Горивата и оФците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: протест срещу бензиностанциите по Румънски

Мнение от BMW_RIDER » 16 Яну 2011, 0:21

BadAngel написа:
BMW_RIDER написа:
BadAngel написа:бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя :)

а във франция? :)

в германия заредих на 1.5 евра за литър, сметни ти :)

за турция да не говорим, там сега сигурно вече е 4 кинта за литър

по принцип тука според мен даже е и сравнително евтин

Бате съгласен съм, ама затова говоря в проценти, я виж това 1.5 евро литър какво е за заплата на германец, я виж какво са 2.30 лв с 400 лв на месец?

не мисли, че всички дойчета взимат по 10к евро заплата, както там, така и тук си има бедни хора

да не говорим как им седи въпроса с данъците, спазването на законите и т.н.

100% съм сигурен, че ако вземеш да подържаш 1 5-6 годишна кола тук и в германия ще видиш колко е евтино всичко тук

а тези заплати по 400 лв. аз лично не мога да се сетя къде ги дават, не ми давайте примера с учителките, щото те не стига, че взимат повече от тази сума, работят на половин работен ден и то само половината от годината :)

българия е най-евтината държава за каране на стара, но мощна кола с голям матор :)

проверете колко е г.о.-то на някое е46 М3 в англия... поне 2000 евра :) тука е 300 кинта

Ами затова взимам средно. А не би трябвало щото бедните в Бг са много повече процентно от бедните в германия.
Средната саплата в Бг е 500 лв. Това ,че ти не виждаш явно ти е таква средата, но те уверявам ,че ги има, Наскоро имаше тема в форума ни който уж е на БМВ и предполага по висок доход на участниците - провай да я намериш да видиш ,че не е така.

Това дали БГ е най-евтината държава за карана на мощна кола силно ме съмнява, но засега няма да споря защото не съм проверил всички факти, но затова ,че сме държавата с най-високи данъци върху консумацията и труда правих презентация наскоро.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Яну 2011, 0:28

BMW_RIDER написа:Това дали БГ е най-евтината държава за карана на мощна кола силно ме съмнява, но засега няма да споря защото не съм проверил всички факти, но затова ,че сме държавата с най-високи данъци върху консумацията и труда правих презентация наскоро.

българия е малък пазар като цяло с никакво производство - съгласен съм, че цените на нещата които си купуваш в магазина е малко завишена, но това според мен е нормално

но по отношение на човешкия труд, ти сам анонсираш, че заплатите са ниски - няма от къде да дойде високата стойност на труда

разбира се, ниското заплащане върви и с ниско квалифицирания труд :)

с 2 думи нещата свързани с услуги са сравнително евтини (я вижте колко взимат адвокатите и счетоводителите примерно .. в италия, вижте тука за 300 кинта на месец как се трошат от работа 3-4ма човека в счетоводните къщи)

момчета, не искам да оставате с грешно впечатление, но това си е положението, българия е бананова република по всички параграфи
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 16 Яну 2011, 0:43

BadAngel написа:...

Глупости!

България е най-бедна в Европа, точка! :smoke:
Без страх, без спирачка!

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 16 Яну 2011, 4:30

BadAngel написа:
BMW_RIDER написа:
BadAngel написа:бате, я така небрежно само погледни колко струва бензина в италя :)

Бате съгласен съм, ама затова говоря в проценти, я виж това 1.5 евро литър какво е за заплата на германец, я виж какво са 2.30 лв с 400 лв на месец?

не мисли, че всички дойчета взимат по 10к евро заплата, както там, така и тук си има бедни хора

да не говорим как им седи въпроса с данъците, спазването на законите и т.н.

100% съм сигурен, че ако вземеш да подържаш 1 5-6 годишна кола тук и в германия ще видиш колко е евтино всичко тук

а тези заплати по 400 лв. аз лично не мога да се сетя къде ги дават, не ми давайте примера с учителките, щото те не стига, че взимат повече от тази сума, работят на половин работен ден и то само половината от годината :)

българия е най-евтината държава за каране на стара, но мощна кола с голям матор :)

проверете колко е г.о.-то на някое е46 М3 в англия... поне 2000 евра :) тука е 300 кинта

Я не говори за учителите на едно към гьотере :wtf: ааа работели половинат от годината !!! Обезценяваики труда на другите обезценяваш и своя собствен момче !!!
Това в Никоя цивилизонана Държав го няма - да се плюят по отрасли !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Яну 2011, 10:29

Сондьора написа:И как ги смятате тия 1 лв/л...иначе цената на нефта е висока, долара е висок, нормално да е скъп бензин/нафта.., но не е нормално да ни е толкова висок акциза..

сега $ висок да,но ми е правило впечатление че преди кават цената на нефта пада с еди колко си процента тука нищо-пас,след няколко дена петрола се дигна е няколко процента и веднага по новините ареее лукоил обяви новите цени за бензина,отделно покраи нова година и лятото покраи отпуските си има една мааалко леко 2-3ст. увеличение еи така за спорта,акциза е ясно ама докат си траем няма да се промени нищо,ще ни жулят и тва си е,а па ние нека се успокояваме че тука данъка на М3 е по евтин от белите страни :kuku:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Яну 2011, 11:01

Сондьора написа:И как ги смятате тия 1 лв/л...иначе цената на нефта е висока, долара е висок, нормално да е скъп бензин/нафта.., но не е нормално да ни е толкова висок акциза..

