Горивата и оФците

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F25 2.0d

Re: Горивата и оФците

Мнение от Niki__ » 18 Яну 2011, 16:12

Честито от днес бензина е 2.35лв.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Яну 2011, 16:43

Niki__ написа:Честито от днес бензина е 2.35лв.

Не че злорадствам, ама газта е вече 1,30лв. С кеф заредих 30л. за няма и 40кинта :mhihi:

Сондьора написа: :OT: За германия, няква рафинерия на Клеш / бивша на шел/...цена 0.61 евро литър 95, към нея се слага акциз 0.65 евро литър и общо към тях 19% ддс. Т.е. схемата за начисляване е една и съща..И да доста близки цени имат производствени, но все пак на лукойл е по-ниска...Другото което ме изненада, че нашата рафинерия е най-голямата от тези на Лукоил в европа /Холандия, Италия, Румъния, Украйна/
Горното няма как да ти го докажа, смисъл няма как да ти постна линк или нещо друго...

И за цената от 70ст, може да си прав, понеже то и нефта си е техен, демек не го купуват...Обаче как да искаш по-ниска цена при положение, че нямаш алтернатива...Ама по тая логика, как да искаш и от държавата по-нисък акциз, като нашия е двойно по-нисък от немския /примерно/...

Аз по-нисък акциз и да искам няма как да стане- нашият е минималният който може...
И какво показва простата сметка- бензина в Германия е по-скъп САМО И ЕДИНСТВЕНО заради акциза, за 2-3 цента на литър произв. цена няма да издребняваме... Явно практиката е да слагаш ДДС върху акциза- не съм съгласен, ама го броим за нормална практика... Реално цената от рафинериите е еднаква (с дребна разлика)- за мен протест на бензиностанцията е напълно излишен... Измислете как да протестираме пред Лукойл с искания да свалят те цените и държавата да начислява ДДС ПРЕДИ акциза... Всичко друго ще е буквално излишно...

Интересно ми е що се получава така, че като заредя в БГ бензин колата върви, а като заредя в Европа 95октана колата хвърчи сякаш съм и налял някой "Химер-мега-гига-карера-в повер-екстра-плюс 100 октана" + 2 добавки за повишаване на октана и за капак гълта по-малко... Егати разликата за 5ст. на литър произв. цена- навит съм да направят бензина с 10ст. по-скъп, но да е с качеството което трябва...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на изпарения

Мнение от BorisBMW » 18 Яну 2011, 17:05

Ей омръзна ми, не се наядоха те'я. :banghead: А на всичкото отгоре вчера някакъв по новините говори, че щяло да стигнат 2.50 цените. :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Яну 2011, 17:31

Май скоро няма да се кара кола, ми то излиза 10 пъти по- скъпо, отколкото с влака :dunno: 2.50 лв-за тия пари по- добре литър червено вино :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Яну 2011, 17:36

saleen написа:... 2.50 лв-за тия пари по- добре литър червено вино :mhihi:

:nono: :nono: :nono: По-добре сипи бензин- ще те боли глава от това "вино" за 2,50 ;)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Яну 2011, 18:15

Има и горива на черно, особено нафта- намира се на по 1,60-70, а и бензин също се намира, като направят цените космически отиваме като схемата с цигарите- търговията на черно става повсевмстна и масова. В САЩ като е бил сухия режим какво е станало да не би хората да са спрели да пият....... Винаги има схема за всичко само не трябва да се панираме и ядосваме излишно, щом ни цакат с ниски доходи и високи цени, ще взимаме каквото можем на черно и това е.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 18 Яну 2011, 18:57

dbanchev написа:Има и горива на черно, особено нафта- намира се на по 1,60-70, а и бензин също се намира, като направят цените космически отиваме като схемата с цигарите- търговията на черно става повсевмстна и масова. В САЩ като е бил сухия режим какво е станало да не би хората да са спрели да пият....... Винаги има схема за всичко само не трябва да се панираме и ядосваме излишно, щом ни цакат с ниски доходи и високи цени, ще взимаме каквото можем на черно и това е.

:yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 18 Яну 2011, 20:22

Ми щом никой няма нищо против да плащаме тея цени- ок ! Аз кола ще си карам и бензин ще сипвам- сам няма да протестирам да се опитвам да намалявам цената за такива дето не ги боли, опитах- не стаа', не искате !
Като стане 3 лева- ще се газифицирам и така- газта повече от 2лв няма да стане :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 18 Яну 2011, 21:35

dbanchev написа:Има и горива на черно, особено нафта- намира се на по 1,60-70, а и бензин също се намира, като направят цените космически отиваме като схемата с цигарите- търговията на черно става повсевмстна и масова. В САЩ като е бил сухия режим какво е станало да не би хората да са спрели да пият....... Винаги има схема за всичко само не трябва да се панираме и ядосваме излишно, щом ни цакат с ниски доходи и високи цени, ще взимаме каквото можем на черно и това е.

Дай го тоя бенз на черно, плащам 1.50лв/литъра... Само 2 пъти съм намирал на черно бенз и то схемата там е много по-различна от нафтата... И е почти ненамираема...
П.П. Търся си газов инДжекцион :banghead: Мама им циганска дее*а :banghead: :ranting: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 19 Яну 2011, 0:11

bum_bum написа:Викаш само ти и още двама трима в София можете да си позволите, а? Демек примерно наред с Вълка и Божков третия големец в града е от форума?
Поклон ти прайм, сега понеже е евтин сигурно я оставяш нощем да работи, че иначе не се чувстваш пълноценен :mhihi:

Да ти кажем честно мен тая цена сегашната малко ме обижда шот и бай мангал се е качил на некой таралясник и той барабар с тарикатите чади. Друго си е така нещо по-така даже 4.50 е евтино бе! 6-7 леа литърчето е идеаааааааално!
Иначе протеста е елементарен, секи фаща колелото и тва е. Аз лично не де, то тва стана ясно :mhihi: :mhihi:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го на М3мицин
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от Neeky » 19 Яну 2011, 0:25

Мисля, че ще се съгласите с това, че както винаги главния проблем си остава мизерния доход! :bgflag:
:OT:
http://www.vbox7.com/play:2cbf92e0

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 19 Яну 2011, 1:52

E34 написа:
bum_bum написа:Викаш само ти и още двама трима в София можете да си позволите, а? Демек примерно наред с Вълка и Божков третия големец в града е от форума?
Поклон ти прайм, сега понеже е евтин сигурно я оставяш нощем да работи, че иначе не се чувстваш пълноценен :mhihi:

Да ти кажем честно мен тая цена сегашната малко ме обижда шот и бай мангал се е качил на некой таралясник и той барабар с тарикатите чади. Друго си е така нещо по-така даже 4.50 е евтино бе! 6-7 леа литърчето е идеаааааааално!
Иначе протеста е елементарен, секи фаща колелото и тва е. Аз лично не де, то тва стана ясно :mhihi: :mhihi:

Бай мангал с ладата или пасата 2-ка комби винаги е газифициран или е на метан, така че него не го бърка. ;)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 19 Яну 2011, 2:09

гъзификация ще има, ако отиде толкова нагоре цената...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 19 Яну 2011, 2:40

Живеем в абсурдна държава ,която си мери пишката с батковците по запада.Не може да ми изравняват цените по стандарт ,който никога няма да догоним.Една средна работна заплата в Италия е 1200/1300евро ,а литър газ е 0.63 евро ,а бенза е около 1.3/4 евра.Тук как са нещата 2.35 при заплата 350лв.........Колега дето казва ,че средната работна заплата е 500лв нека ми покаже къде взимат толкова ,не говоря за София ,защото тя си е друга държава.Политиците ги полу калашника за обикновенния българин.Проблема в БГ е ,че няма средна класа.Хората са бедни или богати.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 19 Яну 2011, 2:48

Нищо ама нищо не им пречи да дигат колкото си искат! Супер пример са им турците, цена от 4лева и нагоре, а заплати мааалко по-добри от наш'те и к'во :dunno: ? Гледам си плащат и си траят......та така и ние. И не си мислете, че газта нема да я дигнат :nono: вързани са си с бенца яката.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата