Горивата и оФците
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Горивата и оФците
Колега Elesar74 ,при цялото си уважение,но не си прав,може да се намали акциза на горивата защото ние сме си суверенна държава и си преценяваме на каква основа да стоят нещата,от поне 5-6 години слушам как предсрочно сме вдигнали акциза на това или онова,особенно на горивата,освен това за различни продукти може да има различен ддс,какво е в другите държави,това за лекарства,книги и тн,тук за лекарства,живото спасяващи и живото подържащи-20% ,за книги-20%,за незнам си какво-20%,в германия и евро страните,с които ти сравняващ нашата тъпа и бедна държава,за тея неща-лекарства,ддс е около 9%...така че ако се мери всичко с един аршин-европа българия,да се мери с един аршин,тока като в германия е еди колко си,нямам нищо против и тука да е толкова,ама стандартите да са същите,се едно да сравняваме примерно цената на живота в индия и примерно германия и цените да се изравнят с тези в германия...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:...може да се намали акциза на горивата защото ние сме си суверенна държава и си преценяваме на каква основа да стоят нещата...

Да беше проверил преди да пишеш глупости... Има МИНИМАЛНИ нива на акцизите в ЕС, които са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всички- включително и за нас като член. Не спазваш изискванията- следва глоба, нали ти е ясно... Минимума (до края на 2012г. ако не греша) е 359 Евро

Проблемът за мен е начисляването на ДДС не върху произв. цена на Лукойл от около 1200лв., а след облагането с акциз- разликата е едни "дребни" 140+лв., което си е 14ст. отгоре на литър.
Друг въпрос е как Лукойл си формират цените

ПС: За различните ставки на ДДС съм съгласен на 100%

Както колегата мс пише крайното ддс е доста неморален ход към всички дето си плащаме на колонките.
Всъщност си плащаме за всичко по няколко пъти ако се замислите.
И не ми е проблем да плащам за нещо, което си струва парите. Няма безплатен обяд, обаче безбожните ддс, надценки и тн реално завишават цената на всичко с много без съответния насрещен резултат.
А единственият начин на някой да му запука /управляващи, лукойл, там_който_се_явява_ценообразуващ/ е да има някви стачки тип гърция. Пълна блокада и милиарди загуби със скромни обещания за още загуби докато не се измисли решение- премахване на това ддс например. Което не е толкова оферта по принцип. Всичко друго е чешане на пръсти. Освен ако крайния резултат за нас не е важен и ние сме яко ларж към високите цени.. а това с 1000 форумци и милиони "офисни" работници няма да стане, щото всеки гледа себе си и надницата си и добрите си краткосрочни доходи и разходи.
Всъщност си плащаме за всичко по няколко пъти ако се замислите.
И не ми е проблем да плащам за нещо, което си струва парите. Няма безплатен обяд, обаче безбожните ддс, надценки и тн реално завишават цената на всичко с много без съответния насрещен резултат.
А единственият начин на някой да му запука /управляващи, лукойл, там_който_се_явява_ценообразуващ/ е да има някви стачки тип гърция. Пълна блокада и милиарди загуби със скромни обещания за още загуби докато не се измисли решение- премахване на това ддс например. Което не е толкова оферта по принцип. Всичко друго е чешане на пръсти. Освен ако крайния резултат за нас не е важен и ние сме яко ларж към високите цени.. а това с 1000 форумци и милиони "офисни" работници няма да стане, щото всеки гледа себе си и надницата си и добрите си краткосрочни доходи и разходи.
what a helluva ride
И да протестираме и да не протестираме е все тая
никой нищо няма да направи,те искаха да вдигат ДДС-то на 22% вие говорите да го свалят.Решението е да бягаме да работим за големи заплати и да си живеем като бели хора,защото това тук няма да стане,поне не и скоро.

Подкрепям колегата Е.Димитров
и от тука нататък се надявам да пишат хора,които биха искали да вземат участие в подобен вид протести
Идеята е под такъв вид протест,да покажеме поне,че имаме гражданска позиция,имаме ПРОТИВ високите цени на горивата без значение тяхното им формиране.Аз,като краен потребител не ме бърка кой колко печалба има и как си прави ценообразуването.ПОдобен вид протест би могло да зарази много хора,и ей тъй,без нужда от "граждански комитет" или подобни неща просто хората да покажат своето мнение.Няма да се нарушава закона,просто го правиме.Не е нужно дори да има организацая от този форум или от някъде другаде,защото тогава е "организиран",просто използваме платформата
И другото което е ,разбираме се в уречен ден и час-всеки по каквъвто начин може да се организира с приятели и колеги и да го направи самосиндикално както се казва
И така всяка седмица,по 1лв,по 2лв,ще има ефект 

Идеята е под такъв вид протест,да покажеме поне,че имаме гражданска позиция,имаме ПРОТИВ високите цени на горивата без значение тяхното им формиране.Аз,като краен потребител не ме бърка кой колко печалба има и как си прави ценообразуването.ПОдобен вид протест би могло да зарази много хора,и ей тъй,без нужда от "граждански комитет" или подобни неща просто хората да покажат своето мнение.Няма да се нарушава закона,просто го правиме.Не е нужно дори да има организацая от този форум или от някъде другаде,защото тогава е "организиран",просто използваме платформата

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Благодаря колега Еxotique,наистина бях забравил че тук само си "чешеме" пръстите,мен ме вълнува темата защото не са прави за горива и алчността на правителсвото/та,просто ми прави впечатление че сега се прави правителството на "ощипано" и щели да "проверяват" що са се качили цените на олио,хляб и тн. след като последно преди 15 дена те качиха отново акцизите...
Моля колегата Ели..._74 да не пише в тая тема поради това че становището му ми е ясно и също така човека е доволен от цените на горива и всичко,теми като тези са за "НЕ доволните" и искащите нещо да се промени,само да добавя и още нещо,аз имам служебен безлимитен автомобил и за това не би трябвало да ме вълнува,но всъщност се ядосвам на безхаберието,и още нещо колега Елисар_74 и колегата Мс,това не е 100% както го пишете,защото държавата може да излезе с аргументи и съображения по някой правила на ес,както направиха чехия за атомната им енергетика и доста други държави,като ирландия за някой други неща,не ми се влиза в подробности,тези неща са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ!!!
Пак казвам,моля да пишат хора които искат нещо да се случи и биха предприели стъпки,а не хора дето постоянно "чакат" нещо да се случи...
п/п
Сутринта някаква дама сподели по тв че всъщност в българия било супер,и ако човек иска да живее богато и добре може много лесно да го постигна,водещият се ентусиазира и я попита за годините,на което дамата каза че е на 35...тогава и зададе въпроса какво работи...оказа се че е домакиня,и че мъжо и работил,пътувал по чужбина...егати и обективното мнение имаше женицата...като на повечето колеги тук,преразказват на родителите си вижданията...
Моля колегата Ели..._74 да не пише в тая тема поради това че становището му ми е ясно и също така човека е доволен от цените на горива и всичко,теми като тези са за "НЕ доволните" и искащите нещо да се промени,само да добавя и още нещо,аз имам служебен безлимитен автомобил и за това не би трябвало да ме вълнува,но всъщност се ядосвам на безхаберието,и още нещо колега Елисар_74 и колегата Мс,това не е 100% както го пишете,защото държавата може да излезе с аргументи и съображения по някой правила на ес,както направиха чехия за атомната им енергетика и доста други държави,като ирландия за някой други неща,не ми се влиза в подробности,тези неща са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ!!!
Пак казвам,моля да пишат хора които искат нещо да се случи и биха предприели стъпки,а не хора дето постоянно "чакат" нещо да се случи...
п/п
Сутринта някаква дама сподели по тв че всъщност в българия било супер,и ако човек иска да живее богато и добре може много лесно да го постигна,водещият се ентусиазира и я попита за годините,на което дамата каза че е на 35...тогава и зададе въпроса какво работи...оказа се че е домакиня,и че мъжо и работил,пътувал по чужбина...егати и обективното мнение имаше женицата...като на повечето колеги тук,преразказват на родителите си вижданията...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колега Е. Димитров, въпреки че ме молиш да не ти пиша в темата, правя го с една единствена цел, а тя е едно малко уточнение. Аз никъде не съм казвал, че съм доволен от цените на горивата, казах, че това е правителствена политика, на базата на договорености с ЕС. И не преразкавам мнението на родителите си. Следващия път като ме цитираш и си правиш изводи на база мой пост, чети по-внимателно и не ми приписвай неща, които не съм казал или съм възнамерявал да кажа. А още по-малко да пишеш, че знаш какво мисля, освен ако не притежаваш някои дарби. Това, във връзка с обективното и честно представяне на нещата. И земи слагай точки тук таме, че се обърквам какво точно искаш да кажеш. Поздрави.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Колега Elesar74 ,в никакъв случай не съм визирал теб,защото си правя изчисления,че след като в името ти стои цифрата "74" ,най-малкото означава че си набор 74,(най-много че си на 74 години-дай Боже повече да живеем) че споделяш мнението на родителите си,тази ми мисъл е насочена към колегите на около 14-19 години,дето посещават форума....
Директивите на ЕС могат да бъдат преразгледани,на на правителствата им е изгодно повече постъпления от акциза...
Все пак дискусията е за организирано посещение на добра воля и закупуването на минимални количества,почти съм сигурен че румънците не са се организирали през интернет,поради една известна сентенция-извод дето битува отностно форумите и компетентността на потребителите...
Както и да е,надявам се да се съберат хора и да се повеселим,може да се съчетае някаква сбирчица на колеги от форума и посещение на няколко бензиностанции...
Поздрави и без лоши чуства.
п/п
Къде е липствало ".",то аз си пиша малко неграмотно,което не ме извинява,ама за точките
Директивите на ЕС могат да бъдат преразгледани,на на правителствата им е изгодно повече постъпления от акциза...
Все пак дискусията е за организирано посещение на добра воля и закупуването на минимални количества,почти съм сигурен че румънците не са се организирали през интернет,поради една известна сентенция-извод дето битува отностно форумите и компетентността на потребителите...
Както и да е,надявам се да се съберат хора и да се повеселим,може да се съчетае някаква сбирчица на колеги от форума и посещение на няколко бензиностанции...
Поздрави и без лоши чуства.
п/п
Къде е липствало ".",то аз си пиша малко неграмотно,което не ме извинява,ама за точките