Акциза го заеВи- има си стойности които трябва да стигне и няма мърдане... Интересно ми е друго- как така успяват в една Германия да имат цени от 1,5Е (като в цената влиза освен всичко друго и някой цент за винетна такса), а тук да цената да е около 1,2Е :dunno: Цената на петрола е еднаква за всички, акцизът им е по-висок, данъците, заплати и т.н. са по-високи, по-трудно е мисля да укрият приходи за да спестят от данъци- все неща в тоя смисъл които се отразяват на цената... За капак и бензина е БЕНЗИН- знаеш разликата мисля като заредиш там и тук :roll: Е никак не ми е ясно как така себестойността на горивото е приблизително еднаква в БГ и Германия :dunno:
Изключи акциза- не е нормално ДДС да се начислява върху себестойност + акциз. При акциз от 710лв. това са си 142лв. допълнително... За капак като сложиш и огромната печалба на Лукойл- ей ти цена от 2,30 на колонката- ама са монополисти и правят к'вото им е кеф.

ПС: Цената вярно не е 1лв./л.- около 1,20 е в момента... Някой да ми обясни защо дизела излиза с 50лв. на 1000л. по-евтин от рафинерията, а на колонката е по-скъп ;)
Ето и справка за актуалните цени на Лукойл: http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е500
Мечтае да кара: SLR

Мнение от Bmw325is » 16 Яну 2011, 11:02

BMW_RIDER написа:

:yes: Абсолютно вярно!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Яну 2011, 11:03

Мисълта ми беше, че не може да се оплакваш от цената на производителя....щото и да ти я смъкне с 50лв на 1000литра, то пак тва са около 5ст, а акциза ти е 71.5 ст /61.5ст нафта/.прекалено е вискок тоя акциз за БГ...
Не съм сигурен, но мисля, че държавата, вднъж цака за акциз на суровия петрол, после допълнително за горивата..Така хем се увеличава производсвената цена, хем крайната..
Но тряя да е много голям бунт, че държавата да смъкне акциза..щото само от там може да дойде голям % смъкване на цената.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 16 Яну 2011, 11:07

Прав си

1196.00лв за 1000.л

2287.20лв след всички данъци и такси цената става двойна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Яну 2011, 14:06

Сондьора написа:Но тряя да е много голям бунт, че държавата да смъкне акциза..щото само от там може да дойде голям % смъкване на цената.

ние като едни от наи организираният клуб в БГ да подемем инициативата и покраи нас ще се "заразят" и останалите автоклубове и ако и в провинцията колегите го направят същото повече от нас не се иска,бензинджиите ще почнат да генерират загуби и босовете им ще почнат да мрънкат на политиците а все пак избори идват трябва да се гони реитинг,хубаво ще е да се възползваме от това :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 16 Яну 2011, 14:10

Аз пък си научих колата на вода,до 800обр е добре от там на татък става като парен Локомотив.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

Re: Горивата и оФците

Мнение от Николай Занчев » 16 Яну 2011, 14:19

Neeky написа:Ха, добре са направили. Само че аз за стотинки и капачката на резервоара нямя да си отворя! :winky: На мен в главата ми е нещо много по-мащабно (което реално ми се струва непостижимо) никой да не зарежда дори стотинка за седмица, та дори и повече. И да ги питам: "И са, к'во правим?" . Но това е доста утопично, но не и невъзможно. Впроса е да им се бъзне гадния монополен баланс. Още си спомням лятото на 2008 когато цената на въшливия 95 беше почти 3,00 лева!? За мен това ще е истински протест поне 2/3 от притежателите на автомобили ДА НЕ ЗАРЕЖДАТ И ГРАМ, поне за седмица. А не, празници са, увеличаваме горивата все пак хората ще пътуват. О, хубаво време! (и пак същото) Спекуланти мазни. :bang:

Аз също съм съгласен да не зареждам за 1 седмица никакъв бензин,но колега нали се сещаш че аз и ти примерно сме капка в морето,защото фирмите и хората който си вършат работа и изкарват пари с колите си няма да го направят.На мен не ми е толкова спешно да карам колата всеки ден защото не е свързано с работата ми :yes:
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 16 Яну 2011, 15:01

Ryapoff написа:Колега, напълно възможно и неутопично е. Можем да си направим протеста, примерно тая седмица една туба 25 литра си пълня на бензиностанцията. По тоя начин си събира всеки за месец горивото. Сигурен съм, че ще се спекът, като никой не зарежда за един месец. Макар, че няма да фалира никой.

само ми кажи как ще си спра 10 буса и 15 баниарки дето обикалят страната денонощно и ми правят парите .... аз кво цял месец да не ям ли...
а да то и ти няма да ядеш сигурно, щото няма кой да докара лебче до бакалията....
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Яну 2011, 15:16

няма как да стане
поне при по-големите вериги
минимума зареждане е 2 кинта..
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bmw325is » 16 Яну 2011, 17:59

kiko написа:
Сондьора написа:Но тряя да е много голям бунт, че държавата да смъкне акциза..щото само от там може да дойде голям % смъкване на цената.

ние като едни от наи организираният клуб в БГ да подемем инициативата и покраи нас ще се "заразят" и останалите автоклубове и ако и в провинцията колегите го направят същото повече от нас не се иска,бензинджиите ще почнат да генерират загуби и босовете им ще почнат да мрънкат на политиците а все пак избори идват трябва да се гони реитинг,хубаво ще е да се възползваме от това :idea:

Много си прав ,точно сега е момента и трябва да се възползваме!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата