Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да съборим ли паметника на съветско-комунистическите поробители?

Да, защото не искаме да отдаваме почит на руско-съветския окупатор.
4
9%
Не, защото Съветската армия не ни е окупирала, а освободила(???)
36
80%
Нямам мнение
5
11%

Общо гласове : 45
Потребител
Аватар

Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!

Мнение от Демократ » 18 Яну 2011, 7:05

Ние българските демократи трябва най-накрая да вземем крайни мерки, за да бъде премахнато това съветско чудовище, което загрозява центъра на София. Всички европейско мислещи хора са добри дошли да ни подкрепят чрез фейсбук инициативата ни : http://www.facebook.com/group.php?gid=158334567525315
Съветските окупатори обявиха война на България, окупираха България и установиха кървав комунистически режим. Комунистите- руски мекерета искат да сме признателни на нашите поробители! Никога! В България няма място за паметници на окупатори! Да демонтираме тази комунистическа гадост.

master of the force
Аватар

Re: Да демонтираме паметника на окупационната Съветската армия!

Мнение от alx » 18 Яну 2011, 18:12

няма го правилния отговор (поне за мене) - "не- да не го бутаме защото е част от българската история а тя не трябва да се забравя- защото който забравя историята е обречен да я повтори" (това второто не е моя мисъл).

не е това начина вие "българските "демократи" да водите битката...

друга случайна мисъл- ако искате да демонтирате "комунистическите гадости" - мисля, че следващото би трябвало да бъде ндк-то, магистрала тракия до пловдив, магистралата до правец, каквото е останало от тежката ни индустрия и тн.. надявам се разбираш какво се опитвам да кажа.

и не- не съм комунист. просто мисля принципно.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 18 Яну 2011, 18:18

Колега, демонтирай нещо друго. Имаш енергия неизразходвана, вложи я в нещо креативно. Да сме били демонтирали паметник, що никой не пише как трябва да демонтираме чешмата в чест на терористи бе!?! Щото руснаците малко или много са ни помогнали и в никакъв случай не са избили вагон майки с деца!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 18:20

Тоя пък отде се взе. Никак не ми се вярваше, че имало платени писачи на партиите по форумите както разправят, но явно е вярно.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2011, 18:21

мисля, че точно този, точно тука и точно за тази кауза ще бъде я камилата я камиларя...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2011, 18:29

Тоя пък,"махач",те ... :censored: какво стана като се махна мавзолея бре,що пари се дадоха,оди махни пирамидите,те там си висат от пет иляди годин,некакви гадни фараони са ги правили,после земи направи група у "фейса" да се манат всички паметници от борисовата градина...накрая обяви война на баба ти и дедо ти че са некви "отрепки" от миналото и си готов ...за лудницата

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Яну 2011, 18:30

абе...к'во е това "мекере"????

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2011, 18:31

Паметника не трябва да бъде разрушен, а преместен от центъра на София, на подходящо място, (музея) където да му се кланят всички поклонници на бившата комунистическа диктатура, наложена насилствено от бившия СССР. Този паметник няма място в центъра на европейска столица като София. Той е част от една срамна част от българската история, а който има друг прочит на нея, освен съответните поуки (каквито паметника най-малко внушава), нека си го гледа, само че на някое друго място. Не живея в София, не ми пречи, но ми пречи като фундамент, на който са извършени едни от най-несправедливите, жестоки и репресивни действие, спрямо България и българските граждани, преди има няма 66 г.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 18 Яну 2011, 18:33

Аз не мога да разбера как в Германия, която е водила и загубила 2 (две) Световни воини всички фашистки паметници си седят, само давам пример как да разрушаваме и бутаме. Нека иние да уважаваме ИСТОРИЯТА си, каквато и да е тя.
А на пича, който е пуснал темата: Никои нямаше да е БЪЛГАРИН, ако не ни не беше "окупирал" СССР. Уважавайте се малко и прочетете някоя книжка.. :ranting: :ranting: :ranting:
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Мнение от Avramov » 18 Яну 2011, 18:35

Колега(едва ли) Автор на темата, ако толкова много ти се демонтира нещо, ела един Сутиен Ксантия да ми го демонтираш. :mhihi:
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 18 Яну 2011, 18:35

Elesar74 написа:Паметника не трябва да бъде разрушен, а преместен от центъра на София, на подходящо място, (музея) където да му се кланят всички поклонници на бившата комунистическа диктатура, наложена насилствено от бившия СССР. Този паметник няма място в центъра на европейска столица като София. Той е част от една срамна част от българската история, а който има друг прочит на нея, освен съответните поуки (каквито паметника най-малко внушава), нека си го гледа, само че на някое друго място. Не живея в София, не ми пречи, но ми пречи като фундамент, на който са извършени едни от най-несправедливите, жестоки и репресивни действие, спрямо България и българските граждани, преди има няма 66 г.

На теб пък какво ти пречи че е в центъра.Разбирам ако прозореца ти гледа срещу него да мрънкяш...да махнем това,да махнем онова,я земи мотиката и ходи копаи вместо да се чудите какво да премахнете :ranting: :ranting: :ranting: :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 18 Яну 2011, 18:36

да ви имам и проблемите... ебати демократите, няма що....
:paranoid:

:weed:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 18 Яну 2011, 18:37

По-добре махнете онзи паметник на американските летци от 2 СВ в Южния парк, които са сипали бомби над главите на родителите ни....а на Списаревски знаете ли къде е паметника?
:bang: :bang: :bang:
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 18:51

Народ който не се учи и уважава историята си е склонен да допуска големи грешки! Времената на социализма и фашизма може да са били лоши но не трябва да се забравят! Подобен паметник трябва да се пази и уважава! "Окупацията на съветската армия" както го наричате е маневра аплодирана от цяла Европа. Великобритания и САЩ не са имали ресурса да обърнат фашистка Германия през ВСВ! Реално СССР са спасили не само Европа а целия свят от набезите на немската армия. Не е тайна че САЩ са избягвали да се намесват сериозно във войната като цяло и само са подпомагали съветската армия при атаките на нацистите над СССР! Сащ се намесват сериозно във войната чак след Пърл Харбър където всеки може да си направи сметка че войната вече е била свършила за Хитлер и по-рано за Мусолини! Този паметник в центъра на София не е паметник на комунистическия терор а паметник на свободна Европа! Всички сме били късметлии че двамата най-големи психопати са живяли по едно и също време! Ако Сталин беше демократ щеше да спести няколкото милиона жертви дадени от СССР и щеше да капитулира с което целия свят би бил обречен! Така че този паметник трябва да си седи точно в центъра на столицата на свободна България а не в музей! Ако не е била съветската армия Обама е щял да бъде на сапун а британската кралица е щяла да псува на немски! Това е истинския спасител на света!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 18 Яну 2011, 18:53

Странно нещо е това "демокрацията"....
Alx много точно го е формулирал в своя пост (първия).
Мога само да добавя, че народ без история (минало) е народ без бъдеще.
Не съм бил роден през 1944 г., когато Червената армия е "превзела" фашистка България и нямам преки впечатления от действията на съветските войници, но съм слушал доста разкази за това какво е било по време на "братските" бомбардировки над София и в тази връзка, след като я има тази анкета, защо да няма и по този въпрос: http://society.actualno.com/news_318683.html
Медалът си има и друга страна.

Следваща

Назад към Извън Темата