ?

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Яну 2011, 10:30

Ей това е голям проблем... Имаше тема как да заспим, нека направя и една дискусия как да се събудим... Кажете различни трикове/методи и т.н. - кой-как се събужда...
Аз лично си навивам около 10 аларми на телефона (буквално) и въпреки това не рядко се успивам, че и не ги чувам... В съня си ги изключвам и до там :mhihi: :kuku:
Ама тоя проблем сигурно идва и от там, че лягам късно :dunno: Все си казвам, че ще пробвам да лягам по-рано, ама преди 1-2 не мога да легна :confused: А от една седмица лягам 6-7 сутринта :mhihi: И ставам 4-5 следобед :mhihi: А в момента даже не съм лягал :mhihi: , ама това ми е метода за обръщането на биологичния часовник, че бях легнал в 5 и няма заспиване (вчера легнах 8 и просто днес нямаше шанс да се заспи) и така... Ще стискам зъби до довечера, лягам рано, ставам рано и готово :mhihi:
Тоя метод съм го правил не веднъж, наистина действа, ако някой има такъв проблем - нека опита :yes:
П.С. Към модераторите - Надявам се няма проблем за такава дискусия, все пак какви ли не теми има, а т'ва си е един голям проблем - ставането сутрин рано :dunno: :yes:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Re: Как ставате рано сутрин... ?

Мнение от kOnPuBkA » 13 Яну 2011, 10:39

Познавам хора с твоя "проблем" и честно казано ми е необяснимо това състояние... как може да не чуе човек n на брой аларми, ама явно се случва...

Иначе ставам перфектно.. Доста често се будя сама рано, рано... към 7 да речем, а когато трябва да стана в определен час- алармата на телефона и на първото "звън" съм я чула, изгасила и станала. Нямам нужда от време за разсъннване, протягане и т.н. процедури... Кафе също не пия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Имаше една джаджа за такива като теб дето изключват телефона и продължават да спинкат сладко, сладко.... ЦЪК :mhihi: :mhihi: :mhihi:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Яну 2011, 10:42

Преди време имах известен проблем с лягането, а после и със ставането. В момента обикновено се будя няколко минути преди да е звъннал телефона, разсънвам се набързо и подхващам лоста в коридора и ластиците :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 13 Яну 2011, 10:45

ставам трудно .. без да се поизлежавам малко, да се поразстегна не мога ... като цяло мразя ранното ставане няма значение дали си лягам рано или късно... сутрин много ми се спи. Кафе пия задължително .. по няколко на ден иначе заспивам. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Яну 2011, 10:45

Аз рядко ставам след 9 дори и в почивен ден.
Обикновено се събуждам към 7.30 без часовници и аларми
Ако трябва да ставам по рано си навивам алармата - достатъчна ми е.

В ученическите години имах проблеми със заспиването и висенето до 5 часа на компа , но с времето изчезват.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 13 Яну 2011, 10:46

kOnPuBkA написа:... а когато трябва да стана в определен час- алармата на телефона и на първото "звън" съм я чула, изгасила и станала....

Бавно ставаш- аз не му давам и да писне телефона, просто още вибрацията ме събужда и го спирам :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Установил съм само едно- ако НЕ се събуждаш лесно, а ти трябват 10 аларми спасение просто НЯМА и редовно закъсняваш за някъде...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 13 Яну 2011, 10:47

Основният ти проблем е, че не ходиш на работа и имаш прекалено много свободно време :D .И аз по прицнип супер трудно заспивам, колкото и да съм изморен и още по-трудно ставам, но с постоянно работно време през седмицата 8:30 до 18:00 колкото и да е успявам да поддържам нормален режим. Иначе преди като бях студент и първите 1-2г. не работех, режима ми беше точно като твоя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 13 Яну 2011, 10:48

е, извинявай ... няма нищо по-хубаво да си поспиш до късно в неделя и да се излежаваш до обяд .. а ако някой донесе и закуска в леглото :mhihi:

