За чистачната течност и вредите от нея !?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Re: За чистачната течност и вредите от нея !?

Мнение от Chapai » 13 Яну 2011, 11:16

Тъй като първака не се консумира , а ми се събират няколко литра годишно ( 1L на 100L домашна) го ползвам за чистачките...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е(90)335I
Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников

Мнение от OxoBoxo » 13 Яну 2011, 11:28

Ето извадка от страницата н а приста ойл, някой пробвал ли е тяхната течност да даде мнение:
"Стъклоизмиващите устройства на автомобилите са конструирани да използват специални течности, почистващи предното стъкло и осигуряващи видимост на водача при управлението на превозното средство.
Въпреки че употребата на вода изглежда логична /освен през зимата/, вместо значително по-скъпите продукти, наречени течности за чистачки, това не е съвсем правилно.
Водата и проблемите, които може да причини:
- Както знаем, водата бива твърда и мека, тоест e неблагоприятна предпоставка за образуване на котлен камък и запушвания;
- Водата е корозионно активна, а корозията е много опасен враг;
- Водата замръзва при 0оС, като този процес е съпроводен и с обемно разширение;
- Водата няма добри измивни свойства – пример за това е „способността” и да се справи с органичните замърсители (мухи, насекоми). Размазването им води до загуба на видимост.
Резонен е въпросът: Какво представляват течностите за чистачки?
Отговорът: Течностите за чистачки, включително и продуктите “Приста”, се произвеждат на база денатуриран етилов алкохол. Добавят се и подходящо подбрани емулгатори, смазочни компоненти, боя и ароматизатори.
Има ли „ментета” на пазара?
Всеки един продукт може да крие рискове, ако е със съмнителен произход. Един от начините за производство на такъв вид продукти е този, при когото се използва база от метил или метанол. Важно е да се знае, че метилът е токсичен и не се допуска употребата му като съставка, въпреки значително по-ниската му цена! Има производители обаче, чиито продукти са с подозрителен произход, много приятен аромат, прикриващ вредната съставка и разбира се, много изгодна цена. Не трябва да търсим най-ниската цена.
Какво представлява този метилов спирт?
Метилов спирт или метанол - това е безцветна отровна течност, която се получава при суха дестилация от дърво или чрез окисляване на метан. Неслучайно метанолът е забранен за употреба в състава на течните битови химични препарати с Наредба №35 от 1 септември 1995 г. на здравното министерство.
Защо се злоупотребява?
- Заради печалбата!!!
- А здравето?! Евтиното излиза скъпо - тази поговорка е в пълна сила.
- Разликата между литър етанол и същото количество от отровната течност в цената е близо 3 пъти.
Какво приложение имат течностите за чистачки?
Предназначени са за запълване на резервоарите към чистачките на автомобилите. Използват се за почистване на автомобилни стъкла. Благодарение на активните почистващи агенти, течностите за чистачки бързо и безпроблемно отстраняват всякакви замърсявания, намаляващи видимостта, като остатъци от насекоми, прах и други."

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Яну 2011, 11:46

Течността на ЕКО е същата "ракия".... като пръсна дори веднъж и после трябва да проветрявам... направих тая грешка веднъж, никога повече... и то не за да спестя някой лев, ми беше "под ръка" като зареждах веднъж... сега взимам от Mitaka7 от тая немската или на BMW и пръскам...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 13 Яну 2011, 12:02

Значи вече ще знам от къде да си купувам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 13 Яну 2011, 12:30

между другото Сонакс от 1 литър концентрат съм виждал да продават само в Билла .. на бензиностанциите няма, защото там продават техните измислени течности собствено производство. Пробвал съм течност на Шел ... въобще не останах доволен. Някой, ако знае къде другаде има, да каже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Яну 2011, 12:52

Беше някъде около 97-8 ма година и нямаше чак такова разнообразие от течности за чистачки,пък и не бяхме научени що е то и има ли почва у моята/служебната кола,обаче,ракията струваше некакви дребни монети,и така,паркирам аз в диана бат до една метална бутка за цигари и акохол,зимам 2 бутилки ракия/водка отварам предния капак и ги изливам...по едно време гледам некакъв алкохолик дето се беше подпрел до стената ...гледа жадно и дочувам едно слабо и далееечно ...неееееее..... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Яну 2011, 13:01

DanielzZz написа:Sonax-a май съдържа етилов,така,че е безвреден.

Да не го прочетат само това братята руснаци, че тая течност много бързо ще стане кът по бензиностанциите :drinking: :mhihi:
Иначе по темата-никъде не може да се прочете, че е вложен метанол, но дали наистина не го слагат е съвсем друг въпрос. Не им вярвам особено, откакто си напълних казанчето със зимна течност, дето замръзвала на -20 градуса, а тя замръзна при -15 :banghead: Да ме карат тия хора ракията-първак да хабя, за да не ми замръзва "зимната"течност за чистачки...
Никой не мое ма връне на селу!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 13 Яну 2011, 17:24

тука гледам има от пиле-млеко http://senax.bg/index.php/index/secondl ... brandID/44
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Яну 2011, 17:40

Mollov написа:Течността на ЕКО е същата "ракия".... като пръсна дори веднъж и после трябва да проветрявам... направих тая грешка веднъж, никога повече... и то не за да спестя някой лев, ми беше "под ръка" като зареждах веднъж... сега взимам от Mitaka7 от тая немската или на BMW и пръскам...

НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ОТ ЕКО !!!
Овен , че смърди на спирт , се размазва по стъклото , когато е много студено - пълен боклук !

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Яну 2011, 17:44

Sonax продават в Петролските бензиностанции.

Аз също си правя бъркоч - течност-концентрат, вода и спирт. Действа безотказно. Мухата каца на стъклото, лъзга се, чекне се, чупи си 3 крака и плавно се свлича надолу... :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Яну 2011, 17:47

Максим Ставийски репички да яде :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Яну 2011, 17:50

Chapai написа:Тъй като първака не се консумира , а ми се събират няколко литра годишно ( 1L на 100L домашна) го ползвам за чистачките...

И с патока става...помня едно време на жигулата, бащата слагаше или паток или спирт за горене, квото имаше...

Аз до миналата година, си бях приватизирал едни пръчки, слагат се в газопроводи, да няма хидратообразуване...се тая де, та бяха супер, разтворими са във вода, има гликол и инхибитор на ръжда бяха перфектни...един познат тираджия ми разправяше, че имало и такива пръчки баш за тая работа, но не съм ги срещал тук. Ако някой има инфо да каже.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 13 Яну 2011, 18:48

Аз ползвам ето това.... става
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 13 Яну 2011, 19:06

а вода с малко оцет? :mhihi:
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 13 Яну 2011, 19:08

BMWPetar написа:а вода с малко оцет? :mhihi:

Кисели краставички ли ще правиш? :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата