Въпрос за туби за бензин... ?
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпрос за туби за бензин... ?
Така искам да попитам, задължително ли е бензина да се съхранява в метална туба или може и в пластмасова ? И ако е задължително - защо ?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

Re: Въпрос за туби за бензин... ?
К'во точно искаш да го правиш?
Ако са хубави пластмасови туби няма проблем да го държиш в тях, но пак зависи за колко време. Оставяш задължително въздух!!!
Ако са хубави пластмасови туби няма проблем да го държиш в тях, но пак зависи за колко време. Оставяш задължително въздух!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз си наливам често и в туби от минерална вода
Стисвам малко тубата преди да навия капачката, да има място като се разширява бензина, ако времето се затопли. Естествено хубава туба е най- добре.

Никой не мое ма връне на селу!
Целта ми е принципно да си зема бензинче, сещате се... щото 2.36 вече бърка много в джоба и примерно за 2-3 месеца напред ? Та мисълта ми е в какво да го държа... ?
2 - 3 месеца не са ли много, не знам дали е вярно, но мисля, че изветрява бензинът. Ако имаш метални е най-добре, поне ще си спокоен.
Ясно... а някъде случайно да знаете къде се продават по на тънко... защото ми трябват 10 туби по 20 литра... а в нет-а като гледам вървят по 10-20 лева парчето и няма файда да пръсна толкова пари за туби...
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Нищо му няма и в обикновени туби от минерална вода, обаче тубите не ги пълниш догоре и като слагаш капачката слагаш едно найлонче (тънко) върху гърлото и навиваш капачката (ще оплътни по-добре). Слагай ги на сирурно място, защото си е опасно.
Ако ако имаш пари купи железни туби, но ще ти излезне скъпичко, може да си купиш и пластмасови туби те са по-евтини
Ако ако имаш пари купи железни туби, но ще ти излезне скъпичко, може да си купиш и пластмасови туби те са по-евтини

А някой може ли да ми каже по колко върви кило бензин? Интересно ми е има ли голяма разлика.
Между другото това е първата тема, в която се говори за хипотетично закупуване на краден бензин.
П.П.: Очаквам и първата за хипотетично предлагане
Между другото това е първата тема, в която се говори за хипотетично закупуване на краден бензин.
П.П.: Очаквам и първата за хипотетично предлагане

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
я си карайте с тоя от колонките :Д аз веднъж пробвах с А98
доволен останах. 10 литра 40км 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
Е 2.36 литъра на 15 градско некак вече не ми е изгодно... до 2.20 все търпях, но това прекрачва границата... хм.. значи ще търся метални...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
AH-95 - 1.80 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Абе няма проблем да държиш бензин и в пластмасови туби или даже шишета - аз на старата ми кола винаги имах едно 2л. шише от кола пълно с бензин в багажника
седяло е пълно по 2-3 месеца без да му стане нищо 

Si non confectus, non reficiat.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Да оветря да оветря колко да оветря? На работа в някой коли колегите не са ги поглеждали колко бензин са имали и като сме ги разглабяли и се е случвало по 30-40-60л бензин да има /които е на повече от 1 година че и от горе/ И не е имало проблем с бензина.Обаче уловката е в това, че е немски бензин и като се сипе има осезаема разлика в вървежа и горенето на колата
Иначе в туби от минерална аз също съм съхранявал.Обаче колегата беше се поулял да налива и долял до капачката.Лято 35++ градуса паля колата след обеда тръгвам и тубата се пръсва цялата от багажника през подлакътника и върху предното стъкло и върху мен.2 секунди и щях да съм пламнал понеже бях лапнал цигарата.Та като цяло внимавай, че аз после бях 2 дена в стрес и сега имам да сменям задна седалка.Общо взето колегите са ти казали за да оплътни добре слагаш найлон и не пълниш тубата до горе.Плъниш примерно 9л.А и така и така ще си на около покрай тубите някой да не ти ги открадне през 2-3 седмици ги развивай и завивай.Но не ги дръж отворени тубите в никакъв случай, че изпарението доста бързо става.И аз си търся ефтин бензин от Русе съм
Ако има немски го плащам добре

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
абе ако намериш към 300-на кила у квото имаш- чинии, чаши, легени, чували, кофи, корита с найлон от горе и така.Най-добре се пази бензин в резервоара 

- Dourden
- Потребител
-
- Кара: ше Опел, но сега...
- Мечтае да кара: Boeing 747
- Детайли за колата: Не е важно колко ти е мощна колата, важно е колко ти е празна главата.
Лично мое мнение е, че трябва да се съхранява в метални туби. Най-безопасно е. От нашия "бензин" се съмнявам да се се спука примерно шишето от вода (защото съм виждал разтопено 1.5л. и то от бензинец), защото и аз съм наливал в такива, но по-добре и по сигурно както и колегите са писали по-горе - или хубави пластмасови туби или метални.
Поздрави
И ако има евтин бензинец в София свиркайте.
Поздрави
И ако има евтин бензинец в София свиркайте.

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2