а да допълня ... не се успивам или е мнооого рядко :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Яну 2011, 10:49

kOnPuBkA написа:ла, изгасила и станала. Нямам нужда от време за разсъннване, протягане и т.н. процедури... Кафе също не пия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Имаше една джаджа за такива като теб дето изключват телефона и продължават да спинкат сладко, сладко.... ЦЪК :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Тая джаджа ми изглежда интересна
"Има, разбира се, малка опасност при полета си перката да подстриже цветята, ако имате такива или при приземяването си да падне на главата ви, което поне ще ви разбуди напълно (или ще ви прати в безсъзнание). А ако сте от тези, които спят с широко отворен прозорец, може да се окажете тичащ да я търсите по улицата в делириум тременс, разлайвайки уличните псета."
:mhihi: :mhihi: Мислех да си направя подарък, ама гледам, че е изчерпан... А и т'ва летящото да не изпочупи 'що тънки стъкла има по секцията и т.н. :paranoid: :mhihi:
-----------------------------------------------------------------------
bum_bum написа:Преди време имах известен проблем с лягането, а после и със ставането. В момента обикновено се будя няколко минути преди да е звъннал телефона

Това ми се е случвало няколко пъти... и много съм се кефил :mhihi: (просто 'щото става твърде рядко, а и като се знам какъв съм - ми изглежда невъзможно :mhihi: )
-----------------------------------------------------------------------
Преди години като ученик си навивах телефона и го оставях на достатъчно близо, за да го чуя, но и на достатъчно далеч, за да не го стигна и да го изключа докато спя :mhihi: Мииии имаше ефект първите няколко пъти... После явно съм му свикнал и въобще съм го оте*авал :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 13 Яну 2011, 10:54

uCnaHeTcA написа:
Тая джаджа ми изглежда интересна
"Има, разбира се, малка опасност при полета си перката да подстриже цветята, ако имате такива или при приземяването си да падне на главата ви, което поне ще ви разбуди напълно (или ще ви прати в безсъзнание). А ако сте от тези, които спят с широко отворен прозорец, може да се окажете тичащ да я търсите по улицата в делириум тременс, разлайвайки уличните псета."
:mhihi: :mhihi: Мислех да си направя подарък, ама гледам, че е изчерпан... А и т'ва летящото да не изпочупи 'що тънки стъкла има по секцията и т.н. :paranoid: :mhihi: .......

Те ще заредят пак от джаджата, а пък колкото до цветята и стъклата, не ми се струва опасна... Виж ако ти се пльосне на главата, може да е кофти :mhihi:

ms написа:
Бавно ставаш- аз не му давам и да писне телефона, просто още вибрацията ме събужда и го спирам :mhihi: :mhihi: :mhihi: .....

Стеф, вибрациите са ми на други уреди, на телефона нямам :mhihi: :mrgreen: Затва чЕкам да звънне...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 13 Яну 2011, 11:19

Аз пък като ставам в 7 30 за работа си навивам телефона в 7. Около половин час ми е нужен да се разсъня иначе не мога да стана. Ако стана изведнъж после ми е криво всичко. А има дни в които едвам изкарвам до 21 22 часа буден :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Яну 2011, 11:24

През седмицата ставам адски трудно,но веднъж стана ли съм бодър.Винаги се събуждам минута преди алармата,винаги.През почивните дни ставам рано,не обичам да спя.Случвало ми се е да си легна в 5 и да стана в 9 абсолютно бодър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 13 Яну 2011, 11:42

Ставам като ме заболят кокалите от лежане и ще ми се пръсне меУра.
ПП: след малко лягам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 13 Яну 2011, 11:50

Ставам обикновено няколко минути преди алармата ми да звънне, иначе в зависимост от това в колко съм си легнал се събуждам без проблем докъм 10 всеки ден.
Дори миналата година в продължение на някоко месеца се будех всяка сутрин между 8:10 и 8:20.
Всичко си е до вътрешна нагласа.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 13 Яну 2011, 11:56

Ставам без проблеми, стига да знам, че трябва да върша нещо. Ако ме чака пътуване, на което ми се ходи много, ставам минути преди алармата. Но ако пък знам, че е почивен ден... мога да спя до откат.
Между другото iPhone имат приложение алармен часовник, който за да бъде спрян, изисква решаване на логическа задача. Много ефектно - не можеш да изключил алармата в съня си. :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата