Горивата и оФците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Re: Горивата и оФците

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2011, 21:10

Колега мс, много ми е интересно как искаш смъкване на цената от производителя, при положение, че е най-ниска в европа...Проблема е акциза и ддс, не производствената цена. Тва като при проблема с газа, вилняха наще политици, а то кво се оказа, че газпром ни дава най-ниската цена в европа, а пре-продавачите /наши фирми/, надуват цената двойно.
Сега пак е така....та или да се намаляване акциза с 20 % + промяна на начина на начисляване,както казваш, на ддс или само да няма ддс..тва поне е приемливо.

Към автора, и аз обаче смятам, че нищо няма да стане със задръстване на бензионостанция В младост или дружба, има поне по 4 бензиностанции на има няма 300-400м...
, освен ако не се хване и главна артерия булевард, така че да се блокира той..и то в пиков час. Също надали на някой, ше му пука за едно задръстване събота и неделя, та дори петък вечер ;)

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 17 Яну 2011, 21:35

Е.Димитров написа:.......

Ти хубаво имаш безлимитен служебен автомобил, ама ние нямаме и за всеки минат км. си бъркаме в джоба...

Сондьора написа:Колега мс, много ми е интересно как искаш смъкване на цената от производителя, при положение, че е най-ниска в европа...

Ти сигурен ли си в това- щото аз не съм... Написах го вече назад в темата- не ми излизат сметките нещо като гледам цена в Германия 1,5Евро, а тук близо 1,2Евро... Не ми се търси и пак ще го напиша:
Цена на петрола- еднаква за всички, но ВСИЧКО друго което влиза в цената е по-скъпо... Данъци- по-високи, заплати- по-високи, укриване на приходи- далеч по-трудно е в бяла държава и всичко друго което се отразява на цената там е в повече... За капак в Германия добавят и някой цент към цената заради кефа да карат без винетки...
Без да съм икономист това ме навежда на мисълта, че произв. цена която се обявява тук е твърде висока и неоправдана...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2011, 21:42

ms написа:Ти сигурен ли си в това- щото аз не съм... Написах го вече назад в темата- не ми излизат сметките нещо като гледам цена в Германия 1,5Евро, а тук близо 1,2Евро... Не ми се търси и пак ще го напиша:
Цена на петрола- еднаква за всички, но ВСИЧКО друго което влиза в цената е по-скъпо... Данъци- по-високи, заплати- по-високи, укриване на приходи- далеч по-трудно е в бяла държава и всичко друго което се отразява на цената там е в повече... За капак в Германия добавят и някой цент към цената заради кефа да карат без винетки...
Без да съм икономист това ме навежда на мисълта, че произв. цена която се обявява тук е твърде висока и неоправдана...

Както и аз писах, че има близки рафинерии и то 9 /Румъния Гърция Турция Сърбия/, защо според теб не се купува от там??? И твоята разлика е 600лв на 1000литра, което си е доста.

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2011, 21:54

Тая разлика от 300Евро идва първо от по-високият акциз и от изброените причини... Не е важно, че е по-скъп бензина с 600лв. на 1000л., а е важно защо е САМО ТОЛКОВА по-скъп :?: Знаеш там доходи, цени и стандарт какви са и какви са тук- разликата е в много пъти, а не в няк'ви 25-30%... Значи нещо не е наред в цените тук...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2011, 22:15

Защо Само, то това е много, дори и с техните заплати толкова е проблем, щото ако средно в България се кара 10 000км, там се кара 30000 примерно. И разликата е там, че ако във Франция, Англия, бе където и да е тръгнат ли да протестират е протест, сичко се блокира, хората се обединяват, държавата спира и се разглежда проблема....тук ни е страх. Факт е че след 97ма няма един свестен протес, последния с боя пред парламента, събра едва 1-2000 човека...бойко подсигури охраната и ги смачкаха, от там на татък е само страх..
И там е скъпо, ама тук е прекалено /на база БГ заплата/...а цените са сходни, щото акциза ни е сходен...а цената на Лукойл е по ниска от техните, но не в пъти, все пак е бизнес /но е факт, че е най-ниската/.

Аватар

Мнение от ms » 17 Яну 2011, 22:24

Добре де, на кое основание твърдиш, че цената на Лукойл е най-ниска :?: Статистика някъде ли четеш :?: Не се заяждам, просто ми е интересно, а и ме мързи да ровя из нета :mhihi: Понеже знам к'ви са нашите монополисти все си мисля, че са сложили цена каквато им е кеф- що да ти го продава за 70 стотинки, като може да ти вземе 1,20...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Яну 2011, 22:34

ms написа:Добре де, на кое основание твърдиш, че цената на Лукойл е най-ниска :?: Статистика някъде ли четеш :?: Не се заяждам, просто ми е интересно, а и ме мързи да ровя из нета :mhihi: Понеже знам к'ви са нашите монополисти все си мисля, че са сложили цена каквато им е кеф- що да ти го продава за 70 стотинки, като може да ти вземе 1,20...

Утре мога да съм по-точен /приблизително/, за производствена цена...а твърдението ми идва от факта, че никой не зарежда от околните рафинерии, ми от тази на лукоийл.

все пак темата е за протест, и ми е интересно крайното решение за вида му, за да избера за себе си дали да участвам или не. Не че съм голям +/- ама съм една кола отгоре, и съм за по-твърдите мерки :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 17 Яну 2011, 23:33

Аз па искам бенза да е минимум 4,50лв. литъра :lalala: :lalala: :lalala: !!!!!! Тогава само аз и още двама трима в София ше си джиткаме, баси кефа :clap: :clap:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 18 Яну 2011, 0:06

E34 написа:Аз па искам бенза да е минимум 4,50лв. литъра :lalala: :lalala: :lalala: !!!!!! Тогава само аз и още двама трима в София ше си джиткаме, баси кефа :clap: :clap:

и ще ти трябва артилерийски взвод да ти пази капачката за резервоара :mhihi:

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 18 Яну 2011, 1:27

E34 написа:Аз па искам бенза да е минимум 4,50лв. литъра :lalala: :lalala: :lalala: !!!!!! Тогава само аз и още двама трима в София ше си джиткаме, баси кефа :clap: :clap:

Първо няма със сигурност от толкова голям град само ти и още двама трима да си "джиткате" защото съм убеден, че има къде-къде по-големи паралии от теб, и не си мисли, че дори и така да е няма да дойде момент в който ще спреш да имаш 4,50 за литър или дори и да имаш може да стане 10,50 и пак да ти седи колата пред вас. :winky:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 18 Яну 2011, 11:57

Сондьора написа:
ms написа:Добре де, на кое основание твърдиш, че цената на Лукойл е най-ниска :?: Статистика някъде ли четеш :?: Не се заяждам, просто ми е интересно, а и ме мързи да ровя из нета :mhihi: Понеже знам к'ви са нашите монополисти все си мисля, че са сложили цена каквато им е кеф- що да ти го продава за 70 стотинки, като може да ти вземе 1,20...

:OT: За германия, няква рафинерия на Клеш / бивша на шел/...цена 0.61 евро литър 95, към нея се слага акциз 0.65 евро литър и общо към тях 19% ддс. Т.е. схемата за начисляване е една и съща..И да доста близки цени имат производствени, но все пак на лукойл е по-ниска...Другото което ме изненада, че нашата рафинерия е най-голямата от тези на Лукоил в европа /Холандия, Италия, Румъния, Украйна/
Горното няма как да ти го докажа, смисъл няма как да ти постна линк или нещо друго...

И за цената от 70ст, може да си прав, понеже то и нефта си е техен, демек не го купуват...Обаче как да искаш по-ниска цена при положение, че нямаш алтернатива...Ама по тая логика, как да искаш и от държавата по-нисък акциз, като нашия е двойно по-нисък от немския /примерно/...

Потребител
Аватар

Мнение от kondio13 » 18 Яну 2011, 13:16

Пичове ако искате да се промени нещо карайте по-малко.

Вместо да обикаляш квартала като гламав спри колата разходи се и готово...

Всички протести са безсмислени, защото хората си мислят, че не могат без коли.

Ей го как стоят нещата според мен:

Блокираш улица или бензиностанция(правиш задръстване). Колите на тия хора дето
е трябвало да стигнат до където са тръгнали работят повече време = повече гориво.

Голям праз, че няма да може да зареди днес утре ще се върне и ще сложи и то повече,
че колата в задръстване гори повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 18 Яну 2011, 15:01

...най-честно и логично би било държавата да въведе така наречената ,,плаваща,, такса или акциз както му викат там , което ще рече : при увеличение на цените за барел - акциза намалява и обратно , което би довело до една средна и стабилна цена за литър гориво на помпата ! всичко останало си е яко гушене
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 18 Яну 2011, 15:27

kondio13 написа:Пичове ако искате да се промени нещо карайте по-малко.

Вместо да обикаляш квартала като гламав спри колата разходи се и готово...

Всички протести са безсмислени, защото хората си мислят, че не могат без коли.

Ей го как стоят нещата според мен:

Блокираш улица или бензиностанция(правиш задръстване). Колите на тия хора дето
е трябвало да стигнат до където са тръгнали работят повече време = повече гориво.

Голям праз, че няма да може да зареди днес утре ще се върне и ще сложи и то повече,
че колата в задръстване гори повече.

Ако хората, организирали Априлското въстание мислеха като теб сега щеше да си в страната на маанетата ..
Важно е да имаш позиция и да я покажеш, "малкия, дребен" и директен резултат от действията може да го няма ..
what a helluva ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 16:08

Викаш само ти и още двама трима в София можете да си позволите, а? Демек примерно наред с Вълка и Божков третия големец в града е от форума?
Поклон ти прайм, сега понеже е евтин сигурно я оставяш нощем да работи, че иначе не се чувстваш пълноценен :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата