Ипотека

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Бихте ли взели АПАРТАМЕНТ на ипотека

Да - писна ми давам пари за наем и да сменям жилище през 3 години
44
39%
Не - не ми става роб и спонсор на банката
69
61%

Общо гласове : 113
Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: Ипотека

Мнение от Lenco » 15 Яну 2011, 21:59

acho.rs написа:............

Грешиш никога не съм живял с хазаи, а ти колко ипотеки си плащал.
Писал съм щот плащам, а не разсъждавам като повечето и част от кутийката вече е моя, не само на банката, сега погледнах, че около 10000 евро вече са мои :mhihi: , а наемателите какво имате.
Верно, от малък град съм, Бургас.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Яну 2011, 22:05

Аз моето положение и планове съм ги обяснил в темата ;)
Хубаво си мислиш , че имаш нещо или част от нещо - аз ще ти пожелая докрай да можеш да си го плащаш , защото за сега ти за мен имаш само едно масивно задължение към банката и нищо друго .

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 15 Яну 2011, 22:10

В това си абсолютно прав, няма спор, но ми е кеф, нещо като хазарт за 20 години, доста кураж се иска.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Яну 2011, 22:22

Lenco написа:
acho.rs написа:............

Грешиш никога не съм живял с хазаи, а ти колко ипотеки си плащал.
Писал съм щот плащам, а не разсъждавам като повечето и част от кутийката вече е моя, не само на банката, сега погледнах, че около 10000 евро вече са мои :mhihi: , а наемателите какво имате.
Верно, от малък град съм, Бургас.

Колега, я пробвай да не плащаш няколко вноски да видиш колко са твой тия 10к като дойде съдя изпълнителя. А ако си го купил преди кризата в бума на имотите, не само ,че ще ти го вземат целия, ми ще трябва да си и доплатиш.
Бг банките са големи л''йнари. Имам приятели които патят от подобна схема като тая която описах.
Но наистина друго си е да има какво да оставиш на децата си и в БГ най-ценното нещо е собственото жилище.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 15 Яну 2011, 22:40

Аз искам да ви разкажа една история,реална това се случва на мой колега,човека си искарава по 1500 заплата,оделно баща му е стройтел,и има бригада,моя колега понеже работи на смени,работи и при баща си и докарва по 2500-3000 на месец,жена му е химик и взима 1200 та докарват по около 4000,теглат кредит,пъвите 4 години всичко е супер имат кинти 800 лева кредит не са проблем,обаче идва кризата,съкращават го,баща му нема работа сещате се стройтелството е зле,почва при нас на 800 заплата,обаче,кредита му е във франнкове,франак се вдига и сега плаща по 1050 на месец кредит за апартамент,и той какво ми каза, грам не помислих,за този сценарии,и сам каза по добре под наем за 500 се взиам доста хубав апартамент напълно обзаведен,като те съкратат от работа се връщаш на село,или се местиш,некъде за 250 наем,щото и те паднаха и готово,а като е ипотека си кихаш по 1000 и тва е на банката не и дреме,може да предоговорите и децата ти да плащат ти 40 години те още 20 :mhihi: :mhihi: :mhihi: и така ще го платите 8 пъти :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Яну 2011, 22:52

Lenco написа:В това си абсолютно прав, няма спор, но ми е кеф, нещо като хазарт за 20 години, доста кураж се иска.

Е тук си много прав- това си е хазарт за поне 20г. напред... И точно това не ми харесва- отделно и нямам толкова кураж да се хвана на тази игра де, ама това е друг въпрос...

NStorm написа:Без да претендирам да знам пазара на имоти напоследък (Но пък с това се занимавах 2007-2008) - някой който да споменава за терен и къща да ми каже колко ще му излезе това удоволствие в София или Варна? Защото ми се струва, че терените са малко кът в тия градове, включително и по околните села/квартали...Или пък са толкова скъпи, че ...
По мое мнение в населените места където може да се развива бизнес/ взема добра заплата в БГ са точно 4-5 (да не кажа 1) и в тях възможностите за first time buyer са ограничени до апартамент и нищо друго!

Кой е казал, че е евтино да строиш- дори си е доста скъпо... Евтини терени няма никъде, документите и те струват една торба пари, времето и нервите са много...
Преди време седнах и ударих чертата- ипотека или под наем и да заделям пари за строеж е по-изгодно... Е, изгодно НЯМА- и двете са достатъчно скъпи. Ползата да строиш е само 1- всичко се прави по твой вкус... Е, и не се чудиш какво е качеството на новият ти апартамент- сам строиш и знаеш как го правиш ;) Аз съм го решил за себе си- ще се строи и това е, просто някак си не ми е кеф да съм роб на банката...

А относно first time buyer и купуването на апартамент като единствен вариант... Е няма такова нещо- въпрос на желание е да си купиш к'вото ти е кеф... Един прост пример с познат който е точно този тип- първи имот купува...
Ходи, търси, гледа из Варна апартаменти за около 60к Евро (това преди да се сринат цените) и знаеш какъв е избора- 2-стаен тухла или 3-стаен панел... Е, тогава не си купи, но пък си купи тази есен- 3-етажна къща, 270+кв.м., ново строителство, локално парно, с около декар двор + барбекю и малък басейн, с гараж за 2 коли и обзаведена кухня както той искаше... Само си занесе дрешките, обзаведе и се нанесе... Разбира се не в града- на 25-30км. от Варна, но пък му струваше същите онези 60к Евро- разбира се ипотека, не кеш... По празниците бях на гости и не го чух да се оплаква, че било далеч (а има 2 деца които учат във Варна) или не си заслужавала сделката- напротив, доволен е, че не се набута в някоя кутия...
На такъв имот съм навит за ипотека, но за някоя кутийка от 60-80-100 квадрата- ЗАБРАВИ...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 15 Яну 2011, 22:57

acho.rs написа:
FaceOff написа:
Сондьора написа:
FaceOff написа:И утре и един апартамент ако не можеш да оставиш на детето си, кво му викаш - 'дреме ти на кура' ли??
Лесно се говори когато имаш. Аз от 2 години плащам наем и кръв ми капе от сърцето като знам колко пари съм дал за 'дреме ми на кура'

