Горивата и оФците
Модератор: Общи модератори
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Re: Горивата и оФците
Николай Занчев написа:Neeky написа:Ха, добре са направили. Само че аз за стотинки и капачката на резервоара нямя да си отворя!На мен в главата ми е нещо много по-мащабно (което реално ми се струва непостижимо) никой да не зарежда дори стотинка за седмица, та дори и повече. И да ги питам: "И са, к'во правим?" . Но това е доста утопично, но не и невъзможно. Впроса е да им се бъзне гадния монополен баланс. Още си спомням лятото на 2008 когато цената на въшливия 95 беше почти 3,00 лева!? За мен това ще е истински протест поне 2/3 от притежателите на автомобили ДА НЕ ЗАРЕЖДАТ И ГРАМ, поне за седмица. А не, празници са, увеличаваме горивата все пак хората ще пътуват. О, хубаво време! (и пак същото) Спекуланти мазни.
Аз също съм съгласен да не зареждам за 1 седмица никакъв бензин,но колега нали се сещаш че аз и ти примерно сме капка в морето,защото фирмите и хората който си вършат работа и изкарват пари с колите си няма да го направят.На мен не ми е толкова спешно да карам колата всеки ден защото не е свързано с работата ми
Ми аз както е тръгнало поне месец няма да сипвам, понеже колата е "на легло"

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Добре де колеги- в крайна сметка само ще си чешем езиците и нищо няма да направим, нали?
Видяхте как за едно болно детенце се събраха голяма част от форумите и организираха шествие от Бояна да центъра, защо да не може и за акциза да го направим?
Трябва да формулираме точни искания - акциз ли ще е, производствени цени ли ще са, надценки, ДДС?
Трябва ни разрешение от Полицията
Трябва ни ОРГАНИЗАЦИЯ - хора, които ще отделят от времето си и са способни да се справят- във форума има такива
Трябва ни Единствно!
Ако наистина го има желанието за някаква промяна- може да се направи, може ние да си го направим!
Ако сме достатъчно много- значи заслужаваме да ни се обърне внимание- отразят ли ни- ще се получи, бат Бойко ще чуе и ще се позамисли...
Да се преброим, ама сериозно, да се види кой иска действителна промяна и кой иска да си приказва по форума!?
Видяхте как за едно болно детенце се събраха голяма част от форумите и организираха шествие от Бояна да центъра, защо да не може и за акциза да го направим?
Трябва да формулираме точни искания - акциз ли ще е, производствени цени ли ще са, надценки, ДДС?
Трябва ни ОРГАНИЗАЦИЯ - хора, които ще отделят от времето си и са способни да се справят- във форума има такива
Трябва ни Единствно!
Ако наистина го има желанието за някаква промяна- може да се направи, може ние да си го направим!
Ако сме достатъчно много- значи заслужаваме да ни се обърне внимание- отразят ли ни- ще се получи, бат Бойко ще чуе и ще се позамисли...
Да се преброим, ама сериозно, да се види кой иска действителна промяна и кой иска да си приказва по форума!?
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
Mitko195 написа:Добре де колеги- в крайна сметка само ще си чешем езиците и нищо няма да направим, нали?
Трябва ни Единствно!
+1

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Mitko195 написа:Добре де колеги- в крайна сметка само ще си чешем езиците и нищо няма да направим, нали?
Трябва ни Единствно!
Аз на шествие, примерно няма да участвам, участвам на затваряне на възлови кръстовища, без да знаят... е така блокират се за 5 - 10 мин и така.. другото е медиен цирк..
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Mitko195 написа:... бат Бойко ще чуе и ще се позамисли...
Да ти казвам ли през кое му е на бат ти Бойко или и сам ще се сетиш

Нямали да зареждат- пеша ли ще ходите

Съжалявам, че звуча като песимист, но това е положението...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Кое ще блокираш
Може да блокираш пейката в районното после- нищо повече...
Слезте на земята, не си мечтайте толкова... Щяло да му припука- как не

Слезте на земята, не си мечтайте толкова... Щяло да му припука- как не

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ms написа:Кое ще блокирашМоже да блокираш пейката в районното после- нищо повече...
Слезте на земята, не си мечтайте толкова... Щяло да му припука- как не![]()
![]()
То тоя цирк е умрел в зародиш..то за тва е в заглавието ".. Офците.."
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Като гледам цялата история с Румънците е да се бавят колкото се може на бензиностанцията,така никой неможе да зареди.По 20 коли на бензиностанция като всяка си мие предни задни фарове стъкла ,зарежда полувин час и брои стотинки същото време, доста ще се отъжнат нещата за самата бензиностанция,разбира се без омв,защото май само те приемат клуба.Та форума успя да задръсти МАГИСТРАЛА пък какво са няколко бензиностанций,друго е вече,колко хора ще са наистина ЗА и ще са там в тоя ден.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
BadAngel написа:поне при по-големите вериги
минимума зареждане е 2 кинта..
Няма такъв филм.При Шел,Еко и Лукойл поне и 50 стотинки да сипеш няма какво да ти кажат.
п.п.А че сме оФци и няма да се организираме това е ясно.Личи си само от посоката в която тръгна темата.
п.п.2 Това с блокиране на големи кръстовища с колите без разрешение от община/полиция също трудно ще стане при наличието вече на толкова камери из центъра.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3544371
Да приемем, че е 100 долара барела... 1 барел е ~ 159 литра... 1 долар е ~ 1.47 => литъра идва на ~ 0,93ст.
Почти тройно, отколкото е на колонката... Вярно - акцизи и тем подобни, но тия не са нормални - ни хората с акциза, ни хората с бензина

П.П. От къде можем да се снабдим с варелчета, опа - барелчета
Да приемем, че е 100 долара барела... 1 барел е ~ 159 литра... 1 долар е ~ 1.47 => литъра идва на ~ 0,93ст.

П.П. От къде можем да се снабдим с варелчета, опа - барелчета

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте колеги,извинете ме че пуснах "муАта" и не писах,но всички мнения са идентични,ето аз какво мисля за "протеста" за който апелирам и защо именно румънският е успешен...
Значи невъзможно е да се организираме като народ да не зареждаме на бензиностанцията,защото сме си "оФци" и много ще кажат-" ми днеска имам раУта,ма утре нема да заредим",ето за това,прави се опашка на бензиностанции,поне 10 броя да кажем в софия и на големите,дето са оборотни,всеки зарежда за 10 стотинки,мие стъкла,помпа гуми,бе забавлява се и така неколко колеги на всичките колонки,по тоя начин се прези на другите дето "утре ще стачкуват" да зареждат,и по тоя начин се намаляват поръчките към лукойл,където "ония" от занижения оборот ще си Усмислят позицията на монополист,един ден на 10-20 бензиностанции все едно да не работят,това си е доста пари,то е ясно защо в рамките на 2 седмици вдигнаха 2 пъти цените на горивата,това с решението да се свърже всяка бензиностанция към нап(което подкрепям напълно) но лукойл видяха пресичане на контрабандата и се оказват още по-голям,100% монополист,хубаво е до четвъртък да имаме позиция и в петък да се набримчиме на бензиностанциите,така това даже не се явява протест и няма нужда от разрешения...Следват енергиините дружества,там пък ще си плащаме със стотинки по една стотинка
п/п
всеки може да зареди за 10 стотинки и да извади 100 лева на цяло,глобата за отказ да развали някой парите е от 50 до 500 лева...
Значи невъзможно е да се организираме като народ да не зареждаме на бензиностанцията,защото сме си "оФци" и много ще кажат-" ми днеска имам раУта,ма утре нема да заредим",ето за това,прави се опашка на бензиностанции,поне 10 броя да кажем в софия и на големите,дето са оборотни,всеки зарежда за 10 стотинки,мие стъкла,помпа гуми,бе забавлява се и така неколко колеги на всичките колонки,по тоя начин се прези на другите дето "утре ще стачкуват" да зареждат,и по тоя начин се намаляват поръчките към лукойл,където "ония" от занижения оборот ще си Усмислят позицията на монополист,един ден на 10-20 бензиностанции все едно да не работят,това си е доста пари,то е ясно защо в рамките на 2 седмици вдигнаха 2 пъти цените на горивата,това с решението да се свърже всяка бензиностанция към нап(което подкрепям напълно) но лукойл видяха пресичане на контрабандата и се оказват още по-голям,100% монополист,хубаво е до четвъртък да имаме позиция и в петък да се набримчиме на бензиностанциите,така това даже не се явява протест и няма нужда от разрешения...Следват енергиините дружества,там пък ще си плащаме със стотинки по една стотинка
п/п
всеки може да зареди за 10 стотинки и да извади 100 лева на цяло,глобата за отказ да развали някой парите е от 50 до 500 лева...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Правителството няма да намали акциза, въобще не се натягайте. ДДС-то пък въобще. Акциза е такъв заради ЕС. Има договорености , които трябва да се спазват. На ЕС не му е работа стандарта на живот в България. Това, че ние 20 г. си играем на демокрация, не ни е виновен ЕС. Досега можехме да сме поне на нивото на Словения и нямаше да викате колко било скъпо горивото. Щото в самият ЕС, въобще не е по-евтино, даже напротив.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
SKISA написа:1,20лв е цената на едро 71ст е акциза , и на сичко тва +ддс! аре сметайте за днес цената сами! честито на потребителите!
Ще пробвам да го сметна.
(1,20+0,71)+20%=2,292лв.
Но не ми е ясно защо държавата си слага ддс и на акциза?
Ето и една друга сметка
(1,20+20%)+0,71=2,15лв. това е без ддс на акциза и това трябва да е цената в момента