AH1N1 или просто "Свински грип"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: AH1N1 или просто "Свински грип"

Мнение от bum_bum » 19 Яну 2011, 23:54

"Смени лекаря" е добър вариант, просто намери разумен такъв. Има една, дето ходи при Гала в предаването, май Мария някаква си беше там.. тва за мен е еталон за лекар.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 20 Яну 2011, 0:19

Д-р Мария Папазова ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Яну 2011, 0:51

bum_bum написа:Именно, аз затова се кефя на двамата форумни доктори, че обикновено повечето изписват нещо за което е дошъл представителя и му е казал, че е "супер яко".

тука за съжаление си в сериозна грешка....изписва се това което е казал шефа на болницата защото предварително този представител е дошъл и е казал "проф.Драган Петканов вие ся като шеф на тази болница искате ли нашата фирма да налее 1 млн в ремонт и апаратура а пък лекарите във вашите отделения ще изписват препарата на нашата фирма" и той казва ОК и лекарите и да искат не могат да изпишат другото щото всичко се следи и ще фръкнат на секундата. Да не говорим че изобщо в шкафчетата с лекарства няма друг препарат освен този на съответната фирма

Недейте така под големия знаменател, не всичко зависи от доктора!! Не забравяйте че целия парад се движи от дрогаджиите :confused:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 20 Яну 2011, 13:36

Така е, игрите фармацевти-лекари са много разнообразни. Освен това което казва колегата, има и лекари, на които се обещават много екскурзии в чужбина, възможности за работа в чужбина, ако изпизват доволни количества от конкретно посочени лекарства от същата фирма. Тук вече е въпрос на морал и преценка дали ще влезеш в схемата. А в същото време има абсолютно същите лекарства, които са български, и разлика в ефекта НЯМА, но разликата в цената е фрапантна. Но каквото ти е изписано - това е.

Не ме разбирайте погрешно - истината не е толкова черна колкото изглежда. Наистина има некадърни и неморални лекари, но те са много по-малко от свестните. Във всяко стадо има черни овце, и това няма как да бъде избегнато, навсякъде е така.

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2011, 14:44

Заеби го тва с многото кадърни и нормални лекари. Така като лекар можеш ли да ми дадеш отговор на тоя въпрос? Значи влиза човек в боница за изследвания с оплаквания за болки под ребрата в дясно. Няма никакви други симптоми, нормален цвят на кожа, очи, няма подувания, нищо. Правят му те някакви изследвания (гастроскопии, скенер, кръв, урина) и казват, че има "нещо" в стомаха. Слагат го на системи, 4 банки една след друга за да спрели "кървене" в стомаха.
Една седмица по-късно пациента е изписан в безпомощно състояние, с вече много подут корем, затруднено дишане, жълта кожа но с диагноза "клинично здрав". След седмица пациента се връща само за да почине ден по-късно в болницата.
Диагнозата за причината за смъртта е- рак на черния дроб в последен стадий.
Ае кажи ми къде са тия отговорни лекари в най-голямата и уж най-добра болница в страната в случая? :dunno: И така като бъдещ лекар кажи как така рак в последна фаза, който те убива за 10-тина дни няма никакви външни признаци преди това? И как в тая цялата хирургия със 100 лекари и доценти един не се намери да даде въпросната диагноза приживе?
Да ни пази Господ да сме живи и здрави ама химиотерапии, ваксини, лекарства за холестерол.. ЗАБРАВИ!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 20 Яну 2011, 17:01

bum_bum написа:Заеби го тва с многото кадърни и нормални лекари. Така като лекар можеш ли да ми дадеш отговор на тоя въпрос? Значи влиза човек в боница за изследвания с оплаквания за болки под ребрата в дясно. Няма никакви други симптоми, нормален цвят на кожа, очи, няма подувания, нищо. Правят му те някакви изследвания (гастроскопии, скенер, кръв, урина) и казват, че има "нещо" в стомаха. Слагат го на системи, 4 банки една след друга за да спрели "кървене" в стомаха.
Една седмица по-късно пациента е изписан в безпомощно състояние, с вече много подут корем, затруднено дишане, жълта кожа но с диагноза "клинично здрав". След седмица пациента се връща само за да почине ден по-късно в болницата.
Диагнозата за причината за смъртта е- рак на черния дроб в последен стадий.
Ае кажи ми къде са тия отговорни лекари в най-голямата и уж най-добра болница в страната в случая? :dunno: И така като бъдещ лекар кажи как така рак в последна фаза, който те убива за 10-тина дни няма никакви външни признаци преди това? И как в тая цялата хирургия със 100 лекари и доценти един не се намери да даде въпросната диагноза приживе?
Да ни пази Господ да сме живи и здрави ама химиотерапии, ваксини, лекарства за холестерол.. ЗАБРАВИ!

Хммм, виж сега, нямам намерение да оправдавам никого, може и да са били виновни хората, но трябва да знаеш че в медицината 2+2 не е равно на 4, а 3 и 1 наум. В този ред на мисли, има много болести, които могат да протекат по много НЕтрадиционен начин, да се замаскират, да имитират друго заболяване, или да не дадат никакви от стандартните признаци, и евентуално да бъдат открити в терминален стадий, или на аутопсия. Това го казвам като отговор на въпроса ти защо чернодробен рак в терминален стадий не е дал външни признаци.

Макар че като започнах да чета мнението ти, само като прочетох болка в дясно подребрие, веднага се сетих за черен дроб, то там много други асоциации няма. В такъв случай стандартно се прави изследване на кръв, ехограф /задължително!/, гастроскопия и т.н. Принципно, винаги диференциалната диагноза трябва да съдържа рак, а при тези изследвания той трябва да излезе наяве. Това с кървенето от стомаха има разни варианти - портална хипертония, инфилтрация, метастаз - и може да е заблудило лекуващия лекар за основното заболяване, макар че и да го е открил, няма спасение в случая.

Това, че са го изписали, мисля че е логично - няма какво да помогне на човек в такъв стадий. Може да изглежда жестоко, но е така - няма лекарства, химиотерапии, лъчетерапии. Просто няма какво да се направи за него, защо да стои там. Има много случаи, на изписани такива терминални пациенти, на които близките казват на лекарите да не съобщават на болния диагнозата - казват му че всичко е наред. Обикновено това е при възрастни хора.

Интересно ще ми е да ми споделиш повече около този случай - възраст на пациента, бил ли е алкохолик /пиене на 1-2 големи ракии или повече всеки ден си е алкохолизъм!/, и ако не е тайна къде е постъпил за лечение?

Отново повтарям - не защитавам или оневинявам никого, казвам моето лично мнение, на базата на оскъдните данни. Не забравяйте, че монетата винаги има две страни. Нещата не винаги са такива каквито изглеждат. Защото близките на лекувания винаги имат различно виждане от лекарите!

:bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Яну 2011, 17:09

Възрастен човек, без никакви заболявания до този момент, не е бил алкохолик. Мен чудното ми беше как може да не забележат рак, който е толкова голям, че те убива само след няколко дни... Кво да говорим тогава за превенция.. :dunno:
Тоя случай няма общо с темата, идеята ми беше, че не вярвам на никакви медицински "превенции", ваксини,лъче и химио терапии. Относно ваксините който иска да пробва в google БЦЖ+левкимия да види кви неща ще му излязат дори и на български от първоизточник, дето се вика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goguma » 20 Яну 2011, 17:48

bum_bum написа:Възрастен човек, без никакви заболявания до този момент, не е бил алкохолик. Мен чудното ми беше как може да не забележат рак, който е толкова голям, че те убива само след няколко дни... Кво да говорим тогава за превенция.. :dunno:
Тоя случай няма общо с темата, идеята ми беше, че не вярвам на никакви медицински "превенции", ваксини,лъче и химио терапии. Относно ваксините който иска да пробва в google БЦЖ+левкимия да види кви неща ще му излязат дори и на български от първоизточник, дето се вика.

Това че е в последен стадий, не означава че ракът трябва да е с маса 5 килограма и да стърчи някъде от тялото ти. Но в конкретния случай според мен са го видяли, преценили са че му остават 2 седмици и няма какво да се направи, и са му спестили истината, за да поживее спокойно последните си дни. Никой не иска да знае датата на смъртта си, още повече ако му остават десетина дни живот. Все пак мисля, че ако не той, то поне някой от близките му е бил уведомен за състоянието. Или си сигурен че на никой не е казано? :conf:

Разбира се, не изключвам варианта да не са го видяли, това е моето мнение все пак :angel:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Яну 2011, 18:25

bum_bum написа:Диагнозата за причината за смъртта е- рак на черния дроб в последен стадий.

бум бум нали се сещаш че и да са го открили този карцином по време на прегледа...при положение че е бил в последн стадии, възможностите за лечение са точно една-два процедури, които едва ли са щели да подобрят по някакъв начин много лошата прогноза за оставащия живот на човека
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Предишна

Назад към Извън Темата