Колега, а каква кървава капка, ще е да вземеш от банка 150 хил. лв и да връщаш 30г. и децатати, недай си боже, да връщат??
И да ги дадеш наведнъж пак си е голема локва, ма поне нема да плащат те...А теб цел живот ше те е яд :mhihi: :bchug:

В същността си спора е абсолютно безпредметен! Не познавам разумен човек на поне 25 и повече години с малко мозък в главата, който да предпочита цял живот да живее под наем. Просто човек, който казва, че нямало да вземе 150 хил от банката и да ги връща 30 години, или никога не е живял под наем, или все още живее с родителите си. Не мога да разбера, кой ще предпочете да плаща 500 кинта наем, пред това с тези 500 лева да си изплаща собственото жилище. Правилно каза един колега - ами като се пенсионираш??? А дотогава се предполага, че ще си го изплатил, защото да ти дойде акъла на към 30, тамън до пенсия ще го изплатиш. Темата е абсолютно ламерска и пубертетска!

Аз пък не се сещам за някой , който да се изсцепи на последната страница , без да е прочел мнението и това което се дискутира :dummy:
...И от начина ти на изказване май ламера и пубера си точно ти !

Ачо, аз пък не се сещам за дума 'изсцепил' , може би имаш предвид 'изцепил'??
Кое точно от 'начина ми на изказване' те кара да мислиш, че съм пубер?

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 15 Яну 2011, 23:00

Що всички си мислите, че на банката и е кеф да го вземе. Има доста случаи в които банката губи повече от клиента, особено ако е платено на оценител за нереална оценка :confused:
И що да идва съдия за моя, купих го в добър момент за 25000, сега е около 35000, що да не си го продам сам като не мога да плащам.
Там където е купен за 35000, а сега струва 25000 си е проблем, ама и за банката.
Нека пишат хора с роли в тоя филм, папараците по-спокойно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 15 Яну 2011, 23:05

Lenco написа:Що всички си мислите, че на банката и е кеф да го вземе. Има доста случаи в които банката губи повече от клиента, особено ако е платено на оценител за нереална оценка :confused:
И що да идва съдия за моя, купих го в добър момент за 25000, сега е около 35000, що да не си го продам сам като не мога да плащам.
Там където е купен за 35000, а сега струва 25000 си е проблем, ама и за банката.
Нека пишат хора с роли в тоя филм, папараците по-спокойно.

При такава ситуация да, все пак сумата която изплащах не много висока.
Банката рядко се прекарва, но все пак наистина и нея не и е кеф да го взима, мисля ,че имаше един закон според който банката неможе да държи в активите си имот повече от 6 месеца.

Относно ролите в този филм, съм пре благодарен ,че всъщност нямам роля - нямам ипотека и не живея под наем.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 15 Яну 2011, 23:14

BMW_RIDER написа:........

Завиждам ти благородно, това е най-добрия вариант, но не винаги се получава.
Не ми е приятно всеки месец да хвърлям по 8-900лв, щях поне да сменя е21-та с е30 :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2011, 23:15

Ленко, дано това да е ирония за малкия град, щото нито е малък, а цените са на нивото на софийските, ако не и нагоре ;)

аз лично не разбирам тезата по добре за Х години да дам на банката 2У пари и да си мисля, че имам нещо. вместо за X години да дам под наем У пари и останалите У пари да използвам да спечеля 5У. а ако имам 5У е ясно, че хич не стои този въпрос. а местенето си е фактор също, както и на каква възраст си и каква ти е ситуацията.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 15 Яну 2011, 23:25

steeN написа:Ленко, дано това да е ирония за малкия град, щото нито е малък, а цените са на нивото на софийските, ако не и нагоре ;)

аз лично не разбирам тезата по добре за Х години да дам на банката 2У пари и да си мисля, че имам нещо. вместо за X години да дам под наем У пари и останалите У пари да използвам да спечеля 5У. а ако имам 5У е ясно, че хич не стои този въпрос. а местенето си е фактор също, както и на каква възраст си и каква ти е ситуацията.

Пропускаш тънкия момент, че У пари за бизнес ще ти останат в края на периода, демек на към пенсия вече...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Яну 2011, 23:30

не го пропускам този момент. приемам, че наема ти е 2 пъти по-малко от ипотеката за произволен период от време (дори и 5 години да е), както излиза от примерите, които са дали други по-наред в темата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 15 Яну 2011, 23:33

При мен се получи почти 1:1, а и нищо не пречи кат си направиш бизнеса да приключиш с банката по-рано.
Иначе за Големия град не знам дали е ирония, да не започваме ония дълъг спор за провинцията и ........
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 15 Яну 2011, 23:34

steeN написа:не го пропускам този момент. приемам, че наема ти е 2 пъти по-малко от ипотеката за произволен период от време, както излиза от примерите, които са дали други по-наред в темата.

Да де, казваш, че вместо 2У на банката, У за наем и У за бизнес, кога според теб ще разполагаш със сумата У за бизнес за да ги направиш 5У?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата