AH1N1 или просто "Свински грип"
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: AH1N1 или просто "Свински грип"
[/quote]jordanov написа:Колега би ли споделил съображенията си, че ми стана интересно? Много категорично го казваш.
съображения да искаш...
http://web.archive.org/web/20070416202647/www.objectivescience.com/articles/mf_vaccines2a.htm
http://www.vaclib.org/sites/debate/Vaccines.html
http://www.vaclib.org/news/smallpoxalert.htm
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Значи колеги ще започна оттам, че съм студент по медицина, все още не съм завършил, но от 'кухнята', а и от учебниците вече знам доста работи /реклама тайм
/ . Макар че вирусите като наука не са наша специалност /има си вирусолози и микробиолози/, все пак поназнайваме доста за тях. И ще ви споделя че всичките тези 'пандемии' са с финансова цел. Това не идва от нашето правителство, а много по-отгоре. Целта е да се наливат пари за разработки на ваксини. Една сериозна епидемия, с десетки хиляди заразени, да кажем, провокира големите фармацевтични компании да разработват ваксини, а прогнозираните печалби са...хм..замислете се 7 милиарда души на планетата, от които да кажем реално платежоспособни са 2 милиарда, от които половината да се ваксинират за по 20-30 лева /в България/ или 20-30 евро на запад. Сами виждате целта.
Конкретно на въпроса за AH1N1 - ами нищо по-различно, той си е по принцип свински грип /предава се прасе-прасе/, който обаче е мутирал, и може да се предава от прасе на човек, и от човек на човек, разбира се. Като цяло е само една идея по-вирулентен и опасен от обикновения грип, и може да е потенциално фатален само при силно компрометиран имунитет - примерно при СПИН, но и много други заболявания. Обикновеният грип може да е също толкова фатален ако му дадете подходящите условия.
Тук идва въпросът за ваксинацията от свински грип. Ако се замислите - защо всеки сезон трябва да се ваксинирането наново за обикновения грип? Ами защото той си мутира в нов резистентен щам, достатъчно е един ген от генетичната му верига да мутира, и това вече е нов вирус, и изискващ ново лекарство. Същото вероятно ще се случи и със свинския грип, ще има нов щам, нови ваксинации и така нататък всеки зимен сезон.
Като цяло има минимален риск от ваксините, но това зависи от вида на ваксината. Има ваксини от антигените на вирусите и бактериите - тоест частички от унищожени микроби, които имат свойството да провокират имунен отговор. Има ваксини, които представляват почти умъртвени микроби, но все още живи, с които имунната ни система може лесно да се справи, но точно при тях е рискът от зараза чрез ваксинацията. Има и други видове ваксини. Като цяло рискът от ваксините е по-скоро да си дадете парите на вятъра
И понеже споменахте хепатита - ваксината против хепатит Б е доста задължителна, сега има епидемия и се набляга, но и по принцип си е важно. Това си е коварен вирус, можете да го хванете почти навсякъде, и може да Ви докара цироза след години. Ваксината му не е доживотна, има ре-имунизации, по-малко от 10 години издържа ваксината за хепатит Б.
И в заключение, ще ви кажа че поддръжката на здравето е много по-здрава защита от ваксините. Няма нужда да се тровите с ваксини, при положение че ако се обличате добре и не ходите мокри на студеното, ако хапвате нужните храни - плодове за витамини, месо, риба и яйца за минерали и протеини - и ако не се преуморявате и стресирате, и спите поне 8 часа /последните са най-важни/, знайте че шансът да ви застигне грип е статистически нищожен. А тези неща са елементарни и мисля че всеки може да ги прави
Разбира се въпросът с ваксините не стои така при децата, които са алтави и правят каквото си искат и още не знаят кое е важно за тях
Но там си има педиатри.
ВАЖНО => Не се САМОЛЕКУВАЙТЕ!!!! Освен че рискувате много, самолечението е ОСНОВНА причина за повечето заболявания по света. Звучи парадоксално, но обяснявам накратко - когато някой реши да се самолекува, но не го направи адекватно, в повечето случай не унищожава напълно микробите, което от една страна може да доведе до хронична болест, което е лошо. От друга страна - всички знаете поговорката 'което не ни убива ни прави по-силни'. Това в пълна степен важи за микробите. Със всяко неуспешно лечение те стават по-резистентни на лекарствата, в последствие или трябва да се прилагат жестоки дози за да се излекувате, или по-лошото - трябва да се започва нов препарат, цикълът може да се повтори и т.н. Това е ОСНОВНАТА причина за това че в момента повечето видове микроби са резистентни към огромен брой лекарства. Има и болести при които точно чрез този процес се е появил щам, който няма чувствителност към НИКАКВИ лекарства. И така болести, които по принцип са лечими, убиват хора, точно заради самолечения. Недейте да четете в интернет за болестите и да си взимате от аптеката антибиотици на прима виста - рискът не е малък.
Друг е въпросът дали ще попаднете на кадърен лекар, но там вече е друга тематика.
Поздрави колеги, и си пазете здравето, че като ни тръшне грипът, няма кой да ни кара баварките и ще стоят самотни в гаражите

Конкретно на въпроса за AH1N1 - ами нищо по-различно, той си е по принцип свински грип /предава се прасе-прасе/, който обаче е мутирал, и може да се предава от прасе на човек, и от човек на човек, разбира се. Като цяло е само една идея по-вирулентен и опасен от обикновения грип, и може да е потенциално фатален само при силно компрометиран имунитет - примерно при СПИН, но и много други заболявания. Обикновеният грип може да е също толкова фатален ако му дадете подходящите условия.
Тук идва въпросът за ваксинацията от свински грип. Ако се замислите - защо всеки сезон трябва да се ваксинирането наново за обикновения грип? Ами защото той си мутира в нов резистентен щам, достатъчно е един ген от генетичната му верига да мутира, и това вече е нов вирус, и изискващ ново лекарство. Същото вероятно ще се случи и със свинския грип, ще има нов щам, нови ваксинации и така нататък всеки зимен сезон.
Като цяло има минимален риск от ваксините, но това зависи от вида на ваксината. Има ваксини от антигените на вирусите и бактериите - тоест частички от унищожени микроби, които имат свойството да провокират имунен отговор. Има ваксини, които представляват почти умъртвени микроби, но все още живи, с които имунната ни система може лесно да се справи, но точно при тях е рискът от зараза чрез ваксинацията. Има и други видове ваксини. Като цяло рискът от ваксините е по-скоро да си дадете парите на вятъра

И понеже споменахте хепатита - ваксината против хепатит Б е доста задължителна, сега има епидемия и се набляга, но и по принцип си е важно. Това си е коварен вирус, можете да го хванете почти навсякъде, и може да Ви докара цироза след години. Ваксината му не е доживотна, има ре-имунизации, по-малко от 10 години издържа ваксината за хепатит Б.
И в заключение, ще ви кажа че поддръжката на здравето е много по-здрава защита от ваксините. Няма нужда да се тровите с ваксини, при положение че ако се обличате добре и не ходите мокри на студеното, ако хапвате нужните храни - плодове за витамини, месо, риба и яйца за минерали и протеини - и ако не се преуморявате и стресирате, и спите поне 8 часа /последните са най-важни/, знайте че шансът да ви застигне грип е статистически нищожен. А тези неща са елементарни и мисля че всеки може да ги прави

ВАЖНО => Не се САМОЛЕКУВАЙТЕ!!!! Освен че рискувате много, самолечението е ОСНОВНА причина за повечето заболявания по света. Звучи парадоксално, но обяснявам накратко - когато някой реши да се самолекува, но не го направи адекватно, в повечето случай не унищожава напълно микробите, което от една страна може да доведе до хронична болест, което е лошо. От друга страна - всички знаете поговорката 'което не ни убива ни прави по-силни'. Това в пълна степен важи за микробите. Със всяко неуспешно лечение те стават по-резистентни на лекарствата, в последствие или трябва да се прилагат жестоки дози за да се излекувате, или по-лошото - трябва да се започва нов препарат, цикълът може да се повтори и т.н. Това е ОСНОВНАТА причина за това че в момента повечето видове микроби са резистентни към огромен брой лекарства. Има и болести при които точно чрез този процес се е появил щам, който няма чувствителност към НИКАКВИ лекарства. И така болести, които по принцип са лечими, убиват хора, точно заради самолечения. Недейте да четете в интернет за болестите и да си взимате от аптеката антибиотици на прима виста - рискът не е малък.
Друг е въпросът дали ще попаднете на кадърен лекар, но там вече е друга тематика.

Поздрави колеги, и си пазете здравето, че като ни тръшне грипът, няма кой да ни кара баварките и ще стоят самотни в гаражите

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Май за първи или втори път виждам лекар, който да мисли по тоя начин

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bum_bum написа:Май за първи или втори път виждам лекар, който да мисли по тоя начин![]()
Колега,всички лекари които излизат от университета и още 4-5 години след това са изключителни професионалисти и наистина състрадателни хора,ходил съм по болници и съм виждал млади колеги лекари които наистина имат грижата,бях свидетел на един коментар по повод че млад лекар много усърдно се грижеше за пациентите,коментара беше такъв...че колегата отива да учи във франция...
Просто след години,голяма част от лекарите стават цинични...то пък кой не става,живота ни учи...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
По-скоро имах в предвид мисленето, че не е поредния който е прочел 100 учебника и живее в света на лъскавите лекарствени опаковки и уповаващ се на незаменимата сила на модерните лекарства и ваксини.
Истински мислещ и търсещ човек, нещо което няма да се промени с годините.
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Май за първи или втори път виждам лекар, който да мисли по тоя начин![]()
bum_bum написа:
Тези ще ги приема като комплименти

Е.Димитров написа:Колега,всички лекари които излизат от университета и още 4-5 години след това са изключителни професионалисти и наистина състрадателни хора,ходил съм по болници и съм виждал млади колеги лекари които наистина имат грижата,бях свидетел на един коментар по повод че млад лекар много усърдно се грижеше за пациентите,коментара беше такъв...че колегата отива да учи във франция...
Просто след години,голяма част от лекарите стават цинични...то пък кой не става,живота ни учи...
Колеги, прави сте, но ако се замислите при всички сериозни професии е така. В началото всеки е по-старателен докато е младок, после с годините става по-ошлайфан, научава се да върши нещата с по-малко старание, което логично може да доведе до замозабравяне, и накрая - грешка. Това вече си е строго индивидуално и не е задължително.
Иначе за цинизма на лекарите - да, факт е че лекарите имат по-циничен език, но това е логично обяснимо. Все пак по време на 10-11-годишното обучение виждаш десетки трупове, терминално болни хора, тежки случаи на болни дечица. Един вид всеки ден срещаш 'тъмната' страна на живота, което малко или много те афектира и те прави по-малко емоционален, повече циник и т.н. Нещо, за което не бива да се винят лекарите, още повече че това няма нищо общо с уменията на конкретния лекар да те излекува. Това е моето мнение, де, не знам дали при всички лекари е така. Аз за момента май още не съм станал брутален циник

Разбира се може да говорим и за етиката и морала при лекарите, но това е прекалено дълга и субективна тема.
bum_bum написа:По-скоро имах в предвид мисленето, че не е поредния който е прочел 100 учебника и живее в света на лъскавите лекарствени опаковки и уповаващ се на незаменимата сила на модерните лекарства и ваксини.
Това че съм бъдещ лекар, не мисля че еднозначно ме прави роб на ваксини и лекарства.

И разбира се - има ваксини, които са 100% задължителни, и те на всички Вас са ви правени като сте били деца и подрастващи. Но грипната ваксина не е измежду задължителните, тя си е по желание

Друг е въпросът когато става дума за болести, при които няма как да се мине без тежки лекарства и операции - например тумори, туберкулоза и други, но да не дава Господ никой да стига до тях.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
ineedmoney написа:грипа си е грип като останалите....разликата е в това че специално този мутант до сега не е бил разпространен в популацията...аз не съм се ваксинирал и няма да го направя защото знам какво да правя за да имам добър имунитет ( редовен и качествен сън, добра разнообразна храна) като го комбинирам с антивиротик профилактично и съм непробиваем вече 5-та година....съветвам ви да направите същото. Ваксината можете да я направите на хора които са с по-слаб имунитет или са изложени на по-голямо риск от заразяване (това са съответно възрастни хора и деца ходещи на училище, детска градина и т.н)...грипа си е толкова опасен и смъртоносен колкото всички съществували до сега
goguma написа:Конкретно на въпроса за AH1N1 - ами нищо по-различно, той си е по принцип свински грип /предава се прасе-прасе/, който обаче е мутирал, и може да се предава от прасе на човек, и от човек на човек, разбира се. Като цяло е само една идея по-вирулентен и опасен от обикновения грип, и може да е потенциално фатален само при силно компрометиран имунитет - примерно при СПИН, но и много други заболявания. Обикновеният грип може да е също толкова фатален ако му дадете подходящите условия...поддръжката на здравето е много по-здрава защита от ваксините...хапвате нужните храни - плодове за витамини, месо, риба и яйца за минерали и протеини - и ако не се преуморявате и стресирате, и спите поне 8 часа /последните са най-важни/, знайте че шансът да ви застигне грип е статистически нищожен...
колега, (по професия не от форума) няква прилика в 2-та поста намираш ли

личи си къде е школата

П.С. кой курс си че ми стана интересно...

Онтопик: както казахме с колегата най-важното е да се грижите за здравето си и то ще се грижи за вас със здрав имунитет
1. Сън (7-8 часа минимум)
2. Добра храна (изключително важно!) кафе с вафла сутрин и дюнер на обед не вършат работа
3. Снижаване до минимум на цигари, алкохоли, амфети, хероини и т.н
4. повече положителни емоции

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
ineedmoney написа:колега, (по професия не от форума) няква прилика в 2-та поста намираш ли![]()
личи си къде е школатаи все пак не мисля че беше нужно да им пишеш тема по инфекциозни болести. Вярно че е сесия и идва от вътре да изригваш от знания ама все пак....колко човека биха прочели целия текст
![]()
П.С. кой курс си че ми стана интересно...![]()
Онтопик: както казахме с колегата най-важното е да се грижите за здравето си и то ще се грижи за вас със здрав имунитет
1. Сън (7-8 часа минимум)
2. Добра храна (изключително важно!) кафе с вафла сутрин и дюнер на обед не вършат работа
3. Снижаване до минимум на цигари, алкохоли, амфети, хероини и т.н
4. повече положителни емоции
Хах, наистина има прилика, аз уж прочетох мненията в темата преди това, ама явно съм попрекалил и съм те повторил

Конкретно на въпроса ти - 4 курс съм, и в момента съм в сесия, но имам само един изпит по Патоанатомия

И да добавя към препоръките ти - също така е важно да ограничите контактите със вече заразени, логично е, нали

И за да не ставаме много оффтопик, вярвам че колегата ще ме подкрепи в мнението че свински, птичи и други грипове са просто масови психози, подтикващи да си дадем парите. Но НЕ ГИ БЪРКАЙТЕ с истински важните ваксини, които са задължителни - туберкулоза, хепатит, коклюш, тетанус и т.н.
Аз лично противогрипни ваксини никога не съм си правил, от никакъв тип. Не смятам и да го правя.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
goguma написа:Конкретно на въпроса ти - 4 курс съм, и в момента съм в сесия, но имам само един изпит по Патоанатомия, и хич не ми се пръсва главата от знания, което е най-лошото
![]()

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
goguma написа:.................... И ще ви споделя че всичките тези 'пандемии' са с финансова цел. ........................
Мда колега,
Жената е купила днес за малката Бактробан 3гр - 23лв

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Ryapoff написа:А срещу хепатит к'во мислите?
Аз съм категорично против ваксините но тази смятам да я направя, все пак е доживотна(уж).
Това съм го искарал и не е страшно,сега имам имунитет,виж хепатит /Б/си е за цял живот и това има ваксини-ударих си една,ма е с трайност 5 години.За грипове не си удрям..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:goguma написа:.................... И ще ви споделя че всичките тези 'пандемии' са с финансова цел. ........................
Мда колега,
Жената е купила днес за малката Бактробан 3гр - 23лв, ся разбирам що на лекарствата им викат дръгс..
- Код: Избери целия код
Уведомете незабавно лекуващия лекар при поява на кожен обрив или сърбеж. В много редки случаи след приложение на други лекарствени форми BACTROBAN са съобщавани системни алергични реакции, вкл. анафилактични реакции, оток на лицето и/или затруднение на дишането, оток около очите, генерализирана уртикария (копривна треска).
Тва как да го дадеш на дете

- Сондьора
- ентусиаст
-
bum_bum,
доктор ти го изписва, не аз. + Че повечето пишат яко странични ефекти, че да не ги съдиш, което в БГ е некъв абсурд.
доктор ти го изписва, не аз. + Че повечето пишат яко странични ефекти, че да не ги съдиш, което в БГ е некъв абсурд.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Именно, аз затова се кефя на двамата форумни доктори, че обикновено повечето изписват нещо за което е дошъл представителя и му е казал, че е "супер яко".
- Сондьора
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Именно, аз затова се кефя на двамата форумни доктори, че обикновено повечето изписват нещо за което е дошъл представителя и му е казал, че е "супер яко".
Добре де ти си анти секви лекарства, аз също /за мен /, обаче при децата е друго, когато детето ти /особено бебе/, не и минават сополите с месеци /надали е хрема/..се надяваш, че е от зъбите

Ся следващото е хомеопатия...
И за ваксините пак съм против, обаче ако ти се налага да ходиш в някои държави, без ваксина не става...И не, че нещеш, ми ако я нямаш, не те пускат.
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3