За банките, банкоматите и гадовете които източват карти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

За банките, банкоматите и гадовете които източват карти

Мнение от camburko » 18 Яну 2011, 17:36

Здравейте,
от близо месец съм се вкарал в голям филм. Народът много огладня и масово започнаха да се снимат карти, да се точат и т.н. Скоро гледах едно предаване по БТВ за тези работи и сега ми се налага и аз да се занимавам с тези глупости. На 5 декември вечерта в 22 и 10 си получавам едни смс-и че видиш ли от картата ми са изтеглени 800лв. Естествено веднага се обаждам на дежурния телефон на ОББ да ми блокират картата и веднага на другия ден сутринта в наи-близкия клон на банката да пиша жалби и обяснения. Дотук всичко беше добре и оттам се започна: момето на гишето казва- Ще имате отговор до 10 работни дни на жалбата. Викам си ОК значи бързо ще се разрешат нещата. Да да ама не, вече близо месец и половина ни звук ни стон от тях. Всеки ден звъня по телефоните, пиша имеили и нищо. И така до днес: получавам един официален имеил в които наи-учтиво ми казват да си таковам таковата и пари няма да видя. Викам аиде сега каква я мислих тя каква стана. Та направо на въпроса към колеги които са имали подобен проблем и към някои друг адвокат които съм виждал да се навъртат тука. Как мога по дяволите да си взема парите от тези ......... В жалбата ми към банката съм описал къде съм бил по време на тегленето, описал съм свидетели които са били с мене в момента на тегленето и които могат да потвърдят че и картата е била в мене. А наи-фрапиращото е че даже имам застраховка на парите в картата точно срещу такива неправомерни тегления. Вече незнам как да се боря с тези институции, подхвърлиха ми да пусна жалба до някаква "Помирителна комисия" която разглеждала такива неуредени взаимоотношения между клиенти и банки. Та ако някои е минал по този път моля да ми даде някакъв съвет как да деиствам оттук нататък.
Малко дълъг се получи постът но все пак се ограничих доста с това което исках да напиша.

Благодаря предварително на всички отзовали се.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: За банките, банкоматите и гадовете които източват карти

Мнение от vlad0 » 18 Яну 2011, 17:44

веднага отиваш в най-близкия банкомат и вадиш едни 20 лева. само така можеш да докажеш, че си в друг град :s

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 18 Яну 2011, 18:00

На мен пък ми изчезнаха пари от дебитната карта /ПИБ/. Понеже платих с нея през ПОС терминал в чужбина, след 2 дена пак трябваше да платя с нея - отказана транзакция :kuku: а съм УБЕДЕНА, че е трябвало да има достатъчно пари след първото плащане.Отивам на банкомат - 0.10 ст. :kuku: Влизам в сайта на ПИБ да видя да не са сложили някакви такси за плащане през ПОС терминал в чужбина - такса: 0лв. :shock: Звъня на Call Center-a - никой! Та сега трябва да пратя някой да видя къде са ми изчезнали парите, то вярно че става дума за 5-6 лева, но въпросът е принципен, а и не плащам за първи път с тая карта в чужбина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2011, 18:23

На мен редовно ми изчезваха някакви центове и получателя се оказваха някакви сайтове за игри за мобилни телефони и разни подобни. Поне 5-6 карти съм сменил по тая причина.
Мисля, че в случая е редно да се пусне и жалба до полицията и КЗП. Би трябвало да се изискат записи от камерата на банкомата, ако има такава.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2011, 18:28

пазете си картите...

не-професионалист е много трудно да прецени дали банкомата е компрометиран с четец или по друг начин.. затова ползвайте банкомати на по-оживени места и си покривайте пин-овете като ги въвеждате.

и разбира се не банкирайте от чужди компютри... а на вашите си инсталирайте хубав антивирус и носкрипт на интернетния браузър.

демек- всеки път като си извадите картата- си давайте сметка че го правите и внимавайте къде, как и кой.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 18 Яну 2011, 18:46

до колкото съм запознат има и една друга простотия, че в случай, че сумата е до 300 лева, банката не поема никаква отговорност. било засегнато от закона.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F80 M3 Competition
Мечтае да кара: E30 M3 Sport Evolution 1990, E36 M3, Е46 М3 CSL, E90 M3 CRT

Мнение от GeorgiMarinov » 18 Яну 2011, 20:29

Чакай, нямаше ли лимит до 400лв на ден ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 20:43

j0r33tt0 написа:Чакай, нямаше ли лимит до 400лв на ден ?

Много зависи! Хора колко пари държите по тия карти бе? 800лв? Колко пари харчите на ден че имате толкова пари в сметката? Отваряте си сметка без каквато и да е карта към нея и си правите електронно банкиране! Всеки ден от компа може да си превеждате колкото си искате таксите са минимални. Може да го правите и като си отделяте пари за цялата седмица ама в дебитна карта да се държат хиляди левове не върви! Лично мнение!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 18 Яну 2011, 21:43

И на мен ми източиха 400лв в софия ,а аз в това време бях в бургас. Ведна се обадих в банката да ми блокират картата,блокирахая и ми казаха да си пусна молба при тях за случая. Направих го и след месец ми доиде писмо че парите са ми въстановени в сметката и това без никакви други обаждания. В ПИБ ми е картата обаче явно за ОББ стоят по друг начин нещата.
обичам BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 18 Яну 2011, 22:17

TPAKTOP написа:

Много зависи! Хора колко пари държите по тия карти бе? 800лв? Колко пари харчите на ден че имате толкова пари в сметката? Отваряте си сметка без каквато и да е карта към нея и си правите електронно банкиране! Всеки ден от компа може да си превеждате колкото си искате таксите са минимални. Може да го правите и като си отделяте пари за цялата седмица ама в дебитна карта да се държат хиляди левове не върви! Лично мнение!

Ако пътуваш в странство ти тряят хиляди, не десетки, но все пак..винаги може да стане нещо...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 18 Яну 2011, 22:21

Сондьора написа:
TPAKTOP написа:

Ако пътуваш в странство ти тряят хиляди, не десетки, но все пак..винаги може да стане нещо...

Тук до колкото разбрах става въпрос за Бг? Но и в чужбина кой ходи с хиляди? Или отиваш на екскурзия която е предварително платена или да работиш за пари?! Освен ако отиваш за покупка на нещо скъпо но пак може да се направи с банков превод! Не знам вие си знаете!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 18 Яну 2011, 23:08

Аз затова винаги преди да поставя картата в банкомата си пускам на телефона блутуто.Хване ли нещо,не тегля и отивам на друг банкомат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 18 Яну 2011, 23:55

520i написа:Аз затова винаги преди да поставя картата в банкомата си пускам на телефона блутуто.Хване ли нещо,не тегля и отивам на друг банкомат.

потвърдено ли е че рабооти тва или тва е ъъ неква параноя :?:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше e36 седан M43B18
Мечтае да кара: М5

Мнение от camburko » 19 Яну 2011, 1:19

TPAKTOP написа:

Много зависи! Хора колко пари държите по тия карти бе? 800лв? Колко пари харчите на ден че имате толкова пари в сметката? .....!

тези пари колега се задържат в тази карта наи-много 2 дни- като ми преведат заплатата и докато я изтегля. дебнали са ме поне един месец кога е заредена. на 4-ти ми преведоха заплатата и изтеглих едни 300лв че сменях предния прозорец и си викам другите понеделник за другите разходи ама греда. та работата вече е ясна пари само от каса на банката, никакви банкомати вече. :banghead:

иначе вече е ясно какво се прави като ти източват картата. даже и по бели гащи бягаш до наи-близкия банкомат и вкарваш картата вътре да я отчете системата.
Животът е като стълба в кокошкарник, къс и осран.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 19 Яну 2011, 1:30

Хмм и аз много вяра им нямам на банкоматите,заради това държа там макс по 200 лева,зор за ман ако закъсам некъде да има от къде да взема пари,съвсем скоро мисля да направа схемата с онлайн банкирането и да превеждам парите от сметката в картата.
Има опция да получавате СМС като теглите и получавате пари,аз съм го активирал като услуга,ма то е малко безмислено,докато се обадиш ще ти източат картата :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Следваща

Назад към Извън Темата