Горивата и оФците
Модератор: Общи модератори
- kik666
- е34 фенче
-
- Кара: мфили
- Детайли за колата: бензинояд
Re: Горивата и оФците
SKISA написа:1,20лв е цената на едро 71ст е акциза , и на сичко тва +ддс! аре сметайте за днес цената сами! честито на потребителите!
има нема 2.29

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
че вальо-правеца е хиена е ясно ,ма ме кефи акциза и ддс-то ква част от супата са ,дето ни сервират за гориво....!!!
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
SKISA написа:че вальо-правеца е хиена е ясно ,ма ме кефи акциза и ддс-то ква част от супата са ,дето ни сервират за гориво....!!!
е това е истината

то такъв вид протест може да се организира без да е нужно разрешени-от всички форуми по 20-30 човека да сипат за 1лш и кат дойдат новините да ни питат какво праим-и готово 

Десет коли на бензиностанция стигат. Сипваш за двайсе стотинки, палиш, обръщаш, пак сипваш.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тряят само 12 автомобила, и всеки ден за по 5мин. в час пик да блокират орлов мост..после следващото голямо кръстовище и следващото, и те така...никви протести, без да знаят..опъва се чаршафа, кво се иска..и след 5 мин ни няма..и така. Доста последователи ше има после.
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Ха, добре са направили. Само че аз за стотинки и капачката на резервоара нямя да си отворя!
На мен в главата ми е нещо много по-мащабно (което реално ми се струва непостижимо) никой да не зарежда дори стотинка за седмица, та дори и повече. И да ги питам: "И са, к'во правим?" . Но това е доста утопично, но не и невъзможно. Впроса е да им се бъзне гадния монополен баланс. Още си спомням лятото на 2008 когато цената на въшливия 95 беше почти 3,00 лева!? За мен това ще е истински протест поне 2/3 от притежателите на автомобили ДА НЕ ЗАРЕЖДАТ И ГРАМ, поне за седмица. А не, празници са, увеличаваме горивата все пак хората ще пътуват. О, хубаво време! (и пак същото) Спекуланти мазни. 

Колега, напълно възможно и неутопично е. Можем да си направим протеста, примерно тая седмица една туба 25 литра си пълня на бензиностанцията. По тоя начин си събира всеки за месец горивото. Сигурен съм, че ще се спекът, като никой не зарежда за един месец. Макар, че няма да фалира никой.
Re: протест срещу бензиностанциите по Румънски
бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя
а във франция?
в германия заредих на 1.5 евра за литър, сметни ти
за турция да не говорим, там сега сигурно вече е 4 кинта за литър
по принцип тука според мен даже е и сравнително евтин

а във франция?

No bling at the Ring
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
BadAngel написа:бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя![]()
а във франция?![]()
Бате съгласен съм, ама затова говоря в проценти, я виж това 1.5 евро литър какво е за заплата на германец, я виж какво са 2.30 лв с 400 лв на месец?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
И как ги смятате тия 1 лв/л...иначе цената на нефта е висока, долара е висок, нормално да е скъп бензин/нафта.., но не е нормално да ни е толкова висок акциза..
BMW_RIDER написа:BadAngel написа:бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя![]()
а във франция?![]()
Бате съгласен съм, ама затова говоря в проценти, я виж това 1.5 евро литър какво е за заплата на германец, я виж какво са 2.30 лв с 400 лв на месец?
не мисли, че всички дойчета взимат по 10к евро заплата, както там, така и тук си има бедни хора
да не говорим как им седи въпроса с данъците, спазването на законите и т.н.
100% съм сигурен, че ако вземеш да подържаш 1 5-6 годишна кола тук и в германия ще видиш колко е евтино всичко тук
а тези заплати по 400 лв. аз лично не мога да се сетя къде ги дават, не ми давайте примера с учителките, щото те не стига, че взимат повече от тази сума, работят на половин работен ден и то само половината от годината

българия е най-евтината държава за каране на стара, но мощна кола с голям матор

проверете колко е г.о.-то на някое е46 М3 в англия... поне 2000 евра

No bling at the Ring
Ние сме най-оптимистичния форум! Току-що разбрах, как сме по-добре от германците! Нищо напротив, но не го виждам. Нека не коментираме автомобилите - колко е средната заплата в Германия? Колко струва един хляб и килограм среднокачествено свинско там? Само това ми кажете.
Трябва да има протести за заплатите, за акцизите, нещо такова, от този няма да се постигне толкова, колкото може за заплатите примерно.
С това съм абсолютно несъгласен.
Трябва да има протести за заплатите, за акцизите, нещо такова, от този няма да се постигне толкова, колкото може за заплатите примерно.
BadAngel написа:
а тези заплати по 400 лв. аз лично не мога да се сетя къде ги дават, не ми давайте примера с учителките, щото те не стига, че взимат повече от тази сума, работят на половин работен ден и то само половината от годината
С това съм абсолютно несъгласен.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
BadAngel написа:BMW_RIDER написа:BadAngel написа:бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя![]()
а във франция?![]()
не мисли, че всички дойчета взимат по 10к евро заплата, както там, така и тук си има бедни хора
да не говорим как им седи въпроса с данъците, спазването на законите и т.н.
100% съм сигурен, че ако вземеш да подържаш 1 5-6 годишна кола тук и в германия ще видиш колко е евтино всичко тук
българия е най-евтината държава за каране на стара, но мощна кола с голям матор
проверете колко е г.о.-то на някое е46 М3 в англия... поне 2000 евратука е 300 кинта
Колега не че нещо,но скоро такива глупости не бях чел... верни са само 1-2 реда от цялото ти мнение... ти както го описа все едно в БГ живота е най-прекрасния и ефтин и можеш да си позволиш каквото искаш с 1 средна заплата... радвам се,че за теб нещата стоят така,но за 90% от населението нещата са доста по различни...