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
ms написа:Друг въпрос е как Лукойл си формират цените
Както и да ги формира, то в радиус +/-700км от нея има още 9 рафинерии...защо ли всички (98%) купуват от Лук Ойл???
Просто акциза е висок за нашия стандарт.
п.п. Същото е и с цигарите 3.25лв на кутия /реално една кутия цигари е грубо 1-2лв/
п.п Що мислите че контрабандата с цигари е по на далавера, ако от една цистерна правиш далавера 15-20 хил. лева, то от един тир цигари са 200-300 хил лв.
Последна промяна Сондьора на 17 Яну 2011, 16:04, променена общо 1 път
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Ок аз бих участвал в едно такова мероприятие, тъй като почва много яко да ми писва да ме правят на идиот. Само, че отсега получавам "дежавю" как пристигат чингетата и съ почват познатите на всички рефрени "освободете платното" , "незабавно се разотивайте", "нямате разрешение да сте тук" и се стига до любимото им "неизпълнение на полицейско разпореждане", което влече след себе си акт-че, глобичка, задържане и т.н. и т.н........... така приключват спонтанните протести у БГ-то, за справка протеста на фермерите и животновъдите през 2008-ма начело с Цуконски, помните ли . не ги пуснаха дори до софия да припарят а организатора го прибраха чингелите.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Както казах по-горе,защо не постъпим като румънците, а именно да задръстим бензиностанцийте.Това ще е най-лесното,вместо да се спира по кръстовища и да си резервираме места по рпу-та.Събираме се от всеки квартал и се забиваме в някоя бензиностанция в самия квартал,така ем няма да се разкарваме,ем ще е най-удобно на всеки,ем ще е най-лесно за всеки и организацията ще е 100пъти по-лесна.Целта е обаче,да се организира форума,за да може от един квартал да се събират ПОНЕ 10 коли за да има файда.Не пиша колкото да си чеша пръстите,винаги съм против горивата, и ДА ще съм "ТАМ" като се организира нещо!
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Ако има желание има и начин.Защитниците на Рила как си го бяха измислили преди няколко години-бам 50 човека в центъра и бавно мазно един по един пресичат на пешеходната пътека.Нямаше кой какво да им каже.При блокирането на бензиностанциите също няма кой какво да ни каже.Кофти е,че наистина много хора ще си кажат "Ееее те ше се съберат достатъчно,днеска имам работа."и я се съберем общо 20 човека я не.Бакшишите дето най-много ги греят цените на горивата и имат възможност за организация нищо не правят(и те само един протест преди няколко години ей така да се видят и това беше),та 100 човека от някакъв си форум трудно ще бъдат забелязани.Въпреки всичко аз също съм за някаква форма на протест и бих участвал.b.bonev написа:Ок аз бих участвал в едно такова мероприятие, тъй като почва много яко да ми писва да ме правят на идиот. Само, че отсега получавам "дежавю" как пристигат чингетата и съ почват познатите на всички рефрени "освободете платното" , "незабавно се разотивайте", "нямате разрешение да сте тук" и се стига до любимото им "неизпълнение на полицейско разпореждане", което влече след себе си акт-че, глобичка, задържане и т.н. и т.н........... така приключват спонтанните протести у БГ-то, за справка протеста на фермерите и животновъдите през 2008-ма начело с Цуконски, помните ли . не ги пуснаха дори до софия да припарят а организатора го прибраха чингелите.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Е.Димитров написа:...и още нещо колега Елисар_74 и колегата Мс,това не е 100% както го пишете,защото държавата може да излезе с аргументи и съображения по някой правила на ес,както направиха чехия за атомната им енергетика и доста други държави,като ирландия за някой други неща,не ми се влиза в подробности,тези неща са ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ!!!...
Емо, минималните нива на акцизите са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ- не те питат искаш или не... Не съм сигурен дали пак не избързват с вдигането на акциза както направиха с цигарите- не ми се рови из нета... По въпроса за по-ниски акцизи което и да е правителство може да направи точно едно голямо НИЩО- щом си в ЕС ще спазваш основните правила и това е, няма мърдане...
Казваш, че търсиш мнението на хора които искат нещо да се случи- е аз искам бе, що не четеш по-внимателно к'во пиша... Ще задръствате бензиностанции- дреме му някой (освен на собственика де), като не може да се зареди на едно място хората ще отидат на друга бензиностанция да си напълнят. 10-20-50-100 бенз. дори да затворят за 1 седмица ефекта ще е нулев- ще се зарежда на другите бензиностанции които работят. От там дори и може да ви почерпят, че им вдигате оборота

Единственият смислен протест за мен е против начисляването на ДДС върху акциза и срещу производствените цени на Лукойл... Никак не ми се вързва произв. цена на бензина в БГ да е почти еднаква с тази в Германия... Тези неща ако ще се мъчим да променим- бройте ме в челните редици, но за такива протести срещу цената на колонката като цяло просто няма да си губя времето...
Проста сметка:
Ако цената се образува в реда "Производствена цена + ДДС + Акциз" цената слиза директно с 14ст. на литър...
Ако обаче се ревизира ценообразуването на Лукойл и се свали печалбата до нормални граници се хващам на бас, че цената ще падне с още 14ст. на литър минимум

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Предполагам че сте прави,колегата МС и колегата Елисар_74,обаче нали знаете че наивниците няма да свършат...(за себе си говоря).Поне се радвам че имам доста познати и с тях ще се "позабавляваме" на шел-а и на омв,винаги съм се възхищавал на гърците за едно единствено нещо,когато решат са единни,за съжаление тук няма как да станат нещата...
Аз за сега грижи нямам понеже както споделих по-рано,имам безлимитен служебен автомобил,но би било хубаво (обаче няма да стане) да си направим една сбирчица,където преди това сме направили по-горе посочената "щуротия".
Бъдете живи и здравии найстина ви пожелавам да изкарвате толкова пари,че увеличението на стоките да не ви притеснява!!!
Аз за сега грижи нямам понеже както споделих по-рано,имам безлимитен служебен автомобил,но би било хубаво (обаче няма да стане) да си направим една сбирчица,където преди това сме направили по-горе посочената "щуротия".
Бъдете живи и здравии найстина ви пожелавам да изкарвате толкова пари,че увеличението на стоките да не ви притеснява!!!